Jump to content
Порталът към съзнателен живот

ООН препоръчва да не ядем месо и мляко


Recommended Posts

  • Отговори 41
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Христо6

Това сигурно няма да реши проблема, най - много да забави последиците. Има и други решения, освен посоченото в статията :

1. Намаляване на раждаемостта, особено на някои групи хора. Това е най най - важното. Постепенно заселване на хора на други планети. Може би Марс, но докато това стане сигурно има бая време...

2. По - справедливо разпределение на ресурсите в свеновен мащаб. Световно разоръжаване. Щатите харчат трилиони долари за оръжия. Сигурно над 90% от разходите за оръжия на този свят се правят от десетте най - силни във военно отношение страни. Наблягам на едновременното съкращаване на оръжията ...САЩ и Русия така правят. Може да има и други неща, от които да може да се спести. По - малкото животни, не означава ли че ще се намали и производството на растителна храна за тези животни ?

3. Евентуално, произвеждане на по - едри плодове и зеленчуци.

Пък и не се знае как ще бъдат използвани спестените ресурси.

Едно интересно мнение към статията :

"Да,това е факт.Но има и други факти.Първият е,че към тази растителна храна за животни се добавят синтетични съставки - витамини,микроелементи,хормони с което се повишава ефекта - животните по-бързо натрупват маса.Освен това изискванията към показателите на растителната продукция за храна на животните са по-ниски отколкото към тази за храна на хората - фуражна царевица,пшеница,фуражни банани и т.н.Съответно по-ниски са разходите за производство.А самата животинска продукция,като храна за човека е по-концентрирана от растителната и се употребява в по-малко количество.Това - да мине цялото население на земята на растителна храна няма как да стане.Нито икономически нито културно е възможно. А тези от ООН по-добре да се замислят в правилната посока и да разработят програми за ограничаване на раждаемосртта в развиващите се страни.Чрез икономически методи и чрез образователни програми.Защото с това лавинообразно увеличаване на населението всякак ще я закъсаме.Въпроса с храната някак ще се реши.А с водата?Още преди време Ванга е казала,че ще дойде време водата да е по-скъпа от златото.То явно идва.А с отпадъците от жизнената и икономическа дейност на толкова народ какво правим?При това в огромната си част нискообразован и нискокултурен народ от развиващите се страни.Светът ще стане една огромна циганска махала."

Редактирано от Христо6
Линк към коментар
Share on other sites

Христо, този коментар под статията е доста едностранчив и "неподготвен" ,

и не взима под внимание здравните аспекти.

Първият е,че към тази растителна храна за животни се добавят синтетични съставки - витамини,микроелементи,хормони с което се повишава ефекта - животните по-бързо натрупват маса.Освен това изискванията към показателите на растителната продукция за храна на животните са по-ниски отколкото към тази за храна на хората - фуражна царевица,пшеница,фуражни банани и т.н.

Съответно по-ниски са разходите за производство.

А самата животинска продукция,като храна за човека е по-концентрирана от растителната и се употребява в по-малко количество.Това - да мине цялото население на земята на растителна храна няма как да стане.Нито икономически нито културно е възможно.

Това мнение се базира на доста пропуски в знанията и неразбиране на метаболизма...

Но ще стане много дълго за уточняване...

Звучи като реклама на месото, и сякаш е пренебрагнат този важен абзац:

животновъдството сега консумира повече от световното зърно и следователно голяма част от сладка вода, торове и пестициди.”

Земеделието, особено производството на месни и млечни продукти, е отговорно за 70% от консумацията на прясна вода по света, 38% от общото използване на земя и 19% от емисиите на парникови газове, се казва в доклада, който беше публикуван по едно и също време със Световния ден на околната среда на ООН в събота.

Редактирано от Дъгата
Линк към коментар
Share on other sites

Много ще ми хареса да се забрани консумацията на месо ,но забраните не са най добрият подход ,най добре е всеки сам да стигне до това решение .

Линк към коментар
Share on other sites

Това е кьорфишек.

Стряскат хората, за да могат да ги заплашат със двете алтернативи: веганство или ГМО (генно-модифицирани организми).

И естествено света ще избере ГМО. И корпорациите още повече ще надуят гуши.

Линк към коментар
Share on other sites

А за мен това е едно от най-разумните неща, коит е правило световното правителство от създаването му досега. Обнадеждих е, че има вероятност да видим - ние, хората от нашето поколение - едно управление на хора от шестата раса- по законите на синархията.

60.gif

Линк към коментар
Share on other sites

И това не е всичко.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=132618886750062

Редактирано от Мария-София
Линк към коментар
Share on other sites

Guest Христо6

"Щатите харчат трилиони долари за оръжия. " Имах предвид военните им разходи като цяло. Ако масООН -то ми осигури условия да се храня само с растителна храна, която на всичкото отгоре да ми е по - джоба, да ме засища, да се отразява добре на здравето ми и да направи така че да понапълнея, а не още повече да измършавявам, може и да пробвам такъв режим на хранене. Ако пък няма скандали у нас още по - добре би дошло. Дотогава масООН-то да не ми дава акъл, а да вземе наистина да обслужва интересите на хората като цяло, а не на малка група от тях, уж правейки благородни предложения. :)И в крайна сметка : който прави деца, трябва да може да си ги храни. Дори много хора да спазят съвета на масООН-то ако населението продължи да нараства с такива темпове, пак ще се стигне до гладна смърт. А и не може само да ядеш, трябва да произвеждаш. Та затова чичо Сам вместо да дава стотици милиарди за несправедливи агресорски войни, би могъл с тези кинти да подпомогне земеделието и образованието в третия свят. Католическата църква също има вина за бързия растеж на населението, понеже тя им забранява да ползват презервативи, то и затова там има толкова спинозни.

Редактирано от Христо6
Линк към коментар
Share on other sites

Мисля, че не прочетохте внимателно откъса от доклада на ООН. Никой не забранява, не налага ограничения. Защо когато разумни хора призовават към разум и осъзнаване на реалните факти, ние отказваме да го приемем, а веднага скачаме като жертви?

Има само един начин да се спре едно зло - да се спре неговото "отхранване" - малко ли ни бяха примерите на Ганди и на Кинг?

Кой ни пречи просто да спрем да купуваме боклуци и внимателно да подбираме това, което слагаме в организма си? И толкова ли сме хилави, че да се поддаваме на манипулациите на рекламите и на инерцията или на скандали с не знам кого си? Ама не можело... хайде да не се лъжем... Има една много хубава приказка - който има желание, намира начин, а който няма - намира оправдание... или търси вината вън от себе си.

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Guest Христо6

"Ама не можело... хайде да не се лъжем... Има една много хубава приказка - който има желание, намира начин, а който няма - намира оправдание... или търси вината вън от себе си."

Да не искаш да кажеш, че лъжа... бе ?!?!! Аз в друга тема съм казвал какво имам предвид. Спрях месото въпреки, че условията ми за вегетарианство не са идеални ! Отстоях се у нас. Отслабнах, въпреки че си бях слаб и преди ! Какво, на въздух ли да я карам, закачалка за дрехи ли да стана, да пукна ли,да се насилвам да се храня без всякакви животински продукти ли при положение, че ми се ядат?!! Ако отворят вегански студентски стол, бих ходил на него с удоволствие, но пак не бих се отказал изцяло от животинските храни. Всеки би могъл да даде толкова голям принос, колкото може да даде на определен етап. Колко хора дават принос в това отношение ? Колкото съм могъл, толкова съм направил.

"Има само един начин да се спре едно зло - да се спре неговото "отхранване" - малко ли ни бяха примерите на Ганди и на Кинг?" Само говориш, а спазваш ли го ? В темата за това дали ще оцелее България, не веднъж се спря на неща, в моите идеи които не ти харесват, не веднъж критикуваше тези неща. Нали трябвало да наблягаме на това дето ни харесва, дето считаме за добро, а ти вместо да наблегнеш на харесващото ти, наблегна на другото. Къде е личният пример.

Линк към коментар
Share on other sites

Съгласен съм с Донка, че това е най-разумното нещо направено от ООН досега.

Нека не се притесняваме особенно. Щом западните хора са се заели сериозно с това, то ще стане, колкото и неприемане да срещне.

Дори в обикновените канадски училища се заговори от няколко години за вредите от производството на месо и мляко.

Децата учат тези неща и както са точни и старателни в рециклирането, както и на хранителните отпадъци, така ще възприемат

постепенно и това. Страни като Канада се вслушват и следват препоръките на ООН. Но разбира се, кой бяга от доброто?

Една свинеферма например замърсява реката колкото 100 хиляден град. Канада не може да си позволи това, защото има много вода и цената на прясната вода расте. Ще стане по-скъпа от петрола. И тъй като има проблем и с газовете отговорни за парниковия ефект, прошка няма да има.

Мисля че както западните хора са съзнателни и мислят за бъдещето на децата си и на планетата, така би трябвало да прави всеки разумен човек.

Линк към коментар
Share on other sites

Ъъъъъ, може ли да оставим киселото мляко... може ли , може ли, обича, много вкусно!

Линк към коментар
Share on other sites

Имаше информации, че за производство на 1гр. животински протеин се изразходват поне 10гр. растителни.

Т.е. производството на месо е много енергоемко. :thumb down:

А проблемът е именно в отглеждане на животни за месо.

Има и подробни метаболитни анализи и изчисления за енергийната ефективност при трансформациите на аминокиселините и белтъците.

:feel happy:Споко за сиренето - нима французите биха си дали любимите мезета?3d_146.gif

Или италианците капучиното???3d_146.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Проблемът е не толкова че се яде месо, колкото, че се яде постоянно месо.

Призивът вероятно е за намаляне на консумацията, а не за спирането .

Онзи ден бях по Странджа. Вървяхме из гората, в местност покрита с диви ягоди, събирахме, ядохме, наядохме се, имаше още много, много ягоди. Баща ми каза: " като бях малък ей това беше времето в което ядяхме ягоди, не като сега, цяла година ягоди. Какви ягоди са тези ..... през февруари."

Замислих се, че с всичко е така, свинско са яли само по коледа, защото всеки е имал по 1 прасе, агнешко само по Гергьовден, на Петров ден петел и т.н. През останалото време каквото е ред в календара на природата. А баба ми казваше:" март месец като свършеше всичко от вода и чесън яхния правехме, и нали нямаше друго едно сладко ни беше."

И баща ми има малка ферма с животни( с които ще приключва), но те са цял ден из гората, зиме, лете, няма боклук, един или два месеца през зимата е необходимо подхранване и то е от материала, който е събран лятото от гората.

Изгубихме баланса, това е проблема, сами си поставихме прегради и решихме, че месото и млякото са ни жизнено важни, а това не е така и това е факт. Сега трябва бавно да започвем да разграждаме ограниченията, които си изградихме сами.

Редактирано от didi_ts
Линк към коментар
Share on other sites

ДаИзглежда че млечните продукти засега ще останат.

Вероятно ще се намали консумацията, но ще се увеличи качеството, ще има сертификати

за свободни крави и овци пасли в планината и т.н.

Линк към коментар
Share on other sites

Важен е личният пример и всеки да реши въпроса за себе си ,а не да чака ООН.

Преди години спрях месото-идейно веге-обичам животните и не желая да участвам в убийството им.

Сега установявам,че някак си почти съм спряла сиренето и млякото-просто нямам нужда от

тази храна.

А това е нещо,което слушам в момента:

http://www.vbox7.com...3e4627&al=1= :yinyang:

подходящо на темата

Редактирано от Мария-София
Линк към коментар
Share on other sites

http://vbox7.com/play:53370b17

http://vbox7.com/play:450b0e68

Редактирано от Мария-София
Линк към коментар
Share on other sites

Според мен тази препоръка има за цел да оправдае създаването и внедряването на нови ГМО.Дано греша!

Ами за разлика от месото, вредността на ГМО-тата в много отношения е доста съмнителна и при всички случаи е далеч по-малка. Освен това изборът дали човек ще се храни с ГМО или не си е негов. Точно употребявайки животинска храна, човек е лишен от този избор, защото предварително не знае дали животните не са хранени с ГМО. Всъщност това според мен е факт и то в много по-големи мащаби отколкото употребата на ГМО от хората. Ако погледнем реално, с намаляването на консумацията на животински продукти, консумацията на ГМО би трябвало да спадне.

Линк към коментар
Share on other sites

Според мен тази препоръка има за цел да оправдае създаването и внедряването на нови ГМО.Дано греша!

Ами за разлика от месото, вредността на ГМО-тата в много отношения е доста съмнителна и при всички случаи е далеч по-малка. Освен това изборът дали човек ще се храни с ГМО или не си е негов. Точно употребявайки животинска храна, човек е лишен от този избор, защото предварително не знае дали животните не са хранени с ГМО. Всъщност това според мен е факт и то в много по-големи мащаби отколкото употребата на ГМО от хората. Ако погледнем реално, с намаляването на консумацията на животински продукти, консумацията на ГМО би трябвало да спадне.

Аз мисля,че драстичното намаляване на производството на месо и мляко има за цел да създаде повод пак да се "бие тревога" за невъзможността да се изхрани населението на земята(така бяха създадени първите ГМО) и да създадат кой знае какви нови модифицирани изчадия.Струва ми се,че зад всичко това стоят по-скоро икономически интереси,а не загриженост за доброто на хората и планетата.

За вредата от ГМО ще разбираме тепърва - дано не се окажат толкова вредни!

Хората гледат животни откак свят светува и ги ползват за храна и други нужди.Дали намаляването на броя на тези полезни животни(да не кажа ликвидирането на цели видове)няма да доведе до нарушаване на екоравновесието?Не е ли по-добре да се остави на хората сами да решават с каква храна да се хранят,а усилията и средствата да се хвърлят за производство на екологично чисти продукти?!Може би това е по-трудно и по-скъпо от създаването на ГМО и няма да напълни бързо нечии джобове?:hmmmmm:

Редактирано от granat1
Линк към коментар
Share on other sites

Това е началото на промяна на цялата ни цивилизация.

Очаквам ООН в близко или далечно бъдеще да призове много по-настойчиво хората да живеят в пълна хармония с природата.

Техническата цивилизация си има своя връх на развитие, отвъд който ще настъпи крах. Ресурсите на Земята не са неограничени и трябва абсолютно ясно да стане, че не можем да отнемаме повече от природата, отколкото можем да й дадем.

Това е неизбежен урок, който ще научим по един или друг начин.

Линк към коментар
Share on other sites

Браво на ООН .През 2010 година,най сетне на някакво ниво в света е достигнало съзнанието за промяна ,което си е стъпка към повдигане на човечеството.

Като четете Библията, в Битието е казано, че Бог е определил храна за животните – трева и корени, а за човека – плодове. Никъде не е казано да се колят овце, волове и др. Но като напуснаха рая, хората образуваха кръга, създадоха се различни вярвания, но човешки, а не Божествени. Да мислиш, че твоето верую е право, това е вярно само 50%. Право верую е само това, което изхожда от Божествения храм, от Божествения рай

.

Като четете Откровението, ще срещнете места, дето се говори за страданията на закланите животни. Душите им протестират. Не е въпрос да се разчувствате, но да приложите Божията Любов – да възприемете Божественото учение. То е много старо учение.

Що казва Духът -НБ 29.02.1920 г София

Мисъл за деня - 20 юни

Ние сме в преходната епоха. Всички ще минем в новата епоха, ще живеем по нов начин. Старите форми изживяха времето си. Старият живот вече няма материал за работа. Време е всички хора да повдигнат съзнанието си стъпка нагоре и да дадат път на Божествените енергии.

Шестата раса

Линк към коментар
Share on other sites

...

Хората гледат животни откак свят светува и ги ползват за храна и други нужди.Дали намаляването на броя на тези полезни животни(да не кажа ликвидирането на цели видове)няма да доведе до нарушаване на екоравновесието?Не е ли по-добре да се остави на хората сами да решават с каква храна да се хранят,а усилията и средствата да се хвърлят за производство на екологично чисти продукти?!Може би това е по-трудно и по-скъпо от създаването на ГМО и няма да напълни бързо нечии джобове?:hmmmmm:

Точно с употребата на месо за храна се нарушава екоравновесието и се убиват масово животни. Популацията се поддържа изкуствено свръх-висока само за да има в наличност повече животни, които да бъдат умъртвявани за храна.

А изборът дали човек да се храни с месо или не си е наистина негов, но докладът на ООН по никакъв начин не отменя правото на човека да осъществи сам този избор, а единствено посочва последствията.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...