Мнението беше редактирано от azbuki: 08 февруари 2010 - 23:06
Синдромът балкански темерут и унизеността на българската жена И разновидностите му
#61 Гост_azbuki_*
Публикувано: 08 февруари 2010 - 23:05
#63 Гост_azbuki_*
Публикувано: 09 февруари 2010 - 00:33
Публикувано: 09 февруари 2010 - 09:45
princessa, на 29 септември 2009 - 22:40, каза:
Това много ми харесва
И за да няма пристрастия относно това, че защитавам бг мъжете, декларирам, че аз не съм бг мъж, а ром
На всички, които смятат, че бг мъжете НЕ стават, моля обърнете се към урок номер 2 от Уроци по Чудеса:
"Аз съм дал/а на всичко, което виждам, значението, което то има за мене"
Под дал може да разбирате, както дал, така и създал.
Уроци по чудеса
Мнението беше редактирано от БожидарЗим: 09 февруари 2010 - 09:46
Публикувано: 09 февруари 2010 - 14:53
Тука (в Монреал) преди около 10 години една българка беше убита от гаджето си който не беше българин, а албанец.
Албанците са по-добри от българите ...
#66 Гост_azbuki_*
Публикувано: 09 февруари 2010 - 15:06
Всъщност навсякъде си има плюсове и минуси. Като се помъча малко с някой немец и с неговата емоционална проблематика (недостъпност) и липса на спонтанности направо ми става мъчно за балканеца или за учителя ми по гръцки (грък), който най-сърдечно ми изтърсва, че ще ме пуха по главата с учебника, щото еди кво си не съм разбрала. Такива майтапи тука хората не разбират много-много, пък аз като ми рече това и направо се почувствах прегърната от тази негова спонтанна емоция. Идеше ми почти да го целуна. :-) А иначе и у немците би имало какво да ми липсва де. Готвят, чистят, не страдат от разпространените у нас стереотипи, поне сред по-старото поколение, и от синдрома на "маминия хрантутник". Направо е голямо "улеснение" да си имаш някой такъв вкъщи.
Кое е по-добре, а де? В крайна сметка май всяко нещо си има кусури и човек има нужда да се справя с нещата, както идват, а не да търси все нещо, което му липсва.
Мнението беше редактирано от azbuki: 09 февруари 2010 - 15:06
Публикувано: 12 февруари 2010 - 04:01
marginal, на 09 февруари 2010 - 14:53, каза:
Тука (в Монреал) преди около 10 години една българка беше убита от гаджето си който не беше българин, а албанец.
Албанците са по-добри от българите ...
Принцеса не е права. Може би още търси Принца. Е, не, че нещо, ама нема да го намери. Принцове няма, Червени Шапчици няма, Златни рибки - в зоомагазина.
Имам щастието да познавам мъже които никога не биха ударили жена, не биха се отнасяли с нея като с прахосмукачка и не биха я унижавали.
Срещала съм и доста от другите, бая майни съм теглила, както и да е.
Бтв, как така албанеца убива жена си и пак е по- добър не разбрах?

Another night, another demise, cadaverous wind blowing cold as ice...
I`ll let the wind blow out the light cause its gets more painful every time I die.
Публикувано: 12 февруари 2010 - 15:31
marginal, на 12 февруари 2010 - 04:48, каза:
Да, това го разбрах. Какво се опитваш да ми кажеш?

I`ll let the wind blow out the light cause its gets more painful every time I die.
Публикувано: 12 февруари 2010 - 16:15
И не само това, тука където живея, мъжа ти е с тебе докато има полза от тебе, след това те забравя и взима друга от която има повече полза.
Семействата се крепят изкуствено най вече на това, че ако се разделят, на единия ше му / и струва прекалено скъпо.
Не съм сигурен кое от двете е по добре, да имаш мъж темерут който те обича и държи на тебе, или лицемер, който би те захвърлил веднага, ако има някакво препядствие или по-изгодна сделка.
Публикувано: 12 февруари 2010 - 22:33
Някой биха предпочели ужасен край, отколкото ужас без край, замисли се.

Публикувано: 12 февруари 2010 - 22:49
Ако не се отнасяш така с тях, стават изключително лоши.
Та, хора има всякакви.
Публикувано: 02 март 2010 - 18:10
Венцислав_, на 04 юли 2009 - 11:13, каза:
всъщност щом ни дразни, значи не сме темерути...
и изобщо, като загубите в превода, единомислещите осъждащи еди какво си поведение се разбират, обосновават и аргументират разумно в своята позиция, за която обаче обекта (в случая темерутите) на разговор не му пука за това...
помните ли онези кампании "днес не използвайте електричество/вода/въздух" за да го спестим и спасим планетата? И се питам, кой ще последва този призив? Този който разхищава или този който пести природните ресурси!? Всъщност отговора е пределно ясен. Онзи който има гражданско самосъзнание ще стои един ден без ток, а безотговорният му е през оная работа.
Дали ще е ток или вода, нечие достойнство или търпение, трудно се приучва на пестене...
Публикувано: 02 март 2010 - 20:49
Възпитани са да чакат всичко на готово, защото трябва да се грижат за тях и то по задължение, а ако дори нещичко не им хареса те са безкрайно недоволни и стават повече от арогантни защото видш ли жена им е сгрешила и не е направила нещата така както на тях им се иска...Възпитани са да са готованковци, да се държат грубо и просташки и да си вярват, че са прави. Прави винаги и във всичко. А още по - лошото е, че освен да са груби в езика си те могат и да са побойници?!?
А въпроса е защо, тези мъже са с такова поведение, защо са възпитани така? И това не е ли лоша услуга и за тях самите и за обществото? А има и такива, които просто повтарят модела на поведение на своите родители? Добре, де но когато стигнат до една определена възраст подобен тип мъже не се ли виждат отстрани и ако случайно вземат мъничко да не се харесат, нямат ли силата макар и бавно и лека полека да се променят...
Същият е и проблемът с жените, които търпят подобно поведение и унижение.
Може би всички ние трябва да се събудим, да порастнем и както и да сме възпитани, каквото и да сме преживяли и видяли, да разчупим рамките на такъв вид поведение за да помогнем и на себе си и на обществото в цяло.
Защото от този тип поведение, идва и още по -голям проблем агресиято у децата: И насилието в училищата
Публикувано: 02 март 2010 - 22:06
"Нищо ново под слънцето" както имаше един такъв лаф.
Тва за което си мечтаеш е открито и се прилага от десетилетия в Канада, казва се: хомо-сексуализъм.
Той си има разбира се и свойте недостатъци, например, лесбийките в старанието си да подобяват на мъжете, често стават агресивни и мързеливи.
Иначе, жените които търпят насилие се наричат мазохистки и аз не виждам кой какъв проблем има с това.
Все 1, някой да ми дойде в къщата и да почне да ми дава път в живота, как не трябва да ям люто, щото според еди кой си вестник, било вредно за еди какво си.
Публикувано: 29 юни 2010 - 22:12
Ovo je Balkan - Bajaga
Мнението беше редактирано от Христо6: 29 юни 2010 - 22:25
Публикувано: 30 юни 2010 - 06:04
azbuki, на 04 юли 2009 - 10:29, каза:
Не казвам, че такива явления ги няма и другаде, но ми се струва, че са един особено разпространен културен феномен на балканите, от който ми се драйфа, честно казано. Докога ще живеем в средновековието? Че целият свят, в който живеем, не само Балканите т.е., "не е свят за жени", ми е ясно, но освен реалностите на "Козият рог" нещо друго има ли да предложи творческото ни мислене и фантазията?
П.П. Не казвам, че западните мъже са цветенца, но определено са по-чувствителни и внимателни от много българи. Често съм чувала от тях коментари за изключително симпатичните български жени и изключително зле държащите се към тях български мъже. Повод за размисъл.
Съжалявам, но като се прибирам в България, ей за такива неща се замислям - защото това виждам.
Не съм попадал на такъв тип отношение към жените ,може би защото и не съм в такава среда но сигорно го има щом казваш .Хубаво е да се търси отговорност от родителите които са възпитавали темерутчето ,но аз питам защо жената търпи подобно отношение към себе си ,ако тя уважава и обича себе си никога не би допуснала така да се държат с нея ,но може би някой ще каже но тя го обича и затова е с него ,а аз ще отговоря че това не е обич ,по скоро е криворазбрана обич .А също ми е интересен фактът защо често момичетата немогат да изберат правилният за тях партньор ,и въпреки това продължават да са с този човек ?Аз си го знам отговорът ,но ей така си питам
Публикувано: 05 юли 2010 - 15:19
Аделаида, на 02 март 2010 - 20:49, каза:
Възпитани са да чакат всичко на готово, защото трябва да се грижат за тях и то по задължение, а ако дори нещичко не им хареса те са безкрайно недоволни и стават повече от арогантни защото видш ли жена им е сгрешила и не е направила нещата така както на тях им се иска...Възпитани са да са готованковци, да се държат грубо и просташки и да си вярват, че са прави. Прави винаги и във всичко. А още по - лошото е, че освен да са груби в езика си те могат и да са побойници?!?
А въпроса е защо, тези мъже са с такова поведение, защо са възпитани така? И това не е ли лоша услуга и за тях самите и за обществото? А има и такива, които просто повтарят модела на поведение на своите родители? Добре, де но когато стигнат до една определена възраст подобен тип мъже не се ли виждат отстрани и ако случайно вземат мъничко да не се харесат, нямат ли силата макар и бавно и лека полека да се променят...
Същият е и проблемът с жените, които търпят подобно поведение и унижение.
Може би всички ние трябва да се събудим, да порастнем и както и да сме възпитани, каквото и да сме преживяли и видяли, да разчупим рамките на такъв вид поведение за да помогнем и на себе си и на обществото в цяло.
Защото от този тип поведение, идва и още по -голям проблем агресиято у децата: И насилието в училищата
За възпитанието и на мъжете и на жените носят отговорност родителите.Наблюдавала съм майки,които имат син и дъщеря - определено момчетата са привилегировани!В какъв съпруг ще се превърне момчето,което е гледано като писано яйце от майка,баба и сестра?!То не е научено да уважава женския пол,а само да го използва за "помощен персонал".

Публикувано: 05 юли 2010 - 15:34
Другите мъже около мен - съседи, колеги, приятели се случва да имат и някои не перфектни особености, но не непременно към жените, а и към двата пола.
...ако има поне още една жена като мене, значи може да има и обратната тема.

Помощ »