Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Миазмите. Какво представляват?


Дъгата

Recommended Posts

Вики, тази тема е много дълга и затова ще се опитам да описвам миазмите стъпка по стъпка, за да не ви доскучае.

В края на 18-и и началото на 19-и век в медицината е царял хаос и суеверие. Човечеството е приемало болестите като дело на Дявола или други зли сили.

Това е времето, когато Ханеман се посвещава на създаването на първата в историята на медицината, класификация на болестите.

Тогава, в началото на лечението с хомеопатични л-ва, той с изненада открива, че при лечението на привидно остри болести с очевиден успех, техните симптоми се завръщат периодично през определен интервал, влошавайки общото състояние на пациента.

Той посвещава 12 години труд, в откриването на причината, и открива че има някакво скрито, дълбоко състояние, което е движещата сила на повтарящите се симптоми и което състояние системно се влошава, въпреки временното подобрение от използваните хомеопатични лекарства.

Ханеман осъзнава, че лекувайки острите проявления на болеста, се занимава само с част от истинската болест, в противен случай болеста би била излекувана трайно с приложения симилимум. Той прозира, че трябва да се лекува и дълбокото, скрито състояние, което поражда острите болести.

Той разделя тези дълбоки, скрити състояния на четири групи:

Първата група болести е причинените от външни механични причини - травмите

Останалите три групи Ханеман нарича с общия термин "Миазми" (означава замърсяване, предразположеност)

Първият Миазъм е Псоричния - наречен "Майката на всички болести"

Вторият ------------ Сикотичният

Третият ----------- Сифилитичният

По-късно са добавени Острия миазъм и миазми, които лежат между тези три основни миазма.

Tubercular, Carcinosin, Typhoid, Мalaria, Ringworm, Leprosy

Редактирано от Alexander
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Да започнем с Туберкулиновия Миазъм, като един от най-често срещания и особено актуален сред децата Миазъм, който според моите наблюдения и анализи се припокрива с идеята за Децата Индиго.

Ключовото усещане е, че го Душат, задушават, вкл. и задушаван от бюрократични формалности, и за да се измъкне от тази ситуация, трябва да използва цялата си енергия, да работи мн. бързо и интензивно! И тук стигаме до загадката наречена Хиперактивното дете!

Хиперактивност, особено изразена при децата, казваме че "горят като фитил, запален от двете страни"! Те нямат време да седнат и да ядат вкусните манджи на Мама, затова набързо хапват някоя подадена им филия с масло и саламче отгоре, но най-вече обичат и налитат на сладки и най-бързият доставчик на енергия - Шоколада!

Не ги насилвайте да ядат топли или горещи блюда, дайте им нещо студено от хладилника, най-добре.... сладолед. Могат да изядат килограми, тъй като обичат и студено прясно мляко от хладилника.

С малки изключения, категорично отказват каквито и да са зеленчуци и плодове.

Обожават разнообразието, и ако сте вдигнали ръце отчаяни от тяхната Хиперактивност, само им кажете

"магическата" дума: "Излизаме, отиваме на пътешествие" и... гледайте какво става! :thumbsup2:

Под разнообразие, като пораснат, се разбира и... сексуално разнообразие.

Внимавайте и с твърде ранното сексуално развитие и интереси при децата в предпуберитетна възраст! Като малки обичат да се събличат голи, без още да осъзнават защо...

Характерно при децата, а и възрастните е Страх да останат сами и стремежа им да са обградени от колкото се може повече приятели и познати (Phosphorus) . Лесно се сугестират и влияят от приятели. Дори и някое дете да го удари, той не отвръща, за да не го загуби като приятел?!... Дърпат майките да ги запишат на курсове, там където има много деца.

Свободолюбиви и не признават никакви ограничения, стигайки до Деструктивност, "тръшкане" на земята, ритане, удряне, чак до удряне на главата си в пода, леглото, стената...

Много даровити деца, особено надарени с музикален "слух", най-ярки представители: Бетховен, Моцарт, Вивалди, Шопен. Последният умира от Туберкулоза.

Вивалди, който се е оплаквал от стягане в гърдите и задух.

Подсъзнателната, унаследена от някой боледувал от Туберкулоза, близък или далечен прародител "Идея" на всичко изброено дотук е, че туберкулозно болния ще живее кратко, и затова трябва бързо да се наживее!...

Като патологии, децата а и възрастните може да боледуват от често рецидивиращи бронхити и пневмонии или хронични Ангини.

Всички настинки от носоглътката бързо и безпрепятствено слизат в белите дробове, защитната реакция на жизнената сила е с мн. бързо покачваща се висока Температура - до 39.5 - 40С! като и тогава могат да запазят активноста и жизненоста си.

Туберкулозния бацил, един от няколкото известни с прозвището "вътреклетъчни вампири", каквато е и хламидията, мн. трудно могат да бъдат "нахранени" с Антибиотик, тъй като живеят вътре в клетката и ползват нейните резервни депа с енергия!

Особено опасен мутант се е появил от няколко години и коси наред, бедни и богати!

