Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Да подкрепим Учителя в кампанията Великите българи


aratron

Recommended Posts

Има два начина за въздействие на обществото-пасивен и активен.Колкото и парадоксално да звучи,пасивният е много по-силен.Но...той е по възможностите само на великите посветени.Те се молят , съзерцават , медитират и помагат светът да се движи към по-добро.За жалост понякога ние си мислим ,че можем като тях.Но дали нашата молитва е силна като тяхната?Или мърморейки нещо под носа си мислим ,че правим нещо духовно.

Днешният свят е на активните хора.Те улавят мига.Затова се развиват.Остава само да ''хванат ''вярната посока.И...да искат да я хванат.

През тези дни е нашият миг.Много години се чакаше обществеността на България да разбере за световното духовно явление Петър Дънов/Учителя/.Чрез тази кампания ,колкото и някои да не я харесват,това е факт.

Остава да направим нещо много малко.Не заради нас.Учителят отдавна е в нашите сърца и не подлежи на класиране.А заради другите.ЗАРАДИ МЯСТОТО ,НА КОЕТО ТЕ ИСКАТ ДА ГО ВИДЯТ.ЗА ДА МОГАТ ПО-ЛЕСНО ДА МУ ПОВЯРВАТ.

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Здравейте,

Искам да споделя едно писмо, което получих преди дни от един приятел французин:

Nous avons récemment rencontré une jeune femme Bulgare, pour quelques mois en France. Nous lui avons parlé de Peter Deunov qu'elle ne connaissait pas. C'est désormais chose faite !

Приблизителен превод:

Срещнахме една млада българка , която е за няколко месеца във Франция. Говорихме й за Петър Дънов, който тя не познаваше. Това е за съжаление.

Оставам без коментар това писмо. Изводите са ясни.

Аз искрено се радвам, независимо от голямата пасивност в Братството , се намериха хора, които да гласуват за Учителя и да покажат ,че съществуваме.

Тази "игра" накара много хора да се поинтересуват от Учението - справка - посещенията на www.bratstvoto.net се увеличиха двойно след 23 декември.

Виждам ,че и тук посещенията рязко са се учеличили.

Най-малкото тези хора няма да бъдат против нас.

За да остане Учителя в паметта и на най-обикновения човек, който гледа телевизия , редно е всеки един от нас да гласува отново за него.

Иначе чужденците ще трябва да ограмотяват българите, като в случая по-горе.

Линк към коментар
Share on other sites

За жалост тъжната истина е , че българите не познават Учителя и делото му.Разказваха ми ,че преди 10.11.1989г., при едно посещение в Япония ,показали на Тодор Живков портрет на Учителя.Горките японци мислели,че това ще бъде знак на уважение към един велик българин и към България.Но...нашият ''вожд''от недалечното минало не го познал.

Не знам дали това е истина или ''братски фолклор''.По-важното е , че продължаваме да се стремим да бъдем капсулирани под различни ''прикрития'' , изтъквайки различни заплахи.Без значение дали ще ги наречем ''Миров учител'', ''паметник''...

Безкрайни страхове и...най-вече оправдания.Да са живи и здрави обикновените хора , които носят духа в себе си.След първия кръг на тази кампания разбрах думите на Учителя , че не винаги този ,който формално е в Школата/чете беседи, посреща изгрева на слънцето../, може да се нарече ученик.

Време е да разберем ,че телевизията е най-мощното средство за достигане на Истината или Неистината до хората.Спомнете си за ролята на американските телевизии във войната срещу Ирак.

Днес,в много училища будните ученици са впечатлени от попадането му сред първите десет.За тях филмът не е достатъчен.Искат да прочетат нещо от книгите му или от интернет.Макар че в основата на тяхното любопитство е , че той е в класацията заедно с техните герои от учебниците-Левски, Ботев....

Тази тенденция ще се засили ,ако ние си свършим напълно работата и гласуваме.И ...ако учителят се класира сред първите шест.

Но...кампанията скоро ще свърши.

Тогава за нас ще остане задачата да намерим подходящата форма за представяне на Учението на света и на българите.Без духовна гордост,без назидание с цитати...Както го направи Андрей във филма.Разбираемо, по човешки.

