Прехвърляне към съдържание


Снимка
- - - - -

Дископатия


 • Please log in to reply
15 мнения в тази тема

#1 breeze

breeze
 • Участници
 • 49 Мнения:

Публикувано: 01 септември 2007 - 18:35

Здравейте,

От доста време чета форума и мисля че е изключително полезен. Затова и реших да се регистрирам, понеже се надявам да получа съвет от вас.

Става въпрос за заболяване на баща ми. Той има дископатия от няколко години и въпреки всички пробвани традиционни и не толкова традиционни методи за лечение, все още не е намерил това което да му помогне. Получава най-вече облекчение на симптомите, което пак е добре при условие, че симптомите му включват болки в гърба и схващане на крака понякога. Ще ви помоля да споделите, ако знаете нещо повече за някой методи на лечения, които могат да се използват при тази болест. Мога да дам и повече информация за него ако това ще помогнало.


Благодаря ви много предварително!!!
 • 0

#2 Добромир

Добромир

  Приятел на Портала

 • Участници
 • ПипПипПипПипПип
 • 1723 Мнения:

Публикувано: 01 септември 2007 - 21:57

Аз винаги искам много допълнителна информация, но тъй като да повечето хора тук вероятно тя няма да е от полза - нужни са доста знания за взаимовръзките между отделните оплаквания - прецени си дали да ги даваш тук тези данни или да ми пишеш на лични. В повечето случаи дископатията, ако не да се излекува анатомично, може да се стабилизира и да няма, респ. рядко да има оплаквания.
 • 0

#3 solej

solej

  Участник

 • Участници
 • ПипПипПип
 • 455 Мнения:

Публикувано: 02 септември 2007 - 10:36

Ако има нещо защипано-трябва да се обърне към терапевт ,който може внимателно да го освободи/напр.нерв/.Според мен -трябва да си направи хубава снимка на скенер.Дано няма дискова херния.Понякога дископатия,радикулит и дискова херния се смесват като понятия от хората без медицинско образование.
Когато има снимката, мога да му препоръчам терапевта на Сливенските минерални бани/Галя/.Много е добра.
След като му се помогне ,трябва да се пази от резки движения , настинки , вдигане на тежко...
Хубаво е да прави всеки ден лечебна гимнастика за укрепване на мускулите на гръбначния стълб.Необходимо е всяка година да ходи в санаториум за лечение с минерална вода,кал,физиотерапия...
Може да се маже и с различни гелове.Но не всички от тях помагат.Задължително е да носи през цялата година потник,а когато е много студено или иска да вдигне нещо по-тежко -специален колан./Коланът не се препоръчва да се носи продължително време ,защото мускулите на гърба атрофират или се изнежват/
Жалете го и вие ,защото тази болест е коварна.От нея не се умира , но засегнатите нервни възли водят до болести на органите в коремната кухина и най-лошото -до трайно обездвижване.
Повече можете да прочетете във форума на www.dir.bg.,в линковете към ЗДРАВЕ на www.bratstvoto.net /основно меню,форум/или да пишете на мен/ЛС/
 • 0

#4 bulgaro

bulgaro

  Новодошъл

 • Участници
 • Пип
 • 196 Мнения:

Публикувано: 03 септември 2007 - 21:59

<br />Ако има нещо защипано-трябва да се обърне към терапевт ,който може внимателно да го освободи/напр.нерв/.Според мен -трябва да си направи хубава снимка на скенер.Дано няма дискова херния.Понякога дископатия,радикулит и дискова херния се смесват като понятия от хората без медицинско образование.<br />Когато има снимката, мога да му препоръчам терапевта на Сливенските минерални бани/Галя/.Много е добра.<br />След като му се помогне ,трябва да се пази от резки движения , настинки , вдигане на тежко...<br />Хубаво е да прави всеки ден лечебна гимнастика за укрепване на мускулите на гръбначния стълб.Необходимо е всяка година да ходи в санаториум за лечение с минерална вода,кал,физиотерапия...<br />Може да се маже и с различни гелове.Но не всички от тях помагат.Задължително е да носи през цялата година потник,а когато е много студено или иска да вдигне нещо по-тежко -специален колан./Коланът не се препоръчва да се носи продължително време ,защото мускулите на гърба атрофират или се изнежват/<br />Жалете го и вие ,защото тази болест е коварна.От нея не се умира , но засегнатите нервни възли водят до болести на органите в коремната кухина и най-лошото -до трайно обездвижване.<br />Повече можете да прочетете във форума на www.dir.bg.,в линковете към ЗДРАВЕ на www.bratstvoto.net /основно меню,форум/или да пишете на мен/ЛС/<br /><br />

