Прехвърляне към съдържание


Снимка
* * * * * 3 Гласове

Консултация със специалист онлайн


 • Please log in to reply
5 мнения в тази тема

#1 Шехина

Шехина
 • Участници
 • 34 Мнения:

Публикувано: 17 май 2008 - 21:13

Уважаеми участници в Портала за съзнателен живот,


Психологичното консултиране в този портал е нова идея, насочена към нуждаещите се. То е предназначено за хора, които осъзнават, че имат психичен проблем, който поражда в тях неприятни чувства и ограничава в различна степен живота им. Психологичното консултиране не е съветване или командване. То цели предлагането и обсъждането на нови гледни точки и варианти на решения, които клиентът да изследва и приеме или отхвърли. Психологичното консултиране по интернет не е вид терапия и няма за цел лечението на психични заболявание или значителни личностови промени - то е насочено единствено към решаването на конкретния проблем. Липсата на непосредствен контакт между психотерапевта и търсещият помощ е значителен недостатък на тоизи метод за психологично консултиране. От друга страна, анонимността позволява на клиента да не се притеснява и спокойно да сподели тревожещия го проблем. Психологичното консултиране, което се ще се осъществява в сайта, е дело на специалисти в областта на психичното здраве, които желаят да помогнат със своите умения на нуждаещите се. Целта на рубриката е не само да се помогне на конкретния човек, но и да се дадат идеи за справяне на посетители със сходни проблеми.

Следвайки идеята на портала като врата към съзнателния и духовен живот, форум „Консултация със специалист” е още една проява на вярата на екипа, че взаимно можем да си помагаме и не просто да не съществуваме, а да живеем, при това в един далеч по-уютен, хармоничен и добронамерен свят.

Важно!
Консултациите в този форум са напълно безплатни.

Имайте предвид обаче следните условия – отговорът на въпрос от ваша страна (по-добре е той да е конкретен и да се отнася към ваш или на семейството ви проблем, а да не е в областта на психологическата теория като цяло) може да се забави с ден или два. Кой ще отговаря на вашия въпрос се определя на случаен принцип.

Благодарим ви за разбирането и уважението към нашето време, възможности и добра воля!Кои сме ние /или кой ще отговаря на вашите въпроси/:


Орлин Баев – психолог и психотерапевт, когнитивна психология в Нов Български Университет, гр. София. Специализирал е в областта на когнитивно-поведенческата психотерапия (“Институт за екология на мисленето” – гр. София), психосоматична психотерапия (неорайхианска), хипнотерапия, невролингвистично програмиране, фокусиран в решения подход, позитивна психодинамична терапия, трансперсонални подходи и др. Има частна психотерапевтична практика в гр. София. Има опит в терапията на паническо р-во, конверзивно р-во (хистерия), обсесивно компулсивно р-во, генерализирана тревожност, хипохондрия, социална тревожност, синдром на дразнимото дебело черво, депресия, параноидна шизофрения, шизоафективно р-во и биполярно р-во, психотична униполярна депресия, личностови р-ва, семейна терапия, персонални проблеми, вземане на решения, бизнес и лайф коучинг, групова терапия и медитативни тренинги.
Персонални сайтове: http://orlin.bravehost.com, http://orlinbaev.blogspot.com

Д-р Тодор Първанов - психиатър-психотерапевт с 20 години стаж. От 1994 г. е началник на отделение, специализирано в психотерапията на тревожни разстройства – фобии, паническо разстройство, натрапливости и др. Работи и в областта на психосоматичните заболявания, като нощно напикаване, заекване, психогенна импотентност, високо кръвно налягане и др. В момента е и завеждащ сектор “Психоимунология” в Клиничния институт за репродуктивна медицина в гр. Плевен. Практикува в гр. Плевен и гр. София.


Илияна Занкова - Работила е в 5-та градска болница (МБАЛ) София 9 години, от 3 години работи на частна практика.
Ползва психодинамичната парадигма. Завършила е клинична и консултативна психология в СУ . Има опит със следните случаи: депресирани; тревожни напрегнати; с панически атаки; психосоматика; житейска криза, проблеми в отношенията с партньора/ката, децата, родителите; чувство за неудовлетвореност от живота; усещане за несправяне с живота; претърпели загуба на близък; раздяла, развод; самота; пред житейски дилеми, пациенти с хронични заболявания като колит (улцерозен), болест на крон, невродермит и др

Диляна Колева ( didi_ts) - Психолог - ВСУ "Черноризец храбър"
Базисен консултант по метода на позитивната психотерапия към Школата по позитивна психотерапия.
Фамилна терапия и детска игрова терапия при развод и раздяла на родители.
Практика - психолог - консултант и член на УС към Сдружение "Грижа за теб" по проекти за работа с деца с увреждания и деца от социални домове.
Основна дейност - работа с деца и родители,  психолог - консултант към Сдружение "Грижа за теб" г. Варна http://lammen.alle.bg/С какво ни привлече идеята за онлайн-консултиране във форумите на Портала?

