Форуми: Интересни филми и ТВ предавания - 2 - Форуми

Прехвърляне към съдържание

• (4 Страници)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Тази тема е заключена

Интересни филми и ТВ предавания - 2 Оценяване на темата: -----

#41 Потребителят е неактивен   Системен 

• Новодошъл
  • Пип
  • Група: Участници
  • Регистриран: 28-май 09

Публикувано: 11 януари 2010 - 15:38

Gnostic :D :D
0

#42 Потребителят е неактивен   Слънчева 

• Приятел на Портала
  • ПипПипПипПипПип
  • Преглед на блога
  • Преглед на галерията
  • Група: Модератори
  • Регистриран: 24-август 06

Публикувано: 11 януари 2010 - 16:12

Цитат

Според мен това може да влияе в някаква степен ,но е много малък процент ,а вече за мислите ,чуствата и постъпките на одителите ,те вече играят голяма роля за формирането на плода .

Това е точно така, просто споделих.

Добре, че се ражда Исус, та да ни спаси от всичката кал, в която сме потънали. Дано повече хора отварят душите си за Любовта, Прошката, Истината....
Публикувано изображение
0

#43 Потребителят е неактивен   Alexander 

• Класически хомеопат
  • ПипПипПипПипПип
  • Преглед на блога
  • Регистриран: 16-декември 09

Публикувано: 11 януари 2010 - 17:24

LOST

Под първите 2 - 3 повърхностни слоя - екшън, любовни триъгълници, игра с "времето", съдба, се открива, според мен, една от идеите на филма връзката дете/възрастен.
И наистина в крехката детска възраст се формират и дълбоко отпечатват в подсъзнанието модели на възприятие, реакции и поведение, които после мощно действат в решителни моменти от живота на възрастния човек при неговият "Избор".

Според мен, всъщност идеята на филма е: да осъзнаем истинската си Мисията тук, на планетата Земя,
...защото понякога си мислим, че си я следваме, но неочаквано откриваме другата, истинската .

Там някъде, е и огромния риск за планетата от учени, които водени от на'учно любопитство, или от мотора на егото си, гъделичкано в детството от свръх амбициозни майки, смятат че могат, от "висотата" на превъзходството си над "другите", да вземат съдбовни за останалите "обикновени" хора, решения. Без дори да им мине мисълта, че трябва да обсъдят това с другите.
Бен, на който баща му цял живот му е вменявал чувство за вина, за малоценност и незначителност.
И като компенсаторна реакция на това, той не се колебае цял живот да убива, само да се добере до позицията на Лидер...

Ето един интересен диалог мужду Джон и Сойър V-ти сезон, 4-ти епизод, 23-та мин.:

Сойър към Джон: "Не искаш ли пак да го видиш?"
Джон: "Защо ми е"
Сойър: "За да предупредиш себе си какви главоболия те очакват"
Джон: "Не, тези главоболия са ми нужни. Те ме направиха какъвто съм."

Мнението беше редактирано от Alexandar: 11 януари 2010 - 17:25

"…Ние, можещите водени от незнаещите,вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо…" К. Иречек, 13.12.1881г."
0

#44 Потребителят е неактивен   ris_78 

• Новодошъл
  • Пип
  • Регистриран: 21-септември 06

Публикувано: 12 януари 2010 - 08:26

Последния Сърцето на лъвицата по дискавъри
0

#45 Потребителят е неактивен   mochito 

• Новодошъл
  • Пип
  • Преглед на галерията
  • Регистриран: 04-ноември 08

Публикувано: 12 януари 2010 - 20:11

"Touching the void''/Докосване до пустотата
Eто и линк :
http://zamunda.net/d...?id=25549&hit=1
:yinyang:
"Школата - това е постоянно общение с Бога, постоянно общение с всички ония живи и благородни божествени души, с всички будни и съзнателни умове, с всички благородни сърца, които имат един и същ съзнателен стремеж."
0

#46 Потребителят е неактивен   petia.p 

• Преглед на блога
  • Регистриран: 22-октомври 08

Публикувано: 13 януари 2010 - 08:13

Преди време гледах в интернет филм за паметта на водата. Там се говореше, че когато кажем на водата хубави думи с положителна енергия, тя променя стуктурата си в прекрасни форми. Най-хубави форми прави когато и кажем едновременно "Благодаря" и "Обичам те". А когато и говорим груби думи, структурата й се променя в неопределени разляти форми. Структурата на водата беше снимана със специална техника и наистина се виждаше какви са формите които водата прави под въздействие на думите. Интересното беше, че на каквито и езици да й се говори, резултата е един и същ - при хубави думи - прекрасни форми като снежинки, а при отрицателни - неопределени разляти форми, което навежда на мисълта, че по-скоро енергията, с която се изговарят думите променя водата, а не толкова самите думи. Дойде ми на ум идеята, че тъй като ние сме 70% вода, ако говорим на себе си положителни думи и утвърждения, то и в нас водата се структурира по подобен начин, описан във филма, а също така и в пространството около нас винаги има определен % вода и в зависимост от енергията, която се излъчва от нас, то и пространството се преструктурира по подобен начин.......... И така, вътре в нас и около нас, всичко се преструктурира в прекрасни форми, ставайки за нас като "щит и всеоръжие" ( 91 псалом )........ А мисля, че тъй като самата енергия преструктурира водата, то тя въздейства и на другите видове материя - твърда, газообразна и така телата ни се преструктурират в идеалната форма на здраве, дълголетие (да не кажа безсмъртие) и съвършенство. Познавайки този процес, Учителя за това ни е препоръчвал постоянна молитва, за да сме оградени винаги със светлина, за да пазим себе си и да повдигаме другите. А това действа и от разстояние, стига мисълта на човека да е достатъчно силна. И така, пожелавам ви Светлина и Любов и Щастие.
Непрестанно се молете. За всичко благодарете. Винаги се радвайте. Духът не угасяйте.
0

#47 Потребителят е неактивен   Alexander 

• Класически хомеопат
  • ПипПипПипПипПип
  • Преглед на блога
  • Регистриран: 16-декември 09

Публикувано: 13 януари 2010 - 11:45

Преглед на мнениеpetia.p, на Jan 13 2010, 08:13, каза:

Преди време гледах в интернет филм за паметта на водата. Там се говореше, че когато кажем на водата хубави думи с положителна енергия, тя променя стуктурата си в прекрасни форми. Най-хубави форми прави когато и кажем едновременно "Благодаря" и "Обичам те"...

В тази връзка, да ви споделя една случка.
Преди време бяхме в Рилския манастир и едно момиче от компанията, което е много чувствително към хомеопатични л-ва, в смисъл че и е достатъчно вечер да си сложи хомеопатичното л-во под възглавницата и на сутринта е "кукуряк".
Минавайки покрай гишето в църквата, видях малки бутилки светена вода, взех една, и като махнах етикета, и и я дадох да я подържи. След малко, когато поисках да я взема, тя беше я стиснала здраво и не искаша да ми я даде. - Защо?... - защото чувствам такава благост, толкова ми е хубаво!...

Мнението беше редактирано от Alexandar: 13 януари 2010 - 11:49

"…Ние, можещите водени от незнаещите,вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо…" К. Иречек, 13.12.1881г."
0

#48 Потребителят е активен   Дъгата 

• Приятел на Портала
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 12-ноември 09

Публикувано: 13 януари 2010 - 13:23

Преглед на мнениеxameleona, на Jan 11 2010, 13:34, каза:

Срещала съм в беседите на Учителя, че генът не е носителя на информация. Има друг носител, а гените приемат от него... Но това ще се доказва. /цитирам по памет/.

Но като имаме предвид, че всичко е енергия, защо да няма и такива прехвъляния на инфо? - Да се раждат странни деца, сякаш от друг партньор.

П.П. В тази връзка, щом ДНК приема енергийни влияния-то защо да няма вече деца с друга структура на ДНК?-Новите деца ;)

Вече има научни доказателства, че:
ако една кобила е била чифтосвана с коне и зебри, макар и без да забременее!!! и да роди бебе с техните гени, то има доказано "внуче" - зебра.
И така учените са се озадачили как е станало.
Т.е. енергиен пренос. Все едно кобилата "помни" "енергийната програма" на зебрата без реален обменна ДНК.

Да, от една страна мислите и чувствата на родителите вляят, но все пак Учителят казва, че духът сам си създава тялото, и то е в зависимост от фините му тела.
Много са сложни тези тематики....не може да се генерализира..
:feel happy:

Може бе новите деца имат друга енергийна структура, с други качества/характеристики на гените. Но физическата ДНК и съответно РНК не вярвам да са се променили.... все още.... :D

:3d_041:
Един друмник попитал:
- Кой е любимият ти цвят?
- За да остана цялостна, трябва да съм многоцветна.- казала дъгата
0

#49 Потребителят е неактивен   Теодора Андреева 

• Участник
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 04-февруари 06

Публикувано: 16 януари 2010 - 19:39

Преглед на мнениекъсметче, на Jan 10 2010, 18:08, каза:

... На мен ми харесва идеята, че телевизията въобще се е захванала да показва нещо по-нестандартно. Ако всичко е ... няма да споменавам предавания, но пошлостта ме е отказала почти от ТВ. ...

Да, аз си мислех същото. Освен това през същия уикенд БТВ Репортерите показаха в съботата много хубав филм за жената и танца, а в неделята предаването беше посветено на духовността и вярата. Така се ентусиазирах, че изпратих до две телевизии предложение за предаване в няколко епизода за съществуващи алтернативни структури на живот - природосъобразност и самодостатъчност, като например Даманхур, Файндхорн, Ауровил, родовите имения и др.
0

#50 Потребителят е неактивен   Мона 

• Приятел на Портала
  • ПипПипПипПипПип
  • Преглед на блога
  • Преглед на галерията
  • Регистриран: 10-декември 06

Публикувано: 16 януари 2010 - 19:45

Мен ме впечатлява репортерския материал, който дават в момента бо БТВ: Взривоопасна зона.
Това е животът.

Мнението беше редактирано от Мона: 16 януари 2010 - 19:47

Feitiço de amor
0

#51 Потребителят е неактивен   Теодора Андреева 

• Участник
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 04-февруари 06

Публикувано: 16 януари 2010 - 20:04

Преглед на мнениеМона, на Jan 16 2010, 19:45, каза:

Мен ме впечатлява репортерския материал, който дават в момента бо БТВ: Взривоопасна зона.
Това е животът.

За щастие не само това :) http://rodoposelenia.ru/filmy.html
0

#52 Потребителят е неактивен   iwan4o 

• Регистриран: 07-януари 07

Публикувано: 16 януари 2010 - 22:06

Лазрев има много интересна теория,че носител на информация е полето,а не гените.Ако човек си промени начина на възприемане на околния свят тогава си променя полето и така променя своите гени.Дава примерсъс зебрата,както каза Диди3 и с водата:учените установили,че водата в различните случаи променя своята структура,а това означава че променя информацията си,но ако учените признаят това,казва Лазарев,то тогава арябва да признаят съществуването на Бог,от когото черпим информация.Срещал съм мисля че Учителя беше казал,че акашовите записи се намират на дъното на океана.
Не винаги най-късия път е най-кратък
0

#53 Потребителят е неактивен   nina7705 

• Новодошъл
  • Пип
  • Регистриран: 28-декември 07

Публикувано: 27 януари 2010 - 14:01

Онзи ден гледах последната версия на Шерлок Холмс.
Определено ме завладя .Много динамичен и интересен до края.
http://www.zamunda.n...&catalog=movies
По-добре запали свещ,отколкото да проклинаш тъмнината
0

#54 Потребителят е неактивен   Vespertine 

• Новодошъл
  • Пип
  • Регистриран: 26-юни 09

Публикувано: 27 януари 2010 - 16:45

Препоръчвам ви един малко по-стар, но много хубав филм: :feel happy:

Blueberry

:yinyang:

Не се подвеждайте по картинката - не става въпрос само шерифи и индианци.

Филмът е по-дълбок и направен с много фантазия   :thumbsup1:

..: we live different lives until our covers blown :..
0

#55 Потребителят е активен   Дъгата 

• Приятел на Портала
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 12-ноември 09

Публикувано: 02 февруари 2010 - 09:41

Преглед на мнениеiwan4o, на 16 януари 2010 - 22:06, каза:

Лазарев има много интересна теория,че носител на информация е полето,а не гените.

Това не е теза на Лазарев, той само цитира куриозен научен факт.

Руски учени отдавна са открили и доказали, че ако една една яйцеклетка се постави в идеална хранителна среда, но без никакви полета, изолирана е перфектно, то тогава тя загива!?

Правени са опити с много видове животни, маймуни, даже и с човешки ембриони. Именно за това стана скандал и се оповестиха фактите.

Един друмник попитал:
- Кой е любимият ти цвят?
- За да остана цялостна, трябва да съм многоцветна.- казала дъгата
0

#56 Потребителят е неактивен   ris_78 

• Новодошъл
  • Пип
  • Регистриран: 21-септември 06

Публикувано: 02 февруари 2010 - 11:03

Не ,да отстояваме добродетелите,които остават непокътнати от времето,хората,условията.
Е добре,Вики,съгласна съм с теб.Нека бъдем оцеляващата Яйцеклетка,а а не тези които са храната,болестотворния вирус,или лошата бактерия.Поне имаме избор.
0

#57 Потребителят е неактивен   AriesWildChild 

• Регистриран: 08-февруари 10

Публикувано: 09 февруари 2010 - 00:36

Филми мога да изброя няколко, които си струва да се гледат:
Завета на Гнева (Legacy of Rage)
Три Дни (Three Days)
Ван Хелзинг (Van Helsing)
Kралицата на прокълнатите (Queen of the Damned)
Доктор Хаус (сериал) (House MD)
Кръвни Връзки (сериал) (Blood Ties)
Престъпми намерения(сериал) (Criminal Minds)

За предавания мога да препоръчам Jackass и Bam's Unholy Union, за по- разкрепостените ;)
Публикувано изображение
Another night, another demise, cadaverous wind blowing cold as ice...
I`ll let the wind blow out the light cause its gets more painful every time I die.

0

#58 Потребителят е неактивен   Светлата 

• Новодошъл
  • Пип
  • Преглед на галерията
  • Регистриран: 02-юни 08

Публикувано: 22 февруари 2010 - 23:23

За феновете не старото кино, а и за хората с чувство за хумор предлагам един филм от 1937г. "Lost Horizon". Филмът разказва за холивудската интерпретация на Шангри-ла, като мечтания рай, където хората са вечно млади и живеят по 100-200 години. Разбира се всички в Шангри-Ла говорят английски, защото самата общност е създадена от европеец. Тук таме обаче има по някой източен лаф ... "умереност, умереност във всичко".

[url="http://www.youtube.com/watch?v=SxKoaIq6DcY"]http://www.youtube.c...h?v=SxKoaIq6DcY[/url]

:3d_146:
Ако искаш правилно да разрешиш известен въпрос, абсолютно престани да мислиш за него. Това значи: стани пасивен за своята безпокойна тревожна мисъл, за да можеш да въприемеш една положителна мисъл от висшия свят. Тази мисъл ще ти помогне да разрешиш правилно своя въпрос. Учителя
0

#59 Потребителят е неактивен   Венцислав_ 

• Приятел на Портала
  • ПипПипПипПипПип
  • Преглед на блога
  • Регистриран: 26-май 04

Публикувано: 23 февруари 2010 - 08:04

Аз си го открих миналата година и го изтърпях, втълпявайки си, че все пак формите са и психо-символи. :3d_146:

Малко филми доизглеждам, особено ако са по-ненаситени (освен ако това не е съпреживяващата цел), като старичките, но явно, без да помня достатъчно конкретика, този ми е харесал.

Има го в тракерите.
"Истината е земя без пътища."
0

#60 Потребителят е неактивен   Христо6 

• Приятел на Портала
  • ПипПипПипПипПип
  • Преглед на блога
  • Регистриран: 06-декември 07

Публикувано: 14 март 2010 - 12:12

"Два пъти в живота", Събота и Неделя от 10 сутринта, по ПРО БГ. Дух на момче помага на различни хора да се върнат в миналото си и в рамките на три дни да направят по - различен избор във важна ситуация, което да промени живота им. Момчето бива ръководено от съдия от Стария завет.
11:00 часа - " Докосване на ангел ", ангели помагат на хора при решаването на житейските им проблеми
0

Споделете тази тема чрез:

• (4 Страници)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Тази тема е заключена

1 потребители четат тази тема
0 регистрирани потребители, 1 гости и 0 анонимни потребители