Мария-София 2008 уведоми модератор Добавено Юни 5, 2010 Какво знаете?Моля, споделете знания и опит относно случаи,в които житото ви е прокисвало по време на житен режим. :rolleyes: Сподели това мнение Link to post Share on other sites
solej 326 уведоми модератор Добавено Юни 6, 2010 (edited) Причините за прокисване на пшеницата са: -времето, през което пшеницата е накисната; -качеството на водата /изворна,минерална,съдържание на хлор/; -съотношението между вода и пшеница в съда; -видът на пшеницата /грухана или не/; -съдът ,в който е поставена /термос или не/; -температурата на водата; -температурата на стаята /ако не се ползва термос/. Редактирано Юни 6, 2010 от solej Сподели това мнение Link to post Share on other sites
Guest pavletA уведоми модератор Добавено Юни 7, 2010 Прокисване на житото може да се получи при неправилно съхранение. През летния сезон оставяне на зърното на стайна температура може да го доведе до ферментиране.Би трябвало да се консумира в кратък срок приготвеното, даже за деня.Също зърното трябва да е съхранявано на сухо, да не е прибрано в склад или помещение влажно, да е добре узряло и т.н. Сподели това мнение Link to post Share on other sites
Мария-София 2008 уведоми модератор Добавено Юни 7, 2010 Житото беше лимец,водата-минерална,времето-хладно,термоса-само за накисване на жито го ползвам. Случи се на 5-тия ден от режима миналата седмица.Опитвам се да разтълкувам това,което ми се случваше в този момент правилно.Двете неща определено бяха свързани-събитийния план и прокисването.За това и написах-метафизични причини. Сподели това мнение Link to post Share on other sites
Све 7 уведоми модератор Добавено Юни 7, 2010 (edited) Накиснат в хладка вода лимеца омеква за не повече от 3 часа на стайна температура . Ако се накисва в термос с топла вода час два са му достатъчни. После го промийте с прясна вода и дръжте в хладилник. Ако е обикновено необработено жито може и по-дълго да престои на стайна температура накиснато , но е добре от време на време да се промива и да му се сменя водата, за да не вкисне. Редактирано Юни 7, 2010 от Све Сподели това мнение Link to post Share on other sites
solej 326 уведоми модератор Добавено Юни 7, 2010 За съжаление в бързината не съм видял по-бледото заглавие на темата.А и трудно ми е да повярвам ,че точно за прокисване на пшеницата може да има метафизични причини.Е,аз не съм специалист по метафизичните явления.... След консултации с агрономи ,стигнах до извода ,че лимецът не е много подходящ за Житен режим.Не се знае дали няма''външна''намеса/за вноса/ ,а и е малко по-труден за смилане.Но всеки сам си избира каква пшеница да ползва. Сподели това мнение Link to post Share on other sites
Мария-София 2008 уведоми модератор Добавено Юни 8, 2010 Какво имаш впредвид под "външна" намеса?Това е интересно...Имам догатки,но може и да бъркам. Сподели това мнение Link to post Share on other sites
Пламъче 2635 уведоми модератор Добавено Юни 15, 2010 (edited) Житото беше лимец,водата-минерална,времето-хладно,термоса-само за накисване на жито го ползвам. Случи се на 5-тия ден от режима миналата седмица.Опитвам се да разтълкувам това,което ми се случваше в този момент правилно.Двете неща определено бяха свързани-събитийния план и прокисването.За това и написах-метафизични причини. Ако това се е случило в дните 9,10,11юни(дни на Черната Луна) няма нищо странно - на тези дни се приписват какви ли не свойства!Тогава на ход са черномагьосниците и много хора(а защо не и житни зърна?!) могат да прихванат лоши енергии,дори когато не са преки обекти на нечие зловредно влияние.(Това е шеговитото обяснение на прокисването!) Аз не бих търсила причината за прокисването на пшеницата в метафизиката ,а в качеството и.Пазара е залят с некачествени продукти. Редактирано Юни 15, 2010 от granat1 Сподели това мнение Link to post Share on other sites
Мария-София 2008 уведоми модератор Добавено Юли 1, 2010 Режима го правих с приятелка,бяхме заедно.Разбрах защо е прокиснало-предишната вечер тя е отпостила с водка... Сподели това мнение Link to post Share on other sites