Здравейте, обични съпорталци!
Цитат
Ако е истински приятел или любим, той/тя няма да ни предаде.
Ако ни предаде, значи не е истински и още по-добре че сме се отървали от него! Лазарев казва че предателствата ни се дават неслучайно - че ни лекуват - лекуват привързаността ни към преходните стойности - към външните неща в човека и света. Ако обичаме духа в предалият ни човек, ние и след предателството му щ его обичаме - е, външно ще се поразсърдим и повикаме, няма как...
Кой каквото прави, на себе си го прави - предалият един ден ще бъде предаден - така че не е наша работа да го съдим и го мразим - съдбата сама ще се погрижи за това!

Всичко е възможно...зависи от каква камбанария гледаме и с какви очилца
Няма диамантено истински приятели - човеци! Писала съм го по друга тема за Единия приятел!
Прощавала съм винаги...само че не забравям/т.е.наблюдавам ситуацията обаче споко и благо , за да не се гърча като глупаците

дето повтаряли стари грешки, щот не им достига акълчето да си насътворят нови

иначе си експериментирам с фразичката "неверния в малкото - неверен и в голямото" - има изключения май - това си е от собствени дългогодишни субективни наблюдееения
Орли, прав си...кой каквото прави, на себе си го прави...но това е етап от нашето мислене ! Предадоха ме преди години , силно ме предадоха ...близка душа...нагърчих се ,но простих, просто такава съм се родила! не ни срещаше Небето доста месеци, после се обади майка и - казва ми ...катастрофира, аз - жива ли е, тя - да..и какво да ви кажа...аз си помислих...Има Бог - има справедливост!...и ме прободе , много силно ме прободе...отвътре - чак свят ми се зави...разбрах, че мисълта ми в комбинация с чувството за това, че има "възмездие'" е много много лошичка...и ме досрамя за себе си, кошмар - това си е все едно да си доволен, когато човешко същество страда

срам+позор+покаяние...

но не бях особено трогната външно - от отбора на твърдите съм понякога

после ми мина мисълта (щот когато се сетя и ми остане време

си правя само - себе анализче ББ = благо + безкомпромисно ) оле лееее , ами ако аз в мойта силна болка да не съм и предизвикала/пожелала несъзнателно това

не съм - реших и се успокоих...аз съм си от добричките и силничките - не отмъщавам и не злорадствам
Научих що е то прошка обаааче , когато след около година интервал от време

пак се звъни...и пак съобщение , но в кратък изказ...Тя е в кома....Когато - попитах...Как е ...колената ми омекнаха, но ме обливаше вече едно неземно чувство на добролюбие... сега се старая да съм от добрите будни и благи ближни! Можем го всички ! По е лесно от другото поведение!

Любов + Светлина + Мир + Радост