Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Магиите...


Recommended Posts

Иринче, много благодаря за отговора :)

Напълно съм съгласна и с думите на Пламъче:

....хората които влияят негативно върху други хора посредством силната си омраза,рано или късно стават жертва на собствените си разрушителни енергии.

Във Вселената нищо не се губи и всеки трябва да е отговорен за действията си. Сещам се и за думите на Слава Севрюкова, която казва: "Очаквайте онова, което сами сте изградили за себе си. Никой не е невинна жертва на съдбата."

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Отговори 489
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Привет!

Отдавна не съм писал тук, но днес ми се случи нещо (да речем) странно и предположих, че мога да попитам в този форум за съвет и информация. Много моля да ме извините ако публикувам на грешното място, но просто не зная към кого да се обърна и най-вече къде да попитам и да публикувам темата.

До преди два часа излязох с колата да свърша работа и след като се прибрах (вероятно след около половин час) на лозницата пред къщата ми открих закачена мартеница с черна шапка и някакви черни конци по нея. Искам да попитам какво означава това? Ясно е, че някоя върла магьосница е решила да прави магии. Мен, обаче, лично ме интересува символиката на горе-споменатата мартеница. Преди време съм намирал яйца, пак червени конци и най-пресен случай - една умряла къртица. Нека да публикувам снимка за да има яснота за какво става въпрос:

dsc02428h.th.jpg

Благодаря предварително и моля още веднъж за извинение!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей!

Вероятно мнението ми може да ти се види пристрастно, предвид практиката ми в сферата на ритуалната и сакралната магия. Затова предварително моля за извинение, ако ти прозвуча някак хладно 60.gif

Символиката на предмета е ясна - предвид това, че мартеницата е предмет на персонално наричане.

Както знаем, те биват два вида - двойни и единични. Като и в двата вида се съчетават мъжките (посредством белия цвят) и женските (посредством червения цвят) символи. И сме приели да използваме този символ като пожелателен - за здраве и плодородие (у човека и у природата).

Разбира се, могат да бъдат вплитани и други ивици цветове (по заимстване от други чужди фолклорни традиции) - като всеки цвят има и свой пожелателен израз.

Конкретно снимката на горната мартеница може да изразява две неща: Очевидно е, че това е човек и вероятно е направена като идентификация на теб. От една страна това може да символизира "завръзване и заключване" на твоите жизнени енергии (следователно - за пожелаване на болест). А от друга страна - нарушаване на външният израз на мъжкото и женското проявление на енергиите в живота ти (тоест - за раздяла и липса на партньорство, семейство и т.н.).

Дотук, добре.. Обаче, както знаеш, всеки един предмет сам по себе си е лишен от съдържание и приема енергията на вложената в него мисъл (при направата му) и намерение (при даването му). И този енергиен заряд се запазва за определен ограничен период от време, ако периодично не бъде подновяван.

Това на практика означава, че всеки един предмет може да бъде използван като предметномагнитен носител на информация. По-сензитивните хора лесно усещат това в обкръжението си wink.gif

Важно, в случая е друго, обаче: Как ще подходим ние към това. Дали ще се паникьосаме и ще си самосугестираме всички тези негативни неща, които асоциира предмета. Или ще го омаловажим до степен, в която посланието му ще се саморазруши от самосебе си поради липса на подхранваща го мисъл и намерение (тоест, енергия) от наша страна.

Тук в подфорум Езотерика има теми за Магията. Ако желаеш, може да погледнеш. Там е писано доста по тези въпроси. Тема: Магиите

Редактирано от Ирина - Horus - Чебурашка
Линк към коментар
Share on other sites

Привет, Ирина!

