Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Иво

Осъзнати сънища - споделете ги

Recommended Posts

Осъзнатите сънища са тези сънища, по време на които, вие знаете, че сънувате. Знаете, че всичко, което се случва е сън и осъзнавате, че в същото време вие сладко си спите в леглото. Можете съзнателно по време на съня да използвате своите способности, а често разполагате и със способности, за които даже не подозирате.

Един кратък мой осъзнат сън, който сънувах преди доста време.

Вървя в някакъв полутъмен подлез. Весело ми и е и си подскачам, вървейки към края на подлеза, където се виждаше красива природа. В един момент при един от скоковете оставам малко повече във въздуха от колкото е нормално. Задържам се няколко 1-2 секудни като в безтегловно положение. В този момент осъзнавам, че сънувам, че цялата тази сцена е сън. Толкова много се ентусиазирам от идеята, че се събуждам...

Подготвителното упражнение, което ползвах, за да предизвикам този сън е техниката "Проверка на реалността", която се използва в будно състояние през деня. От време на време през дните от седмицата леко подскачах нагоре и си казвах, че ако мога да се задържа малко повече във въздуха, следователно сънувам. И така един ден този навик се проектира в съня ми и аз разбрах, че това е сън. Събудих се, тъй като често при начинаещите се случва веднага след като осъзнаят, че сънуват да се събудят от вълнение. За да успеете да продължите съня си, но вече осъзнато, трябва да се отнесете към процеса на пробуждане в съня, като нещо нормално и просто да започнете да изследвате.

Моля споделете своите осъзнати сънища в тази тема?

Съзнателно ли ги предизвиквате? С каква техника?

Или става случайно?

Често ли ви се случват?

:sleeping:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Случвало ми се е да имам осъзнати сънища, но никога не съм ги предизвиквала. Мисля, че по време на сън една част от нас остава будна- съзнанието никога не спи, но по време на сън се събужда подсъзнанието, което както знаем, е добре подтиснато през физическото будуване. Та докато подсъзнанието започне своите притчи, наречени сънища, или астралът ни пътува и твори картини от странни събития и контакти, съзнанието гледа "филма". Та моето съзнание се оказва доста активно, без да го карам нарочно да е такова:) Намесва се и си прави с филма каквото си реши:), този коректор-цензур. Така се е случвало да сънувам един и същи сън, но вторият път да е съзнателно променен - като две интерпретации на една и съща книга. И това е ставало в една и съща нощ, след кратко събуждане, или в различни, но близки нощи. Интересното е, че никога не съм си записала сън, в който съм знаела, че сънувам. И сега не мога да си припомня нищо конкретно. Такъв сън сякаш не ме провокира да го разгадавам - щом съм била достатъчно наясно със сюжета, че да го моделирам по желанието на съзнанието си. Предпочитам пасивната магия на "киното".

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Случвало ми се е да сънувам и в един момент да започна да контролирам действието, особено ако не ми хареса развитието на нещата. Чудя се обаче дали всъщност продължавам да спя или преминавам в едно полубудно състояние, средно между сън и бодърстване. Не съм съвсем будна, понеже съм силно унесена, не мога да помръдна, камо ли да стана. Тялото спи, а умът бодърства. В такъв момент мога да разсъждавам логично, да проверявам различни варианти, да избирам какво да се случи. През това време съм наясно, че това не е действителност, а интересен сън, който режисирам /и все още се чудя спя ли или съм будна/. Случвало се е дори да избирам дали да се събудя окончателно или да продължа нататък. За мене обаче това е по-скоро игра, която не мога да започна преднамерено. Не съм сигурна, че е осъзнато сънуване, понеже бих очаквала повече от него. Може би някои открития, направени насън са по време именно на такова осъзнато сънуване, когато човек продължава да търси отговори на въпросите, които го вълнуват. Може да се стигне до по-добри решения, понеже подсъзнанието не е така подтиснато, както при бодърстване.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Тези теми за сънищата ме вълнуват много и са ми страшно интересни защото аз постоянно сънувам и нямам отговори на много въпроси ,но смятам че тук ще науча доста неща и ще намеря доста отговори.

Осъзнати сънища?

Осъзнаваш че сънуваш!

Интересно ми е защо ги осъзнаваш в самия момент докато сънуваш?

До сега не съм се замислала върху това дори не съм знаела че се наричат така.

Да случвало ми се е винаги когато сънувам кошмари толкова реални и страшно мъчителни .Но в самия момент когато съм в безисходица от дадената ситуация или страдам аз неволно на сън си казвам "в момента сънувам това не се случва " и веднага се събуждам.

Съвсем скоро преди 1 седмица ми се случи да сънувам баща си болен и умиращ и аз не можех да направя нищо за да му помогна защото в съня си аз осъзнавах че е болен от неизлечима болест и аз не можех да му помогна.Разплаках се и в този момент осъзнах че сънувам.

Това е съня ми.

Истината и че аз в реалния живот действително съм притеснена за неговото здраве и имам усещането че скоро ще се случи нещо с него а моите предчувствия не ме подвеждат по-скоро ме предупреждават.

За това мисля, че сънят ми е в следсвие на страха и притесненията които преживявам на яве.

Не мога да кажа че ми се случва често да имам осъзнати сънища защото те се случват само в кошмарите ми които за щастие не са чести.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте, аз от около месец използвам техники за провокиране на осъзнато сънуване. Преди 4 дена се получи! Сънувах че, съм в една спортна зала и осетих, нещо не е "наред", казах си: Ще си направя проверка на реалността! Наистина оказах се в сън. И нали си знам в съня всичко е възможно, реших да полетя и хоп, започнах да се издигам, но за съжаление се събудих. Сигурно не бях подготвен за летене. Това беше моя кратък сън.

Друг път ще използвам по - разумно съня си.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте ! Преди доста време сънувах ... знаех че сънувам... ммм незнам как да Ви обясня сънувам осъзнати сънища , през интервали от време но свързани един с друг. Когато саунувах първия се посмях , 2-я беше интересен а третия ме изуми ... очаквам още 4 такива , но нека Ви разкажа:

Преди поредицата има един който сънувах много отдавна , е миналата година .. изкачих се по тясна пътека , направо излетях по нея търсех нещо златно мъничко , мислех че никога няма да го открия , но като се качих по пътеката “горе” то си ме чакаше  /малка платка приличаща на сим-картите/ когато се изправих видях .................. О БОЖЕ ТОВА Е НАЙ-КРАСИВОТО НЕщО НА СВЕТА! Спокойно море , плуваха ледени парчета а водата беше с отражението на невероятен залез – розово, лилаво , оранжево ... най-великата картина ! Това няма да забравя никога! Усещането - спокойствие

Вървя през нещо като блато , светлината е приглушена почти всичко е лилаво и черно , отблясъците във въпросното блато са от лунна светлина , а Луната , която обикновенно “вика за помощ” беше доста различна, вълните доста наподобяваха на вълни на много спокойно море ... Дано сте си представили картината , знаех че отивам при Някой – напълно непознат, но го усещах толкова близък , че нямах търпение да намеря. Когато стигнах до него, той беше с съдифен плащ с качулка /лилав/ , беше изправил ръката си напред /незнам лява или дясна/ и леко движеше дланта си обърната към водата... Доста дълъг разговор проведох с него, но нито аз нито той говорехме “усещах” мислите му, освен това с него се чуствах толкова спокойна и ми беше толкова приятно /в реалността по това време имах неприятности , бях нерна и се карах с почти всички/ едно от нещата които той ми обясни е че със своите емоции правя вълните , че с яростта си мога да убия хора с една вълна която ..... /това е смешно/, но мога и да за пазя морето спокойно за някои които трябва да намери нещо , говореше за разни влюбени които са на някакъв плаж и изведнъж извърна ръката си и те бяха на дланта му “3Д- прожекция” . Трябваше да тръгвам и да продължа “Урока” да съм спокойна ... на тръгване му казах че искам да се видим пак , а той ми отговори че той не е сам има още ... всички са 7. И вече си се сънувах в леглото спяща и знаех че “сега” ще се събудя.

Мина около месец.. знаех че сънувам ... светло ведро небе , наслаждавах се на всяко стръкче трева цвете ... всичко и зведнъж дотича момченце – голо през цялото време се смееше едно бебешко  усещах се щастлива , беше ми леко . В този сън обръщах внимание на всеки детайл ди който се докоснех – на мухчет в/у цвета на някакво растение , на колко е остро връхчето на някаква тревка .... а момченцето непрекъснато се смееше и очичките му грееха , тичаше , въртеше се в кръг. Знаех че трябва да тръгвам, усещах и досадата че трябва да хода на работа , а то само се смееше не ми беше казало нищо, тръгвайки разглеждах кората на дърво и детето ми каза “Аз правя музиката, и ти можеш ...нали имаш сърце” и изчезна чувах само смеха му . Събудих се .

Снощи сънувах .... и както в предишните знаех че сънувам и ще срещна някой ... Вървях към сграда бяла и голяма .... около мене беше пусто само сгради стълбове ... имаше мъгла но тук търсех приятеля ми , минаваха разни хора после се озовах в сграда приличаща на училище , знаех къде точно да отида и ... все едно съм си у дома . Но за разлика от предишните сънища все едно бях прозрачна никoй не ме виждаше ли ? Не ми обръщаха внимание ли ? Все едно несъществувах. Отидох до точната стая в сградата , там ме чакаше момиче с дълга руса коса и много сини очи , като я погледнах се усмихна , но вече знаех, че е няма , после видях че няма език и зъби / т’ва е тъпо ама така сънувам/ , трябва да спра някакво “махало” / метален прът клатещ се от “никъде” в самото пространство/. Това момиче ми обясняваше колко силна може да е мисълта ми и мога да го спра с “поглед” което и направих, това момиче беше нещо като “експерта” по местене на предмети с поглед , като закотвих магалото ме боляха очите . Тя ми обясни че “местенето с поглед” и гравитацията не са много добри приятели , опитваше се да се смее /тва беше гадно на фона – без зъби и език/. Знаех че са доволни , кой незнам че съм спряла махалото , щото трябвало да избухне ...  После звънна ДЖИ-ес-ем –а  Очите ме боляха все едно не съм мигала или съм си събирала очите “в точка” след около 30 сек всичко премина.

Винаги когато сънувам такива неща ... не ги планирам а просто се отпускам , но всеки път преди да засънувам усещам тежест високо в гърдите и един особен задух в гърлото , приличащ на ... като да ти се плаче. Интересува ме някой знае ли какво сънувам и дали не съм изперкала  Но Ви пожелавам да сънувате такива неща , после се чуствате наспали се , отпочинали и “свежарчета”

Благодаря много за отговорите Ви!

Има и друго, осъзнавам 4е сънувам, знам къде и какво трябва да направя, но никога не се опитвам да го променя. В съни6тата си дори не ми минава през ума да променям сюжета или по скоро като 4е ли нямам желания и всеки път търся конкретен "4овек".

___

Модераторска бележка: Моля, пишете на кирилица! Постингът е "преведен" от модераторският екип (с помощта на инструмент от www.abv.bg).

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Boris

Когато осъзнах,че сънувам много се развълнувах,понеже стаята в която се намирах знаех че е само в главата ми.Естествено всичко бе за 4-5 секунди.Интересното бе,че след това не се събудих в реалността,а продължи друг сън,който бе близко до предишния.Тогава вече не бях 'буден'.Имаше много ектремни елементи.Падах от сградата в която бях на осъзнатото сънуване,височината бе много висока,но хубавото в случая беше че знаех начина по който да падна на земята невредим,имах силата на контрол,макар да не осъзнавах напълно това.Бях спокоен и развълнуван.В следващия сън видях къщата мечта за мен,там живяха родителите ми и искаха да я продават,аз ги обедих да не го правят и се нанесох там.Лошото в случая бяха злите духове :rolleyes: които със силата на съзнанието си не им обръщах голямо внимание,но по едно врене стана доооста страшно и се събудих целя настръхнал.Когато заспах веднага след това бях в същия сън,но леко променен.В Созопол има една висока скала,от която така и не се пристраших това лято да скоча от нея.В съня си скачах от една тераса в морето и височината и адреналина се изкачваха със всеки скок.Не знам какво ме накара да скоча през терасата,даже не знаех че долу има вода.Мисля че тези скоци имаха нещо общо с осъзнаването ми в предишния сън,защото аз си скачах ли скачах бая пъти.И се питам аз,дали не съм бил осъзнат до някаква мааалка степен (от предпазливост да не се събудя) и да съм опитал по някаквъв начин да наложа контрол.Между другото гледката от тази тераса беше прекрасна и имах време да разгледам мааалко по-задълбочено панорамата,даже сего като пиша виждам видяното. :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Откакто започнах да се занимавам с осъзнато сънуване съм имал някои осъзнавания, но мисля че ми е рано, защото всеки път излизам ей така нарочно от сънят. Тази нощ имаше едно готино:

Осъзнах го когато се движех по път който съм строил преди (в съня си в предишен живот незнам, но съм сънувал как го строя преди време- познато ми беше) знаех как се излиза- към края на пътя след една уличка има църква и от там се излиза или става нещо незнам :)

И така аз с групичката отиваме право напред всички хора са непознати. имах чувството че се намирам на място където съм в опасност от лошо отношение на цялото общество. Имаше един фонтан и някаква частна собственост с охрана. Исках да остана и да се повеселя в съня си но групата продължи към църквата и знаех че ще изчезнат (ще се върнат у дома) . Там спрях да пийна малко водя от едно което беше като фонтан-чешма и тогава водата забави движението си беше мн. интересно пийвах си вода стояща или мн. бавно движеща се във въздуха. По същото време някъде охраната почна да ми се дзвери и аз и отвърнах с познат жест с ръце, когато и реших че трябва да си отида. Църквата вече я нямаше, а от нея беше останало само неизвестната бяла светлина и част от отломките й (или моето фантастично въображение за отломки) земята изчезваше а бялото се приближаваше. Хвърлих се с разперени ръце и се събудих в леглото. Беше мн. хубаво да се хвърлиш в неизвестното със засилка :) . когато се събудих една приятелка беше до леглото, и после се събудих наистина във своето. :)

Редактирано от woltron4o

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Осъзнаване за сънуване?

-в града съм и гледам един автобус минава покрай мен.В тоя момент усещам че сънувам и решавам да направя нещо волево.Навеждам се взимам камък и замерям автобуса по стъклото.После се засилих и прескочих една ограда.

-стоя пред прозорец.трябва да изляза.усещам че сънувам .отивам вземам една закачалка от гардероба,яхвам я и излитам през прозореца ;)

и доста такива мимолетни прояви на внезапно проумяване на това че сънувам

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Сънувах съвсем наскоро,че съм в планината, има много сняг, навсякъде беше толкова бяло и тихо. Изведнъж настана суматоха,сякаш някой каза, че вече са пуснали атомната бомба,и белият цвят на снега стана по-наситен, и усещах мириса му. До мен непрекъснато стоеше някой, който ми даваше напътствия, и ми каза, че в хижата можем да се скрием.Тогава той отвори тайна вратичка на пода на стаята и ми каза да да се скрия. Но когато се опитах да вляза, помещението беше пълно с насип,мисля жито,и въпреки усилията ми не успях да вляза. Изтичах навън защото трябваше да се върна долу в селото , да потърся сина си. Някой продължаваше да ме следва непрекъснато, и аз долавях страха навсякъде,и всичко наоколо беше невероятно бяло,усещах снега сякаш наистина бях там.

Редактирано от Silviya

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз снощи сънувах един такъв, знаех, че сънувам, но не съм се опитвала да се контролирам или нещо такова, просто си сънувах.

Сънувах, че вървя в центъра на София (само знаех, че е софия иначе не мойах да я позная) и че трябва да мина покрай строяща се сграда, бях с още някой, но не знам кой. Та сградата беше голяма, сроеше се от двете страни на улицата, но сградата беше една ( и аз не знам как става тоя номер, но такова ми беше усещането) и трябваше да премина през нея по едно като мостче от дървени плоскости, някои либсваша и мен много ме беше страх да не падна, защото имаше наклон на горе и трябваше да се изкача, за да не става опашка. Имаше и много строителни работници, които ми помагаха и ме съветваха как да мина. А сградата беше бяла, голяма и висока. Май това си спомням.

Ще се радвам ако някой помогне, напоследък доста сънувам...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте! Бих желал ако е възможно да получа отговор, какви са техниките за осъзнато сънуване, аз примерно докато си спа въобще не се сещам да проверя дали е сън или не, чак на сутринта разбирам, че е било сън : )

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте! Бих желал ако е възможно да получа отговор, какви са техниките за осъзнато сънуване, аз примерно докато си спа въобще не се сещам да проверя дали е сън или не, чак на сутринта разбирам, че е било сън : )

Има цялата тема по въпроса: Методи за осъзнато сънуване

Някои от техниките, могат да бъдат намерени в част трета на статията: Изкуството на осъзнатото сънуване

Още статии свързани със сънищата: Тук

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте! Бих желал ако е възможно да получа отговор, какви са техниките за осъзнато сънуване, аз примерно докато си спа въобще не се сещам да проверя дали е сън или не, чак на сутринта разбирам, че е било сън : )

Има цялата тема по въпроса: Методи за осъзнато сънуване

Някои от техниките, могат да бъдат намерени в част трета на статията: Изкуството на осъзнатото сънуване

Още статии свързани със сънищата: Тук

Благодаря много!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей, Иво! :)

Преди време и аз се занимавах с технинки за осъзнаване на сънуването и не след дълго имах успех. Методите, които използвах също бяха проверка на реалността и аз също го правех като проверявах дали мога да летя :) Също така се събуждах посред нощ да кажем към 3-4 часа и в продължение на половин час се събуждах - целта беше да се разсъня добре и да легна пак да спя. Използвах това време да правя другата препоръка - да си водя дневник на сънищата. Не мога да си спомня колко време ми отне да осъзная за първи път, че сънувам, но нямаше нищо общо с това, което описва латина, защото нямам усещане за спящото си физическо тяло. Но проблема и при мен беше с радостта от летенето, която достигаше екстаз и съответно събуждане. В първия си осъзнат сън летях право нагоре с разперени встрани крака и ръце и се смеех силно от радост и даже се чудех дали спящото ми тяло също не се смее така и нашите да се чудят какво става :lol: Но след като го постигнах няколко пъти и някак си отпуснах хватката и то изтля. Просто тогава ми костваше твърде много, по моите стандарти, енергия и внимание, за да си заслужава да продължавам. Но отскоро мисля пак да му обърна внимание, но този път ще търся пътища, които не изискват такова прекъсване на съня и ще заложа на постепенното и може би бавно навлизане, но поне такова, което няма да ме изморява.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте !Тази тема ме уцелва на болното място.Преди около 10-на години ми попадна книгата на Карлос Кастанеда "Учението на Дон Хуан".В нея става дума за един студент по антропология,който изучава обичаите на шаманите от древно Мексико и способността им да придобиват специални умения с помоща на разни халюциногенните растения/билки,гъби и определен вид кактус/.Вероятно повечето от вас са чели някоя книга на Кастанеда.Книгата ми хареса много и издирих и останалите му книги,общо 11 на брой и ги изчетох с голямо удоволствие.В книгите си Кастанеда прокарва идеята ,че светът, който познаваме,не е това което виждаме и усещаме с сетивата си,а е една луковица от множество светове, които са вплетени един в друг и ако човек усвои техниките на древните шамани ,то ще може да шества из тях.Според Кастанеда,всеки човек има двойник,който е енергийно отражение на неговата материална същност и ако успе да осъзнае другото си аз,то ще може и да пътува с него в безкрая на тези светове.Друг е въпроса ,че затова трябва да има достатъчно енергия,чрез която ще може да осъзнава другата си енергийна същност.В книгите си Карлос Кастанеда твърди,че е е успял да изучи изкуството на древните шамани чиракувайки при един от тях,Дон Хуан.Има много и противоречиви мнения и изследвания за истината за Кастанеда.Надделява общото на множеството му критици мнение,че книгите са му една измислица и фантазия.Аз също щях да остана с това убеждение,ако просто по една моя приумица или вътрешна потребност, не използвах една от книгите му"Изкуството на сънуването,"като методика за овладяване на осъзнати сънища или както казва Кастанеда ,за достигане на "второто внимание".В продължение на около шест месеца прилагах техниките описани в тази книга и една нощ успях да се събудя в осъзнат сън.В продължение на около 3 години се занимавах с тези практики и най-странното е ,че всичко ставаше както е описано в книгата му!Инженер съм по професия и съм свикнал всички явления около мен да ги изследвам и анализирам критично и фактологически, изхождайки от материалистичното ми схващане за физическата същност на света около мен.През живота си даже не съм виждал наркотици,камо ли да съм употребявал.Поне 20-на пъти съм минавал на психотестове,тъй като спецификата на работата ми го изисква.Какво е усещането на осъзнатият сън ли?Ами то е същото, което изпитвате сега докато четете тези редове.Една осъзната реалност ,която можеш да изследваш и в която можеш да пътуваш.Човек е устроен така,че това което не го разбира не го и приема.Нормално е никой от вас да не приема тази история за достоверна.Позволих си да бъда откровен,скрит зад анонимноста си.Най-вероятно е Кастанеда да е бил шарлатанин.

Редактирано от karasko

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Мона

Една осъзната реалност ,която можеш да изследваш и в която можеш да пътуваш.

Единствената реалност, в която може да се пътува е човешката психика. И благодарение на нея се основават всички мистични практики. Осъзнатото сънуване е просто пробив на Аз-а в несъзнаваното и, от друга страна - образите и то символни на архетипа, на колективното несъзнавано стават активни фактори - моментът, когато ние смятаме себе си за богове. Ала не сме.

Никаква мистика няма, има пробив на несъзнавани потоци от психиката, които ние анимизираме. И, както за дивака Слънцето е Господ, така и за нас подобни сънища са трансформиращи. И те са. Но за подобно познание популярната мистична литература съвсем не е достатъчна.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest hrisko_89

Не съм убеден, че трябва тук да постна коментара си, но не знам къде другаде. :blink: Та ето копипейст на една моя случка свързана със сънуване, която стана преди месеци . Това какво явление е : телепатия, ясновидство или нещо друго ? :blink:

Аз една сутрин докато се излежавах и бях в полубудно състояние, изведнъж в главата ни в клин, ни в ръкав изникна името Симеон Колев - не познавам такъв човек, макар че има такъв ТВ водещ. Някъде след около 5 минути звънна домашния ни телефон, аз вдигнах и се обади мъж, който каза че търси Симеон. Казах му, че има грешка, тогава той ми попита дали нашия номер е еди кой си, да речем : 55 - 55 , аз му казах че не е, но странното е че такъв ни беше номерът преди месеци, когато пред него сложиха шестица и стана 6 - 55 - 55. Странното е, че за да се свърже с нас е трябвало да набере настоящия ни номер с шестицата отпред, но в същото време като ме попита каза номерът без шестица( какъвто беше преди). Би трябвало да знае за промяната в телефонните номера. Друго което не мога да разбера как е възможно да има друг абонат с телефонен номер като нашия.

Редактирано от hrisko_89

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

На мен няколко пъти ми се е случвало да осъзная, че сънувам, но няколко секунди след това се сабуждам. Следващия път ще се постарая да остана в съня си, ако някой знае как да стане нека сподели  :rolleyes: Предполагам, че може да посетиш различни места, ако осъзнаеш, че сънуваш, но няма от къде да знам. Доста ми е интерестно какво ще стане ако сънуваш, а всъщност си буден в съня си.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Здравей!Потърси книгата на Карлос Кастанеда "Изкуството на сънуването" и я използвай като методология.Ако си достатъчно настойчив ще успееш да влезнеш в осъзнат сън.Имай на предвид,че съществуват портали/врати/ в осъзнатото сънуване, които се отварят последователно един след друг взависимост от степента на добитото умение за осъзнаване на сънуването.Аз успях да достигна до 3-ят портал при който сънуващият наблюдава собственото си спящо тяло.Смисъла на изкуството на сънуването е да опознаеш собственото си енергийно тяло и да го овладееш,т.е. да започнеш да пътешествуваш осъзнато с него където си пожелаеш в съня си.Работата е там,че за да придобиеш умението да сънуваш осъзнати сънища трябва да имаш особен вид енергия,която да ти позволи да минеш през енергийните бариери на порталите.За да придобиеш тази енергия трябва да започнеш да възприемаш света и собственият си живот по начин различен от традиционният на който си научен.Най-важното, което се изисква е наличието на непреодолимо желание за постигане на осъзнатото сънуване.Аз се опитвах в продължение около 6 месеца докато успях да влезна в 1-ят си осъзнат сън.Технически погледнато така успях да мина през 1-та врата на сънуването. при нея се изисква да видиш ръцете си на сън.Всеки път когато заспиваш си мисли за това,че ТРЯБВА да да видиш ръцете си насън.Повтаряй си го до последно преди да заспиш.Идва момент в който няма да знаеш дали си буден или спиш.При мен се получи така.Тогава си зададох въпроса"Аз буден ли съм или спя?"Казах си, "Ако спя я да си погледна ръцете,ако не мога да ги видя значи спя".Така и стана, не успях да си видя ръцете,но разбрах,че спя.Това с опитването да си видиш ръцете насън е уловка с която съумяваш да събудиш в себе си т.нар. от Кастанеда "сънно внимание",което ти разтваря вратите на осъзнатото сънуване.Истинският осъзнат сън е като реалноста.Образите и детаилите в него са като истински,а е и възможно наистина да са такива.В осъзнатият сън пътешествията се извършват от енергийното ни тяло и смисъла е да се научим да го контролираме и усъваршенствуваме изследвайки детайлите на съня с него.Света в нашите осъзнати сънища може да бъде толкова реален колкото и този в който сме с физическото си тяло.Искам да предупредя,че не е безопасно да се занимаваш с осъзнато сънуване.За това предупреждава и учителят на Кастанеда индианският шаман дон Хуан.Относно истинноста на съществуването на дон Хуан и дали Кастанеда е бил негов ученик съм правил подробно разследване с противоречиви резултати и мнения.Дали Кастанеда е притежавал описаните шамански умения и дали историята за Дон Хуан е истинска за мен е все едно.За мен е ясно едно,може да се навлезе в осъзнато сънуване използвайки описаният от Кастанеда метод.Ако успееш ще изпиташ усещането,че се завръщаш на много далечно и отдавна забравено място след много дълго отсъствие.Ще си припомниш истинската си енергийна същност която е безсмъртна.
Редактирано от karasko

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей!Потърси книгата на Карлос Кастанеда "Изкуството на сънуването" и я използвай като методология.Ако си достатъчно настойчив ще успееш да влезнеш в осъзнат сън.Имай на предвид,че съществуват портали/врати/ в осъзнатото сънуване, които се отварят последователно един след друг взависимост от степента на добитото умение за осъзнаване на сънуването.Аз успях да достигна до 3-ят портал при който сънуващият наблюдава собственото си спящо тяло.Смисъла на изкуството на сънуването е да опознаеш собственото си енергийно тяло и да го овладееш,т.е. да започнеш да пътешествуваш осъзнато с него където си пожелаеш в съня си.Работата е там,че за да придобиеш умението да сънуваш осъзнати сънища трябва да имаш особен вид енергия,която да ти позволи да минеш през енергийните бариери на порталите.За да придобиеш тази енергия трябва да започнеш да възприемаш света и собственият си живот по начин различен от традиционният на който си научен.Най-важното, което се изисква е наличието на непреодолимо желание за постигане на осъзнатото сънуване.Аз се опитвах в продължение около 6 месеца докато успях да влезна в 1-ят си осъзнат сън.Технически погледнато така успях да мина през 1-та врата на сънуването. при нея се изисква да видиш ръцете си на сън.Всеки път когато заспиваш си мисли за това,че ТРЯБВА да да видиш ръцете си насън.Повтаряй си го до последно преди да заспиш.Идва момент в който няма да знаеш дали си буден или спиш.При мен се получи така.Тогава си зададох въпроса"Аз буден ли съм или спя?"Казах си, "Ако спя я да си погледна ръцете,ако не мога да ги видя значи спя".Така и стана, не успях да си видя ръцете,но разбрах,че спя.Това с опитването да си видиш ръцете насън е уловка с която съумяваш да събудиш в себе си т.нар. от Кастанеда "сънно внимание",което ти разтваря вратите на осъзнатото сънуване.Истинският осъзнат сън е като реалноста.Образите и детаилите в него са като истински,а е и възможно наистина да са такива.В осъзнатият сън пътешествията се извършват от енергийното ни тяло и смисъла е да се научим да го контролираме и усъваршенствуваме изследвайки детайлите на съня с него.Света в нашите осъзнати сънища може да бъде толкова реален колкото и този в който сме с физическото си тяло.Искам да предупредя,че не е безопасно да се занимаваш с осъзнато сънуване.За това предупреждава и учителят на Кастанеда индианският шаман дон Хуан.Относно истинноста на съществуването на дон Хуан и дали Кастанеда е бил негов ученик съм правил подробно разследване с противоречиви резултати и мнения.Дали Кастанеда е притежавал описаните шамански умения и дали историята за Дон Хуан е истинска за мен е все едно.За мен е ясно едно,може да се навлезе в осъзнато сънуване използвайки описаният от Кастанеда метод.Ако успееш ще изпиташ усещането,че се завръщаш на много далечно и отдавна забравено място след много дълго отсъствие.Ще си припомниш истинската си енергийна същност която е безсмъртна.

Мерси, че ми отговори. Доста полезна информация ми даде, за което ти благодаря. Чрез тези техники ще осъзная, че сънувам. Но проблема е в това, че няма да мога да се задържа в осъзнатия си сън, както стана няколко пъти в близко време: осъзнавам, че сънувам и изведнъж никаква картина не е пред мен (буквално като черно петно) и аз си повтарям, че не трябва да се сабуждам, но изведнъж след 2-3 секунди съм се сабудил. Тва е проблема, че дори и да разбера, че сънувам - аз се сабуждам, явно ми трябват повече тренировки  :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Когато навлезеш в осъзнат сън,т.е.когато разбереш ,че сънуваш сън за да не се събудиш,трябва да си избереш някакъв обект в съня и периодически да връщаш погледа си към него.Т.е.разглеждай детайлите на съня и щом усетиш,че има опасност да излезнеш от сънуването поглеждай към ръцете си ,например.Може и друг обект да избереш за опора на сънуването.Това е начина .Колкото повече осъзнати сънища сънуваш толкова по-устойчив и детайлен ще бъде всеки следващ сън,толкова повече ще укрепва контролът над енергийното ти тяло.Важното е да имаш "непреклонно намерение" за сънуване.

Редактирано от karasko

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Когато навлезеш в осъзнат сън,т.е.когато разбереш ,че сънуваш сън за да не се събудиш,трябва да си избереш някакъв обект в съня и периодически да връщаш погледа си към него.Т.е.разглеждай детайлите на съня и щом усетиш,че има опасност да излезнеш от сънуването поглеждай към ръцете си ,например.Може и друг обект да избереш за опора на сънуването.Това е начина .Колкото повече осъзнати сънища сънуваш толкова по-устойчив и детайлен ще бъде всеки следващ сън,толкова повече ще укрепва контролът над енергийното ти тяло.Важното е да имаш "непреклонно намерение" за сънуване.

Мерси за изчерпателния отговор.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

какво по добро от това да върлуваш в, може би не е точната дума, но да го нереален свят

на няколко пъти ми се е случвало и чувството е много странно особено когато немога да се събудя дълго време

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

снощи сънувах че неможех да се спра да скачам а бях на много високо и тясно място

скочих и в момента в който падах си помислих тва е невъзможно и усетих че съм в сънят си

паднах плавно и леко на земята и си помислих какво да направя опитах се да погледна към рацете си

видях ги обаче те трепереха супер много и нз какво стана но се събудих

какво може да означава това

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×