Редактирано от solej
Линк към коментар
Share on other sites

Ето къде можете да гледате филма за Учителя от кампанията на БНТ:

http://beinsadouno.org.uk//flash/master.html

Приятно гледане!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте всички Търсачи!

Гледах излъчения наскоро филм за "Бележития Българин" Петър Дънов. Останах със смесени чувства - веднъж, че е хубаво, че много хора добиват представа, че има такова Учение, и втори път - доста ядосан от контекста и начина, по които бяха представени нещата. Без да отправям критика към когото и да било, мисля, че Учителят е нещо много повече от "бележит българин" и затова няма място в подобна "Класация" - в същия смисъл, в който Христос не може да бъде наречен "Бележит Евреин".

Линк към коментар
Share on other sites

Днес от 20 ч.40 мин.ще бъде финалното предаване във връзка с кампанията на БНТ за великите българи/Подробности можете да намерите в http://www.velikite.bg/ .Ще има и застъпници на попадналите в ТОП 10.Там ще бъдат и десет наши приятели .Нека ги подкрепим.С молитви и с... гласуване./Могат да гласуват само тези , които не са го направили.Макар че не съм убеден , че всички спазват регламента.Особено за гласуване с GSM.Много GSM-много гласове./Нека поне за малко забравим ''мъдруването '' и оправданията.Ще бъдат представени извадки от гласуването в някои по-големи български градове.И...ще ''лъснем'' с пасивността си.За обикновените хора нашите духовни оправдания нямат значение.За тях първият си е първи ,а последният си е последен.Искрено се надявам да не бъде Учителят.Но като анализирам мобилизацията в другите ''лагери''-не съм голям оптимист.

Линк към коментар
Share on other sites

Братя и сестри, приятели,

Днес, 17 февруари 2007 г. от 20 ч. 40 м. по Българската националната телевизия ще се излъчи финалния етап от кампанията Великите Българи. Предаването ще протече като интензивен и културен разговор, модериран от Бойко Василев. Всеки един от 10-те Велики индивидуалности на нашата история ще има застъпник и група от съмишленици, които ще се опитат да убедят зрителите да гласуват за дадената личност. Застъпник за Учителя ще бъде председателя на Общество Бяло Братство - Андрей Грива. В предаването в реално време ще се виждат получените гласове за всеки от десетимата Велики. За Учителя Петър Дънов можете да гласувате по два начина: към телефон на БТК: 090010507 (0,66 лв. на обаждане) и чрез изпращане на SMS или обаждане на номер 13507 (към всички мобилни оператори с цена 0,60 л. на всяко обаждане или SMS). Гласуването чрез Интернет на адрес: http://www.velikite.bg/index.php?p=3 в момента е прекратено и няма информация дали ще се ползва до края на предаването, което ще продължи по програма 120 минути. В края му ще се прекрати процеса на гласуване и ще се обявят последните резултати. Запис от предаването ще бъде наличен за интернет-гледане на 19-20.02.2007 г., като отново ще бъдете уведомени за детайлите. Да подкрепим застъпниците с молитва и светли мисли, а чрез нашия вот да изразим благодарността си към Учителя.

Без страх в Любовта безгранична!

Филип

Линк към коментар
Share on other sites

:feel happy: Благо+ Даря!

:v: Съединението с Любов + Мъдрост + Истина + Правда + Добродетел прави Силата :v:

:smarty: знаем че ще го бъде както ний не знаем+ всеки според възможностите си ще допринесе :) много ми се иска Учителя да е в челната тройка :thumbsup2: да бъде Виделина :v:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Редактирано от Благост
Линк към коментар
Share on other sites

:v: най - добрият възможен вариант се реализира :v: всичко е за Славата Божия :v: Амин

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Редактирано от Благост
Линк към коментар
Share on other sites

Честита достойна позиция на Учителя Дънов във Великте българи !!! :thumbsup1:

Класирането му след Левски, говори за духовните търсения и вътрешен душевен глад на българина.

Линк към коментар
Share on other sites

Братя и сестри,мощната вълна на Любовта обля българските умове и сърца тази нощ по всичките ширини на Земята.Здравият корен на Дървото на благите души се заби още по дъбоко,дори и от меча на Аспарух,и листенцата им млади не може нищо да сломи ги днес..БОЖИЕТО СЛЪНЦЕ ГРЕЕ ВЕЧ ЗА ТЕБ БЪЛГАРИЙО.

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря на всички ,които помогнаха Учителят да заеме своето достойно място сред великите българи.НО...БЪДЕТЕ ГОТОВИ И ЗА НАПАДКИ.Те започнаха още от сутринта по Националното радио,прогр.''Хр.Ботев''.Макар че много рядко слушам тази програма,нещо ме накара да пусна радиото около 8 часа.Имаше предаване за православието и прошката.После говориха и за кампанията.Бяха силно притеснени от класирането на Учителя.После се изказа и мнението , че сме гласували по няколко пъти с GSM.Горките....Те не знаят ,че Учителят ни е учил , че от хората можеш понякога да се скриеш, но от Бога не можеш.Но...всяка загуба трябва да се обясни някак.И...да се омаловажи всяка победа.Според мен е по- добре да си оправят своя морален облик.Но това си е тяхна , вътрешна работа. Нека си гледаме нашата.

Искам и да поискам прошка затова, че понякога имах по-остър език в този форум.Но ,според мен ,целта и най-вече някои типично български черти, го налагаха в тези моменти на мобилизация.

Порадвайте се на успеха и...да вървим заедно напред.Една малка работа се свърши.Следват по-големите и по-трудните.

Линк към коментар
Share on other sites

Чудесно е, че има доста голяма подкрепа за Учителя :thumbsup2:

Но има и нещо много важно. Независимо дали се усеща и вижда, неговото Слово и Идеи бавно и сигурно си пробиват път сред хората. В творчество, в медии, в общество. Смятам, че това е прекрасно :)

Линк към коментар
Share on other sites

Не е достатъчно да казваме само чудесно , а да работим заедно за разпространяване на идеите. В един разговор Учителят казва , че ако искаме да ядем краставици, не бива да чакаме Бог да ни ги полее , когато е нужно , а да запретнем ръкави и сами да си ги полеем.В тази кампания доста хора от нашите среди разчитаха на Бога да им свърши една елементарна работа.Без значение какви са оправданията.

Крайно време е да разберем , че имаме важна работа , която трябва да свършим за България и за света.Нека не пропускаме моментите ,които Бог ни предлага.И да бъдем благодарни на всички духовни хора на България ,които проявяват много повече разум от някои , с които се срещаме понякога край Мадара или край Седемте рилски езера.

Линк към коментар
Share on other sites

Всички други бяха на вълна войнствен историзъм и светска слава. Ако отборът на Беинса беше поиграл също на тази струна, например да беше споменал за спасяването на българските евреи, може би щеше да има по-добро съотнешение с гласовете на Аспарух. Но пък така се открои разликата в подхода към човешките ценности. Щом дори и православният свещеник направи един измъчен реверанс (назевисимо как си е мислил, че ще бъде изтълкуван), щом почти всички изказали се не изключиха нито един от 10-те, а единогласно потвърдиха, че всички заслужават класирането си... Наистина ще има и нападки, но авторите им не забелязват, че сега времето е друго. Ако едно време хората са били податливи на обработка, сега ще бъсдат убедени само онези, които и без това са им подвластни. Онези, които се колебаят, че ги погледнат по друг начин...

Линк към коментар
Share on other sites

Който по една или друга причина е пропуснал да гледа предаването, може да го свали от:

http://zamunda.net/details.php?id=80637 :)

Линк към коментар
Share on other sites

Не вървете след никого, вървете само след себе си.

Буда

Знаещият другите е умен, знаещият себе си е просветлен.

Лао Дзъ

От всичко прочетено досега оставам с впечатлението че всички вие величаете личността на този учител,а не неговите послания(колкото и постни да са).Ако е речено българския народ ще затъне в заблудитенапосани от него,но пропагандата която правите е признак за несигурност и комплексираност. :v:

Суета на суетите, всичко е суета (и фанатизъм)!

Редактирано от Вендор
Линк към коментар
Share on other sites

Имам чувството, че повечето участници в предаването, а и водещият , бяха много изненадани, да не казвам потресени от второто място на Учителя.Това говори за тяхното непознаване на идеите и творчеството му. Да се надяваме, че тази телевизионна игра ще възбуди любопитството в по-будните наши сънародници и тези, които са готови за Словото на Учителя ще могат да го прочетат и да му се насладят. :thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

Имам чувството, че повечето участници в предаването, а и водещият , бяха много изненадани, да не казвам потресени от второто място на Учителя....Да се надяваме, че тази телевизионна игра ще възбуди любопитството в по-будните наши сънародници и тези, които са готови за Словото на Учителя ще могат да го прочетат и да му се насладят. :thumbsup2:

Да се надяваме, наистина. Стремежът на водещият да даде възможно най-малко ефирно време на групата за Учителя беше очевиден за всички. БНТ си има своите основания да се държи така, предполагам. Все пак зад никой от известните личности не стоеше голяма съвременна формация.

Тук контраста е най-вече основан на базата на национални - общочовешки ценности. И до известна степен той се открои добре. "Кои сме ние - ние сме потомците на великите българи"... Смешки :) А сега щом сме потомци на велики, в какво положение се намираме? Къде е нашето величие и достойнство? Не ползваме ли историята, само за да компенсираме във фантазията си нерадостните и безнадеждни изводи от нашето настояще... :hmmmmm:

Другият отговор е: Ние сме носители на светли и общочовешки идеали. И с тези универсални светли идеали ние работим в едно по-различно направление от чисто материалното. Този път и тези наши мисли ни правят уникални и ценни. Те ще докажат ефективността си и така ние ще сме полезни за себе си, за народа си, за човечеството... :smarty:

Надявам се тази мета-връзка да е била забелязана от будните. Иначе какво може да се очаква от една ТВ игра? 2 часа забавление :sorcerer:

Редактирано от Васил
Линк към коментар
Share on other sites

Приятно съм изненадан от второто място на Учителя. Най-после получи заслужено признание в родната си страна. Радвам се много!

Представям си как им горчи на горките православни. Дано най-после да прогледнат за истината и да не търсят съперници, макар че дълбоко се съмнявам.

Линк към коментар
Share on other sites

Животът е чудесен! :):feel happy::feel happy:

Поздравявам всички ни с този голям успех!

интересно е че Жое Клемендоре отдели Учителя Дънов и Левски като

двете най-велики души посещавали някога България.

Да ни е честита истината осъзната и от нашите сънародници!

:sorcerer::thumbsup2::angel::angel:

Линк към коментар
Share on other sites

Аз също съм приятно изненадана от второто място на Петър Дънов. А честно казано неприятно съм изненадана, че нямаше никой в десетката от православните религиозни водачи, като например Патриарх Евтимий. Колкото и да е компрометирана като институция, църквата първо винаги е играла голяма роля в обществения живот и второ винаги е имало много достойни нейни дейци.

Лично аз през януари гласувах за Паисий Хилендарски, защото прецених, че неговата мисия към края на 5-вековното робство е била най-важна за оцеляването на българите като народ - малко е оставало да ни претопят.

За Петър Дънов се колебаех дали да гласувам, защото неговата мисия е по-скоро в световен мащаб, той е велик Човек, който просто имаме честта да е по народност българин. И неговата мисия е важна не толкова за българите, колкото за духовния напредък на всички хора по света. Разбира се, после, когато се гласуваше за челната тройка, пуснах SMS за Петър Дънов, защото

винаги съм смятала, че по-важна е духовната страна на нещата, а не материалната. Да, важно е да спечелиш някоя решителна битка на бойното поле, но когато духа е подготвен, тогава и материалния резултат идва. По-трудна и по-фина е работата на духовен план.

От всичко прочетено досега оставам с впечатлението че всички вие величаете личността на този учител,а не неговите послания(колкото и постни да са).Ако е речено българския народ ще затъне в заблудитенапосани от него,но пропагандата която правите е признак за несигурност и комплексираност.

Честно казано не съм чела постингите по тази тема, но не съм съгласна с Вендор :thumb down: Четейки по другите теми не съм забелязала "култ към личността" на Петър Дънов - точно обратно - все има препратки към неговите "постни послания". Ти Вендор чел ли си нещо от тези послания или говориш както повечето хора наизуст? Ако си чел, цитирай ми моля те нещо постно от него. А, и нещо от което "българския народ ще потъне в заблуди"?

А ако по тази тема е имало по-агресивна пропаганда от страна на някои негови последователи, то това по-скоро говори за лично тяхна си неумереност и т.н., не искам да говоря без да съм чела, отколкото във вреда на Петър Дънов.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...