Благодаря за Вашето обяснение на символиката и значението на въпросната мартеница! Дадохте ми да разбера необходимото без да усещам никакво пристрастие и студенина от Ваша страна! :rolleyes:

Що се касае до намерението и мисълта, мисля, че един индивид съумее ли да постигне вътрешно мълчание и научи ли се да контролира намеренето си съобразно вътрешно-присъщите си усещания, тогава нищо извън него няма да има реална стойност и значение. А щом няма такива, външното губи смисъла си, разпада се и спира да съществува. Както и да е, това са други теми, които не желая да налагам. Вие сте права! Не е необходимо да придаваме значимост на подобни символи. Никога не съм вярвал в магията, камо ли в Бог ... тогава как биха могли да ми повлияят или навредят по какъвто и да било начин? Търсих из интернет и четох писанията на разни глупци, че ако са ти направили магия, трябва да се молиш на господа бога твой и така ще се избавиш. Добре. Това означава, че трябва да се моля на себе си, което само по себе си е висша проява на личностен антропоморфизъм ... защото Бог е в мен (или пък аз съм в него) ... :thumbsup: На друго място пък ми казаха, че това бил "коминочистач" и носил късмет ... изгоря ми късмета значи ... :))) На трето пък пишеха, че трябвало с златен пръстен да се търкам по лицето, остане ли черно - омагьосан съм ... за оная глупост с яйцата изобщо няма и да говоря.

Чудя се обаче защо има такива слаби хора, които имат нужда от магия (която за мен е вид безсмислено действие, опит за насилствена манипулация) за да постигнат дадено начинание? Защо глупците не са съумяли да разберат, че такова нещо като истинска омраза не съществува - съществува глупост? Защо желаеш болест и самота на индивида, когото обичаш? Защо организмите са организми и никога няма да бъдат нещо по-различно от това? Защо е нужно да тънеш в безсмислие занимавайки се с глупости?

Не знам! Не желая и да знам! Знам само едно - хорската глупост няма граници...

Благодаря още веднъж, Ирина!

Линк към коментар
Share on other sites

Хората са различни.

Много са хората които вярват в магии и никой няма право да ги съди за това.

Има право да им помогне да се справят със страха си от магии,който е провокиран най-вече от внушения/самовнушения.

Редактирано от Пламъче
Линк към коментар
Share on other sites

Да, всеки решава сам и преценява кой път да избере - Черния или Белия 60.gif

Но, остава насаме със себе си в един момент.. И дали тогава ще хареса онова, което ще види? Или ще се изненада от личния си Минотавър, който отглежда в душата си..( Ако изобщо има кураж да влезе в собствения си вътрешен Лабиринт, разбира се whistling.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте.Е,който не е патил от такива неща,трудно може да даде съвет на изпатилия :rolleyes:.Да ти направят магия,не зависи от това дали вярваш или не.Не е необходимо да виждаш разни подхвърлени предмети.Лошотиите се правят и чрез поливане с течности пред дома или по пътя ,по който често се прибираш или тръгваш .На мен са ми правени и разваляни,и знам от кого,но това не е дало повод да я намразя или ненавиждам още повече.Преди няколко месеца и откриха генекологично заболяване и се подложи на операция.Изглежда,онова което се опитваше да направи с мен,за да ме отстрани от пътя си,се върна върху нея.Независимо от всичко и от мърсотиите,които ми е правила и преди тази случка,винаги съм се опитвал да и помогна,защото виждам,че живее нещастно и има несполуки,но май сама си ги е докарала и помощите отвън са просто не на място.

Има хора,които правят такива неща,а има и които ги развалят.Обикновено правачите са и развалячи.Например ходжите могат да правят,но и да ги развалят.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 6 months later...

.....

Молитвата на св. Великомъченик Киприян Владико Господи, Иисусе Христе, Боже наш, Който всичко държиш,

Святи и благословени и Вечносъществуващ Цар на царете и Господи на господарите!

Слава на Тебе седящия в светлината пред хиляди и милиони свети ангели и архангели.

Ти знаеш тайните на смирения Твой раб Киприян,

защото преди не познавах Тебе, Господи Вседържителю,

но Ти Сам Господи Иисусе Христе, повика мене недостойния

и ме благослови и удостои да живея с любов и послушание пред Твоето милосърдие

и да разпръсна силата на магията,

защото и аз, Господи, задържах облаците и те не пускаха дъжд,

връзвах земята и тя не даваше плод,

лозите не се разлистваха, стадата не даваха мляко,

правех мъжете да не се събират с жените си и те да не стават майки,

братя да се не виждат и семейства да се разделят,

правех зимата лято и лятото - зима.

Всичко лошо, което можех, правех,

затова, Господи, Боже наш, приеми моята смирена молитва

и направи така, че който страда от лош дух или бъде омагьосaн от магията,

която пречи на Твоите люде и домa им

веднага, където се прочете тази молитва с вяра пред Бога,

да се освободи в името на Отца и Сина и Светия Дух.

Амин.

И откъдето и да е изпратена тази магия, нека се разпръсне от Твоите раби

и със силата на Честния и Животворящ кръст, който прогонва всяка вражеска сила. Амин.

Ако магията е сложена в праг или в кожа, или в желязо,

или под камък, или под земя, или под дърво, да се разпръсне като дим,

или ако е написана с мастило или кръв човешка

или кръв на добитък, или на риба, или с каквото и да е направена, нека се разпръсне от Твоите раби.

И ако магията е вързана с много възли или в кости прекарана, или в гроб през иглени уши, или в бунар хвърлена,

или с каквото и друго да е направена, нека се освободят Божиите раби /имената/ от всякакво зло действие на нечестивия дух,

така щото с дръзновение да казват: “Господ е мой защитник, няма да се уплаша от никакво зло.”

Защото Ти, Господи, си с мене, Твоята десница ме успокоява

и тъй моля Ти се, Господи Боже Вседържителю, по молитвите на Твоя смирен раб Киприян,

простри Твоята мощна Десница и милостиво погледни на Твоите раби /имената/

и им изпрати мирен и верен ангел пазител от всякакво зло,

за да славят Тебе, Нашия Изкупител и Избавител

сега и винаги и во веки веков.

Амин!

Линк към коментар
Share on other sites

Примерна молитва - свободен текст

Моля Те, Господи,

моля Ви, всички Светци и Свети Учители, всички Свети Архангели и Ангели,

нека човекът, вложил някаква идея в този ритуален предмет, да я забрави напълно, да забрави мен и хората, към които тя се отнася.

Нека да постигне своето благоденствие

само по добри начини, само с добро и за добро,

чрез други ситуации и хора.

Моля за здраве, благополучие и правилен път в живота

за мен, за всички мои роднини, всички мои близки и познати.

Нека всички, които са посещавали, посещават и ще посещават моя дом,

да носят само добро за мен и живеещите в дома ми.

Нека всички , с които съм общувала, общувам и ще общувам,

да бъдат благословени с правилен житейски път, правилни решения и действия, основани на Любовта и Знанието.

С благодарност и пълна вяра!

Амин!

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря Късметче за молитвите!Лошите мисли привличат подобни енергийни егрегори, като буфер.Позитивно мислене, по Бога това е истината за здраве и добър живот.

"Татко ми беше казал, когато в къщи се почувства някаква студенина, някакъв страх или пруисъствие на нещо нечисто, някаква тъмна сила, да се произнесе формулата:

В името на Господа Иисуса Христа и силата на светящия, животворящ кръст, да се разпръснат и изчезнат всички нечисти, тъмни сили, мисли, чувства от дома ми и леглото ми.

Господ ми е задна и предна стража и ме пази от всяко зло амин."

Лили Димкова "Петър Димков моят баща"

Линк към коментар
Share on other sites

Хубаво нещо е позитивното мислене, а още по-хубаво е контактуването само с позитивни хора.:)

За съжаление понякога е много трудно да разберем дали хората, които са сме допуснали близо до себе си са позитивни или се правят на такива.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Преди време една жена ми каза, че някои хора можели да избегнат последствията от магиите, които са направили. Имало си определени техники. Аз не и повярвах. Какво мислите ?

Линк към коментар
Share on other sites

Хрис, не вярвай на подобна небрежна самоувереност. На никого не му се разминава отговорността за извършените деяния.
Ти си тази моя позната.:) Даже спорехме и аз ти казвах, че просто не ми се вярва, че може да им се размине.
Линк към коментар
Share on other sites

Значи пак не си схванал кога съм се шегувала с теб. :3d_146:

п.п. Защото на мен хич не ми се е разминавала "играта със свещите" ;)

Редактирано от Ирина - Horus - Чебурашка
Линк към коментар
Share on other sites

...

Сега сериозно:

Резултатите от магията невинаги могат да се предскажат и онова, което мислиш, че преследваш в началото, може всъщност да не е онова, което ще искаш по-късно.

С две думи: Няма кон, който да не може да бъде обязден. Нито пък ездач, който да не може да бъде хвърлен от седлото.

И чак след като паднеш няколко пъти "от коня" - се научаваш как "да яздиш".

И чак тогава разбираш какво означава, че истинската Сила идва и с нежеланието да я използваш.

Говоря от личен опит. :D

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

Аз се чудя, когато магията се развали ,потърпевшият преди това от нея, получава ли "обежтетение"?

Също се чудя какво е редактирал Станимир в мнението на Чебурашка? Личният й опит?

Линк към коментар
Share on other sites

Аз се чудя, когато магията се развали ,потърпевшият преди това от нея, получава ли "обежтетение"?

Всекиму се въздава, според заслугите ;) А личните ми наблюдения сочат, че "потърпевшият" нерядко също носи отговорност за това, че е станал обект на чужда зла воля.

Също се чудя какво е редактирал Станимир в мнението на Чебурашка? Личният й опит?

Не. Редактира едни наши раздумки с Христо, на които не им беше мястото тук :D

Линк към коментар
Share on other sites

Аз се чудя, когато магията се развали ,потърпевшият преди това от нея, получава ли "обежтетение"?

Всекиму се въздава, според заслугите ;) А личните ми наблюдения сочат, че "потърпевшият" нерядко също носи отговорност за това, че е станал обект на чужда зла воля.

Има наистина ужасяващи магии. Да кажем, подтикват човек към самоубийство. Или убийство. Но ако тези импулси бъдат овладяни, или бъдат неосъществени по щастлива "случайност" ,Господ прощава ли грехът на помислите?

Линк към коментар
Share on other sites

Има наистина ужасяващи магии. Да кажем, подтикват човек към самоубийство. Или убийство. Но ако тези импулси бъдат овладяни, или бъдат неосъществени по щастлива "случайност" ,Господ прощава ли грехът на помислите?

Знаеш, че злото влиза само там, където му отворят врата и че едно семе покълва там, където има благоприятна почва за него. Така е и с убийствените и самоубийствените мисли - външните влияния не могат да бъдат причина за тях, а са само лост за подсилването им.. Лост, с който сами трябва да се справим.

Мисля, че Бог прощава всичко, абсолютно всичко и на всеки. Но, това че прощава, не значи че не въздава справедливост. И тази справедливост се изразява в това да постави човека в ситуации, в които посредством страданието ще го накара да осъзнае грешките си и да ги поправи.

Линк към коментар
Share on other sites

Преди време една жена ми каза, че някои хора можели да избегнат последствията от магиите, които са направили. Имало си определени техники. Аз не и повярвах. Какво мислите ?

Всяко умишлено направено зло тежи на съвестта ни, дори да не го осъзнаваме.

Съди ни собствената ни съвест, не Бог.

Да си чул за психично здрав човек, който да не притежава съвест?!

По тази логика, всеки един от нас рано или късно получава според делата си.

Редактирано от Пламъче
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Имате толква много да учите всички. Защо си мислите , че това е толква лесно... ?! Ефективни методи за защита обикновенно е с енергийни печати, които или трябва да сте сънували, или да сте ги виждали някъде. Атаката и защитата, обикновенно идват от самосебе си, ако се оставите на инстинките си. При мен е доста различно, защото както може да видите от ника ми, аз съм звездно дете, и просто съм роден с това. Мога да говоря с животни...енергийно лечение , weather manipulation и много много други неща. Естествено за всичко си има цена.

Линк към коментар
Share on other sites

StarChild,

храниш ли се с месо?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...

здравейте, видях че тук се е обсъждал въпроса за магиите....та онзи ден докато бях на работа(касиер съм в магазин) видях пред касата си на пода някакво парченце плат, като ншивка... за нея имаше забодена златиста безопасна игла.....два пъти ми се наби в очите като минавах покрай мястото и ми направи впечетление...още тогава се усъмних да не би да е някоя магия....не съм пипала парчето плат, заобиколих го съвсем съзнателно, но може без да искам да съм го ритнала или настъпала......какво мислите прилича ли ви на магия? :hmmmmm: ...през този магазин(тип супермаркет) минават много хора.....не вярвам някой да я е пуснал точно за мен, но тази вечер като се замислих ми стана малко притеснено......може ли да съм "прехванала" нещо случайно...? може би звуча малко смешно, но някак си ми се наби в очите това....

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...