Jump to content
Порталът към съзнателен живот

9 пентакли


Guest Мона

Recommended Posts

Беше време да се напише и специална тема за 9 пентакли - може би най-малко обясняваната карта в таро, най-малко разяснената.

Картата, кяото създава главоболия и която никъде не е добре е обяснена, в нито едно тълкуване.

Картата 9 пентакли някак нежно и ефирно минава по тъч линията на всички гадания, ала остава един постоянен стожер и наблюдател на случващото се, не забравя, не отминава. Тя е все там - дали е до малки или до големи аркани, тя вещае съдби.

Въпросът е защо тази карта е най-малко рабираната в таро, защо над нея се чудят всички, къде се крие нейната магия и дали има такава изобщо - дали това е изобщо магията на всички деветки в таро, или просто, пентаклите в таро имат своя лична история, която няма аналог в нито една друга боя?

Какво мислите вие за 9 пентакли, доколко тя е силна - например как тя би стояла до Страшния съд или до 10 пентакли защо нейното значение се засилва до големи карти и напротив, до малките - намалява или ги компенсира - ако е на 3-та позиция. Има много да се мисли и разсъждава за 9 пентакли.

Освен това, знаем, че тази карта участва във всички магически действия в таро и това не е случайно.

За мен 9 пентакли е най-леката възглавница, върху която бих поспала, защото тя ще отмени умората - което упоменава връзка с времето и пространствата на съня, със света на душата ...

Понякога 9 пентакли е просто една пустиня, пясъци, изнурителни и горещи, в които търсим оазиси за спасение, ала забравяме да видим какво е тайното значение - 9 пентакли е скритият коз на Умереността, на 3 обърнати Ас-а : Ас пентакли, Ас жезли и Ас меча - ала обърнати. Това почти не е възможно в подредбата за човешки върпоси, но тук говорим за таро - тези три обърнати аса включват в себе си всички най-важни карти в таро, а техен мост е 9 пентакли.

Нека поразсъждаваме извън стереотипите,

9 е завършващо число, ала и първо след осмицата - помислете за числото на безкрайността - какво следва следва след него - мислим, че е единица, ала не е така, остатътността на творението е 9-та - осмислянето на последния порив - 9 пентакли. И тук идва и на помощ за обяснние и Отшелникът - 9 пентакли е поривът на Отешлникът за Спасение - но не в утробата на съня или в мечтата, а в реалността; като имате често появяваща се 9 пентакли направете анализ на Отшелника в последните ви хвърляния, както и на Умереността.

Близо до сте до мечта, близо сте до себе си и то по безболезниния път.

9 пентакли е трудна карта в таро и тя не е единствена, ала е още по-сложна, щото е от малките аркани, а всъщност не е.

Винаги гледайте на 9 пентакли като мост, това не събитийна карта - ако Ас пентакли е остров - 9 ПЕНТАКЛИ Е ЛОДКАТА ДО ТОЗИ ОСТРОВ.

И знайте, че имате център, който преди Ас пентакли оформя битието си в реалния ви живот; 9 пентакли подсигурява всеки път, приимете я като колан и като въже, което ви държи здраво за живота.

Нека да обсъдим и нейни местоположения, да има конкретика.

Редактирано от Мона
Линк към коментар
Share on other sites

Разбрах, че тази карта е специална и имам някаква връзка с нея когато сънувах един близък човек да ми говори за 9 пентакли едни неща :) Твърдя, а и не само аз че 9 пентакли има много по-силно влияние извън колодата! Това е карта ОСНОВА! В продължение на половин година непрекъснато и на всяка подредба от три карти тя беше на първа позиция! Винаги! Периода беше тежък. Израстнах, срещнах хора, които ми дадоха добри уроци!

Знам си когато 9 пентакли е на първа позиция онова, което следва след нея като карти няма да се избегне. Тоест 9 пентакли в този случай е като безпогрешното предсказание на черния гарван :) Един сигурен знак от Таро! Тя може да "отпуши", но и да "запуши" ситуацията за която питаме. Зависи на коя позиция е. Като последна карта зная, че ситуацията ще им подобрения, но личния ми опит показва, че следва застой!

Единствената карта в цялата ми колода, която се различава от всички останали карти. Обичам я!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Още една препратка за 9 пентакли: това е карта на тоталната стабилност: ако имате съмнение в нещо, повече не се съмнявайте.