<br /><br /><br />

Ама въобще не съм съгласен с тази хипотеза като цяло... по-скоро импровизация на тема алопатия...
Но сега не ми е възможно да пиша... От "хубавата снимка на скенер" и прочие загубих и ума и дума...
Поздрави
 • 0

#5 breeze

breeze
 • Участници
 • 49 Мнения:

Публикувано: 04 септември 2007 - 19:28

Здравейте,

Благодаря ви за отговорите!

Май е добре да дам малко повече информация. Баща ми е пробвал почти всичко, което е изредил solej. Като се почне от посещение при терапевт и се стигне до правене на Ци Гун с цел укрепване на мускулите. Всяка година ходи и на санаториум. Като цяло полага много усилия за да облекчи болките в гърба. Въпроса е че до трайно лечение не се достига.

Все още има доста неща, които не е пробвал като например акупунктура, но въпроса е дали наистина това би помогнало. Предлагана му е и операция, но засега се опитва да избегне този вариант понеже рисковете са много големи, а няма никаква гаранция, че операцията може да бъде успешна.

Благодаря ви пак за споделените отговори. Ако някой има информация за конкретен метод на лечение, който е бил изпробван и се знае за положителен резултат, ще бъде благодарна ако сподели с нас!

Благодаря ви пак!

Поздрави!

P.S. bulgaro можеш ли да обясниш по подробно какво имаш в предвид.
 • 0

#6 Гост_Лагорда_*

Гост_Лагорда_*
 • Гости

Публикувано: 04 септември 2007 - 19:45

http://www.dar-cente...m/page/?page=34


 • 0

#7 mihailo

mihailo

  Участник

 • Участници
 • ПипПипПип
 • 323 Мнения:

Публикувано: 04 септември 2007 - 20:37

Свързано е с благополучнатата съдба и страха от бъдещето.
 • 0

#8 Таня

Таня

  Приятел на Портала

 • Участници
 • ПипПипПипПипПип
 • 1070 Мнения:

Публикувано: 04 септември 2007 - 21:40

Здравейте приятели,
Ще ви споделя една своя опитност във връзка с дископатията.
Имам моменти от живота си, когато много съм си патила от нея. Дори съм лежала няколко пъти в болница.
Преди няколко дни пак реши да ми напомни за себе си, но този път реших да приложа друг метод за лечение-алтернативен.
От по-раншните си опитности бях стигнала до заключението, че дископатията, както и всяко друго заболяване, се дължи на някакъв душевен дискомфорт , затова реших да приложа наученото от Учителя и от вас приятели.
През цялото време пях песни от Учителя,най-вече Фир-Фюр-Фен, песните на Паневритмията, молих се, концентрирах мислите си и издигах вибрацията си. Употребих волята си за постигане на хармония между ума и сърцето.
В момента нямам никакви болки, но затова пък съм много спокойна и уравновесена, с чисти мисли и чувства.
Ще се радвам, ако с написаното бъда полезна и на бащата на Бреезе.
 • 0

#9 solej

solej

  Участник

 • Участници
 • ПипПипПип
 • 455 Мнения:

