Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Цялата Активност

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Today
 3. Не е такова ,, г.........ско'' - прятелско е . Как да открия дамите, може би няколко разговора ,,по женски'' наистина ще помогнат.
 4. Това ми беше съветът! Ала не е полезно единствено моментно да разрешаваш. Страховете се появяват като малки "спиралки" някъде долу в областта на торса, ако си го визуализираш. Постепенно си се завихрят и в един момент, без да се усетим около тази малка "спиралка" се завихря целият ни умствен процес и светът сякаш "се свива" около основната история, която произтича от представата, която се повлиява от чувството на страх. Съзнателността още в момента докато се "появява спиралката" може да ни подпомогне да "отклоним" с благодарност вниманието ни от нея. Само трябва да се усетим още в момента на пораждането да го направим. Дънов май съветваше нещо подобно - "благодарете, че ви е навестила и я пуснете по живо,по здраво". Но това са временни действия. Те не спомагат за отработването на страховете. За предното се иска малко по-задълбочена работа, която е по-сигурна като ефект, когато получиш насоки от специалисти, врели-кипели в подобни "отработвания" , т.е. познават методите за вътрешна работа, защото имат собствения си опит и опитността, натрупана от сесиите им с други хора. Ще се изненадаш като разбереш колко много хора, особено на днешно време, изпитват подобни неволи. За това живеем в общество- за да си помагаме! Честит празник и на Теб! П.п сънуваш две "стари жени". В съвета ми се сетих за две жени-психотерапевти. Може пък по тази линия да се появи "лъчът"!?! Малко ми е гейско, но ти пращам
 5. Благодаря, прав си. Не съм от хората, които се плашат от действия, но ситуацията в действителност е много сложна, не мога да я споделя. Предприела съм действия за разрешаването на проблема, но нещата са деликатни и ще ми трябва време. За бъдещето на детето не се притеснявам, а миналото съм го преживяла. Всичко останало е по-скоро вярно. Просто, когато ми се случи нещо такова с тези сънища ме обзема голям страх, нямам към кого друг да се обърна. Това е единственото място, където мога да получа съвет, подкрепа или даже разтърсване , за което благодаря. Дори и само като го напиша и споделя донякъде ми олеква! Може би ще е добре да говоря с тези дами. Поздрави и честит празник!
 6. Напълно подкрепям аз-съм-си-аз! Щото от Плутон до Уран са си "показателни" за цели поколения. Но вероятно, ако тръгнеш към себе си и по пътя на астрологията, няма да спреш единствено до тях, а ще продължиш и по-навътре в Слънчевата система . А така вече става по-сложно щото си има индивидуални специфики за всеки човек и въпросът за тълкуването може и да не ти резонира единствено позитивно.
 7. Насти, продължаваш да "киснеш в чата на сънищата"! А кофтито на потиснатите съдържания, които се проектират в сънищата е, че колкото повече ги "предъвкваме" като сън, толкова повече "време" прекарваме в тази "история", която се "върти като повторение на вече гледан филм". Получава се едно "зацикляне", за което вече те предупредих, макар и малко грубо, че е добре да се "разтърсиш" и да предприемеш реални действия в реалния живот! Не за друго, а защото "историята на съня", която беше в позитивната си форма ( светлият фон на съня), все повече се измества към негативната си форма (фонът вече клони към страха, задушаващото ограничаване). Това е от "повторението", неподкрепено от реални действия в живота. Още повече, че ако продължаваш така, ще става и още "по-тъмно" откъм фон и образи. Цялата поредица от сънища ти се "върти" около историята за страхът от живота и отговорностите ти като вече самотна майка по отношение на бъдещето на детето ти. Съчувствам ти! И ти изказвам моите съболезнования! Но има една стара максима, че Бог обича смелите. Също така и "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ". Този "светъл лъч" е Надеждата, но тя е и проекция на безсилието, породено от липсата на ясна визия какво да правиш в настоящето. Решенията, които преди си следвала вече се налага ти да ги взимаш, а с това и отговорностите. Това е, което те подтиска и от което не можеш да "избягаш". А "пътят" в съня ти е светъл, но ти липсва вяра, че ще се справиш. Защо не се обърнеш към психотерапевтите във форума за психотерапевтични насоки онлайн! Според мен, ако споделиш страховете си, които май несъзнателно се опитваш да скриеш от себе си, би получила прекрасни насоки как да подходиш към справянето с тях. Бъдещето е неясно, но ти си силна жена! Ще се справиш! Само ти е нужна малко по-голяма увереност, която идва от всяко едно малко действие. Не е полезно да си в ступора, предизвикан от тези страхове по отношение на бъдещето. Получава се едно "задържане", "зацикляне", "водовъртеж от чувства", предизвикани от страховете. И Инес Райчева и Диляна Колева познават добре женската психика и водовъртежите на страховете. Те, като жени и като "стабилна, осъзната основа" ще ти помогнат да направиш "скока" над обвзелата те безпътица. Не е толкова трудно, колкото ти го "диктува" умът! Нуждата от помощ, която търсиш, според мен е в тази посока! Успокой малко ума и събери кураж да действаш, а не да премисляш!
 8. Орлин Баев

  Учене

  В университета можеш да поседиш и задържиш вниманието, което е добре. Във всеки случай, вкарването в диагнози рядко върши работа, освен ако не искаш да пиеш медикаменти, което в твоят случай е слабичък вариант. Въпреки това, ще завършиш - не това е въпросът, а в дългосрочен план да се научиш да ползваш тази си невероятна способност за мечтаене, да се превърне в креативност, вложена в по-разчупен, гъвкав и творчески работен процес. Какво учиш? Ок, четеш материалите - две, три изречения, половин страничка удържаш вниманието. Става превключването в мечтателен режим. Наместо да ги разделяш - съедини двете. Нека ученото се намеси в мечтите. Ако учиш право и четеш за член еди кой си, алинея от търговското или патентно право, се виж на процес, в който ти, супер успешната юристка, заявяваш закона, в центъра на вниманието, блеснала под светлината на прожекторите в съда, а в CNN говориш за международните икономически процеси с особен патос и чар, в съответните фенси дрехи, с онова усещане за "на мястото си съм и тежа стабилно" и т.н. Само давам пример. Какво учиш? Като така помечтаеш, включила приятно конкретния текст, който четеш в мечтата, се връщаш на следващите два-три-десетина реда и отново, когато превключването кликне, не само че не го спираш, но го следваш с удоволствие, като в него разиграваш конкретно ученото, превръщайки го в живи, приятни образи, усещания, с радост, с движение, интонация, с вживяване... Честит Никулден! Нека пътуването през живота ти бъде красиво приключение!
 9. Потребительская реклама как способ скрытого управления людьми, воздействие на выбор человека и управление нашими желаниями. Что нужно знать для того, чтобы не стать жертвой манипуляторных технологий извне?
 10. Петър Дънов – Учителя: „Не се привързвайте, не се свързвайте с никого; ЕДИНСТВЕНИЯТ, С КОГОТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ СВЪРЗАН ЧОВЕК, ТОЙ ТРЯБВА ДА БЪДЕ БОГ.“ „Не се страхувайте от плътта и от личността си, но работете усилено, с мисълта си, да се справяте с всички отрицателни, низши и кошмарни състояния. ДА УСИЛВА МИСЪЛТА СИ И ДА РАБОТИ С НЕЯ, ТОВА Е ПЪРВАТА ЗАДАЧА НА УЧЕНИКА. Помнете: КАКВАТО МИСЪЛ НОСИ ЧОВЕК В ПОДСЪЗНАНИЕТО СИ, ТОВА СТАВА. Ако в подсъзнанието си държи песимистични мисли, песимист става. Песимизмът не е само философска система, за която някои философи говорят, но състояние, в което изпадат и хората, и животните.“

   

 11. Здравейте, моооооля помогнете ми отново! Преди малко сънувах нещо много страшно! Сънувах, две пейки, които бяха разположени под ъгъл, на едната седяха две възрастни жени и детето ми, / малко не приличаше на него, но помислих, че е той/ а аз бях на втората. Изведнъж дойде някаква възрастна жена и аз му казах :,, Премести се мамо има място! ""- , а той затваря очи и само се смее. Аз много му се ядосах и му викам: ,, Така ли съм те възпитавала, щом е така аз ще стана.'' И станах. Започнах да вървя. Бях на някакво място нещо като път. Беше светло, и не ми беше приятно, Беше някак страшно, самото усещане. Знаех много добре, че сънувам и исках да се събудя. Много исках, но все не ставаше. Казвах си, че искам да си отворя очите и пак нищо. Това продължи много дълго. Помислих си, че никога няма да се събудя. . Започнах да мисля, че съм умряла и да викам - Кажете ми дали съм умряла и само вървях напред-назад, но нищо не се случваше. После силно започнах да се моля - Господи, върни ме, Господи, върни ме. По някое време в небето проблесна някаква светлина имам усещене, като че ли някак се промуших през нея, или нещо ме издърпа и се събудих. Сега ме е страх да заспя отново и си седя... Добре, че поне има с кого да споделя дори и посред нощ! Благодаря!
 12. Yesterday
 13. Хайде и от мен едно жокерче: ако послушаш kipenzov и започнеш да си гледаш наталната карта вероятно ще попаднеш на някои крайно негативни статии в интернет, описващи съчетания на небесни тела. Изобщо недей да се плашиш. При даден човек един аспект може да е определящ, а при друг да е само щрих в цялата картина. А и в повечето случаи съдбата ни дава възможност да минем по "прекия път", като научим уроците си доброволно. Самият факт, че си попаднала в този форум показва, че имаш потенциал да минеш по "прекия път". А какъв е "прекият път"? Вероятно чрез себепознанието се стига до него. И аз това се опитвам да разбера Ако имаш интерес пиши ЛС и ще ти препоръчам няколко чудесни астрологични сайта, с които можеш да си анализираш сама. В този раздел има информация, достатъчна за първоначален анализ и е написана на достъпен език. Бог здраве да ти дава
 14. Както споменах общо взето тези мисли са нещо като превключване започва четене на две изречения и после представяне на различни ситуации Примерно някакво мое мнение по различни въпроси започвам да мисля, да фантазирам за успех,да се представям в различни ситуации Когато си представя да спазвАм график се чувствам че убивам креативността, изкуството, творчеството, радостта от живота, приемам го за нещо лошо имам чувството.че така живота ми ще стане сив и нямам мотивация да искам да спазвам правила това най много ме дърпа назад всички хора работят и спазват някакво фиксирано време но за мен това е мъчение последните години доста понижих успеха си главно на ликвидации бях и приемам за нормално по цял ден да си гледам неща в нета и тв и да си излиза м умът ми е главно във въображението Затова си мислех дали не е хиперактивност, защото трудно седя да докарам нещото до край да го прочета, превключвсм каналите, после пак го чета, отивам да ям и постоянно сменям дейностите, само в уноверситеа седя спокойно защото нямам избор но вкъщи ужад Гледах клипчета в нета че човек трябва да прецени какво му харесва, аз примерно имам някаква интересна тема за изпит и ми харесвам, задържа се вниманието ми по дълго, но пак го зарязвам и дори това което ми харесва нямам успех и за успех в това което харесваш се изисква явно.усилие за да го довършиш до край въпреки че върви по леко
 15. И аз Благодаря! Приятно е да оценяват труда ти! А с това "Още веднъж" станаха 3 (3ме кефи) и в знак на благодарност ще ти подам жокерче, което на мен ми беше полезно. Принципно последните три планети (без Хирон,де) се "застояват" повече време в един дом, та така "орисването" им важи за цели поколения. От Плутон така или иначе за нашето поколение си идват "проблемите във връзките", а от Нептун - "интуиция, вяра, религия, състрадание, жертва, Божествената Любов. Музика, кино фотография, танци, внушения, заблуди, измами, зависимости (от опиати, лекарства, хора, телевизия, Интернет и др.), море, океан, течности. МЪГЛА. Психология, мистика, духовност. Транс, хипноза, екстаз, нирвана, мир, покой, единение, разтваряне на границите, медитация, усамотение, разсеяност, розови очила, влюбване". Обаче от Уран нашето поколение е орисано "да е поколение, което трябва само' да намери истината за своето съществуване." Ние сме "Всъщност това поколение просто е доста объркано, защото няма модел, който да следва. То трябва да изработи модела. Основната му житейска задача ще бъде да се самодисциплинира и да изгради един по­позитивен поглед, както към света, така и към себе си." И допълнителен бонус: Прегледай си Северния лунен възел, в който са "заложени" предизвикателствата ти в живота, а от противостоящи му Южен възел пък ти идва "наследството"! Предполагам, че от горните ще си добиеш доста ключове за "затворените врати" в "коридора на Пътя ти". А пък, ако искаш пак да ми благодариш - моля те недей, щото ще станат 4, а четири все още не ме кефи. Т.е. не се занимавай с други тегоби по-често. Научи се и да приемаш, а не само да даваш.
 16. Преди три години, за осем месеца спрях да ям месо. Не съм минавал на пълноценен режим, щото от дете "не обичам" да ям доста неща. За тези осем месеца обаче установих, че има някаква изразима по-голяма лекота в мисловно-емоционалния ми свят. Да, но не и промяна в моделите ми на възприемане. Да, след като спрях месото имаше доста по-малко агресивни нотки в поведението ми. Но определено яденето на месо не беше причината за агресията в мисленето ми. Просто "енергията" за захранване на мисловните модели беше в по-малко количество. Съответно изводите, които си направих са, че от месото( и то вида му, третирането му с химия) в организма ми "се освобождава" повече "енергия", която не знам накъде и как да насочвам пълноценно спрямо идеалите, които съм възприел. А проблемът с мисловно-чувствените модели, които не ми се нравят към момента е въпрос на "съзнателните" избори, които правя, а не какво съм ял. От това какво и колко ям зависи каква сила на мисълта и чувствата ще придобия от външната среда, а не качеството им.
 17. Last week
 18. Диляна Колева

  Учене

  А успя ли да ги различиш и напишеш?
 19. Петър Дънов – Учителя: „Ако ти дадат всички блага на този свят и ти пожертваш интересите на душата си, за тях, ти си един пигмей“, казва Христос.“ „Низшето [т.е. личният живот] всякога трябва да се жертва за Висшето [т.е. за Божествения Живот].“ „Ако ние [човешките личности], сме господари на света, тогава да заповядваме на болестите. На болестите [докато се изживяваме като личности, ние] не можем да заповядваме, на беднотията, на сиромашията, на земетресенията – също.“ „Кой от нас е изпълнил онова, което се иска от него? Казано е да пожертваш живота си [на човешка личност, като се отречеш от всичките си лични амбиции и възприемеш Гледната Точка на Бога; т.е. на Единното Съзнание]. Кой от нас е пожертвал живота си? Ние още не сме служили на ЛЮБОВТА. Днес само се говори за любов, но не е това Пътят. ЛЮБОВТА [като Път], ПОДРАЗБИРА ЕДИНСТВО, В ЦЕЛОКУПНИЯ ЖИВОТ. "Защо ние не можахме да го изпъдим [този зъл дух]?" Христос отговаря: "Този род [нечисти духове; т.е. болестите] не може да излезе, освен с пост и молитва." — Какъв пост? — На себеотричане [на себеотричане, от отделения (от ЕДИНСТВОТО) личен живот и влизане в Общото Космическо СЪЗНАНИЕ и Целокупния ЖИВОТ, което ще рече – да престанем да работим за своето благо и да започнем да работим САМО за Бога. За Бога – означава "за всички". В Новия Живот – ние възприемаме НОВО ОТНОШЕНИЕ, към работата си. Да работим за Бога – това значи, да работим, с НОВА НАГЛАСА – не за своето благо (защото ние "забравяме" за личността си), а работим за благото на всички същества, едновременно (защото такава е Волята Божия, във всеки даден момент). Цялата Вселена става наше семейство, с което се обменяме, в ЛЮБОВ. Това е САМООТРИЧАНЕТО; това е Истината, която трябва да обикнем, за да оздравеем от безлюбието, с което сме заразени и което ни причинява смърт. Да се самоотречеш от низшето съзнание; от низшия живот и да възприемеш, за Вътрешен Ръководител – Висшето; Божественото Начало; Христос (Чийто Зародиш пребъдва във всяка душа) – това значи да преминеш от СМЪРТ в ЖИВОТ].“ „И тъй, първият основен закон за вас е: Човек най-първо трябва да пожертва [своите амбиции; респ.] своя [личен] живот за Бога. Под думата „жертва“, „да се пожертваш“, вие мислите, че вашият живот ще се изгуби. Не! Да пожертваш живота си за Бога, то значи да мислиш тъй, както Бог мисли.“ „Всяко учение, което взема, а не дава, не може да прави хората щастливи. В ОСНОВАТА на християнското учение е самопожертването. Има два вида жертви: или сам ще се пожертваш, или ще те пожертват [т.е. ако (вътре в себе си; във всичките си отношения) ти не пожертваш амбициите на личността си, в полза на интересите на ЕДИНСТВОТО; на Великото Цяло – ти ще умреш така, както умира всяка личност – без да разбере, че е дала дан, на безлюбието си (относно Бога). ЛЮБОВТА [е Колективна Проява; Тя (по смисъл) не е лична, понеже САМО БОГ е ЛЮБОВ и затова] – ПОДРАЗБИРА ЕДИНСТВО, В ЦЕЛОКУПНИЯ ЖИВОТ.].“
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Петър Дънов – Учителя: „И тъй, първият основен закон за вас е: Човек най-първо трябва да пожертва своя живот, за Бога. Под думата „жертва“, „да се пожертваш“, вие мислите, че вашият живот ще се изгуби. Не! Да пожертваш живота си за Бога, то значи да мислиш тъй, както Бог мисли.“ – https://beinsa.bg/beseda.php?id=647
   
 20. Иронията в този аспект е, че в реалния живот( това, което конвеционално сме приели за реалност - материалното проявление) "отпускането на контрола" води до едно синхронизиране с колективните потоци и "намаля вътрешното напрежение". Докато в астралното преживяване, "отпускането на контрола" води до загуба на силата на намерението(разфокусиране), а от там до резки промени в емоциите, докато не ни обхване страха и не си "върнем фокуса на наблюдение" в тялото. Така се получава "сънната парализа" - телесна(соматична) реакция на емоционално претоварване, както след астрално преживяване(проектиране на тяло в съня), така и след липсата на спомен за такова или обикновен сън. Дори, според наблюденията ми върху мен си (щото проверката е висша форма на доверие ), когато сутрин съм се събуждал с неква скованост в тялото, при положение, че не е било от неудобна поза за сън или пък от температурата в стаята през съня ми, съм си правил труда "да върна спомена" за съня, щото и астралното преживяване си е един вид "сън". Всеки път, когато се опитвам да възпроизведа спомена за съня, то стигам до неква "преграда", отвъд която ми е останал само откъслечен спомен за чувствата, които съм изпитал по време на съня. Това, поне на мен, недвусмислено ми говори, че преживяванията са били отвъд предела ми на поносимост на емоционална болка. Но пък в съновните ситуации, в които съм изпадал, явно съм добивал някаква опитност чрез действията ми, която напоследък доста бързо след съня ми се налага да прилагам в реалния живот в реални ситуации, на които до преди това не съм обръщал внимание каква символика съдържат(каква огледална проекция на некви вътрепсихични съдържания отразяват) и какво значение има всяко едно мое действие за последващата "реакция на средата". Горе-долу от горнонаписаното, като аргументация, следваше и съвета ми, че е по- " добре да бъде съвместно със специалист, познаващ и дълбинната и трансперсоналната психология". Защото при специалисти-психотерапевти, с опитност в това "поле на вътрешната работа", можеш да получиш "имена" на тези вътрешни потоци и динамиката на взаимодействието им. По този начин можеш да си отвориш широко поле за вътрешна работа, но тя ще е предимно лична, с леки напътствия, за да не се губи а да се преоткрива пълноценната връзка и с външния свят, де. Изисква се пределна мобилизация, кураж и силно желание, щото "преградите", с които ще се сблъскваш са "дълбоко в теб", характероопределящи. Личностноформиращи. Един вид - взимаш "червеното хапче" и "потегляш към безкрая" без сигурността на предноустановената ти себепредстава, която ще се мени с всяка стъпка към "по-дълбокото Тебе". В това отношение, неангажиращото ми мнение е, че можеш да се обърнеш към Орлин Баев, най-малкото за насоки. Стелиян Славов също ми подсказва интуицията, че има опитност. А можеш да "пробваш" и хипнотична регресия с д-р Първанов, от чиито мнения в постове за характеристиките, същността и насоките на практикуваната от него регресия, съм си направил извода, че е доста вероятно да ти бъде полезен или поне да те насочи към подходящ негов колега, практикуващ хипнотична регресия в близост до теб. Моята терапевтка, при която съм ходил вече три пъти за 1,5 г., май няма свободно време и за това не виждам смисъл да ти я посочвам. Но като гледам какво си споделила като вътрешно усещане, по-адекватни на настройката ти действия биха били "по-щадящи" подходи, базирани на оценка на вътрешното ти състояние от специалист и последващи съвети за справяне с тези състояния с цел хармонизирането ти със средата, в която живееш. В това отношение във форума за психотерапевтични насоки онлайн можеш да се обърнеш към всеки от специалистите за среща или поне за насоки. Инес Райчева и Диляна Колева ще са ти също полезни по този път за ориентиране във вортексите на личните ти чувства. П.П. Това, от което "ще ти се пръсне сърцето" е проявление на дълбок вътрешен страх, от тези за които ти пиша, че отработването им е "вътрешна работа" и Нео не можа от първия път да скочи между небостъргачите
 21. Орлин Баев

  Учене

  Toва е. Кондиционирала си ученето с удоволствието. Когато си махнала порното (вероятно ведно със самозадоволяване), си свързала волевото усилие с неученето. Сама знаеш това, съзнаваш го. Горе ти дават указания за дисциплина, графици... Това е едната посока - така отделяш отлагането на удоволствието от спирането на порното (тоест волевото усилие при това) от усилието при ученето. Едното е пасивност, другото е активност. Постепенно мозъкът ти се научава да ги разделя и ученето да се получава по-добре. Но, това е само половината работа. Другата половина е отново да свържеш ученето с удоволствие - така се кондиционира желание, генерира се вътрешна мотивация отвъд външната дисциплина. Опитай да дадеш идеи с какво здравословно удоволствие би свързала ученето, чисто поведенчески (примерно серии спортно натоваване на всеки 20-3- мин.). А директно, добре би било да харесаш самото учене. Предмета на учене, темите, посоката, самото усилие по издържане и фокусиране релаксирано телесно, но със съсредоточено ментално усилие. Ако предметът позволява, виждането на ученото живо, визуално, в живи движещи се, със звук, цвят, мирис, допир пеживявания. Ако не става така директно поради сухотата на материала, то ползването му за такива живи картини...
 22. Благодаря за отговорите и добрите съвети. Разбирам много добре какво имаш предвид и работя върху себе си, колкото и да ми е трудно да пусна контрола "Ако "тръгнеш" към астралните проекции, ти препоръчвам подобна "вътрешна работа", което е добре да бъде съвместно със специалист, познаващ и дълбинната и трансперсоналната психология. Според мен!" - би ли ми препоръчал такъв специалист? Ако трябва и в лично съобщение. Скок с бънджи... Мисля, че ще ми се пръсне сърцето още във въздуха. Предпочитам по-плавните преходи, без насилие над волята.
 1. Load more activity
×