Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Интересни книги


Recommended Posts

:v: Здравейте, приятели!

Петър що не кажеш кое е книжлето, пък ти , елате та елате в малиновата долин, а....Който иска - търси-хлопа - ще намери това което му е нужно все някога. Обаче това изречение ми хареса...

Благодаря за случките.

Ами защото ще ви е по-приятно докато хапвате вкусна храна да ви чета, от колкото да си хабите очите :D

Една страхотна книга четох преди време, която се казва "Полет към Светлината" -приела и предала Милка Вселенска. Толкова ме вдъхнови, че се опитах да направя аудио драматизация, откъс от която:

полет

Линк към коментар
Share on other sites

"Степният вълк" на Херман Хесе

"Алексис Зорбас" на Никос Казанздакис

"Последното изкушение" пак на Никос Казандзакис.

Истинска стойност по пътя на духовното израстване имат много книги,но лично за мен е Corpus Hermeticum на Хермест Трисмегист,който се счита за свод в херметическите науки.

Аз лично не харесвам книги,които всеки РАЗБИРА.

Това значи,че Истината се е принизила,за да бъде в услуга на Глупостта.

Но Истината не служи на никого освен на себе си.

Апелите в популярните духовни книги - "всички сте богове"."окрийте бог в себе си" само разпалват огньовете на егото,на вашата глупост.

Такива книги ви учат как да бъдете горди,но не и смирени.

Линк към коментар
Share on other sites

:v: Здравейте, приятели! :) Здравей, Петър!

Ами защото ще ви е по-приятно докато хапвате вкусна храна да ви чета, от колкото да си хабите очите

Една страхотна книга четох преди време, която се казва "Полет към Светлината" -приела и предала Милка Вселенска. Толкова ме вдъхнови, че се опитах да направя аудио драматизация, откъс от която:

полет

Благодаря за светлото намерение + обгрижването на очите+много обичам някой да ми чете на глас умни неща+похапването...може някой път... в този живот, ако ли не както и да е...ехехеее.

А иначе книгата на леля Милка Вселенска е отлична . Да...Учителя Бениел.... :angel: .

Както и да е.Страницата ти е добра. Даже една от снимките...сещаш ли се за коя ти пиша ...много ми хареса, иначе записите нещо не ме вдъхновяват...засега може би, нали сме незавършени картинки.Само лично субективно приятелско мнение...

Желая ти да бъдеш по по и най - Добър+Разумен+Силен+Богат..във всички светове!Амин

:hypocrite: Любов+Светлина+Мир+Радост

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте на всички в Портала! Най-накрая да се престраша и аз да напиша нещо. От около месец само ви познавам и чета всяко ново мнение по всички теми с огромен интерес :) Мотивирате ме да се променям! Благодаря за което :)

Все исках нещо да напиша или да попитам, но не се престрашавах. :huh:

Може би не съм прочела още всички теми и мнения, но никъде не срещнах нещичко за "Диагностика на кармата" на Лазерев, както и за престоящото му гостуване в България - съвсем скоро - на 17ти и 18ти септември.

Аз намирам тази книга за много полезна и което е по-важно за начинаещите в Правия път като мен - достатъчно лесно разбираема.

Вие как мислите?

Линк към коментар
Share on other sites

:hmmmmm: Здравейте четящи! Мисля че мога да ви препоръчам няколко книги, който съм усетила като "истина" и са ме впечатлили. Първо -това са всичко, което е написал Учителя Бейнса Дуно - без изключение и без уговорка. Знакови за мен са няколко други - "Селестинското пророчество", "Десетото откровение" и "Пътят към шамбала". Невероятни са Трилогията на Робът Монро - "Пътуване извън тялото", "Безкрайно пътуване" и "Безкрайно пътуване"- за всички които се интересуват от опитности извън тялото. Книгите на Майкъл Нютън - "Следите на душите" и "Пътят на душите" - за прераждането и подготовката му. Книгите на Силвия Браун - за личността и опитностите на един медиум. Книгите на Лазарев - за законите на кармата. За развитието на окултизма - трилогията на Корнелии Агрипа фон Нестенхейм. Много интересна е една новела, за съжаление публикувана само в списание "Съвременник " от преди няколко години - "Заслушани в молитвата на вселената". Всеки обаче сам трябва да усети, че словестната храна, която приема е за него. Желая ви много магически мигове със книгите, които ще ви обогатят. :feel happy:
Линк към коментар
Share on other sites

Една невероятна и любима моя книга- "Вино от глухарчета" от Рей Бредбъри.

Тайнството живот диша с пълна сила от страниците й. Най-хубавото е,че когато се чете периодично, всичко в нея се променя и звучи много различно.

И с другите книги е така, но при тази е особено силно.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте!

Иво - препоръчаните три тома на Боян Боев наистина са много ценни за всеки, но мисля че в момента ги няма на пазара и трите, а само последния. :unsure:

Искам да обърна внимание на книгата "Имам дом неръкотворен"-том 2 от Влад Пашов, която излезе преди няколко месеца. Тя е пълно ръководство за методи и практики за духовно себеизграждане. Тази книга включва всички модели и закони, по които съвременното човешко съзнание може да строи своето духовно тяло. :hypocrite:

Линк към коментар
Share on other sites

"Сидхарта" от Херман Хесе.

Ако скоро медитацията при вас не се е случвала, това е книгата, чрез която ще се случи.

Херман Хесе, обичам те, обичамте, обичам те!!!

Благодаря Ти!

Няма Религия и Учение следването, на които да доведат търсещият до просветление, но достигналият просветление следва всяка Религия и Учение.

След, като прочетох Книгата, не разбрах, защо плаках. Кое е нещото което се пробуди в мен и накара физическото ми тяло да плаче.

След като прочетох Книгата за втори път разбрах, че причината е невидимото недосегаемото което я е написало ...

Линк към коментар
Share on other sites

"Книга за ангелите,звездите и хората "от Иван Антонов ,полезна астрологична книга

"Не един живот не един учител"д-р Брайън Уайс -тази книга съчетава в едно психиатъра и мистиката,търсенето на вечните истини и прераждането.

"Книга на духовете "Алан Кардек -описва сътворението ,въплатяването ,Бог и безсмъртието.

"Живот след смърта" Щефан Хъогл-описва преживяванията на прага на смъртта

Надявам се да съм била полезна :sorcerer:

Линк към коментар
Share on other sites

"Сидхарта" на Х.Хесе! Заслужава си. Притча.Малка, но мъдра книга и аз мислех да напиша за нея.Ето че се появи заглавието и.

Препоръчам я на Благост :) като отговор на въпроса: Можем ли да спестим на другите /или поне на децата си/ дългия път на познанието и да им го дадем наготово. Хесе внушава, че това е невъзможно и всеки изминава своя път. :hypocrite:

Това лято четох "Игра на стъклени перли" пак на Хесе.Интересна и сложна книга,радвам се,че я прочетох,но не всеки ,вероятно, би имал търпение.

Поздрави на четящите! :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Веронез, сестричке мила , благодаря ти за сполучливата препоръка :thumbsup2: . Даже се размърдах да си я опресня Сидхартата щото нали няма случайни нещица. Уважавам много Херман Хесе , а първият ми прочит на тъничката Сидхарта беше преди много доста години (27) първо на руски език като студент , после на български. С книгите съм неразделен приятел от 4 годишна възраст...заспивах с книгата/книгите - чета по няколко едновременно.Весело ми беше като разбрах , че любимото място на Козирога било библиотеката..., а след усвояване на техниката за динамично четене още по студентски времена просто станах като "гъсениците" и черничевите листа...огромна скорост на поглъщане на информацията ( заедно с усещанията и преживяванията :smarty: не механично ) и бързо отработва умение/усет за пресяване/филтриране на нужното и мъдростта от огромната информационна лааавина, която отдавна ни залива...но сегашното положение е абсолютно.....това си е май потопа , само че информационнен...

И аз да капна малко инфо ...двата тома "Учителя за Библията" и "Богато дете, Умно дете".

:feel happy: Любов+Светлина+Мир+Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

:v: Здравейте, приятели !

Горещо...чак изгарящо... ви препоръчвам последната книга на Виталий и Татяна Тихоплав "Учението на Грабовой " :thumbsup2::thumbsup2::thumbsup2:

На прага на финия свят.Възкресението - факт или илюзия.Квантовите тайни на Вселената.

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

" ПЪТЕВОДИТЕЛ НА ГАЛАКТИЧЕСКИЯ СТОПАДЖИЯ"----Дъглас Адамс

Ако някой не я е чел.много е изпуснал.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

горещо препоръчвам на всички тръсещи за се запознаят с истините в "Разговори с Бога" на Нийл Доналд Уолш

може да ги изтеглите от http://izvorite.com/

:D

Линк към коментар
Share on other sites

:)

Приятели,

Можете ли да ми кажете дали някъде в Нета не сте срещали книгата на Лев Николаевич Толстой "Отец Сергий".

Препоръчаха ми я, но не мога да я намеря никъде.

Ще ви бъда много благодарна.