Публикувано: 05 септември 2007 - 09:57

Не знам кой с какво е съгласен .И с какво не.Аз съм от тия ,които продължават да страдат от тия болести .И то в по-тежките им форми/дискови хернии/.Затова мисля ,че е необходимо да се направи всичко възможно ,за да не хернират прешлените.Това става както с пазене , така и с различни видове лечение.
Някои не са ме разбрали за снимката.Така е ,като не са минали по ''пътеката на страданието''.
Повечето ренгени в България не са добри.Затова снимките не са много качествени.Много важна е и позицията на тялото при снимането.Не винаги тя е най-подходящата.РЕНГЕНИТЕ НЕ МОГАТ ДА ПОКАЖАТ ДОБРЕ МЕКИТЕ ТЪКАНИ.А ХЕРНИРАЛИТЕ СА ТОЧНО ТАКИВА.Затова понякога някои лекари не забелязват малките хернии.И затова е необходима снимка ,направена със скенер .За най-богатите,които могат да платят, има още по-добри снимки/Чрез ядреномагнитен резонанс/.
Проучил съм почти всички методи за лечение.Операциите не е за предпочитане.Много голям процент от тях са неуспешни.
В някои от най-съвременните клиники в чужбина се ползва лазер./За България -не знам/.Те са по-успешни ,но струват скъпо/В Турция-5000 долара/.
Който знае повече -да го напише.А не само да дава оценки.Аз не съм лекар , но съм чел много за проблема и най-вече -продължавам да живея с това страдание.

Мнението беше редактирано от Иви: 09 септември 2007 - 22:28

 • 0

#10 fantasti4na

fantasti4na
 • Участници
 • 2 Мнения:

Публикувано: 12 октомври 2007 - 20:41

ДИСКОПАТИЯ И ДРУГИ БОЛЕСТИ НА ГРЪБНАКА, ПРЕШЛЕНИТЕ

Искам да Ви разкажа за един нов метод на лечение на някои видове дископатия и някои други болести на гръбначния стълб и прешлените. Аз не съм медицинско лице, не мога да формулирам диагнози. Болките идват от притиснатия нерв между прешлените- много причини може да има, за да го получите.
Наскоро разбрах за метода ДИСКОЛИЗА и искам да го споделя с читателите в интернет – много хора имат проблеми с кръста, гърба, операциите в повечето случаи са доста рисковани, даже опасни /имам предвид стандартната оперативна намеса/ - поне това съм чела във форумите и интернет. В частната клиника „Света София” се прилага този метод на лечение- дисколиза, както и много други новаторски методи, за които не съм компетентна , за да говоря. Д-р Калин Михов е лекаря, който избави две мои близки от болките, освобождавайки нерва, притиснат между дисковете на гръбнака, които причиняваха болка даже по протежение на краката. Метода е базиран на вкарване на инжекции с озон между прешлените, което води до разтягането им и нерва си идва на мястото. Операцията е предшествана от ядреномагнитен резонанс, както и други снимки, а самата процедура е с пълна упойка и трае около 30-60мин! След това пациента лежи неподвижно на специално твърдо легло, и на другия ден си е у дома! Не мога да Ви кажа за кои точно диагнози помага метода, но факт е, че този метод ПОМАГА – аз бях изумена как отшумя болката на следващия ден, както и от това, че само за 1-2 дни пациента стои в болница. В клиниката има всякакви специалисти – работи със здравната каса и е съвсем нова клиника! В екипа работят Д-р Калин Михов и Д-р Мазнейков - тел: 02/8184600, 8184635, 8184637
Не правя реклама, просто искам да дам гласност на този метод, нов за България, Д-р Михов е специализирал в Италия.
Много хора страдат от подобни заболявания, затова искам да им дам тези координати- дано да им помогнат тези специалисти! Оказа се, че даже в Павел Баня не знаят за него. Затова реших да напиша тези няколко реда – надявам се да съм Ви била полезна!
 • 0

#11 breeze

breeze
 • Участници
 • 49 Мнения:

Публикувано: 17 октомври 2007 - 20:03

А някой да знае нещо по въпроса за безплатното лечение в чужбина за хора, които са осигурени в България. Преди известно време даваха по телевизията една жена, която се е лекувала от дискова херния в чужбина и тя спомена за този вариант.

