Форуми: Синдромът балкански темерут и унизеността на българската жена - Форуми

Прехвърляне към съдържание

• (5 Страници)
  • +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Вие не можете да започнете нова тема
  • Вие не може да отговаряте на тази тема

Синдромът балкански темерут и унизеността на българската жена И разновидностите му Оценяване на темата: **--- 2 Гласове

#61 Гост_azbuki_*

• Група: Гости

Публикувано: 08 февруари 2010 - 23:05

Това са мислите ми от лятото миналата година. Доста вода изтече. В момента вече хич не ми пука от темерутите. Много хубуу ги опраям. :dancing yes:

Мнението беше редактирано от azbuki: 08 февруари 2010 - 23:06

0

#62 Потребителят е неактивен   marginal 

• Група: Участници
  • Регистриран: 30-януари 10

Публикувано: 09 февруари 2010 - 00:25

И как ги опраяш ако не е тайна?
0

#63 Гост_azbuki_*

Публикувано: 09 февруари 2010 - 00:33

Странно. Как се оправям. Как да кажа. Не се възмущавам. Гледам, разсъждавам и ако има нужда, действам.
0

#64 Потребителят е неактивен   БожидарЗим 

• Приятел на Портала
  • ПипПипПипПипПип
  • Преглед на блога
  • Преглед на галерията
  • Регистриран: 17-октомври 09

Публикувано: 09 февруари 2010 - 09:45

Преглед на мнениеprincessa, на 29 септември 2009 - 22:40, каза:

Леле.Клаудия,чудя се откъде такива симпатии към бг мъжете Публикувано изображение ........о за съпрузи НЕ стават.А за кавалери да не говорим.

Това много ми харесва Публикувано изображение
И за да няма пристрастия относно това, че защитавам бг мъжете, декларирам, че аз не съм бг мъж, а ром Публикувано изображение ха ха ха

На всички, които смятат, че бг мъжете НЕ стават, моля обърнете се към урок номер 2 от Уроци по Чудеса:
"Аз съм дал/а на всичко, което виждам, значението, което то има за мене"

Под дал може да разбирате, както дал, така и създал.

Уроци по чудеса

Мнението беше редактирано от БожидарЗим: 09 февруари 2010 - 09:46

Истината не е на страната на никого

0

#65 Потребителят е неактивен   marginal 

Публикувано: 09 февруари 2010 - 14:53

Ми принцеса е права че българите не стават.
Тука (в Монреал) преди около 10 години една българка беше убита от гаджето си който не беше българин, а албанец.
Албанците са по-добри от българите ...
0

#66 Гост_azbuki_*

Публикувано: 09 февруари 2010 - 15:06

Всъщност темата беше за балканците общо, не за българите, но нали повечето четящи тук са българи...

Всъщност навсякъде си има плюсове и минуси. Като се помъча малко с някой немец и с неговата емоционална проблематика (недостъпност) и липса на спонтанности направо ми става мъчно за балканеца или за учителя ми по гръцки (грък), който най-сърдечно ми изтърсва, че ще ме пуха по главата с учебника, щото еди кво си не съм разбрала. Такива майтапи тука хората не разбират много-много, пък аз като ми рече това и направо се почувствах прегърната от тази негова спонтанна емоция. Идеше ми почти да го целуна. :-) А иначе и у немците би имало какво да ми липсва де. Готвят, чистят, не страдат от разпространените у нас стереотипи, поне сред по-старото поколение, и от синдрома на "маминия хрантутник". Направо е голямо "улеснение" да си имаш някой такъв вкъщи.

Кое е по-добре, а де? В крайна сметка май всяко нещо си има кусури и човек има нужда да се справя с нещата, както идват, а не да търси все нещо, което му липсва.

Мнението беше редактирано от azbuki: 09 февруари 2010 - 15:06

0

#67 Потребителят е неактивен   AriesWildChild 

• Регистриран: 08-февруари 10

Публикувано: 12 февруари 2010 - 04:01

Преглед на мнениеmarginal, на 09 февруари 2010 - 14:53, каза:

Ми принцеса е права че българите не стават.
Тука (в Монреал) преди около 10 години една българка беше убита от гаджето си който не беше българин, а албанец.
Албанците са по-добри от българите ...

Принцеса не е права. Може би още търси Принца. Е, не, че нещо, ама нема да го намери. Принцове няма, Червени Шапчици няма, Златни рибки - в зоомагазина.
Имам щастието да познавам мъже които никога не биха ударили жена, не биха се отнасяли с нея като с прахосмукачка и не биха я унижавали.
Срещала съм и доста от другите, бая майни съм теглила, както и да е.
Бтв, как така албанеца убива жена си и пак е по- добър не разбрах?
Публикувано изображение
Another night, another demise, cadaverous wind blowing cold as ice...
I`ll let the wind blow out the light cause its gets more painful every time I die.

0

#68 Потребителят е неактивен   marginal 

Публикувано: 12 февруари 2010 - 04:48

Не, албанеца убива жена си и не е българин.
0

#69 Потребителят е неактивен   AriesWildChild 

Публикувано: 12 февруари 2010 - 15:31

Преглед на мнениеmarginal, на 12 февруари 2010 - 04:48, каза:

Не, албанеца убива жена си и не е българин.

Да, това го разбрах. Какво се опитваш да ми кажеш?
Публикувано изображение
I`ll let the wind blow out the light cause its gets more painful every time I die.

0

#70 Потребителят е неактивен   marginal 

Публикувано: 12 февруари 2010 - 16:15

Че е по добре мъжа ти да е е темерут и да се държи еди как си с тебе, отколкото да те убие.
И не само това, тука където живея, мъжа ти е с тебе докато има полза от тебе, след това те забравя и взима друга от която има повече полза.
Семействата се крепят изкуствено най вече на това, че ако се разделят, на единия ше му / и струва прекалено скъпо.
Не съм сигурен кое от двете е по добре, да имаш мъж темерут който те обича и държи на тебе, или лицемер, който би те захвърлил веднага, ако има някакво препядствие или по-изгодна сделка.
0

#71 Потребителят е неактивен   AriesWildChild 

Публикувано: 12 февруари 2010 - 22:33

Странно доказателство за това, че държи на тебе като те пребива, псува, унижава пред приятелите ви и те кара да се чувстваш като отрепка.
Някой биха предпочели ужасен край, отколкото ужас без край, замисли се.
Публикувано изображение

0

#72 Потребителят е неактивен   marginal 

Публикувано: 12 февруари 2010 - 22:49

Има такива, които много им се иска да им правят това което ти изброи.
Ако не се отнасяш така с тях, стават изключително лоши.
Та, хора има всякакви.
0

#73 Потребителят е неактивен   vorfax 

• Новодошъл
  • Пип
  • Регистриран: 27-февруари 10

Публикувано: 02 март 2010 - 18:10

Преглед на мнениеВенцислав_, на 04 юли 2009 - 11:13, каза:

... ние сме балкански темерути и щом това успява да ни подразни...

всъщност щом ни дразни, значи не сме темерути...
и изобщо, като загубите в превода, единомислещите осъждащи еди какво си поведение се разбират, обосновават и аргументират разумно в своята позиция, за която обаче обекта (в случая темерутите) на разговор не му пука за това...
помните ли онези кампании "днес не използвайте електричество/вода/въздух" за да го спестим и спасим планетата? И се питам, кой ще последва този призив? Този който разхищава или този който пести природните ресурси!? Всъщност отговора е пределно ясен. Онзи който има гражданско самосъзнание ще стои един ден без ток, а безотговорният му е през оная работа.
Дали ще е ток или вода, нечие достойнство или търпение, трудно се приучва на пестене...
0

#74 Потребителят е неактивен   Аделаида 

• Приятел на Портала
  • ПипПипПипПипПип
  • Преглед на блога
  • Преглед на галерията
  • Група: Модератори
  • Регистриран: 22-март 06

Публикувано: 02 март 2010 - 20:49

Доста голяма част от мъжете Азбуки са възпитани да са такива. Далеч съм от мисълта, че са се родили да са такива.
Възпитани са да чакат всичко на готово, защото трябва да се грижат за тях и то по задължение, а ако дори нещичко не им хареса те са безкрайно недоволни и стават повече от арогантни защото видш ли жена им е сгрешила и не е направила нещата така както на тях им се иска...Възпитани са да са готованковци, да се държат грубо и просташки и да си вярват, че са прави. Прави винаги и във всичко. А още по - лошото е, че освен да са груби в езика си те могат и да са побойници?!?
А въпроса е защо, тези мъже са с такова поведение, защо са възпитани така? И това не е ли лоша услуга и за тях самите и за обществото? А има и такива, които просто повтарят модела на поведение на своите родители? Добре, де но когато стигнат до една определена възраст подобен тип мъже не се ли виждат отстрани и ако случайно вземат мъничко да не се харесат, нямат ли силата макар и бавно и лека полека да се променят...

Същият е и проблемът с жените, които търпят подобно поведение и унижение.

Може би всички ние трябва да се събудим, да порастнем и както и да сме възпитани, каквото и да сме преживяли и видяли, да разчупим рамките на такъв вид поведение за да помогнем и на себе си и на обществото в цяло.

Защото от този тип поведение, идва и още по -голям проблем агресиято у децата: И насилието в училищата

Публикувано изображение

Просто Анна

1

#75 Потребителят е неактивен   marginal 

Публикувано: 02 март 2010 - 22:06

Аделаида, не се възбуждай толкова:rolleyes:.
"Нищо ново под слънцето" както имаше един такъв лаф.
Тва за което си мечтаеш е открито и се прилага от десетилетия в Канада, казва се: хомо-сексуализъм.
Той си има разбира се и свойте недостатъци, например, лесбийките в старанието си да подобяват на мъжете, често стават агресивни и мързеливи.
Иначе, жените които търпят насилие се наричат мазохистки и аз не виждам кой какъв проблем има с това.
Все 1, някой да ми дойде в къщата и да почне да ми дава път в живота, как не трябва да ям люто, щото според еди кой си вестник, било вредно за еди какво си.
0

#76 Потребителят е активен   Христо6 

• Приятел на Портала
  • ПипПипПипПипПип
  • Преглед на блога
  • Регистриран: 06-декември 07

Публикувано: 29 юни 2010 - 22:12

Противоречив регион са балканите. :hmmmmm:

Ovo je Balkan - Bajaga

Мнението беше редактирано от Христо6: 29 юни 2010 - 22:25

0

#77 Потребителят е неактивен   veselinvalchev1981 

• Участник
  • ПипПипПип
  • Регистриран: 01-юни 07

Публикувано: 30 юни 2010 - 06:04

Преглед на мнениеazbuki, на 04 юли 2009 - 10:29, каза:

Една от най-отблъскващите гледки за мен в България (и общо взето на Балканите) е начинът, по който една широко разпространена порода темерути се държи с жените. Редовно ги овиква за щяло и нещяло, плюе и ругае наляво и надясно, уригва се, почесва се и т.н. Това само така горе-долу за обрисуване на типажа. Такива индивиди често си хващат някоя нежна девойка, която съсипват психически. Тя задължително трябва да се старае, за да му е добре на темерута, включително и да се грижи за външния си вид и да се държи като перфектна дама - докато той се държи по гореописания начин. Думата финес или някакви по-нежни чувства или усещания на въпросния представител на мъжкия пол са чужди. Някакви си там философски размисли и разговори за живота и човешките взаимоотношения по-добре да не се водят. Това важи и за евентуалните му деца, ако ги има. Подчертавам, че това няма връзка с интелигентността на мъжа. Той може дори да е много интелигентен, но в емоционалния си живот си остава това - първобитен човек, свикнал да му се угажда и от мама и от съпругата, при което и за най-малкото "прегрешение" те биват овиквани, а понякога и удряни. Може индивидът да се занимава с високи технологии, но в личния си живот си остава нещо малко по-развито от маймуна. Това се комбинира с едно огромно количество малтретирани, комплексирани, психически изтормозени жени, заробили се от мисълта да бъдат притурка на въпросните (защото така правят всички...) и унижаващи се до последно, за да задържат "съкровището". Майките пък продължават да произвеждат такива "същества", възпитавайки ги на неуважение към себе си, толерирайки го, тъпчейки им вечно нещо в устата, за да не умре детето от глад. Таткото често се явява пример за подражание на "маминото детенце". За феномена българска свекърва не ми се говори, защото това е някакъв динозавър.

Не казвам, че такива явления ги няма и другаде, но ми се струва, че са един особено разпространен културен феномен на балканите, от който ми се драйфа, честно казано. Докога ще живеем в средновековието? Че целият свят, в който живеем, не само Балканите т.е., "не е свят за жени", ми е ясно, но освен реалностите на "Козият рог" нещо друго има ли да предложи творческото ни мислене и фантазията?