Психологическото консултиране по Интернет не е експеримент, нито неутвърдена практика, просто не е все още особено популярно в България.

Основните предимства на този метод пред контакта „очи в очи” са няколко:

◊ хората понякога са склонни да споделят с по-голяма откровеност в общуване „с компютъра”, а не с човек;

◊ анонимността и конфиденциалността в онлайн-контакта са гарантирани;

◊ самият процес на написване на проблема играе сам по себе си психотерапевтична функция;

◊ и не на последно място – значително се спестява време, а времето в наши дни е фактор.


Надяваме се да споделите нашия ентусиазъм и очакваме въпросите ви!


Мнението беше редактирано от didi_ts: 20 август 2013 - 20:55

 • 2

“The only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved, desirous of everything at the same time, the ones who never yawn or say a commonplace thing, but burn, burn, burn, like fabulous yellow roman candles..."

-- Jack Kerouac


#2 nina7705

nina7705

  Новодошъл

 • Участници
 • Пип
 • 276 Мнения:

Публикувано: 18 май 2008 - 09:56

Поздравявам ви сърдечно за ентусиазма и успех в начинанието! :3d_022:
 • 3
По-добре запали свещ,отколкото да проклинаш тъмнината

#3 Орлин Баев

Орлин Баев

  Приятел на Портала

 • Участници
 • ПипПипПипПипПип
 • 3725 Мнения:

Публикувано: 09 март 2009 - 11:18

Искам само да уточня, че заглавието на тази рубрика: "психотерапия онлайн" е избрано по причини различни от актуалното му значение. Неколцината терапевти, които отговарят на зададените въпроси дават единствено кратка обратна връзка, общи насоки, препоръки и отговори! Тези отговори нямат каквото и да е отношение с психотерапията, такава каквато се практикува в реални условия! Нямат нищо общо и с онлайн консултациите. Биха могли да имат ако се предлагат в процеса на директна чат комуникация. Но засега този сайт не предлага такава услуга!

Орлин
 • 1

Любовта подмладява човека и го прави безсмъртен! Любовта внася в човека всички възможности за постижения! Беинса Дуно


#4 Орлин Баев

Орлин Баев

  Приятел на Портала

 • Участници
 • ПипПипПипПипПип
 • 3725 Мнения:

Публикувано: 29 март 2010 - 22:08

Здравейте, мили съфорумци!

Ето този текст "виси" над подфорум "психотерапия онлайн": В този форум могат да отговарят на въпросите в темите
само специалисти.


Подфорумът "психотерапия онлайн" съществува вече доста време. Макар че съществува ясно правило за даване на отговор само от специалисти, понякога е възможно публикуването и на отговорите на други участници във форума. Някои теми са от по-общ характер и действително позволяват и по-широк кръг участници. Кои мнения се оставят обаче, решават специалистите. Ако някое мнение не е подходящо, най-често се праща от модератор на Л.С., за да може писалият да го препрати на л.с. на автора на темата - ако сметне за подходящо да го направи. Подфорумът "психотерапия онлайн" няма много общо с името си поради това, че кореспонденцията е във вид на писма, а не на живо, но все пак даваните отговори са поне в психотерапевтична посока... Психотерапията е специфична дейност, която изисква дългогодишна подготовка: 6-10г. учене на психология или психиатрия и още толкова на една или повече школи по психотерапия. С годините на съществуване на подфорума, в емоционалното пространство понякога се усещаше обида, когато нечие мнение-отговор в тема бе изтрито. Моля за разбирането ви: ако се налага триене на мнение, това е просто поради несъответствието му с духа на психотерапевтичното консултиране и няма нищо общо с каквото и да е лично отношение към личността на писалия. Затова, ако решите да пишете като отговор на дадена тема, е възможно мнението ви да не бъде видимо. Просто такива са правилата - а те не са прищевка, а просто необходимост.

С най-сърдечно уважение и приятелски поздрави: Орлин

Мнението беше редактирано от Орлин Баев: 29 март 2010 - 22:10

 • 1

Любовта подмладява човека и го прави безсмъртен! Любовта внася в човека всички възможности за постижения! Беинса Дуно


#5 Ники_

Ники_

  Приятел на Портала

 • Участници
 • ПипПипПипПипПип
 • 1615 Мнения:

Публикувано: 10 ноември 2010 - 10:19

Публикувано изображение

Уважаеми участници в Портала за съзнателен живот,


Психологичното консултиране в този портал е нова идея, насочена към нуждаещите се. То е предназначено за хора, които осъзнават, че имат психичен проблем, който поражда в тях неприятни чувства и ограничава в различна степен живота им. Психологичното консултиране не е съветване или командване. То цели предлагането и обсъждането на нови гледни точки и варианти на решения, които клиентът да изследва и приеме или отхвърли. Психологичното консултиране по интернет не е вид терапия и няма за цел лечението на психични заболявание или значителни личностови промени - то е насочено единствено към решаването на конкретния проблем. Липсата на непосредствен контакт между психотерапевта и търсещият помощ е значителен недостатък на тоизи метод за психологично консултиране. От друга страна, анонимността позволява на клиента да не се притеснява и спокойно да сподели тревожещия го проблем. Психологичното консултиране, което се ще се осъществява в сайта, е дело на специалисти в областта на психичното здраве, които желаят да помогнат със своите умения на нуждаещите се. Целта на рубриката е не само да се помогне на конкретния човек, но и да се дадат идеи за справяне на посетители със сходни проблеми.

Следвайки идеята на портала като врата към съзнателния и духовен живот, форум „Консултация със специалист” е още една проява на вярата на екипа, че взаимно можем да си помагаме и не просто да не съществуваме, а да живеем, при това в един далеч по-уютен, хармоничен и добронамерен свят.

Важно!
Консултациите в този форум са напълно безплатни.

Имайте предвид обаче следните условия – отговорът на въпрос от ваша страна (по-добре е той да е конкретен и да се отнася към ваш или на семейството ви проблем, а да не е в областта на психологическата теория като цяло) може да се забави с 5-10 дни. Кой ще отговаря на вашия въпрос се определя на случаен принцип.

Благодарим ви за разбирането и уважението към нашето време, възможности и добра воля!Кои сме ние /или кой ще отговаря на вашите въпроси/:

Орлин Баев – психолог, когнитивна психология в Нов Български Университет, гр. София. Специализирал е в областта на когнитивно-поведенческата психотерапия (“Институт за екология на мисленето” – гр. София), хипнотерапия, невролингвистично програмиране, фокусиран в решения подход, позитивна психодинамична терапия, тотална биология (биологично програмиране), йога практики... Има частна психотерапевтична практика в гр. София.
Персонален сайт: http://orlin.bravehost.com/

Д-р Тодор Първанов - психиатър с 20 години стаж. От 1994 г. е началник на отделение, специализирано в психотерапията на тревожни разстройства – фобии, паническо разстройство, натрапливости и др. Работи и в областта на психосоматичните заболявания, като нощно напикаване, заекване, психогенна импотентност, високо кръвно налягане и др. В момента е и завеждащ сектор “Психоимунология” в Клиничния институт за репродуктивна медицина в гр. Плевен. Практикува в гр. Плевен и гр. София. Основните психотерапевтични направления, които ползва: краткосрочни терапии, невро лингвистично програмиране, ериксонова хипноза и терапия.

С какво ни привлече идеята за онлайн-консултиране във форумите на Портала?

Психологическото консултиране по Интернет не е експеримент, нито неутвърдена практика, просто не е все още особено популярно в България.

Основните предимства на този метод пред контакта „очи в очи” са няколко:

◊ хората понякога са склонни да споделят с по-голяма откровеност в общуване „с компютъра”, а не с човек;

◊ анонимността и конфиденциалността в онлайн-контакта са гарантирани;

◊ самият процес на написване на проблема играе сам по себе си психотерапевтична функция;

◊ и не на последно място – значително се спестява време, а времето в наши дни е фактор.


Надяваме се да споделите нашия ентусиазъм и очакваме въпросите ви!


Успех!
За един по-добър свят, за един по-добър човек, за един по-добър живот!
Бъдете здрави!:rolleyes:

Мнението беше редактирано от Орлин Баев: 07 май 2011 - 18:13

 • 4

#6 Орлин Баев

Орлин Баев

  Приятел на Портала

 • Участници
 • ПипПипПипПипПип
 • 3725 Мнения:

Публикувано: 05 декември 2012 - 10:45

Здравейте, мили хора, търсещи помощ!

 

Съжалявам за факта, че нямам възможност да пиша и ви отговарям в този форум, поради независещи от мен фактори! :)

 

Желая ви щастливо здраве! 

 

Орлин :)


 • 0

Любовта подмладява човека и го прави безсмъртен! Любовта внася в човека всички възможности за постижения! Беинса Дуно

0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители