Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Красива Друза Аметист


SoulSearcher

Кристалите имат способността да абсорбират и задържат уникални енергии, както положителни, така и отрицателни.

Затова е важно да бъдат почиствани често и Пълнолунието е идеалното време за това.

Под „почистване“ се има предвид на енергийно ниво, а не само почистване на праха от тях.

Много хора вярват, че Пълнолунието може да изчисти енергията на минерала и да презареди положителните енергии, които притежава. Има много начини, по които можете да почистите кристалите си.

Можете да изберете да използвате пръчица бял градински чай, да ги изплакнете под вода или да използвате по-голям минерал. Но най-силният начин да направите това според мен е като се уверите, че те ще се къпят в светлината на Пълнолунието.

Ако сте пропуснали точното Пълнолуние, това е ОК. Изкарването им в нощта преди или през нощта, след като Луната е пълна, ще свърши също толкова добра работа.

По-долу е описано основно как да се изчистват енергийно камъните по време на Пълнолуние:

1. Съберете камъните си заедно, изнесете ги навън на лунната светлина и ги оставете там. Може дори да искате да направите кристална решетка с тях, когато ги изложите. В идеалния случай те трябва да бъдат поставени на земята или на естествена повърхност.

Кристалите обичат да бъдат заземени, точно както правят телата ни. Ако нямате достъп до някаква земя или тревна площ, за да ги поставите, можете също така просто да ги поставите на перваза на прозореца или върху естествена повърхност като дървена плоча, на балкон. Важната част е, да са на лунната светлина.

2. Ако можете, оставете минералите си за една нощ и ги вземете на сутринта. Някои хора също обичат да оставят камъните си да пребиват известно време на слънчевата светлина и да ги оставят за 24 часа.

Някои кристали обаче не обичат твърде много слънчева светлина, така че бъдете внимателни, когато правите това. И ако не е безопасно или е възможно да оставяте камъните си навън през цялата нощ, това е нормално. Просто ги оставете навън за възможно най-дълго.

3. Важно е да заредите кристалите си с намеренията си. В какво бихте искали те ви да ви подкрепят?

Може би има цел, която имате за предстоящия месец? Както винаги, опитайте се да се съсредоточите върху нуждата от желанието, когато зададете своите намерения. Това наистина може да бъде всичко, от което смятате, че имате нужда, което няма да навреди на никой друг. Може да искате да кажете тези намерения на глас или да ги напишете на лист хартия, направете каквото ви се струва подходящо.

4. Последната стъпка е да се уверите, че благодарите. Важно е да изразите своята благодарност към кристалите си, Вселенската енергия, Бог или каквато и да е вашата висша сила. Важно е да се отбележи, че облаците не влияят на енергията на Луната. Така че, макар да е идеално, някои казват, по-мощно е да бъдат камъните ви на пряка лунна светлина, това не е напълно съществено.

Ако е облачно или вали, все още можете да почистите кристалите си с енергията на Пълнолунието. Просто се уверете, че сте изкарали камъни, които биха били добре, ако се намокрят. Например, дръжте селенит и малахит вътре, защото дъждът ще им навреди. Минерали като семейството кварц и повечето камъни ще бъдат в безопасност навън под дъжда.

Всъщност дъждът и водата ще помогнат за почистването им също. Някои хора дори предпочитат да поставят кристалите си в пластмасов контейнер за проникване или под стъкло, за да ги предпазят, докато са отвън. Това ще зависи от личните ви обстоятелства и от това, с което се чувствате комфортно. Така че събирайте красивите си камъни и им дайте очистване сред красивата Пълна лунна светлина!

Пълнолунието също е мощен момент да освободите или да признаете всичко, което вече не ви служи. Така че, докато е важно да зададете намерения с кристалите, които сте почиствали, може да искате да включите и ритуал през това мощно време, за да използвате максимално енергията на Пълнолунието. Можете да запалите свещ, да запишете някои неща, които пускате или искате да продължите, и след това да изгорите хартията, на която я напишете, и да върнете пепелта към земята. (Уверете се, че правите това навън или в огнеупорен контейнер, на първо място безопасност!) Тази практика е мощна, тъй като може да помогне да се изчисти старото, да се направи място за новото, което проявявате, като зададете намерения с минералите. Както винаги, вярвайте на собствената си интуиция и това, което се чувствате правилно за вас.

Фото Информация


Recommended Comments

Няма коментари за показване

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Добави коментар...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...