Таня

Линк към коментар
Share on other sites

Срещала съм я, но на руски:

http://az.lib.ru/t/tolstoj_lew_nikolaewich/text_0245.shtml

Чела съм тази повест преди 10-тина години, тогава ме впечатли, но естествено ако сега я прочета, ще погледна по-различно на нея /може да ме впечатли още повече или напротив ;) /.

Толстой е много интересна личност между другото.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Здравейте приятели, много книги за даунлоуд има на www.spiralata.net и на www.izvorite.com. Но там няма нищо за ТИХОПЛАВ. Моля ако някой има нещо за него(тях) да ми каже от къде да си го сваля или да ми го прати. И както казеа ДОН МИГЕЛ РУИС " От центъра на всемирната любов където се намирам Ви пращам" моята братска любов и воля за добро.

Линк към коментар
Share on other sites

:)

Здравей Зара,

Благодаря ти много. Сега разбирам какъв приятел си ми била още в началото/преди пет месеца -на 7 юни- се регистрирах във Форума/, но тогава мислех по съвсем различен начин и твърде много се засягах от съветите ти/може да идва от съвпада на Юпитер с Асцендента ми- в първи дом/.

Оказа се, че съм имала тази книга в собствената си библиотека. Спомних си, че съм я чела преди 20 години и ми беше направила много силно впечатление.

Аз също много уважавам творчеството на Лев Николаевич Толстой и съм се учила от него.

Сега разбирам и колко трудно му е било на Отец Сергий/а и на всеки като него/, когато е решил да загърби светския живот и да тръгне по духовния път, с колко много изкушения е трябвало да се пребори.

Вчера на един дъх прочетох книгата на Омраам Микаел Айванов/Михаил Иванов,ученик и последовател на Учителя Беинса Дуно,който в навечерието на Втората световна война, по съвета на Учителя, емигрира във Франция и там продължава делото за разпространение идеите на Всемирното Бяло Братство/ "Човешка природа и Божествена природа" и още по- ясно ми стана кои са причините, поради които на ученика му е толкова трудно да върви по Пътя и защо голяма част от учениците пропадат още в началото на Пътя.

Според него причината е в надделяването на низшата им природа над висшата

/той ги нарича "персоналност"- и "индивидуалност"/.

Книгата е много поучителна и си заслужава да се прочете от всеки, тръгнал по Пътя.

Бъди здрава.

Още веднъж ти благодаря!

Благодаря и на всички участници във Форума.

От всички научих по нещо ценно за себе си и за живота въобще.

Ако не мога да бъда полезна като участник, то знайте, че ще чета мненията ви във Форума с интерес.

Бъдете здрави.

Таня

:hypocrite:

Линк към коментар
Share on other sites

:)

Здравейте приятели,

Не можах да издържа на изкушението да ви предложа няколко странички от книгата та Михаил Иванов "Човешка природа, Божествена природа"

"Не трябва да обръщаме толкова голямо внимание на претенциите на персонал-ността. Дори ако имаме основателна причина да сме недоволни, трябва да я вразумим. Ще й ажм:„Слушай! Ако се кача на твоята кола, ще си имам неприятности. За предпочитане е вмомента ти да проявш разум." И така, благодарение на този кратък разговр напомпената персоналност ше се посвие.И тов е по-добре. Трябв да се спазвт границите. Персоналността не трябв да дав, а да получав съвети. Иначе до никъде няма да се стигне. Но тъй като никой не е наясно по този въпрос, всички следват съветите на персоналността. И както виждам даже много начетени и интелигентни хора, най-големи учени, без да имат понятие, се оставят да ги води персоналността. Те са убедени, че решенията вземат самите те. Не! Решава тя, персоналността, която обвива човека като кожа, но това не е самият той. Чобекът, това е индивидуалността. Човекът е всичко онова интелигентно, мъдро, просветено, безсмъртно и могъщо. Да! Това именно е чове-кът, но хората все още не са свикнали да мислят за себе си по този начин и да се отъж-дествяват с индивидуалността си. На ниво индивидуалност те са заспали, докато на ниво персоналност са будни и в това им е грешката.

Докато се отъждествявате с персоналността, вие винаги ще бъдете уязвими,

защото тя ще ви внушава изискбания и претенции, които другите не биха могли да задо-волят. Всеки е зает със своите грижи, проблеми и ако вие чакате винаги някой да ви разбере и помогне, никога няма да се почувс-твате щастлив. Понякога ще се намери някой до вас, но в следващия момент той няма да е там. Ако се надявате да бъдете търсени, предпочитани, обичани, вие ще страдате, защото залагате на много несигурни неща. Вед-нъж ще ви обичат, но после никой не може да каже какво ще стане. Не бива да се разчита на обичта на другите. Тя може да дойде. Тя може да дойде и завинаги и ще е добре дошла, но не трябва да се разчита само на нея. Искате ли да бъдете щастлиби, не искайте да бъдете обичани. Обичайте! Обичайте ден и нощ и вашето щастие няма да има край. Може би един ден голямата обич ще дойде и при вас. Защо не? Разбира се, че може, но вие не се надявайте. Аз така разрешавам този проблем. Аз искам да обичам, но разчитам на моята обич. Който не иска - негова си работа. Той ще бъде нещастен, а аз - щастлив и това е разрешението на проблема. Ако вие имате нещо по-добро, елате и ми кажете.

Аз толкова много съм изучавал персо-налността, че няма нещо, по което да не съм наясно с нея. Зная как върви, как се храни, как се смее, как говори, как съветва. Това е наи-стина един невъобразим свят! Изучавайте я

и вие! Опознайте нейните жестове, изразните й средства, погледа й, дори цветовете и. персоналността никога не може да блести с ярки цветове. Не може да излъчва, освен в моменти на бясна сексуална страст например. Тогава тя запламтява за кратко, но много бързо след това тя помътнява, губи цвят. А в момент на отегчение тя мята черни, и то какви черни погледи. Веднага можете да я познаете по тези погледи. Тя може да бъде нежна и да целува, но само ако се домогва до нещо. Индивидуалността също гали и целува, но тя ви носи небето, поезията, музиката. И двете могат да ви обичат, но между целувките им има разлика, за която вие никога не сте се замисляли. Когато някой ви целува, знаете ли дали това е персоналносттаили индивидуалността му?...

Тук аз също мога да ви предложа критерии. Когато ви целува персоналността, тя ви изтощава, изсмуква като вендуза, като октопод. тя ви обсебва. От нея вие обеднявате, вие се размагнетизирате. Тя ви отнема всичко. Докато от целувката на индивидуалността дните ви се изпълват с радост и богатство. Ето ви едно ново познание. Когато персоналността ви целува, тя ви отнема всичко, без да се интересува в какво състояние ви оставя. Тя не дава пет пари за вас, Всичко, към което се стреми, е да задоволи себе си. Докато индивидуалността иска да ви

даде богатствата на своето сърце, на своята душа, за да се чувствате дни наред изпълнени с красота и богатство. Това трябва да разберат всички мъже и жени. Всички трябва да са наясно дали това, което наричат любов, е израз на тяхната персоналност или на тяхната индивидуалност.

Това никак не е лесно. Персоналност-та е ас в погаждането на номера и всеки може да се подведе. Тя може да постигне много в областта на красотата, музиката, поезията, танците. Тя може да бъде очарователна и недостижима в способността да се прояви, но целта й е да ви погълне. Тя може да танцува, да ви гледа влюбено, да ви плени, омилос-тиви, погали. Тя може да бъде прекрасна, чаровна, поетична и красива. Но оплете ли ви в мрежите си, вие ще бъдете изяден. За какво й е била цялата тази прелест? За да се докопа до вас. Това не сте го знаели. Има също и една друга поезия, една друга музика, друг аромат, които носи индивидуалността. Те обаче са различни. Тяхната цел не е да ви обсебят и оковат, а да ви освободят, възродят, разкрасят. Въпросът е в целта. Докато не разберем целта, не можем да се произнесем. Когато един мъж поднася бижу на младо момиче, досеща ли се то защо той го прави? Отстрани това изглежда чудесно..., възхитително...Но целта?

Персоналността не е никак глупава. Не, понякога дори се проявява като много начетена, когато става въпрос з асваляне на двезди, за да ви убеди да не вършите добрини, да спрете своите духовни стремления. И това й се отдава, защото тя не е сама. Тя разполага с учени, артисти, които работят за нея. Това е един цял свят, който гъмжи в нея. Е,да! Тя наистина е много способна, богата, но все пак трябва да се овладее."

Линк към коментар
Share on other sites

Ех, Таня, благодаря че пишеш за Михаил Иванов !

Линк към коментар
Share on other sites

Моля споделете получавал ли някой инициациите по книгата на В.Есен и Ъ. Форест "Енергийни благословии от звездите". Бих искала да узная за вашите резултати и усещания. Ще ви бада много благодарна.

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря ти,Таня,за откъса от книгата на Михаил Иванов!Надявам се да те обхване пак вдъхновение,за да публикуваш още нещо от тази книга! :angel:

Линк към коментар
Share on other sites

Гост
Тази тема е затворена за писане.

×
×
  • Добави...