Интересни филми и ТВ предавания - 2
Публикувано: 11 януари 2010 - 16:12
Цитат
Това е точно така, просто споделих.
Добре, че се ражда Исус, та да ни спаси от всичката кал, в която сме потънали. Дано повече хора отварят душите си за Любовта, Прошката, Истината....
Публикувано: 11 януари 2010 - 17:24
Под първите 2 - 3 повърхностни слоя - екшън, любовни триъгълници, игра с "времето", съдба, се открива, според мен, една от идеите на филма връзката дете/възрастен.
И наистина в крехката детска възраст се формират и дълбоко отпечатват в подсъзнанието модели на възприятие, реакции и поведение, които после мощно действат в решителни моменти от живота на възрастния човек при неговият "Избор".
Според мен, всъщност идеята на филма е: да осъзнаем истинската си Мисията тук, на планетата Земя,
...защото понякога си мислим, че си я следваме, но неочаквано откриваме другата, истинската .
Там някъде, е и огромния риск за планетата от учени, които водени от на'учно любопитство, или от мотора на егото си, гъделичкано в детството от свръх амбициозни майки, смятат че могат, от "висотата" на превъзходството си над "другите", да вземат съдбовни за останалите "обикновени" хора, решения. Без дори да им мине мисълта, че трябва да обсъдят това с другите.
Бен, на който баща му цял живот му е вменявал чувство за вина, за малоценност и незначителност.
И като компенсаторна реакция на това, той не се колебае цял живот да убива, само да се добере до позицията на Лидер...
Ето един интересен диалог мужду Джон и Сойър V-ти сезон, 4-ти епизод, 23-та мин.:
Сойър към Джон: "Не искаш ли пак да го видиш?"
Джон: "Защо ми е"
Сойър: "За да предупредиш себе си какви главоболия те очакват"
Джон: "Не, тези главоболия са ми нужни. Те ме направиха какъвто съм."
Мнението беше редактирано от Alexandar: 11 януари 2010 - 17:25
Публикувано: 12 януари 2010 - 20:11
Публикувано: 13 януари 2010 - 08:13
Публикувано: 13 януари 2010 - 11:45
petia.p, на Jan 13 2010, 08:13, каза:
В тази връзка, да ви споделя една случка.
Преди време бяхме в Рилския манастир и едно момиче от компанията, което е много чувствително към хомеопатични л-ва, в смисъл че и е достатъчно вечер да си сложи хомеопатичното л-во под възглавницата и на сутринта е "кукуряк".
Минавайки покрай гишето в църквата, видях малки бутилки светена вода, взех една, и като махнах етикета, и и я дадох да я подържи. След малко, когато поисках да я взема, тя беше я стиснала здраво и не искаша да ми я даде. - Защо?... - защото чувствам такава благост, толкова ми е хубаво!...
Мнението беше редактирано от Alexandar: 13 януари 2010 - 11:49
Публикувано: 13 януари 2010 - 13:23
xameleona, на Jan 11 2010, 13:34, каза:
Но като имаме предвид, че всичко е енергия, защо да няма и такива прехвъляния на инфо? - Да се раждат странни деца, сякаш от друг партньор.
П.П. В тази връзка, щом ДНК приема енергийни влияния-то защо да няма вече деца с друга структура на ДНК?-Новите деца
Вече има научни доказателства, че:
ако една кобила е била чифтосвана с коне и зебри, макар и без да забременее!!! и да роди бебе с техните гени, то има доказано "внуче" - зебра.
И така учените са се озадачили как е станало.
Т.е. енергиен пренос. Все едно кобилата "помни" "енергийната програма" на зебрата без реален обменна ДНК.
Да, от една страна мислите и чувствата на родителите вляят, но все пак Учителят казва, че духът сам си създава тялото, и то е в зависимост от фините му тела.
Много са сложни тези тематики....не може да се генерализира..
Може бе новите деца имат друга енергийна структура, с други качества/характеристики на гените. Но физическата ДНК и съответно РНК не вярвам да са се променили.... все още....
- Кой е любимият ти цвят?
- За да остана цялостна, трябва да съм многоцветна.- казала дъгата
Публикувано: 16 януари 2010 - 19:39
късметче, на Jan 10 2010, 18:08, каза:
Да, аз си мислех същото. Освен това през същия уикенд БТВ Репортерите показаха в съботата много хубав филм за жената и танца, а в неделята предаването беше посветено на духовността и вярата. Така се ентусиазирах, че изпратих до две телевизии предложение за предаване в няколко епизода за съществуващи алтернативни структури на живот - природосъобразност и самодостатъчност, като например Даманхур, Файндхорн, Ауровил, родовите имения и др.
Публикувано: 16 януари 2010 - 19:45
Това е животът.
Мнението беше редактирано от Мона: 16 януари 2010 - 19:47
Публикувано: 16 януари 2010 - 20:04
Мона, на Jan 16 2010, 19:45, каза:
Това е животът.
За щастие не само това
Публикувано: 16 януари 2010 - 22:06
Публикувано: 27 януари 2010 - 14:01
Определено ме завладя .Много динамичен и интересен до края.
http://www.zamunda.n...&catalog=movies
Публикувано: 02 февруари 2010 - 09:41
iwan4o, на 16 януари 2010 - 22:06, каза:
Това не е теза на Лазарев, той само цитира куриозен научен факт.
Руски учени отдавна са открили и доказали, че ако една една яйцеклетка се постави в идеална хранителна среда, но без никакви полета, изолирана е перфектно, то тогава тя загива!?
Правени са опити с много видове животни, маймуни, даже и с човешки ембриони. Именно за това стана скандал и се оповестиха фактите.
- Кой е любимият ти цвят?
- За да остана цялостна, трябва да съм многоцветна.- казала дъгата
Публикувано: 02 февруари 2010 - 11:03
Е добре,Вики,съгласна съм с теб.Нека бъдем оцеляващата Яйцеклетка,а а не тези които са храната,болестотворния вирус,или лошата бактерия.Поне имаме избор.
Публикувано: 09 февруари 2010 - 00:36
Завета на Гнева (Legacy of Rage)
Три Дни (Three Days)
Ван Хелзинг (Van Helsing)
Kралицата на прокълнатите (Queen of the Damned)
Доктор Хаус (сериал) (House MD)
Кръвни Връзки (сериал) (Blood Ties)
Престъпми намерения(сериал) (Criminal Minds)
За предавания мога да препоръчам Jackass и Bam's Unholy Union, за по- разкрепостените

Another night, another demise, cadaverous wind blowing cold as ice...
I`ll let the wind blow out the light cause its gets more painful every time I die.
Публикувано: 22 февруари 2010 - 23:23
[url="http://www.youtube.com/watch?v=SxKoaIq6DcY"]http://www.youtube.c...h?v=SxKoaIq6DcY[/url]
Публикувано: 23 февруари 2010 - 08:04
Малко филми доизглеждам, особено ако са по-ненаситени (освен ако това не е съпреживяващата цел), като старичките, но явно, без да помня достатъчно конкретика, този ми е харесал.
Има го в тракерите.
Публикувано: 14 март 2010 - 12:12
11:00 часа - " Докосване на ангел ", ангели помагат на хора при решаването на житейските им проблеми

Помощ »
Тази тема е заключена