Картата всъщност изобщо не е трудна, от гледна точка на анализа; става трудна когато се анализира до други карти - символиката й е сложна, тъй като няма аналог при другите деветки и е сложноразбираема. Но, все пак, това е таро и ако беше лесно, всички щяхме да го разбираме.

Би било добре се споменават комбинациите на 9 пентакли, ще бъде по-нагледно, за онези, които се интересуват от нея специално. За разбирането й е необходимо много време, верно е, но това време се възнаграждава :-)

Трябват комбинации и въпроси за различни съчетания: както знаете в таро една комбинация значи сигурна смърт, при друг въпрос - сигурно раждане!

В това е чарът и абсурда на картите. И почудата от живота, дори и да е предречен :)

Редактирано от Мона
Линк към коментар
Share on other sites

В продължение на месеци наред 9 пентакли се появяваше на втора позиция от три карти, когато въпросите ми касаеха определен човек - човек с който исках да бъда. Иска ли .... да има връзка с мен - 8 чаши, 9 пентакли, Крал мечове; Крал чаши, 9 пентакли, 6 жезли; 4 жезли, 9 пентакли, Папата. Защо ... не използва никаква комуникация с мен?Обесеният, 9 пентакли, Папата; Този човек беше за мен спасение, в онзи период, който се появяваше точно навреме, когато бях най-объркана, когато трябваше да разреша една трудна за мен и мъчителна ситуация. Не ми се е явявала картата вече почти два месеца. Изясних си за себе си, че няма да бъда с този човек, той явно е бил моето спасение в трудния и тежък период.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Здравейте! Днес ми се падна Страшен съд, следван от 9 пентакли за развитие на даден въпрос до няколко месеца.

Какво казва тази комбинация според вас? Аз се спрях на два варианта - (с по няколко думи) изпитание, неизбежно и кармично заложено или пък въпреки изпитанието ситуацията е стабилна и би могла да издържи на сътресенията...?

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей baby777 . Според мен ще има сътресения, както казваш ти, което е неизбежно имаш Страшния съд - няма мърдане. Не знам дали за теб става въпрос или за някой друг, но ще се поеме отговорността за това , което не е променено , когато е трябвало , а е било необходимо. След него има 9 пентакли, което може да означава нов поглед върху ситуацията или нов развой. Комбинацията е сложна според мен и не знам доколко съм успяла с тълкуването и!

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря ти за отговора, Жур! :)

... ще се поеме отговорността за това , което не е променено , когато е трябвало , а е било необходимо.

Така бих тълкувала и аз Страшен съд в друга ситуация, но в тази това някак не се връзва. Става въпрос за мен и друг човек.

Ще чакам да видя какво ще стане и ще пиша по-късно във времето за тази комбинация.

Редактирано от baby777
Линк към коментар
Share on other sites

baby777 интересное сочетание Страшный Суд и 9 Пентаклей.

Немного моих мыслей.. что-то должно произойти = результат. Это конкретное действие для которого настало время - "Или сейчас или никогда". Ваша история должна получить вторую жизнь, но в новом обличии, т.е. перевоплотиться из гусеницы в бабочку.

Мне это сочетание напомнило СА Солнце.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте! Благодаря ви за отговорите!

Напоследък доста ме плаши този Страшен съд, който постоянно ми се пада във всякакви комбинации. Наистина става дума за връзката ми и постоянно си мисля дали това не е предупреждение, че се надеждите и очакванията ми за този човек няма да се оправдаят.

В комбинация с 9 пентакли по-скоро съм склонна да мисля, че не се касае за раздяла, а наистина за някаква съдбоносна промяна или решение. Времето ще покаже.

Поздрави от мен на всички :) :) :)

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Здравейте и от мен. Понеже темата е за 9 пентакли искам да споделя своето усещане за тази карта. Ще дам конкретен пример и малко предистория: 6 мечове; 9 пентакли; Сила

В продължение на много години бях изгубила себе си, стигнах до дъното и чак тогава разбрах,че имам сили да променя нещата. Бавно започнах да лазя нагоре към светлината и 9 пентакли все по-често се появяваше в подрежданията, първоначално с Кулата а по-късно със Света. Винаги ми е било трудно да разбера посланието и, но от това, което Мона е написала знаех, че душата ми търси пътя на хармонията.

Сега за конкретното подреждане: Отскоро в живота ми се появи човек, който ми дава онази емоционална пълнота/ не чисто физическа/, за която съм мечтала: чувствителен,нежен, носещ у себе си такова спокойствие и разбиране, че ме кара да се чувствам, точно както казва Мона, уютно положила глава върху мека възглавница. Трите карти са в отговор на въпрос Какво е Х за мен? Видях ги и вече знаех моето усещане за 9 пентакли - олицетворих картата с човека, Бог ми беше изпратил онова за което съм копняла - топлина, уют, спокойствие и разбрах,че съм намерила себе си. Силата да премина с 6 мечове на други бряг и да се излекувам с 9 пентакли. Ще бъда благодарна да разбера и Вашето мнение за тази комбинация. Само да допълня - връзката ми с този човек е чисто приятелска, поне за момента :)

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте и от мен. Понеже темата е за 9 пентакли искам да споделя своето усещане за тази карта. Ще дам конкретен пример и малко предистория: 6 мечове; 9 пентакли; Сила

В продължение на много години бях изгубила себе си, стигнах до дъното и чак тогава разбрах,че имам сили да променя нещата. Бавно започнах да лазя нагоре към светлината и 9 пентакли все по-често се появяваше в подрежданията, първоначално с Кулата а по-късно със Света. Винаги ми е било трудно да разбера посланието и, но от това, което Мона е написала знаех, че душата ми търси пътя на хармонията.

Сега за конкретното подреждане: Отскоро в живота ми се появи човек, който ми дава онази емоционална пълнота/ не чисто физическа/, за която съм мечтала: чувствителен,нежен, носещ у себе си такова спокойствие и разбиране, че ме кара да се чувствам, точно както казва Мона, уютно положила глава върху мека възглавница. Трите карти са в отговор на въпрос Какво е Х за мен? Видях ги и вече знаех моето усещане за 9 пентакли - олицетворих картата с човека, Бог ми беше изпратил онова за което съм копняла - топлина, уют, спокойствие и разбрах,че съм намерила себе си. Силата да премина с 6 мечове на други бряг и да се излекувам с 9 пентакли. Ще бъда благодарна да разбера и Вашето мнение за тази комбинация. Само да допълня - връзката ми с този човек е чисто приятелска, поне за момента :)

Да, връзката е чисто приятелска или поне няма развитие на този етап в друга посока, но това е защото някой е притеснен да се изрази - Силата, но заради 9 пентакли - има нещо, което му пречи, макар, че е заявил директно интереса си към теб (6 меча). Тук хронологията е обърната, нещо нормално в Таро :)

Това са перфектни карти за едно осъзнато общуване, но то няма да мине без проблеми. За съжаление, Силата, на която и да е позиция говори за усложнена комуникация, за притъпена емоционалност или спазване на общите правила, за социален статус и семейни отношения, които, обикновено, са пречка, за едно любовно развитие. Силата не е любовна карта, тя не дава любовни надежди, не обещава и пълноценност, тя винаги е свързана с КОМПРОМИС, който е в протворечие с нас, с нашия живот и установени правила; тя е изпитание, но изпитание, което е поставено от друг - дали е даден човек или обстоятелство, социален модел или друго все едно - тя е бариера и колан за всичко, което искаме да изразим, искаме, ала не можем. Дали ще понесеш този компромис, зависи от теб изцяло и от твоята устойчивост.

9 пентакли ти казва, че ти си силна и на този етап всичко зависи то теб. Всъщност хванала си вятъра :) Което само по себе си е награда - 9 пентакли.

Да уловиш вятъра е изкуство.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте и от мен. Понеже темата е за 9 пентакли искам да споделя своето усещане за тази карта. Ще дам конкретен пример и малко предистория: 6 мечове; 9 пентакли; Сила

В продължение на много години бях изгубила себе си, стигнах до дъното и чак тогава разбрах,че имам сили да променя нещата. Бавно започнах да лазя нагоре към светлината и 9 пентакли все по-често се появяваше в подрежданията, първоначално с Кулата а по-късно със Света. Винаги ми е било трудно да разбера посланието и, но от това, което Мона е написала знаех, че душата ми търси пътя на хармонията.

Сега за конкретното подреждане: Отскоро в живота ми се появи човек, който ми дава онази емоционална пълнота/ не чисто физическа/, за която съм мечтала: чувствителен,нежен, носещ у себе си такова спокойствие и разбиране, че ме кара да се чувствам, точно както казва Мона, уютно положила глава върху мека възглавница. Трите карти са в отговор на въпрос Какво е Х за мен? Видях ги и вече знаех моето усещане за 9 пентакли - олицетворих картата с човека, Бог ми беше изпратил онова за което съм копняла - топлина, уют, спокойствие и разбрах,че съм намерила себе си. Силата да премина с 6 мечове на други бряг и да се излекувам с 9 пентакли. Ще бъда благодарна да разбера и Вашето мнение за тази комбинация. Само да допълня - връзката ми с този човек е чисто приятелска, поне за момента :)

Да, връзката е чисто приятелска или поне няма развитие на този етап в друга посока, но това е защото някой е притеснен да се изрази - Силата, но заради 9 пентакли - има нещо, което му пречи, макар, че е заявил директно интереса си към теб (6 меча). Тук хронологията е обърната, нещо нормално в Таро :)

Това са перфектни карти за едно осъзнато общуване, но то няма да мине без проблеми. За съжаление, Силата, на която и да е позиция говори за усложнена комуникация, за притъпена емоционалност или спазване на общите правила, за социален статус и семейни отношения, които, обикновено, са пречка, за едно любовно развитие. Силата не е любовна карта, тя не дава любовни надежди, не обещава и пълноценност, тя винаги е свързана с КОМПРОМИС, който е в протворечие с нас, с нашия живот и установени правила; тя е изпитание, но изпитание, което е поставено от друг - дали е даден човек или обстоятелство, социален модел или друго все едно - тя е бариера и колан за всичко, което искаме да изразим, искаме, ала не можем. Дали ще понесеш този компромис, зависи от теб изцяло и от твоята устойчивост.

9 пентакли ти казва, че ти си силна и на този етап всичко зависи то теб. Всъщност хванала си вятъра :) Което само по себе си е награда - 9 пентакли.

Да уловиш вятъра е изкуство.

Благодаря ти, Мона! Както винаги, перфектно тълкуване.3d_161.gif Искрено ти се възхищавам. Обстоятелствата ни налагат да си сложим бариера на емоциите . Само ден,след като публикувах поста си той ми разкри чувствата си, но и двамата знаем, че мисията ще е невъзможна. Всъщност, кой знае, ние просто предполагаме ................. факт е, че всичко което си написала за ситуацията е 100%вярно. Желая ти здраве и лично щастие! Още веднъж БЛАГОДАРЯ!3d_046.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Искам да споделя с Вас една комбинация, която ми се стори интересна. Въпросът касаеше работа, но според мен тук няма значение, защото картите са конкретно за мен и въпросът отпада. 5 жезли, 9 пентакли, Отшелникът.

9 пентакли тук е преходът, мостът от един период на неяснота, в която се намирах, до това да открия себе си, да съм наясно със себе си, да осъзнавам всичко, което правя, да се осъзная, да преоткрия ценните неща в себе си, да започна да се вслушвам във вътрешния си глас, да бъда себе си. Това е пътя по който съм тръгнала и има още много за извървяване и пътят ще е дълъг .- знам. Между другото комбинацията е отпреди 7 месеца. Това са бавни карти.

9 пентакли е пътят към всичко това. Мона е писала, че 9 пентакли е поривът на Отшелникът за спасение. Аз съм имала нужда точно от това и 9 пентакли ми показва пътя да намеря себе си, да преоткрия себе си. Тя ме превежда по него.

Това за мен означава тази комбинация, ако вие мислите друго или бихте допълнили ще се радвам да го споделите с мен.;)

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Здравейте!

Имам колода Таро на търсещия, която разучавам. От месеци разсъждавам върху чувства към мъж, които ме "връхлетяха". В няколко подредби за изясняване на тези чувства започна да се появява картата 9 пентакли. Първоначално беше на първа позиция, в подредба от три карти, след дни се появи на втора позиция. Последната комбинация е следната: 8 чаши, 9 пентакли, 10 пентакли. Моята емоционална умора ми стана ясна в подредбата. Няколко дни преди да изтегля тези карти, разсъждавах, че е необходимо да променя нагласата си към тези чувства, за да имам покой. И 9 пентакли ми показа прехода, Слад което разсъжденията ми се объркаха. Благодаря ви предварително, ако ми помогнете в тълкуването на комбинацията.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте!

Имам колода Таро на търсещия, която разучавам. От месеци разсъждавам върху чувства към мъж, които ме "връхлетяха". В няколко подредби за изясняване на тези чувства започна да се появява картата 9 пентакли. Първоначално беше на първа позиция, в подредба от три карти, след дни се появи на втора позиция. Последната комбинация е следната: 8 чаши, 9 пентакли, 10 пентакли. Моята емоционална умора ми стана ясна в подредбата. Няколко дни преди да изтегля тези карти, разсъждавах, че е необходимо да променя нагласата си към тези чувства, за да имам покой. И 9 пентакли ми показа прехода, Слад което разсъжденията ми се объркаха. Благодаря ви предварително, ако ми помогнете в тълкуването на комбинацията.

Здравей, jta.

Лично аз бих те посъветвала да си гледаш отново, но задай максимално прост въпрос. Картите, които са ти се паднали не носят никаква информация, поне според мен. Това, че присъства 9 пентакли, понякога не говори нищо. Объркани фрази, разменени междуметия и стилистична вакханалия.

Не знам откога се занимаваш с Таро, но би трябвало да знаеш, че 9 до 10 пентакли говори за всичко друго, само не и за емоционални отношения. Ти все още имаш бариери.

Успех.

Линк към коментар
Share on other sites

здравейте, момичета,

пускам го на руски, така както съм го "копнала". Направи ми силно впечатление........ :yinyang:

К вопросу о«родственных душах»

:) Дойдя до вершины пирамиды, мы, наверное, станем свободными и идентичными самимсебе, вобрав в себя, в каком-то смысле, весь опыт человечества. И только наэтой стадии мы сможем создать пару с нашей «платоновской половинкой», «истиннымпартнером», потому что этот союз будет предназначен не для того, чтобыразбираться с долгами и платить по счетам, а для того, чтобы жить и творить вбезусловной любви. Многие люди спрашивают себя, встретят ли они однажды свою «платоновскуюполовинку». Много и таких, которые находятся уже на пороге этой встречи, ичисло таких людей растет все быстрее. Постепенно «истинные партнеры» будутвстречать других близких людей, - и так до тех пор, пока все человечество нестанет своеобразным идеальным паззлом из человеческих существ, открывших своюистинную природу, нашедших свое место в мире и живущих в безусловной ибескорыстной любви. Тогда настанет Эра Водолея, Эра Света и Любви, в преддвериикоторой все мы с вами имели счастье родиться. Мне бы хотелось, чтобы это послание вселило доверие и надежду в тех, ктосомневается в будущем, и подвигло каждого заложить внести свою лепту в созданиенового Человечества".

Редактирано от adina
Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

Имам една интересна комбинация с 9 пентакли. Попитах дали ще успея да си направя един подарък до края на Юли месец. Картите са 10 меча, Колелото и 9 пентакли. Въпроса всъщност не е толкова важен и аз изключих за него в момента в които видях картите. Не искам да звуча емоционално, но ми се доплака, като ги видях. Не зная защо. Интересен е прехода, защото Колелото го виждам точно така в тази позиция. Нарекла съм си 9 пентакли карта подарък и смятам, че ще има такъв, но може би не този които очаквам и искам, а друг, други и точно такива, които да запълнят празните места. Някак неочаквано, както казват като подарък от съдбата. Пасивно ми е но с 9 пентакли няма как. Кажете какво мислите вие? Малко оприличавам тази комбинация като усещане и с Звездата и 9 пентакли.

Линк към коментар
Share on other sites

Имам една интересна комбинация с 9 пентакли. Попитах дали ще успея да си направя един подарък до края на Юли месец. Картите са 10 меча, Колелото и 9 пентакли. Въпроса всъщност не е толкова важен и аз изключих за него в момента в които видях картите. Не искам да звуча емоционално, но ми се доплака, като ги видях. Не зная защо. Интересен е прехода, защото Колелото го виждам точно така в тази позиция. Нарекла съм си 9 пентакли карта подарък и смятам, че ще има такъв, но може би не този които очаквам и искам, а друг, други и точно такива, които да запълнят празните места. Някак неочаквано, както казват като подарък от съдбата. Пасивно ми е но с 9 пентакли няма как. Кажете какво мислите вие? Малко оприличавам тази комбинация като усещане и с Звездата и 9 пентакли.

Правилно казваш подарък, ще го имаш, но не оттам, откъдето очакваш :)

Наскоро ми се падна комбинация от Крал меча с 9 пентакли - една много силна и нетипична комбинация; аз получих своя подарък. Разликата обаче с 6 пентакли, която също има значение и на подарък е, че при 9 пентакли подаръкът е много по-ценен и не е незаслужен, а бих казала, даже преболедуван и много значим за самочувствието и психическия живот на човека.

Редактирано от Мона
Линк към коментар
Share on other sites

Разликата обаче с 6 пентакли, която също има значение и на подарък е, че при 9 пентакли подаръкът е много по-ценен и не е незаслужен, а бих казала, даже преболедуван и много значим за самочувствието и психическия живот на човека.

Ето това е. Това е най-важното. Абсолютно се съгласих. :yinyang:
Линк към коментар
Share on other sites

  • 9 months later...

Досега не сме говорили за 9 пентакли, но обърната.

Има тема за обърнатите карти в Таро, но тук случаят е особен. Сама по себе си 9 пентакли е особена карта, да не кажа най-особената измежду всички от колодата.

Много често приликите и разликите между правите и обърнати карти се губят в превода: едните усилват потенциала си обърнати, други се обръщат на 180 градуса, а трети - в комбинации, се връщат в изходна нулева точка.

Аналогии обаче с обърната 9 пентакли няма, както няма и с обърнат Ас пентакли. Тези две обърнати карти вещаят изменения, дори и на клетъчно ниво, мощна енергия, пробив в системата на триизмерния ни свят.

На интелектуален план една комбинация от Магът с обърната 9 пентакли веднага акцентира върху психическия потенциал на човека, където той е оставен на самия себе си: ако беше права, значението коренно би се променило - очакват се огромни постижения и то трайни. В тази комбинация обърнатата 9 пентакли вещае сериозен срив или провал - зад нея неизменно се крие една трагично усмихната 8 меча ...

Зад потенциала на обърната 9 пентакли стои като стража цялото войнство на картите от боя мечове - озъбени, заплашителни и сурови, но винаги насочени към психическата устойвост на човека, ако върви по здрави мостове до този етап, то вече трябва да очаква, че някъде в конструкцията има заложена мина. В това е и разликата между обърнат Ас пентакли и обърната 9 пентакли - докато Асо-то само по себе си е само средство за или към нещо, към някаква фактология и зависи от съседните карти, то обърната 9 пентакли, сама по себе си е вече състоял се факт и скалата й винаги сочи спад и опасност. Другата особеност е, че вина за провала винаги има човека, не обстоятелствата, не съдбата. Тук отговорността винаги е лична и има име.

За разлика от правата 9 пентакли, която често олицетворява Съдбата в нейния онтологичен, но и инобитиен смисъл, то обърната 9 пентакли може да се оприличи на трагично неосъществен Страшен съд и последствията от него - камъкът ускорява падането си, колкото пътят е по-стръмен надолу.

С други думи, колкото правата 9 пентакли е даряваща и опрощаваща, толкова обърнатата 9 пентакли е наказваща и фрустрираща.

Друг е въпросът, ако една до друга застанат обърнат Ас пентакли и обърната 9 пентакли. Това е едно от големите изключения в Таро, но то подлежи на друг тип анализ и е за друга тема.

Линк към коментар
Share on other sites

Имам една комбинация с тази така особена карта, която честно казано много ме затруднява, а тя е: Ас пентакли, 9 пентакли, Рицар меча. Въпросът е за отношение на човек към мен. Мисля, че той е решил нещо да направи. Но тук има едни охладнели отношения, които и ще си останат студени /Рицар меча/.

Има нещо особено в 9 пентакли, защото тази карта се явявя винаги на втора позиция от гледане с три карти и то точно за този човек. Преди когато се е падала, той е бил моето спасение от друга ситуация. Но защо сега тя е тук след едни прекъснати отношения.

Зададох и друг въпрос, каква е причината, за да направи този човек конкретно нещо - Папата, Кулата, 6 меча. Той показва заявен интерес към мен /6 меча/, обаче след преминала вече Кула.

Може би смесвам комбинациите, но мисля, че имат връзка помежду си.

Редактирано от Лора Витанова
Линк към коментар
Share on other sites

Имам една комбинация с тази така особена карта, която честно казано много ме затруднява, а тя е: Ас пентакли, 9 пентакли, Рицар меча. Въпросът е за отношение на човек към мен.

Зададох и друг въпрос, каква е причината, за да направи този човек конкретно нещо - Папата, Кулата, 6 меча.

Комбинациите наистина са свързани тематично.

При първата, заради Ас пентакли, можем да говорим за минали събития, които не са успели да се развият, но са били обещаващи - това по 9 пентакли. Рицар меча обяснява ситуация също от миналото, която е приключила с обида и наранена чувствителност от едната страна. Затова конфликтът, въпреки, че не носи онзи заряд, е бил провокиран отново. Т. е. имаме налице ситуация и то в чисто битиен план. Някои спомени са се върнали, но също и въпроси, на които не е отговорено преди.

Понеже темата е за 9 пентакли, защо се появява тя тук, това е и въпросът. 9 пентакли въпреки всичко, указва процес, който още не е финализирал, който не зависи от хората, и който, ще ги поставя в ситуации пътищата им да се преплитат, докато ... научат урока си. Освен това, за изпълнението повелята на 9-та, е нужно търпение, но и смирение, вероятно и прошка. Това може да стане само чрез истината - каква е тя за теб, каква е тя за другия, каква е тя за двамата.

Втората комбинация потвърждава историята в паралелно време - Папата и Кулата: тук имаме елемент на изненада, дори гняв. Но, 6 меча дава основание да се мисли, че шанс има, шанс за успокоение и за развитие. Нужно е отново търпение и, ако, изграждаш бентове пред пълноводна река, то това ти пречи да видиш истината, каквато е и за другия. Предполагам, че ако се прояви по-голямо търпение, интерес и разбиране, тази история би имала хепи енд. Дори и на този етап, това да изглежда почти невъзможно.

9 пентакли е затова - идва от дълбокото минало и отива в безбрежното бъдеще, като спазва единствено своите собствени закони, пред които ние сме просто едни кукли на конци. Харесва ли ни или не, това е без значение.

Редактирано от Ивета
Линк към коментар
Share on other sites

Имам една комбинация с тази така особена карта, която честно казано много ме затруднява, а тя е: Ас пентакли, 9 пентакли, Рицар меча. Въпросът е за отношение на човек към мен.

Зададох и друг въпрос, каква е причината, за да направи този човек конкретно нещо - Папата, Кулата, 6 меча.

Комбинациите наистина са свързани тематично.

При първата, заради Ас пентакли, можем да говорим за минали събития, които не са успели да се развият, но са били обещаващи - това по 9 пентакли. Рицар меча обяснява ситуация също от миналото, която е приключила с обида и наранена чувствителност от едната страна. Затова конфликтът, въпреки, че не носи онзи заряд, е бил провокиран отново. Т. е. имаме налице ситуация и то в чисто битиен план. Някои спомени са се върнали, но също и въпроси, на които не е отговорено преди.

Понеже темата е за 9 пентакли, защо се появява тя тук, това е и въпросът. 9 пентакли въпреки всичко, указва процес, който още не е финализирал, който не зависи от хората, и който, ще ги поставя в ситуации пътищата им да се преплитат, докато ... научат урока си. Освен това, за изпълнението повелята на 9-та, е нужно търпение, но и смирение, вероятно и прошка. Това може да стане само чрез истината - каква е тя за теб, каква е тя за другия, каква е тя за двамата.

Втората комбинация потвърждава историята в паралелно време - Папата и Кулата: тук имаме елемент на изненада, дори гняв. Но, 6 меча дава основание да се мисли, че шанс има, шанс за успокоение и за развитие. Нужно е отново търпение и, ако, изграждаш бентове пред пълноводна река, то това ти пречи да видиш истината, каквато е и за другия. Предполагам, че ако се прояви по-голямо търпение, интерес и разбиране, тази история би имала хепи енд. Дори и на този етап, това да изглежда почти невъзможно.

9 пентакли е затова - идва от дълбокото минало и отива в безбрежното бъдеще, като спазва единствено своите собствени закони, пред които ние сме просто едни кукли на конци. Харесва ли ни или не, това е без значение.

Благодаря ти, направо си в стотицата :) . Всяко твое изречение е много точно за цялата история с този мъж.

Изненада ме за пореден път, без изобщо да съм си мислела, че може отново да го направи. Сега ми стана ясно защо 9 рентакли е тук и при него.

При мен нахлуха с пълна сила спомени за места, разговори, предмети, всичко накуп, без изобщо да съм го желала това. И въпросите отново дойдоха на дневен ред, защо се е случило определено нещо и се и повтаря, и потретва дори. Но това е, съдбата си знае работата и срещу нея не може да се върви, щото ще те връща отново там, докато всеки си научи урока.

Линк към коментар
Share on other sites

Ето и от мен една комбинация, която освен, че бетонира положителното развитие, докарва човека и до лудост.

Крал жезли, 9 пентакли обърната, 8 жезли.

Ако до скоро този човек е разполагал с някакви козове, то сега е докаран до прединфаркно състояние и е изпаднал в perpetuum mobile. Тази дълбока афективност идва именно от отказа на 9 пентакли, която наистина зад себе си е строила цялата колода от мечове..... :3d_013: .

Опасна карта............

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Имам една комбинация с тази така особена карта, която честно казано много ме затруднява, а тя е: Ас пентакли, 9 пентакли, Рицар меча. Въпросът е за отношение на човек към мен.

Зададох и друг въпрос, каква е причината, за да направи този човек конкретно нещо - Папата, Кулата, 6 меча.

Комбинациите наистина са свързани тематично.

При първата, заради Ас пентакли, можем да говорим за минали събития, които не са успели да се развият, но са били обещаващи - това по 9 пентакли. Рицар меча обяснява ситуация също от миналото, която е приключила с обида и наранена чувствителност от едната страна. Затова конфликтът, въпреки, че не носи онзи заряд, е бил провокиран отново. Т. е. имаме налице ситуация и то в чисто битиен план. Някои спомени са се върнали, но също и въпроси, на които не е отговорено преди.

Понеже темата е за 9 пентакли, защо се появява тя тук, това е и въпросът. 9 пентакли въпреки всичко, указва процес, който още не е финализирал, който не зависи от хората, и който, ще ги поставя в ситуации пътищата им да се преплитат, докато ... научат урока си. Освен това, за изпълнението повелята на 9-та, е нужно търпение, но и смирение, вероятно и прошка. Това може да стане само чрез истината - каква е тя за теб, каква е тя за другия, каква е тя за двамата.

Втората комбинация потвърждава историята в паралелно време - Папата и Кулата: тук имаме елемент на изненада, дори гняв. Но, 6 меча дава основание да се мисли, че шанс има, шанс за успокоение и за развитие. Нужно е отново търпение и, ако, изграждаш бентове пред пълноводна река, то това ти пречи да видиш истината, каквато е и за другия. Предполагам, че ако се прояви по-голямо търпение, интерес и разбиране, тази история би имала хепи енд. Дори и на този етап, това да изглежда почти невъзможно.

9 пентакли е затова - идва от дълбокото минало и отива в безбрежното бъдеще, като спазва единствено своите собствени закони, пред които ние сме просто едни кукли на конци. Харесва ли ни или не, това е без значение.

Отговорила съм ти за тези карти, но снощи се замислих много върху 9 пентакли, защото тя се появява пак и пак. Тя просто си е там и стои и гледа, както преди две години, така и сега.

Да, има неизчистени неща, има и привкус на безвремие. Времето е спряло, въпреки че са минали години от последните комбинации с 9 пентакли.

Смирение, да, има го и него, но едва сега, в този момент. Кара ме да се усмихна, но в следващия момент ме натъжава.

Връща времето там, където е спряло, дето е застинало, все едно не е текло никога. Уж забравено, ала не е.

Усещам силата и, и се питам как при една пресъхнала река се явяват притоци, които отново я пълнят с вода.

Казваш прошка, колко човек може да прости, да преглътне обида и да забрави. От нея се почва, но и с нея свършва.

9 пентакли превежда до оня остров наречен любов, но дали ще се стигне до там, дали хората ще са същите - едва ли.

Кара ли тази карта хората да порастват?

9 пентакли събира отново и отново. Мисля, че тя ни кара за часове да осъзнаем и да приемем това, което има за приемане и осъзнаване. А какво ще научим и с какво ще се примирим, времето ще покаже. Но дали ще имаме силите да се върнем и да продължим, особено аз. Дали ще мога да понеса отново всичко и да съм цяла. Този отговор търся.

9 пентакли засмуква всичко, където се появи, тя е един водовъртеж, и то без да си го искал и без да си газил изобщо във водата. Казва ми, спри се, нищо не можеш да направиш, всичко е решено някъде там и да се търсят отговори на отдавна зададени въпроси, няма смисъл. Прости и забрави, времето отмива.

Линк към коментар
Share on other sites


×
×
  • Добави...