П.П. Не казвам, че западните мъже са цветенца, но определено са по-чувствителни и внимателни от много българи. Често съм чувала от тях коментари за изключително симпатичните български жени и изключително зле държащите се към тях български мъже. Повод за размисъл.

Съжалявам, но като се прибирам в България, ей за такива неща се замислям - защото това виждам.

Не съм попадал на такъв тип отношение към жените ,може би защото и не съм в такава среда но сигорно го има щом казваш .Хубаво е да се търси отговорност от родителите които са възпитавали темерутчето ,но аз питам защо жената търпи подобно отношение към себе си ,ако тя уважава и обича себе си никога не би допуснала така да се държат с нея ,но може би някой ще каже но тя го обича и затова е с него ,а аз ще отговоря че това не е обич ,по скоро е криворазбрана обич .А също ми е интересен фактът защо често момичетата немогат да изберат правилният за тях партньор ,и въпреки това продължават да са с този човек ?Аз си го знам отговорът ,но ей така си питам :) .
0

#78 Потребителят е неактивен   granat1 

• Приятел на Портала
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 13-октомври 09

Публикувано: 05 юли 2010 - 15:19

Преглед на мнениеАделаида, на 02 март 2010 - 20:49, каза:

Доста голяма част от мъжете Азбуки са възпитани да са такива. Далеч съм от мисълта, че са се родили да са такива.
Възпитани са да чакат всичко на готово, защото трябва да се грижат за тях и то по задължение, а ако дори нещичко не им хареса те са безкрайно недоволни и стават повече от арогантни защото видш ли жена им е сгрешила и не е направила нещата така както на тях им се иска...Възпитани са да са готованковци, да се държат грубо и просташки и да си вярват, че са прави. Прави винаги и във всичко. А още по - лошото е, че освен да са груби в езика си те могат и да са побойници?!?
А въпроса е защо, тези мъже са с такова поведение, защо са възпитани така? И това не е ли лоша услуга и за тях самите и за обществото? А има и такива, които просто повтарят модела на поведение на своите родители? Добре, де но когато стигнат до една определена възраст подобен тип мъже не се ли виждат отстрани и ако случайно вземат мъничко да не се харесат, нямат ли силата макар и бавно и лека полека да се променят...

Същият е и проблемът с жените, които търпят подобно поведение и унижение.

Може би всички ние трябва да се събудим, да порастнем и както и да сме възпитани, каквото и да сме преживяли и видяли, да разчупим рамките на такъв вид поведение за да помогнем и на себе си и на обществото в цяло.

Защото от този тип поведение, идва и още по -голям проблем агресиято у децата: И насилието в училищата

Публикувано изображение

За възпитанието и на мъжете и на жените носят отговорност родителите.Наблюдавала съм майки,които имат син и дъщеря - определено момчетата са привилегировани!В какъв съпруг ще се превърне момчето,което е гледано като писано яйце от майка,баба и сестра?!То не е научено да уважава женския пол,а само да го използва за "помощен персонал".
Публикувано изображение
0

#79 Потребителят е неактивен   късметче 

• Приятел на Портала
  • ПипПипПипПипПип
  • Преглед на блога
  • Група: Модератори
  • Регистриран: 05-ноември 07

Публикувано: 05 юли 2010 - 15:34

И в тази тема не съм писала, защото в моя живот ролите са разменени - разполагах с чудесни дядовци, и баща, който ми угаждаше, имам прекрасни отношения с брат си, защото той е прекрасен човек, мъжът ми ... ами не го заслужавам май :) ...
Другите мъже около мен - съседи, колеги, приятели се случва да имат и някои не перфектни особености, но не непременно към жените, а и към двата пола.

...ако има поне още една жена като мене, значи може да има и обратната тема.
Вложи Истината в душата си и Свободата, която търсиш, ще придобиеш!
Вложи Мъдростта в ума си! Светлината ще дойде и Знанието ще ти даде своята помощ.
Вложи Чистотата в сърцето си! Любовта ще дойде и истинският живот ще започне.

"Владей духовната сила безкористно и конструктивно." А.Бейли

1

#80 Потребителят е неактивен   granat1 

• Приятел на Портала
  • ПипПипПипПипПип
  • Регистриран: 13-октомври 09

Публикувано: 05 юли 2010 - 15:38

КЪСМЕТ си извадила късметче!:)
Публикувано изображение
0

Споделете тази тема чрез: