Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Зложелателни безплътни същества


Guest Христо

Съществуват ли злонамерени безплътни създания ?  

35 гласа

  1. 1. Съществуват ли злонамерени безплътни създания ?

    • Да, напълно съм убеден/а .
      24
    • Може би съществуват.
      10
    • Не, не съществуват. Убеден/а съм.
      0
    • Може би Не съществуват.
      0
    • Нямам никаква идея.
      1


Recommended Posts

Вярвате ли в Сатаната ? Или може би ние хората сме създали Дявола с нашите мисли и постъпки? Като аргумент в полза на съществуването на Господар на мрака, вярващите използватсъществуването на злото в света по принцип, но най - вече неочакваните изблици на агресия и нечовешка жестокост у иначе поне видимо кротки и добри хора, не проявили се като злодеи преди това. Ами голямата агресия в някои деца ? Дали съществува обсебване. Ще ви споделя истории с злонамерени създания, които намерих в друг сайт :

А.Б.:Когато ми се отвори третото око и започнах да виждам неща, които с обикновените човешки очи не се виждат, една привечер в стаята ми стана много студено, макар че навън беше над 30 градуса - горещо лято. Погледнах термометъра и се смаях - 17 градуса в стаята - на балкона - над 30! И топлият въздух не влизаше в стаята, а студеният не излизаше навън. Котката ми стоееше наежена и уплашена на прага и очите й следяха нещо във въздуха. Тогава разбрах, че имам "гости неканени" и се вгледах - видях зловещо черно-лилави образования с толкова уродливи и грозни физиономии, каквито не съм виждала на нито една рисунка - неописуема картина. Бяха напълнили помещението и се зъбеха заплашително, но не ме нападаха. Започнах да им изпращам енергийни поздрави и всеки лъч златна енергия, който докосваше някого сякаш го изпаряваше. Изведнъж се появи един доста по-едър от останалите и още по-грозен и уродлив и ми каза телепатично, че като им пращам златна енергия - така ги убивам. Извиних му се мислено, но му отговорих, че не съм ги канила и че енергия като тяхната пък мен ще ме убие - затова да си отидат там, откъдето са дошли. Отидоха си. Котката ми още дълго време трепереше от ужас, а аз я успокоявах. Като разказах тази история на 1 от българските си духовни учители - той се разтрепера също от ужас, защото знаеще, че не го лъжа - него също го бяха посетили по същото време. Той беше се спасил, защото прегърнал една икона като щит пред сърцето си. Мен ме беше спасил примерът на Христос и будистките бодхисатви , и това, че бях запазила самообладание и не се бях уплашила. И сега не се страхувам. Но това се дължи на опит от много предишни прераждания .

.............................................................................

Т.П.: Това, което казваш А., ме кара да се замисля много сериозно. Баща ми боледуваше и си отиде от сърце ,но по странното беше ,че 8 месеца преди да почине той започна да говори и описва подобни грозни същества които виждаше ,чуваше и разговаряше.Обясняваше ужасен как влизат в комина ,как се разкарват навсякъде и как идвали за него ,изобщо ужасии.Тогава си помислих че това е шизофрения,заведох го в психото ,лекара го прегледа обстойно и ми заяви ,че човека си е напълно в ред и не е изобщо за тях,проблема е със сърцето.След две седмици всичко спря и никога не се повтори ,но последното което са му казали било ,че щели да се върнат и за него но сега ги пращали другаде.Описваше ги като отвратителни дяволи мн. уродливи и черни ,имали началник ,учудваше се че не чуваме ,как почти събаряли къщата и влизали през стените,слагали някакви техники непознати за нас като сателити ,мерели и се разкарвали между нас. Тогава ми се плачеше,той не можеше да спи и постоянно го -вореше с тях ,но видът му беше на ужасен ,а не на луд човек.Тогава котката ми отслабна и изчезна ,стана като скелет,изчезнаха ми и двата гълъба които гледах на терасата си ,а кучето ми го откраднаха. След две седмици всичко отшумя ,но той до последно говореше ,че не е луд нито е халюцинирал.Беше средно интелигентен човек ,четящ покрай мен много езотерика -но аз и до сега не си обяснявам това .

След това започна бързо да се влошава ,излезе от ритъм и се тръгна по болници ,и когато най-малко очаквах ,че няма да овладеят нещата, той си отиде...

..........................................................................

Д.И.: Доста неща са ми се случвали,но сега ще разкажа за едно от тях.Баща ми почина в къщи и наблюдавах последните му издихания.Секунди преди това почна да гони някой да си ходел..(незнайно кой)и малко след това утихна и каза:Добре идвам!

В стаята се носеше миризма на гнило и студ.С цялото си същество усетих "Смърта".

Редактирано от hrisko_89
Линк към коментар
Share on other sites

Наскоро гледах един филм за Ганди, истински шедьовър. Там той каза, освен всичко останало: Хората трябва да разберат, че единствените битки между доброто и злото се водят в нашите сърца. Когато разберат това, войната ще изчезне.

Линк към коментар
Share on other sites

Съгласна с Азбуки и ще добавя:

Във форума има няколко теми , където хора с опит са разсъждавали, давали и цитирали дефиниции на "добро" и "зло'. Най-добре да се почне от тях и литературата, която вероятно се препоръчва там.

Линк към коментар
Share on other sites

Не е задължително реалните същества и вътрешните ни борби да са различни явления :) .

:blink: Тоест ние да сме ги създали с емоции и мисли и после отваряйки сетивата си да виждаме те как ни преследват, както в разказаните по - горе истории, да не ни оставят на мира, докато не се променим достатъчно и ги убием/изгоним с положителната си енергия ? Докато станем безполезни за тях и няма какво да правят при нас, няма с какво да ги храним ?

Линк към коментар
Share on other sites

Аз разбрах за какво иде реч. Но не винаги става дума за същности създадени от нас самите, може би има и души поели по лош път ?

К.М. : В една лятна вечер (май че края на август беше) преди около 9 години към 11:20-12:00 си четях някакви списания в стаята на горния етаж в къщата на баба ми (с.Осенец, Разградско). В къщата освен мен бяха баба ми и сестра ми (тя е с 6 години по-малка от мен), като те вече бяха заспали.

И някъде по това време чувам страшен трясък (все едно че някой забива ритник) по желязната решетка на централната врата. Аз хвърлям списанията и ставам от леглото и в същия момент чувам и трясък като от счупено стъкло, а след малко и стъпки пред къщата. Вече съм сигурен, че някой се опитва да влезе в къщата.

Направо изпадам в паника, и излизам от стаята си целия треперещ и отивам към съседната стая на етажа, където спят баба ми и сестра ми. В същото време и те излизат от стаята си и ме питат какво става (бяхме сигурни, че има някой, вероятно крадец, в къщата). Тогава още GSM-ите в BG тъкмо се появяваха (за обхват да не говорим, то сега обхвата там е слаб) и единствената ни връзка с 166 е телефона на приземния етаж, откъдето се чуват шумовете. Тръгваме надолу по стъпалата, а аз си мисля как сега някой ще вземе да стреля (тогава бях едва на 13:). Тъкмо слизаме на първия етаж и виждам нещо като сянка да преминава пред входната врата (тя е с прозорци отгоре). Сигурно ако се беше спряло щях да припадна. Стояхме като вкаменени 5 мин. и се чудехме какво става, но вече не се чуваше нищо и ние огледахме целия приземен етаж и излизохме навън - нямаше нищо счупено или каквито и да е следи от нечие присъствие. След около 30 мин видяхме, че външната лампа на съседите свети (там тогава живееше сама жена на около 75-80г.).

Към час-два по късно успях да заспя. Сутринта научих, че по същото време през нощта починала някакава жена, с която баба ми и съседката имали някаква стара вражда за някакви дворни места.

А съседката разправяше, че и тя чула шум и видяла сянката да минава пред прозореца и.

Линк към коментар
Share on other sites

Вярвате ли в Сатаната ? Или може би ние хората сме създали Дявола с нашите мисли и постъпки?

:) Може би думата „вяра“ тук не е подходяща, но определено смятам, че съществуват сили, които не са създания на нашия ум макар, че и такива има - егрегорите. Единствено атеистите не приемат същесвуването на дяволите, но те и Бога, и ангелите не признават. :D

Наскоро гледах един филм за Ганди, истински шедьовър. Там той каза, освен всичко останало: Хората трябва да разберат, че единствените битки между доброто и злото се водят в нашите сърца. Когато разберат това, войната ще изчезне.

Много се възхищавам от Ганди, но мисля, че той е имал предвид битката в човешкия свят, сред хората. За другата битка обикновено посветените казват, че не ни е работа да си завираме там носа :unsure::ph34r: . Или както казва Ницше: „Ако твърде дълго гледаш в бездната, тя ще погледне в теб.“

Дънов също предупреждава:

Сега мога да ви обясня, но много пъти обясняването носи след себе си една опасност. Когато човек обяснява злото в света има една опасност да зарази хората от злото. А какво нещо е зло? Много малко трябва да мислим за злото, а повече трябва да мислим за Любовта, за да се придобие живота. Какво ще мислиш, в какво седи грехът? За какво ще мислиш, защо са паднали падналите духове? И за какво? Те са паднали вече. Ако знаеш, какво ще принесеш на себе си? Паднали са, защото са били горделиви...

Живот в общото съзнание

Преди известно време бях решила да пиша за полевите елементи на Малахов. Някъде ги наричат астрални паразити. Те не са точно зложелателни същества, но не са от физическия свят и вършат доста поразии. Зачитайки се на тези теми в интернета, косите ми настръхнаха и реших да не отварям тема за тях. Търсачката на Гугъла ме заведе и при летачите на Дон Хуан, за които беше писал mecholari преди известно време във форума на Калдата. И при още по-страшни създания. Не знам доколко описанието им е вярно или не, но според мен те съществуват, както съществуват и чистите сили на светлината, които ни помагат.

Но пък и темата е за реални създания извън нас, не за вътрешните ни борби, които определено са най- важни.

Нормално е човек да си зададе този въпрос. Но се опасявам, че пак ще се появят хора, живеещи извън дуалистичния свят, за които както казват вещиците в „Макбет“:

Зло — добро, добро и зло

от едно са потекло :D

Смятам съвсем определено, че такива същности има. Не бива да си крием главите в пясъка и да виждаме света само в розово. Или да смятаме, че освен човека и животните, Творецът нищо друго не е създал. Ето някои мисли на последователи на антропософията на Рудолф Щайнер за тези същества:

Демоните, ариманичните и луциферични същества не са само фантастика, зли сили, съществуващи в легендите, митовете и древните писания. Те са невидими духове, напълно реални, които действат върху човешките души - днес, тук на Земята. Обсебвайки човека, те внасят в него злото, страховете, противодействието към духовното знание. Тяхната цел е да не допуснат импулсът на Архангел Михаил да действува за одухотворяване на човешката интелигентност, да не позволят до нас да достигне истинската космическа мъдрост. В иконите на Архангел Михаил, на които се вижда как той пробожда дракона с меч, символично е представена борбата му с ариманичните и луциферични същества. Абсолютно необходимо е всеки човек да бъде информиран за тези факти, за да знае как да се справя и да им противодейства при техните денонощни нападения и изкушения в собствените му мисли и душа.

Защо съвременният човек се страхува от духовно познание?

Аз разбрах за какво иде реч. Но не винаги става дума за същности създадени от нас самите, може би има и души поели по лош път ?

:thumbsup:

Напълно си прав. Това са изостанали същества от съответните еволюции на йерархиите, които са пред нас - пак според антропософията.

Ето някои разсъждения на Учителя по същия въпрос:

Тъй че злото в света, това са разумни, интелигентни същества, това са въплътени дипломати, които действат със силите на природата. В някои отношения те действат прямо, а в някои отношения умствено, чрез мисълта. И когато се създаде един окултен клас, какъвто е вашият, непременно ще имате противодействащи сили. Вие сте изложени вече като една мишенка на бойното поле. Ще кажете: Защо е това? – Срещу всички организации за добро, за духовен подем, черното братство излиза с цел да внесе смърт и разстройство между тях. Те ще внесат една лоша, отрицателна мисъл в един, във втори, в трети и какво ще стане най-после? – Ще вземете да обръщате внимание на света, ще изгубите вяра в себе си, в Бога, докато станете играчка в техни ръце. И съвременният християнски свят в това отношение е станал играчка на тия тъмни сили.

Придобивки на съзнанието

Задачата на низшите астрални същества, като паразити, е да черпят готови сокове от висшите същества. Тази е причината, дето човек лесно губи доброто си разположение.

Трите живота

В човека проникват низши астрални същества и го обсебват.

Непреодолимо желание

Всички съвременни хора имат сложено понятие, че външният свят е мъртъв и следователно само ние сме живите хора, разумните същества. Не е така!

Практическо приложение на окултната музика

Теми с подобна тематика във форума:

Природни сили и елементали

Духовните йерархии и светове

Eгрегори

Призраци, духове, полтергайст

Все пак забелязвам, че форумците от Портала избягват много – много да пишат из тези теми. Или не ги интересуват, или спазват съвета на Ницше. :P

Линк към коментар
Share on other sites

Ани благодаря за линковете, ще се поразровя. Срещал съм идеята, че дори лошите служат на Бог без да съзнават. Тоест всички ние - демони, ангели, хора сме част от огромен космически филм. :) С един съвършен режисьор. :)

Редактирано от hrisko_89
Линк към коментар
Share on other sites

Още нещо, понякога ни в клин, ни в ръкав през съзнанието ми преминават лоши мисли, които не отразяват желание да ги направя , нито влагам чувства в тях, но фактът е че преминават и си мисля, че може би имат външен източник, може би понякога разни злонамерени същности ми пускат тези мисли в главата. :hmmmmm:

Линк към коментар
Share on other sites

Аз поне не виждам голяма разлика между това дали източника на някакви зли намерения ще е въплатен в грубо физическо тяло или не. Лошите хора, след смъртта си продължават да са носители на същите желания, каквито са имали по време на земния си живот. Разликата е, че без физическо тяло те не могат да задоволяват тези желания пряко, но прикрепяйки се към аурата на въплътен човек, който споделя същите желания, те ги изживяват заедно с него, хранейки се от психичната му енергия. Повече от това едва ли е необходимо да се споменава. Действително наличието на такива същества, които в действителност са умрели хора, лишени от физическо тяло, силно стимулира низшите прояви в мисленето, чувствата и желанията на човека и затруднява до известна степен желанието му да осъществи някаква промяна в себе си в тази връзка, но това са условия, които човечеството само си е създало, разглеждано като цялост, и всеки трябва да се съобразява с тях (все пак човек освен отделна единица е и част от цялото, без значение дали му харесва или не). Влияние върху човека могат да оказват и остатъци от умствено-емоционалните тела на починали хора, от които душата се е отделила, а въпросните остатъци продължават своето автоматично, полусъзнателно съществуване още известно време докато окончателно се разложат. Такива остатъци се прикрепят към аурата на въплътените хора чрез сходството във вибрациите по между им и черпят енергия за съществуването си от нея. В този случай обаче въздействието върху въплътения човек не е съзнателно, липсва намерение, воля, а просто механическо взаимодействие.

Решението за човека при всички случаи е да поддържа едно приповдигнато настроение на духа си, положително мислене, оптимизъм, увереност, да изпитва високи чувства. Всичко това прави човека недостъпен за всякакво грубо влияние.

Линк към коментар
Share on other sites

Срещал съм идеята, че дори лошите служат на Бог без да съзнават. Тоест всички ние - демони, ангели, хора сме част от огромен космически филм. С един съвършен режисьор.

Всички сме актьори в този филм, но само регисьорът знае сценария. :hypocrite:

Още нещо, понякога ни в клин, ни в ръкав през съзнанието ми преминават лоши мисли, които не отразяват желание да ги направя , нито влагам чувства в тях, но фактът е че преминават и си мисля, че може би имат външен източник, може би понякога разни злонамерени същности ми пускат тези мисли в главата.

В Новия Завет Христос доста често гони бесове. Дори човек да е изчистен пак трябва да внимава:

43. Когато нечистият дух излезе от човека, минава през безводни места, търсейки покой, и не намира;

44. тогава казва: ще се върна в къщата си, отдето излязох. И като дойде, намира я празна, пометена и наредена;

45. тогава отива и довежда други седем духа, по-зли от себе си, и като влязат, живеят там; и последното състояние на оня човек става по-лошо от първото. Тъй ще бъде и с тоя зъл род.

Матея, 12 гл.

Човек обикновено ако се концентрира и анализира какво му се е случило, то в 99% от случаите ще си изясни от къде му идват лошите мисли.:) Но ако все пак не успее, то наистина може би има проблем със зложелателни същества. :ph34r: Възможно е все пак някои мисли да са проекция на чужди такива. Някои хора чувстват мислите на други хора. А има опасност и от „залепването“ на някой починал. :unsure::(

Линк към коментар
Share on other sites

Често като си представя, че върша нещо добро или дадена ситуация се развива по - добър начин и веднага в главата ми изкача мисъл, че правя лошо ( по - рядко) или че самата ситуация се развива по - неблагоприятен начин, много по - лесно ми е да си представя лошото - не знам на какво се дължи : възпитание ли, духовно ниво, външен източник. :blink:

Линк към коментар
Share on other sites

Често като си представя, че върша нещо добро или дадена ситуация се развива по - добър начин и веднага в главата ми изкача мисъл, че правя лошо ( по - рядко) или че самата ситуация се развива по - неблагоприятен начин, много по - лесно ми е да си представя лошото - не знам на какво се дължи : възпитание ли, духовно ниво, външен източник. :blink:

Според мен - 90% на възпитанието и средата сред която живеем. Човек е функция на заобикалящите го хора, както и те на него. Но все пак оставям 10% за духовно ниво и външен източник. :D

Линк към коментар
Share on other sites

Не съм сигурен за външния източник, но го допускам като идея, знае ли човек. Преди имах много повече отрицателни мисли и чувства, дължащи се на неувереност, комплекси, постепенно забелзъх че колкото повече намалява влиянието на тези два фактора и колкото съм по - уверен, толкова ми е по - лесно да мисля положително, мисълта ми е дали е възможно в подсъзнанието ми да са се запаметили ( не намирам по -точна дума) повтаряните мисли/чувства и сега да излизат на повърхността или пък с мислите си да съм привлякъл създания, които да ми внушават нови такива мисли и да ми пречат на оптимизма ?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Тези зли същества, които ни потикват към лоши мисли, действия и постъпки са по-нисши от нас и ние трябва да и се противопоставяме. Единствения начин е в нас да живее Бог и ние да го обичаме с цялата си душа, сърце, разум и дух. Всяко нещо, което ни кара да се чувстваме добре и душата ни да сиае е добро, Божествено. Към него трябва да се стремим.

Линк към коментар
Share on other sites

Тези зли същества, които ни потикват към лоши мисли, действия и постъпки са по-нисши от нас и ние трябва да и се противопоставяме. Единствения начин е в нас да живее Бог и ние да го обичаме с цялата си душа, сърце, разум и дух. Всяко нещо, което ни кара да се чувстваме добре и душата ни да сиае е добро, Божествено. Към него трябва да се стремим.

Задължителното условие е в нас да живее Бог и ние да го обичаме с цялата си душа, сърце, разум и дух. Но не единственото. Можем да си помагаме и с езотерични практики.

Линк към коментар
Share on other sites

Задължителното условие е в нас да живее Бог и ние да го обичаме с цялата си душа, сърце, разум и дух. Но не единственото. Можем да си помагаме и с езотерични практики.

Добре, съгласен съм. Просто не съм запознат с тези техники, извинявам се за невежеството.

Линк към коментар
Share on other sites

Ето какво ми попадна точно по тази тема тия дни:

Сред безбройните множества духове- същности, които са били или ще бъдат хора- съществуват някои, които са неизмеримо по-високо от човешката раса, по-високи и по-свети от най-светия и по-мъдри от всеки смъртен на земята, без изключение. Но има и такива, които не са по-добри от нас, както и други, които са по-ниско и са много по-лоши и от най-низшия дивак. Именно последните най-лесно контактуват с нашата Земя, именно те ни виждат и чувстват, както ясновидците виждат и чувстват тях. Тяхната близост на нашите и техните обиталища и планове на познание, за съжаление благоприятстват такива контакти, тъй като те винаги са готови да се намесят в нашите работи, за мъка и разрушение.

Елена Блаватска-"Тайната доктрина";том 2;изд. Астрала;2005г.

Аз бих добавила само, че ние сами ги каним и допускаме в нас със своите мисли и чувства на принципа на подобието. Законът за привличането явно действа безотказно. Мислещият човек никога не е сам, но всеки сам си избира обкръжението.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 10 months later...

Нямам особен опит или наблюдения по този въпрос, но ... имам идея: ако човек неочаквано получи подтик да направи нещо, което не е типично за него като човек, темперамент и т.н.; той го отхвърля със съзнанието и волята си, но отвътре продължава да го гложди ...

Линк към коментар
Share on other sites

Има ли признаци, по които човек може да познае дали се намира под действието на подобни зложелателни същества ?

Има признаци и не само признаци. Ако са само признаци - ок, това не е толкова интересно.

Кажи конкретен случай.

Обикновено те ровят в личните ти вещи, говорят глупости и са безобидни. Аз лично не съм им обръщала внимание.

Линк към коментар
Share on other sites

Имам предвид ако човек съзнава, че нещо не е редно, не иска да го прави, но сякаш от вътре получава мисли и емоционален подтик да го прави. А пък преди не е имал подобни мисли и подтици.

Линк към коментар
Share on other sites

Помоли се с цялото си сърце да бъдеш освободен от такива.

Да бъдеш под постоянната закрила и заобиколен отвсякъде от светли, бели по-висши същества.

Само по-висши светли същности да имат достъп до тебе в съня ти, достъп до чувствата и мислите ти.

Ако започнеш да мислиш и да се чувстваш различно, ...

изводът идва сам.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...