Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ученият, който победи рака в 1934 г.


Alexander

Recommended Posts

През 1934 г. Роял Райф под надзора на утвърдени доктори излекува 16 раково болни пациенти. Фактът е доказан с клетвени декларации от медицински експерти – за 4 до 6 седмици безнадеждни случаи влизат в ремисия. На практика всички пациенти, лекувани с честотен инструмент на Райф, оздравяват без никакви странични ефекти.

.....................

открива онези честоти, при чието въздействие причинителят на болестта загива от бърза смърт

Честотите са в диапазона 10 kHz - 100 MHz. След няколко години на експериментиране той създава честотен инструмент, който се настройва да унищожава различни вируси. Именно с такова облъчване са лекувани пациентите му през 1934 г. Един терапевтичен сеанс трае 3 минути, след което на болния се дава тридневна почивка. През това време лимфната система изхвърля останките на умъртвените вируси от тялото. Следват няколко нови сеанса

и пациентът си отива напълно излекуван

.............

На 20 ноември 1934 г. главният покровител на Райф др. Милбанк Джонсън организира вечеря за изобретателя в своето имение в Калифорния. Над 30 известни доктори от различни краища на САЩ се събират под надслов „Краят на всички болести“. Скоро след това обаче никой от присъствалите не си „спомня“ за приема. Според Бари Лайнс, автор на книга за Ралф, срещу лечителя, който няма диплом за лекарско образование, въстава Американската асоциация на медиците. Лекарите, които въпреки натиска на асоциацията продължават да ползват честотния инструмент, биват лишени от право да практикуват. Универсалните микроскопи, закупени от клиенти на Райф, се конфискуват и унищожават!

.........

През 50-те години на ХХ в. някой си Джон Крейн възражда науката на Райф и пресъздава инструмента. С него помага на десетки. Успешно лекува очни пердета, но и ракови бучки. Крейн обаче е даден под съд от лекарската асоциация, в лабораторията му нахлува полиция, която конфискува и унищожава уредите и чертежите му. Не му позволяват да използва конфискуваните материали в своя защита на процеса.

Въпреки свидетелствата на 14 излекувани пациенти той е осъден на 10 г. затвор, от които излежава 3. При обжалванията никой не успява да докаже престъпен умисъл в действията му.

Преследването, на което е подложен Райф, дава своето отражение върху здравето и самочувствието му. През 1971 г. той умира в болница в Калифорния.

Източник

arl110.jpg

Редактирано от Alexander
Линк към коментар
Share on other sites

Такава информация искат да запазят в тайна, някои да не си загубят големите печалби - трябват им болни и уплашени хора.

Такава информация искат да запазят в тайна, някои да не си изгубят скритото оръжие - трябват им невежи и манипулирани хора.

С този принцип могат не само да се лекуват, но и да се разболяват хора. Не само да се убиват болни клетки, но и здрави.

Редактирано от kuki
Линк към коментар
Share on other sites

Има успешни методики, при които не се ползват машини и механика.

Но кой иска да бъде на мястото на цитираните по-горе Райф и Крейн ?

Много ми се иска да кажа на дипломираните лекари:

Има толкова болни хора със стандартно мислене, че за следващите 20 - 50 г., в които ще трупате трудов стаж, няма да е застрашен нито хлябът ви, нито социалният ви статус. Може и да не се развивате след 10-те години следване, пак има на кого да сте полезни. Но все пак - позволете на себе си или поне на тези след вас да научат нещо ново и по-действащо.

Когато човек слага прът в колелата на колесницата, добре е да се сеща, че един ден и на него ще му потрябва тази колесница. Или на негови близки.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Има много ефикасни методи за лечение на това коварно заболяване,но за съжаление те не виждат бял свят или тънат в забвение.Фармацефтичната индустрия печели колосални суми от продажбите на вредни и в повечето случаи безполезни лекарствени продукти,а мнозинството от лекарите предпочитат хората да са болни по същата причина.

Според мен,ако не съществуваше тази яростна гонитба за печалби,повечето от тежките заболявания отдавна да са минали в графатата "лечими" и за традиционната медицина.

Линк към коментар
Share on other sites

Не са само те,има още много други,открили лекарства срещу рака,но биват унищожавани не само психически,а и физически.Откритията им не виждат бял свят,защото машината за пари и власт не спи....

Хомеопатията има лекарство за СПИН,с доказано излекувани много хора,но никоя институция,занимаваща се със него ,не прояви интерес...Важно е да вървят ретровирусите за много пари,които се дават на хив позитивните да ги поддържат известно време...Но който търси-намира!!! :3d_016:

Линк към коментар
Share on other sites

<P>Лекарство срещу рака винаги е имало. Това е промяната на мисловния модел на човека. Хората не могат да осъзнаят този метод и затова мислят, че го няма. На повечето наши ближни им дай безпроблемно чудодейно хапче.</P>

<P>Всъщност метода на д-р Райх е също такова чудодоейно безпроблемно хапче, което работи на някои нива, но не на всички. По-горните нива си пазят болестта. <BR><BR>Конвенционалната медицина е общоприета, но не действа. Закърпва в известен смисъл пациента и затова продължава да съществува. Защото е неефективна макар и недуховна. <BR></P>

<P>Методиката на д-р Райх е ефективна и недуховна. Висшите сили не биха й позволили да нанася вреда. Затова съвсем случайно в болницата му разменят инжекциите. Тази техника се базира на принципа на чудодоейното хапче, където пациентът не е непобходимо да променя себе си, нито мисленето си. Не е необходимо да се променя или полага усилия. Това е срещу закона на кармата. Срещу душата на човека. Няма как тази техника да просъществува. </P>

Редактирано от БожидарЗим
Линк към коментар
Share on other sites

Божидар, разреши ми да поразсъждавам малко по-различно от тебе. :)

Вярно, че "в началото бе Словото", но не само чрез словото и не само по мисловен път идва повишаването на духовността.

Много често това е жест, дума , действие, ... безброй много начини има да се отключи по-нанатъшното развитие на човека. Самото страдание е не само кръст, но и ключ към промяна.

Точно по твоята логика цитираният начин за лечение също е открит по Божия воля - значи то има своя Вселенски смисъл. Ами ако точно то е инструментът да се спре страданието на хората, които вече са изкупили своята карма?

(Това не е голословен пример, имам го в практиката си.)

Всяко намерение да се намали страданието е израз на Любовта. В този смисъл действието, породено от добро намерение , Е духовно.

(още повече - не ми допада това разделение на "духовно" - " недуховно", но какво да се прави, явно още ще зреем, докато се преодолее.)

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

П.П. Също така не съм съгласна с обобщението за конвенционалната медицина. Има много случаи на търгашество - да. Но има и лекари с чисти сърца. Със своята човечност те "закърпват" положението на физическото тяло, но дават и повод за размисъл на своите пациенти. Това, макар неосъзнато, пак е действие в посока на духовно израстване.

Комисиите, които унищожават труда и живота на двамата учени, действат точно в обратна посока. Това са хора, положили Хипократовата клетва. Действията им нарушават няколко Божи заповеди:

Не лъжи! ( клетвата)

Не убивай! ( Неизвестният брой болни, които щяха да избягнат преждевременната смърт, както и двамата откриватели)

Не пожелавай нищо на ближния си!

Това бих нарекла анти-духовно.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

<P>

...... Вярно, че "в началото бе Словото", но не само чрез словото и не само по мисловен път идва повишаването на духовността. Много често това е жест, дума , действие, ... безброй много начини има да се отключи по-нанатъшното развитие на човека. Самото страдание е не само кръст, но и ключ към промяна. Точно по твоята логика цитираният начин за лечение също е открит по Божия воля - значи то има своя Вселенски смисъл. Ами ако точно то е инструментът да се спре страданието на хората, които вече са изкупили своята карма? (Това не е голословен пример, имам го в практиката си.) Всяко намерение да се намали страданието е израз на Любовта. В този смисъл действието, породено то него , Е духовно. ...
<BR><BR>Съгласен, съвсем си права. Тука наистина нещата опират можеби до това как точно Райх е представял и използвал изобретението си. Има го средството, но и много начини за ползване. Не знам, това наистина би било интересно да се знае. <BR><BR>Да, страданието е ключ към промяна. Но пациентът трябва да разбере и приеме, че трябва да се промени. Пка стигаме до това как Райх е представял и използвал изобретението си и какво е говорил на пациентите. <BR><BR>"Всяко намерение да се намали страданието е израз на Любовта". Само това леко ми изглежда абсолютизирано. Ами ако облекчим страданието преди то да е накарало пациента се се промени или да се обърне към Любовта?! Но винаги стават грешки. Нормално е. Това не трябва да ни пречи да помагаме. По-добре да помогнем, отколкото да умуваме. Дори само това действие влияе на Любовта на пациента.<BR></P>

<P>Благодаря Късметче. <BR><BR>П.С. Да, обобщих за конвенционаката медицина, говорейки за общия й дух. Иначе, може и десетки проценти от лекарите да са със сърца, както го говориш :) </P>

<P><BR>П.П.С. И пак да кажа. Не е важно средството за лечение, а начина използването му и какво се обяснява на пациента. <BR></P>

<P>П.П.П.С. И да всяка помощ дава на човека още време, за да може да се промени. Но пък и лечителят вече е свързан с него и отговаря за него.</P>

Редактирано от БожидарЗим
Линк към коментар
Share on other sites

А и друго нещо. Не е мястото в Америка за такива открития. Райф трябваше да се вдигне и да отиде на Изток. Не вярвам да не са го канели оттам.....

Линк към коментар
Share on other sites

  • 6 months later...

А и друго нещо. Не е мястото в Америка за такива открития. Райф трябваше да се вдигне и да отиде на Изток. Не вярвам да не са го канели оттам.....

За съжаление и на Изток, положението е много тревожно.

Факти? - Готвещият се в Европейският Съюз, под диктовката на Фармацевтичните Тръстове закон за забрана на билките!?...

ЕС забранява билките от април 2011 година

Линк към коментар
Share on other sites

...

Здравей, Сашко!:)

Приветствам темата, както и онази, в която се говори за хомеопатията и Рака.

Съдейки по себе си, това, което си написал, напълно се препокрива с моята опитност.

Това, което съм усетил на вътрешно, енергийно ниво е, че именно многото своенравие/своеволие (контрол, опит да оправляваш съдбата и всичко да върви по твоя план) е причина за появата на т.н. Рак.

Това своеволие/своенравия, когато е в своя пик/връх, е напълно противоположно на Божията Воля. То с всички свои сили и се противопоставя. Ето защо в човека/тялото настъпва борба/сблъсък.

Характерни симптоми за навлизане в подобно състояние са, например, стегнатостта, както и раздутостта в областта на слънчевия сплит. Чувства се като огромна топка, при това изключително стабилна и твърда. Говори за неподаване, за недопускане.

Казват, че у човека живеят 300 дяволи/бесове. Именно те са причина за въпросното своенравие. Разбира се всичко е поради неведението - сиреч поради това, че у човек пребивава в дуалното съзнание (аз и другите/всичко останало). Точно това съзнание разделя нещата и създава опоненти/врагове/противници. Въпросното дуално съзнание може да съзре тези противници във всички, дори във въздуха и водата, че нали трява с някого да се бори!?

Доколкото знам, има много лечения на Рака, като едно сред тях е с дистилирана вода, както и с активирана вода, както и със сребърна вода. Разбира се, освен че те лекуват това заболяване, същите променят и нагласата/възгледа/характера на човек, защото се внасят добре структуриране водни молекули.

Човешкият организъм е изграден предимно от вода. Всички патологии се дължът на това, че водните молекули в човека са преминали в дисхармония, т.е. - променили са своята структура/строй.

Творецът е заложил един строй, но творението е променило този строй поради една или друга причина, която промяна се явява причина за определено следствие.

Та внасяйки добре/правилно структурирани водни молекули, ние едва ли не внасяме нещо като изначална програма, която препрограмира по свой модел, защото притежава стабилност и сила, всички останали молекули с времето.

Това, което е открил въпросният учен, на който се посвещава настоящата тема, е много добро. То работи, чрез високочестотни звуци, които са недоловими за човешкото ухо, но пък извършват определена настройка на клетките, чрез вибрацията, която се излъчва. Каква е тази настройка - това чависи от честотата и от това до колко хармонична е тя.

Петър Димков също има много разработки в областта за лечение и профилактика на Рак (тумори). Не на последно място той препоръчва да се ползва прясна къртичина пръст, която да се поставя точно върху слънчевият сплит (чакрата на аз-а, на инстинктите, на емоциите). Това се комбинира с продължително билково лечение около година, както и с промяна на мисловния модел/съзнание.

Димков препоръчва най-вече разкаянието и това човек да види своите погрешки. Според него, Ракът е кармично заболяване и той идва точно поради многото егоцентризъм.

Блаодарност, Съгласие + евентуална Любов са върховното лекарство.

Съгласие - да, именно това е началото на промяната. Съгласието със съдбата, с Божията Воля. Праданноотдадеността. Това спира борбата/своеволието/своенравието, което прави слънчевият сплит мек, който даже хлътва навтъре.

Да, когато човек се освободи от дяволите на похотта, долната част на корема хлътва навътре. Няма я вече раздутостта, нито проблемите с бъбреци, черва, отделителната система... Така и с областта на слънчевият сплит/трета чакра. Навярно съм го писал много пъти, но ще го напиша пак: Третия център управлява редица органи и системи, като например - черния дроб, жлъчката, стомахът, задстомашната жлеза (панкреас), далака и тънките черва.

Точно в черният дроб стои гнева, както това, че същия е свързан с мисловни схеми/модили свързани с миналото (вече преживяни неща)! В жлъчката се намира желанието за унищожение, агресията, разграждането. Далакът и панкреаса са свързани с бъдещето (далак) и с настоящето (панкреас).

Малко хора знаят функциите на далака. Той е най-големият орган в Лимвната система. Депо е за кръвта. Неговата функция е главно в отстраняването и подмяната на кръвни клетки, ако са стари, или болни:

еритроцити (червени кръвни телца) — около 96% от твърдото вещество на кръвта. Съдържат голямо количество хемоглобин. При бозайниците в еритроцитите липсва ядро и някои важни клетъчни органели, поради което се възприемат по-скоро като клетъчни остатъци, отколкото като функционални клетки. <LI>левкоцити (бели кръвни телца) — около 3% от клетъчната маса, основно компоненти на имунната система, натоварени със защитата на организма срещу патогени. <LI>тромбоцити (кръвни плочици)- около 1% от формените елементи. Представляват клетъчни фрагменти от мегакариоцит, затова не се означават като същински клетки. Основната им функция е участието в кръвосъсирването.
изт: Уикипедия

Освен това, далакът стимулира костният мозък в производството на бели кръвни телца (левкоцити), които минавайки през тимусовата жлеза (която е в обхвата на четвърта център/чакра) и през "инструктажа", който тази жлеза извършва, стават основен противник и победител над всичко изкривено и паталогично в човека, в това число и раковите клетки.

Две чакри - една (трета) свързана преко с мислите (съзнанието), които са под патронажа на шестия център/чакра, а другата (четвърта) - свързана с чувството/чувствата Любов, състрадателност, преданност, себеотдаване..., както и с Божественото (чрез седми център)

Тези два центъра се явяват катод и анод в човешкия организъм.

Ето един материал за структурираната и дестилираната вода и за бормата на същата с раковите клетки:

Катионидите успешно се използват и за профилактика на рака. Практически е установено, че в третираните с катйониди травмирани места и огнища на предрак нормалните клетки не се израждат в злокачествени...

Списъкът на бившите болни, страдащи от раз&shy;лични заболявания, включително и злокачествените тумори с различна локализация би могъл да бъде продължен до безкрайност. Наистина писмото завършва със следната фраза: „На раково болни с много метастази не се удаде да се продължи животът - заради несъвършенствата на апара&shy;турата, технологията на приготвяне на катионидите и методиката на приложението им в лечебната практика."

Действително въпросът е „болен": могат ли да помогнат катионидите, това чудесно взаимо&shy;действие на живата с мъртвата вода, в лечение&shy;то на рака?

Катйонидите в онкологията

Апарати за филтриране на водата, филтри&shy;ране, което прави водата no-чиста, по-полезна и позволява да се изучат лечебните й свойства... Има учени, които отдавна са обърнали внимание на апаратите за приготвяне на жива и мъртва вода. Нещо повече, те са съвместили интереса си с онази област от медицината, който днес предизвиква най-много дискусии. Естествено, имам предвид онкологията.

Узнах за това, докато работех в архива на ми&shy;нистерството на здравеопазването. Попадна ми вестник „Труд" от 29 юни 1984 година. Беше поместена статия за 16-ата конференция на фе&shy;дерацията на еврипейските биологични дружества. Темата сама по себе си беше животрептяща: механизми на превръщане на нормалната клетка в ракова и методи за предотвратяване на този процес. Интервюто, което беше взел журналис&shy;тът от няколко участници в конференцията, така ме заинтригува, че помолих служителите в архива да ми позволят да си ксерокопирам тази страница от вестника. Разрешиха ми и благода&shy;рение на това имам възможност да споделя тази информация с вас, скъпи читатели. Направо ще приведа извадки от това интервю.

Ще отбележа само, че на въпросите на кореспондента са отговаряли проф. Р. Уайнбърг от САЩ, проф. Д. Штехелин от Франция и проф. Я. Свобода от Чехия.

Какви условия допринасят за възникването и развитието на рака?

На онколозите отдавна е известно, че в здра&shy;вия организъм рак никога не възниква. А за да бъде организмът здрав, той се нуждае от здрава хра&shy;на и нормална, чиста околна среда. Нормалните клетки се превръщат в ракови само в огнища на травми, и то невинаги. Не приемайте вътрешно вещества, които могат да причинят травма на вътрешните органи. Пазете се от среда, която може да причини травми на живите тъкани. Пу&shy;шенето е съзнателно въвеждане в белите дробове на никотин и други отрови. Никотинът е отрова, способна да разруши мембраните на клетките на белодробната тъкан. Различните токсини, попад&shy;нали в храната или в питейната вода, неизбежно предизвикват травми на вътрешните органи. А колкото повече са травмите, толкова е по-голяма вероятността от трансформиране на нормални&shy;те клетки в поразените области в ракови.

Kak нормалната клетка се превръща в ракова?

Нормалната клетка се превръща в ракова само в огнището на травмата при наличие на селективни фрагменти от чужди линейни едноверижни молекули ДНК, които съдържат в полимерната си верига онкоген.

Откъде се взема онкогенът?

Онкогенът е неотделим компонент на всяка едноверижна молекула ДНК, влизаща в състава на генетичния апарат на всяка жива клетка, спо&shy;собна да се прероди от дъщерна в майчина с пос&shy;ледващо деление на две дъщерни. В генетичния апарат на дъщерната клетка се съдържа линейна едноверижна молекула ДНК с един онкоген с опре&shy;делен строеж. В едноверижната ДНК онкогенът е винаги активен. Той подава команда за прехода на дъщерната клетка в майчина. Без онкогена комплементарният строеж на втората нишка ДНК и делението на клетките са неосъществими.

Кога напълно ще бъде решен проблемът с рака?

Трудно е да се посочи точна дата за окончателното решаване на този проблем. Днес е ясно единс&shy;твено това, че клетъчното и молекулното ниво са твърде груби за разбиране на природата на заболя&shy;ването. Вероятно no-задълбоченото изучаване на онкогенезата с помощта на съвременните постижения на eлектронната u квантовата теория ще доближи учените до разбирането и решението на много биологични проблеми. Но такъв подход към изучаването на биологичните процеси като цяло на много учени изглежда като фантастика.

Възможна ли е профилактика на рака?

Да напомним, че всяка нормална жива и здрава клетка в огнището на травма може да измени своя цикъл на митоза и да се трансформира в ракова. Това се случва само в огнище на травма при наличие в него на селективни фрагменти от чужди линейни едноверижни молекули ДНК, съдържащи в своите полимерни вериги онкоген или с позити&shy;вен, или с негативен строеж. Човек трудно може да се опази от травми и особено от опасни микротравми, чието възникване не се придружава с усещане за болка. Освен това не при всяка травма се образуват селективни фрагменти на молекули&shy;те ДНК, способни да трансформират нормалната съседна клетка в ракова. Ето защо ние не знаем, пък и не можем да узнаем, коя травма може да при&shy;чини израждане на клетката и кога става това. За развитието на рака научаваме твърде късно, когато вече цяла колония от клетки е образувала злокачествен тумор. За да не се позволи ракови&shy;те клетки да дадат потомство, те трябва да се открият в начален стадий от развитието им и да се вземат съответни мерки. В днешно време е разработена специална електронна апаратура, с чиято помощ може да се открие наличието на ракови клетки във всяка травмирана област, във всяко огнище на предрак и да се определи в начал&shy;ния стадий от развитието на тумора дали той е доброкачествен или злокачествен.

Cкopo ли ще се появят ефективни методи за лечение на рак?

Успешното лечение на всяка болест зависи от точната диагностика и правилното назначаване на избирателно действащи лекарства, способни да възстановят нарушената функция на отдел&shy;ни органи или на целия организъм, без да нанасят значителна вреда. В днешно време за лечение на рак медицината използва различни методи и средства, способни да унищожават тъканите, където са локализирани раковите клетки. Незави&shy;симо от точността на диагностиката и стадия на развитие на злокачествения тумор, за лечение на всички органи и тъкани, поразени от рак, ле&shy;карите прилагат хирургия, лъчева и химиотерапия и други средства и методи за избирателно унищожаване на раковите клетки. В процеса на унищожаване на раковите клетки в значителна степен страдат и нормалните тъкани, обграждащи тумора. Използването на различни хормони и целенасочената интензификация на имунната защита срещу раковите клетки засега не дават желаните резултати.

За връщането на клетките от мултипластичния митозен цикъл (неуправляем) в тригерен (управляем) митозен цикъл използваме катийоно-терапията, разработена през 1965 година и предложена за приложение в практиката.

Катионотерапията е нов метод на лечение на злокачествени тумори и на други заболявания, основан на деполяризацията на клетъчните мемб&shy;рани с катйониди, тоест с препарати, приготве&shy;ни от електроактивирана вода, съдържащи катийони на платина, злато, сребро, кобалт, литий, берилий, кадмий, титан, мед, желязо, въглерод и инертни газове, специално обработени в магнит&shy;ни филтри. С катийниди, приготвени от електро-aктивирана вода, се лекуват всички злокачествени тумори, достъпни за създаване на надежден и продължителен контакт (не по-малко от 2 часа) с катийонидите. Те са същевременно единствените и засега незаменими препарати, които може да се използват за профилактика на рака. Забелязано е, че в мястото на всяка травма, във всяко огнище на предрак, обработени с катйониди, нормални&shy;те клетки не се израждат в ракови.

Кога ще се появят надеждни методи за борба със злокачествения растеж на късните стадии на заболяването ?

Занемарените болести се лекуват трудно. Осо&shy;бено тези, които водят до разрушаване на тъканите. Разрушената тъкан или загиналият орган е почти невъзможно да се възстановят, макар че медицината се опитва да постигне това. При раковите заболявания положението се усложнява още повече от метастазите, които се появяват в други тъкани и органи. Това се случва, защото раковите клетки на повърхността на своите мемб&shy;рани носят удвоен отрицателен заряд в сравнение със заряда на лимфоцитите, фагоцитите и други&shy;те нормални клетки, oбkpъжaвaщu тумора. Заради удвоения си отрицателен заряд раковите клетки се отблъскват една от друга с двойна сила и на го&shy;леми разстояния. Те са слабо свързани една с друга, лесно се откъсват от тумора и по лимфните про&shy;тоци и кръвоносните съдове мигрират по целия организъм. По-голямата част от тях загива, но някои, попаднали в капилярите, се заселват на но&shy;вото място и дават потомство, като образуват нови огнища на злокачествения тумор. Ето защо борбата с рака на късен стадий е много трудна.

из "Лечение с жива и мъртва вода" Максим Баринов

Линк към коментар
Share on other sites

...

Както по-горе споменах, човешкия организъм е съставен най-вече от вода. В следствие на изкривяване в структурата на тази вода, което се дължи на съзнание и подсъзнание, като не на последно място и на свръхсъзнанието, човек попада в дадена патология.

Писах вече, че у човек съществува катод и анод, които могат да преструктурират организма - това са ума и сърцето. Умът създава кисеинна среда в организма. Той е електричество, но това елекричество може да бъде и положително и отрицателлно, в зависимост от това дали сърцето участра в процеса, или не.

Киселинната среда е в следствие на аналитното въздействие на ума, докато алкалната среда е в следствие от католитното въздействие на сърцето (Любовта, магнетизма).

Ето чрез тези два инструманта човек може да промени цялата си вътрешна среда, но първо е добре да се доведе до Мир, Покой.

Мирът и Покоят могат да бъдет оприличени на свойствата и характеристиките на дистилираната вода. Тя е без всекакви примеси - чиста вода.

В Писанията много често се говори за подобна вода. Кръщенията стават с такава вода.

Какво представлява дистилираната вода?

Това е водата, което е преминала през процса дестилация, който в същността си е точно изпарения на водната молекула, която преминава във газообразно състояние, в пара. Издигайки се нагоре, към атмосферата, тази пара се презарежда/преструктурира, под въздействието на различни неща - като например Слънцето и др.

От парата се образуват облаци. Те са различно заредени. Често стават бури и прехвърчат мълнии, но всеки дъжд е дистилирана, чиста вода, разбира се, ако не броим фактора замърсяване, който напоследък прави дъждовете много киселинни.

Както писах по-горе, за да се издигне тази вода, бива да се освободи от всичко - от соли, от минерали. Всички тези неща са качествени и количествени натрупвания. Аналогично става в ума - когато ума се освободи от всички свой страхове, страсти, емоции и мисли, които са неговите соли и минерали, той навлиза в Покоя. Този покой е баланса между "ин" и "ян", между катод и анод, между алкалност и киселинност. Той се изразява в числото Седем (7).

Да, точно това е РН-то - 7. Това е и същността на Покоя, на Шаббат на Седмият Ден, на Божията Почивка, на Мира.

Това в Йога се нарича медитация. Отпускане, Предаване, Себеотдаване, Съгласие - това да се съблечеш, както се съблича зелето - лист по лист, докато не останеш гол кучан/сърцевина, сиреч изначална същност, която е чиста и ясна природа.

Високите честоти, които Ученият е открил са точно това - честоти близки на Изначалният Звук на Сътворението, който е звукът на Тишинат и Пустотата.

Чистият от мисли ум, дава пракрасна възможност на тялото да си почине, а когато от този ум се появи Ясното и Зареждащо излъчване, то тялото се презарежда, почиства и всички състеми започват да работят по-добре от колкото при новородено бебе. Тук е момента да се включат ума и сърцето - с положителни мисли и любов, което по ество си става само и не е въпрос до напъване.

Ето нещо интересно и нещо, което може също да полужи:

Свами Рагхавананда: ”Пратяхара, Дхарана и Дхияна са части от един постепенно вдълбочаващ се процес”
изт: "Йога без учител" Б. Сахаров

Пратяхара - това е отдръпването на сетивата, абстрахиране - когато си се дистанцирал от всичко наоколо - проблеми, ежедневие, звици, картини, аромати, вкусове, осезания. Това води до вглъбяването, до "праволинеен ум" - ум който не се разсейва и е насочен само към една цел/мисъл/обект.

Когато това се случи, тогава вече неусетно си навлязъл в Дхарана - концентрация на мисълтта/ума, а когато тази концентрация стане много дълбока и стабилна, когато нищо не може да те разсее и когато всичко друго изчезне, освен обекта на съсредоточаване, тогава вече неусетно и естествено си навлязъл в Дхияна - медитацията.

Трите стъпки са един процес, който се разгръща.

Първо е абстрахирането от сетивата, а те са в две посоки - навътре и навън. Обстраирането от мисли, емоции, похот, от обоняние (миризми), от вкус, зрение (картини), слух (звуци), осезание (чувстване, чрез рецепторите). Това води до Покоя, до Мира. Когато този покой те обхване и превземе, тогава съзнанието/мисълта, чувството има страхотна сила. Би трябвало от това състояние (Мир, Покой) да се появи Яснота, която да е родител на Живота. Тази Яснота е обек на концентрацията. Тя е и обект на медитацията/съзерцанието. Медитацията е потапяне в това състояние, себепредаване/себеотдаване на това състояние - това да позволиш то да те покори, да те обхване, да те обгърне отвътре и отвън. Когато това се случи, и когато ти се изгубиш в тази светлина, тогава говорим за Самадхи.

Това е.

Като за начало е добре ч(овек да познае Покоя, Мира, което е аналогично на дистилирата вода, чистата вода, без примеси.

После това, структурирането на тази вода става чрез Яснотата, Светлината.

Ракът е две природи, които са противопоставят една на друга. Ракът е Борба, израждане. Две воли - Едната е Божията, а другата... твоята. Немирясване - ето това е Рака.

Мир да Бъде!:yinyang:

Линк към коментар
Share on other sites

Ники_

...Димков препоръчва най-вече разкаянието и това човек да види своите погрешки. Според него,

Ракът е кармично заболяване и той идва точно поради многото егоцентризъм....

Димков абсолютно верно и точно го е казал!

Редактирано от Alexander
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...