Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Vespertine

Направете си сами...

Recommended Posts

Разрових се из темите за изкуство, но май никъде не намерих темичка, където да се събират интересни предложения за неща, които сте си направили сами.:feel happy: Има толкова много интересни техники за изработване на бижута , хартии, техники за декупаж, боядисване, вдъхване на нов живот на използвани и непотребни неща и аранжиране, декориране... и какво ли още не :rolleyes:

Нека тази темичка бъде за всички, които обичат да експериментират, отдават се на творческите си импулси и сътворяват прекрасни, оригинални неща, които ги зареждат с топлина и уют:sorcerer:

:v:

Ще започна с една идейка за изработване на бижута от моделин, който се пече. Разбира се можете да си го намерите и под други форми и марки, важното е след изпичане да се втърдява. Този, който ви показвам има най-различни ефекти, като например след изпичане да става прозрачен, да придобива мраморен или вид на камък и мн други... :dancing yes:

Та от него можете да си изработите елементите на бижута, в най-различни форми каквито ви хрумнат. Една по-лесна техника да се изработи такъв елемент е като се направят 3 тънки пласта от 1/3 пакетче моделин с различен цвят всеки пласт и се наложат едно върху друго. Тези пластчета ще ги направите като отрежете от пакетчето моделин около 1/3, размачкате го хубаво, за да омекне и започнете да разтилате, така че да се получи тънко листче. Хубаво е тези пластчета да са в правоъгълна форма и когато ги прилепвате едно върху друго да внимавате да не останат дупчици или въздух между тях.

След като сте наложили и притиснали хубаво пластчетата започвате да ги навивате по дължина, така че да се получи нещо тънка пръчица( вие можете да си я направите в различните части с различна дебелина, за да имате различни по големина елементи:whistling:). След като сте я навили започвате да я нарязвате на колкото ви се струва необходимо големи частички и така всяка една можете да си заоблите или да ги оставите плоски от двете страни след изрязването. Така се получава по-ефектно според мен, защото в тях се оформят едни много красиви спиралки в 3 различни цветя, които се смесват помежду си...:sorcerer: След това в тези елементи се правят дупчици с игла или нещо по-дебело, зависи на какво сте решили да си ги нанижете и дали искате да си направите герданче или гривничка. след като ги надупчете ги пъхнете във фурната за около 20 мин зависи от силата не фурната,може и по-малко, внимавайте да не изгори, защото мирише ужасно неприятно.

Надявам се да съм обяснила ясно техниката и ако някой я изпробва да сподели какво се е получило, а и какви нови идейки са му хрумнали, докато е творил :):3d_064:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Преди седмица ми подариха бижу, направено по техниката soutage.

Много оригинално и достъпно за всеки да твори!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×