Да знаете нещо повече по въпроса?
 • 0

#12 bran21

bran21
 • Участници
 • 13 Мнения:

Публикувано: 21 май 2008 - 14:09

Минах през щангите после джудото,не мисля че е останал здраф прешлен.За сега единствения начин да подържам някаква гъфкавос и форма си остава йога.Така ще исчакам 30 -40 г.докато започнат да имплантират нови дискове. :D После всичко отначало. :(
 • 0

#13 dimitar

dimitar

  Новодошъл

 • Участници
 • Пип
 • 119 Мнения:

Публикувано: 21 май 2008 - 14:21

Физическо блокиране
Гръбначният стълб се състои от 33 прешлена и гъвкавостта му се дължи на това, че между всеки 2 прешлена има по един диск с форма на двойноизпъкнала леща, наречен междупрешлен диск. Разместен диск веднага засяга гъвкавостта на гръбнака и често принуждава човека повече да не може да помръдне.Обикновено болката е много силна.
Емоционално блокиране
Често се използва израза СЕЦНАТ, когато някой заболее от дископатия. Тази болест показва на човека, страдащ от нея, че държи мисли, които го СЕЦВАТ, които му пречат да върви напред в това, което е планирал. Трудно му е да вземе едно или повече решения. Очаква да бъде повече поддържан от живота или от другите, преди да се реши.
Умствено блокиране
Ако ти си един от тези хора, в твой интерес е да си създадеш навика да решаваш по-бързо. Стани собствена опора, вместо да чакаш на другите или да чакаш всички обстоятелства да станат съвършенни. Вярвай си повече, давай право напред, като бъдеш по-гъвкав съобразно границите си. Дай си правото да преживяваш различни опити и да научаваш нови неща, преживявайки ги. Думата диск често се използва за обозначаване на грамофонна плоча – предмет, служещ за записване на рефрени. Може би е време да смениш рефрена в живата си.
 • 0
A TIME OF REVELATION

#14 bran21

bran21
 • Участници
 • 13 Мнения:

Публикувано: 25 май 2008 - 10:01

Добре де но как да ги изхвърля тея сецващи ме мисли. :huh:
 • 0

#15 Креми Стоилова (късметче)

Креми Стоилова (късметче)

  Приятел на Портала

 • Модератори
 • ПипПипПипПипПип
 • 2650 Мнения:

Публикувано: 26 май 2008 - 06:57

Ако ти си един от тези хора, в твой интерес е да си създадеш навика да решаваш по-бързо.

Стани собствена опора, вместо да чакаш на другите или да чакаш всички обстоятелства да станат съвършенни.

Вярвай си повече, давай право напред, като бъдеш по-гъвкав съобразно границите си. Дай си правото да преживяваш различни опити и да научаваш нови неща, преживявайки ги.

Думата диск често се използва за обозначаване на грамофонна плоча – предмет, служещ за записване на рефрени. Може би е време да смениш рефрена в живата си.


:thumbsup:

И се обграждай повече с хора, които знаят как и го прилагат в живота си.
 • 0

Вложи Истината в душата си и Свободата, която търсиш, ще придобиеш!
Вложи Мъдростта в ума си! Светлината ще дойде и Знанието ще ти даде своята помощ.
Вложи Чистотата в сърцето си! Любовта ще дойде и истинският живот ще започне.

"Да служиш на себе си - това е най-мъчното учение, което старите гърци са проповядвали, като са казвали: „Познай себе си!" ... при служенето на себе си се създава характер."

"Владей духовната сила безкористно и конструктивно." А.Бейли#16 dimitar

dimitar

  Новодошъл

 • Участници
 • Пип
 • 119 Мнения:

Публикувано: 26 май 2008 - 08:57

Всяка мисъл, която е различна от Божествената същност може да те накара да се сецнеш. Всяка мисъл, която те кара да се чувстваш радостен, щастлив в прекрасно настроение такава мисъл ще ти носи само радост, щастие и прекрасно настроение. Ти ще изпитваш любов, за която твоята Душа копнее. Всичко, което е различно от любов рано или късно би те сецнало.
Колкото повече даваш, толкова повече получаваш.
А за това с какви хора се обграждаме, то те са такива каквито ние сме си пожелали и предизвикали.
 • 0
A TIME OF REVELATION
0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители