Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Аюрведа: изкуството на живота


Guest devashaktika

Recommended Posts

Guest devashaktika

Здравейте!

Гледах филма "Аюрведа: изкуството на живота" (Ayurveda: Art of Being). Мисля, че ще представлява интерес за много от вас, особено за тези, които се занимават по един или друг начин с лекуване на душата и тялото :) Ще се радвам да споделите някакви коментари :)

http://www.youtube.com/watch?v=DZU4UGIs8FA

Филмът може да бъде изтеглен от тук.

Официална страница на филма.

Редактирано от Светлата
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

и аз го гледах :dancing yes:! Благодаря за идеята! Но го изтеглих не от Замунда,а от Наносет,щото от Замунда ми излезе без субтитри и с лошо качество.Филма ме накара да мисля по друг начин за Аюрведа-все си мислех,че тя лекува само през устата,а то какво било всъщност...Всичко си беше спокойно и хармонично,докато не започна паралела със западния живот-изпълнен със стрес и преяждане/което всъщност сами си го навличаме/...не е ли тъпо ,сега това-сами да си създаваме проблемите! Променя мисленето за връзката човек-природа филма-трябва да се гледа и от децата в училище!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Едва снощи попаднах на този филм и останах изумена.

Няколко от нещата, които ме вълнуват напоследък простичко и без много коментар са изложени там.

Едното е по една друго тема тук, за безплатния труд. Единият от лечителите във филма, който лекува цяло село от най- различни болести с една дървесна кора в различни комбинации, казва : От това не се печели, трябва да сме благоарни на богатството да знаем, аз съм земеделец има достатъчно земи, които да ме изхранват, лечителството го правя безплатно"

Ако от лечителството се печели то се разпада.

Другото е странния метод, за лекуване на душевни разстрайства, като шизофрения, много хубаво и много простичко обяснено, очарована съм. " В медицината, за да лекуват умственита разстройства смятат, че умът трябва да бъде приспан, а в Аюрведа е обратното, съзнанието трябва да е будно и тогава лекувано." И това за заболявания като шизофрения.

А заболяването "рак" изобщо не го третират, като нещо не лечимо. Уникално изкуство. Не зная дали тези няколко фамилии, които си го предават вече по 14-16 поколения, ще успеят да го съхранят.

Интересен факт,който ме впечатли, изявлението, че - лекарствата от минерали, започват да изчезват, защото изчезват самите минерали.

Калния ренген, също е изумителен метод.

Един непознат свят, който не знам дали би се вместил на друго място.

Линк към коментар
Share on other sites

Преди години ми попадна една книга за аюрведа и бях също толкова очарована от нея Такова богатство от знания Дано наистина да се запази да не се загуби във времето Но повечето от билките които използват не виреят у нас Във книгата има дадени и диети за различните типове хора но и там продуктите са специфични за тяхната географска ширина Но самият метод е уникален

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

От научаването на повечето знание понякока е вредно дори може да бъде отрицателно влиание към някои хора , по добре да се обърнеш към някои специалист от тази свера на дадената наука но ,по и ентересната информация за мен е да е се научи е как да взаимстваш от необходимитети нужди на човека за да може да има нужното дадено.

Редактирано от stanislavpetrov
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...