Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Избор на подходящо лечение


Recommended Posts

Няма човек,който да е абсолютно здрав.Всички ние все някога се изправяме пред въпроса - какъв вид лечение да изберем за да преодолеем успешно здравословния си проблем?Някои вярват на официалната медицина,други на алтернативната.Съществува изобилие от лечебни методи и в двете медицини и никак не е лесно човек да се ориентира към кой метод или методи да се насочи.

Има ли специалист,който би могъл да ни помогне да изберем подходящото точно за нас лечение?

Бихте ли споделили своя опит при избора си на подходящо лечение?

Линк към коментар
Share on other sites

Браво на Кристиян! Перфектният отговор и единственият, който да не е реклама. Едно допълнение от мен - лекарствените средства и методи избираме според мирогледа си, а лекуването всеки човек го извършва основно със своята воля. Химични, алтернативни или холистични, средствата са само помощни.

Линк към коментар
Share on other sites

thumbsup.gifДа!Всеки човек решава сам как да се лекува,поемайки отговорност за избора си.

Нелечими болести няма,има болни,които не желаят да се излекуват.

Редактирано от granat1
Линк към коментар
Share on other sites

Подходящото лечение.....кармата ще те заведе при него

Божидаре,би ли обяснил как кармата ни води към подходящото за нас лечение(пък и не само към него!)?

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Кристиян

Болестта и/или здравето са следствия на причини, които са следствия на други причини и т.н. Е те тази причинно-следствена хава се нарича карма. В света освен карма- друго няма. Не се е родил човек от женска утроба, който да е продукт-следствие на нещо по-различно от кармата. Не се е намерил и такъв човек, който да манипулира по какъвто и да е начин кармата. От 10-на години гледам, слушам и чета по разни медии, книги, в интернет разни кръжочници, дето приказват за кармата като за вид боклук, който едва ли не с едно забърсване, специално направено от тях, ще бъде изчистена, или пък ползват изрази от типа на "кармичти корекции", или други подобни- говорят, обясняват от екрана, от сайтове и чатове, пишат книги, черпейки от извора на глупостта, и с лекота "бутилират"/"пакетират" и прочие там расфасовъчни мероприятия правят, свързани с кармата. Чистачи на карма- с лопата да ги ринеш...или пък с лопата да ги зачешеш причинно-следствено по...

И досега нито един не се е намерил, който да обясни просто що е това кармата, да я дефинира и да докаже дефиницията си така, че да нема лабаво, да няма изключения, да няма място за никакви съмнения, коефициент на предположения и т.н.

Питат се учените: какво е времето, и засега все още науката няма отговор на този въпрос- какво представлява времето. Нито пък времето може да бъде измерено, защото не знаем какво е. Е, констатирали сме някакви цикличности, които въз основа на наблюдения са довели до извода, че са свързани с времето- започнали сме да отчитаме тези цикли чрез регистрирането им, и по този начин, съвсем индиректно, отмерваме времето...

А времето не е нищо повече от разстоянието между причината и следствието. Причината, превръщайки се в следствие, ражда времето, а самата прояма поражда пространството. Времето и пространството са свързани- времето изявява пространството, в което то се съдържа.

Така че, всичко е карма- без изключение. Има хора, обременени кармично със физическо здраве, така че да доживеят до 120 години и да погребат три поколения роднини преди тях и три поколения след тях....Живот ли е това? Друг пък се родил, пораснал голям, и починал на 25г. от някаква болест- и това не е живот...

Всъщност, където има карма- няма живот. Може да има само феномен на съществуване, защото времето, както и пространството практически нте съществуват. Божествения свят е без време, няма движение- нищо не се променя, няма и пространство, няма примчини и следствия- т.е. няма карма, а това, от което има най-много е Божествена Светлина, представляваща отвсякъде единствено и само Живот.

Карма....е, и в окултизма има модни тенденции- окултните течения продухват главите на кръжониците, които все на кармични мотиви и на Кармични Езотерични Финтифлюшки (КЕФ- за по-кратичко) ги избива в кройките и дефилират по ритуалните подиуми...

А всичко това е суета и гонене на вятър...

Явно най-трудното нещо на този свят е човек да осъзнае нищетата и абсолютно безпомощното състояние в което се намира- прикован на колелото на раждане и смърт, да осъзнае, че всъщност това не е живот а съществуване, и да проумее, че Живота е единственото, срещу което е настроен да воюва със всички сили и всички средства, само и само да си остане окован към колелото на раждане и смърт и да поддържа робското си състояние в диалектичното битие, в което има всичко друго освен Живот- т.е. всичко друго освен Бог...или сичко друго освен Добро, а защо не и -всичко друго освен Любов...

В този аспект, състоянието на здраве и болест са също илюзия, която сме облекли с властта на "цигански пирон"- дали ще си здрав или болен, чукът (кармата) знае своето предназначение- да забива пирони...

И в закрючение- не-волята е безспорно най-квалифицирания специалист...

Линк към коментар
Share on other sites

Гранат, ами той Кристиян го е казал....може да не съм разбрал добре, но:

Не-волята, т.е. да се оставиш на потока, който ще те доведе до подобряване на кармата и от там ще изпадне лечението.

Като дойде Неволята, кармичните "удари", да ги приемеш и осмислиш, да си извадиш поука и да благодарш за тях и тази не-воля ще доведе лечението, без да е нужно да го избираш.

За описание на кармата виж частта за нея тук.

Така както съм го разбрал преди време и доста промени възприемане ми за света.

Линк към коментар
Share on other sites

Няма човек,който да е абсолютно здрав.Всички ние все някога се изправяме пред въпроса - какъв вид лечение да изберем за да преодолеем успешно здравословния си проблем?Някои вярват на официалната медицина,други на алтернативната.Съществува изобилие от лечебни методи и в двете медицини и никак не е лесно човек да се ориентира към кой метод или методи да се насочи.

Има ли специалист,който би могъл да ни помогне да изберем подходящото точно за нас лечение?

Бихте ли споделили своя опит при избора си на подходящо лечение?

Има различни видове болести, с различни причини за всяка от тях. Някои болести отшумяват сами, като Природата и времето са достатъчно добър техен лечител; други оставени сами на себе си, вместо да отшумят, ще влошат нашето състояние. Някои болести са резултат от груповата карма на човечеството, други в нарушения в емоционален живот на отделния човек, трети в нарушения в умствения му живот, четвърти са просто физически наранявания... Първите обикновено са вирусни. Там например хомеопатията едва ли може да окаже пряк ефект. Значи трябва да се използват други традиционни или алтернативни средства (например билколечение). Ако причините са в човешките емоции или мисли, то разбира се истинското излекуване може да дойде само от самия човек с отработване на проблемите на тези нива. Това обаче не изключва необходимостта от смекчаване на последствията, които вече са нарушили здравето ни на физическо ниво. Тук методите могат да са всякакви, като не може да се обобщи по принцип, че едни са по-подходящи от други. Истинският лечител комбинира всички възможни методи и ги прилага според ситуацията, без да отхвърля нито един от тях. Преценката на подходящия метод е може би най-трудната задача пред лечителя, особено като се вземе предвид, че на практика няма лечител, който да владее всички методи и много лечители биха предпочели да излекуват пациента по познатия за тях, но по-неефикасен начин. Всъщност в подобни случаи не е нерядко се случва болестта да е отшуми сама, а намесата на лечителя да е оказала по-скоро плацебо-ефект, отколкото реален такъв.

Линк към коментар
Share on other sites

За неволята: коренът на думата „воля“ в славянския език има значението на искам, желая. Също в определени случаи има значението и на свобода. Пример: волна птица. Под неволя не бива да се разбира не-воля, т.е. да не използваме волята си, а ситуация който е дошла против нашето желание, воля и която ситуация може да се каже, че отнема известна част от свободата ни. Нека не спекулираме с думите в българския език.

Линк към коментар
Share on other sites

Стан, подкрепям изцяло по-предния ти пост - и аз мисля така, дори сложих плюсче:) (ей, научих се и аз да ползвам тези плюсчета; знаех си, че има ли ги, ще има и изкушение за употребата им ;)).

А иначе относно последния - аз не изтълкувах "не-воля" като спекулация; напротив, стори ми се една изключително подходяща игра на думи (и на Кристиян сложих едно плюсче на първия му пост :)), защото думата "неволя" в конкретния случай се отнася и буквално, и преносно много точно към поставения въпрос.

Редактирано от Диана Илиева
Линк към коментар
Share on other sites

не е спекулация. Използвам смисъла на думата неволя, както и отрицанието на волята изписано като не-воля.

Редактирано от БожидарЗим
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...