Но не се плашете, хомеопатията чудесно се справя и с него, тъй като хомеопатичната лечебна парадигма не е пряко воюване с бактериите и вирусите, а то е и до голяма степен безполезно, предвид светкавичното им мутиране (за 20 минути!), а хармонизиране на човека, правейки го недобра "почва" за развитието им, и същевременно давайки на жизнената сила огромен обем информация, как сама да се справи с туберкулозния бацил, бил той и мутант. :thumbsup:

Редактирано от Alexander
Линк към коментар
Share on other sites

Да започнем с Туберкулиновия Миазъм, като един от най-често срещания и особено актуален сред децата Миазъм, който се припокрива с идеята за Децата Индиго.

И тук стигаме до загадката наречена Хиперактивното дете!

....... само им кажете "магическата" дума: "Излизаме, отиваме на пътешествие" и... гледайте какво става! :thumbsup2:

бързо покачваща се висока Температура - до 39.5 - 40С! като и тогава могат да запазят активноста и жизненоста си.

Благодаря за прекрасното описание!!!:thumbsup2:

А би ли ни разказал, моля, когато имаш възможност

за майките-канцерозинки???:rolleyes:

Линк към коментар
Share on other sites

Viki3

Благодаря за прекрасното описание!!!thumbup2.gif

А би ли ни разказал, моля, когато имаш възможност

за майките-канцерозинки???rolleyes.gif

А защо само майките, може ли и татковците?

Утре, така, на час по лъжичка ще ви бъде по-интересно, ще поддържам огъня... :D:3d_106:

Редактирано от Alexandar
Линк към коментар
Share on other sites

Карцинозинов (Раков) Миазъм:

Основното усещане при хората принадлежащи към Раковия миазъм е, че оцеляването им зависи от това , как изпълняват задачите си, които усещат че не са в състояние да изпълнят. Те се напрягат до крайност, с надеждата, че ще успеят, тъй като за тях неуспехът е равнозначен на смърт и деструкция. При това, всичко трябва да бъде удържано под пълен КОНТРОЛ и за засъжаление най-много го "отнасят" беззащитните им деца, особено по-голямото !

Контрол и Планиране са ключовите думи, които минават като червена нишка през мислите и действията им. И нещо което им е непознато, тъмно и поради това неподлежащо на контрол, каквата за тях за съжаление е и хомеопатията, ги ужасява и те го отхвърлят и избягват! Затова и като правило, те избягват и отхвърлят хомеопатията като лечебен метод и така изпускат шанса да бъдат излекувани в ранния стадий, докато още няма метастази и успехът е много по-сигурен.

При хората Carcinosinum често срещаме история в детството, когато са полагали много големи усилия, в опита си да оправдаят много големите очаквания на родителите, и под техният много строг контрол са трябвало да бъдат много прилежни и послушни в опита си да оцелеят.

Настръхвам, когато някой родител, обикновено таткото каже: "моето дете е изпълнително и послушно като войник"!?...

Децата Carcinosinum са твърде отговорни за възраста си и се държат прилично, като възрастни, обаче това често ги прави невротични, което понякога е така силно изразено, така натоварващо е да успеят да оправдаят свръх очакванията на родителите, че могат да стигнат и до суицидни настроения!

Например на т.н. ЕМО деца, девиза е: " Кухнята, ножът, вените - край на проблемите!"

По-късно, самите те си налагат най-високи, почти недостижими цели и сами се заставят да ги реализират.

Те гонят перфекционизъм, като почти се самоунищожават. При Раковия миазъм, трябва да се положат свръхчовешки усилия, като условие за оцеляване. Човекът има усещането че трябва да се разтегли като ластик, в нечовешко усилие да оправи всички проблеми и изпълни всички високи задачи, които си е поставил.

Оцеляването им зависи от контрола над себе си и над околните, и огромното усилие за въвеждане на ред над обкръжаващият ги хаос.

Това е компенсаторна реакция, на подсъзнателния вътрешен хаос, който понякога се усеща като психо/емоционално "завихряне".

Самата болест - Рака, е срив на всички механизми, които контролират тялото, хаотично поведение на клетките, чието поведение излиза от Контрол! А самата ракова клетка е перфектна - тя е вечна, тъй като си е изключила биологичния часовник, поставен от Твореца и непрекъснато се дели и размножава! Неосъзнавайки че убивайки организма, който я храни подготвя и собствената си смърт!

Необходимоста от съвърщенство на хората в Карцинозиновия миазъм и това че те са преди всичко много изискващи и критични към себе си, ги прави много чувствителни към упреци и много лесно се обиждат.

Ако нямат проблеми за решаване, те сами си създават такива и смело се хвърлят в неистова борба за решаването им.

Поради тяхната болезнена необходимост от съвършенство се поражда и тревожно очакване.

Обикновената чистота и подреденост не са им достатъчни - те трябва да покажат съвършенство! Единствено спокойни са късно вечер, когато всички заспят, всичко е съвършено подредено и под контрол, който никой не може да наруши!

Децата могат да бъдат много надарени - математика, живопис, музика, танци и са много съчувстващи към страданието на животни и хора.

Чувстват се много добре по време на гръмотевична буря и дори и се наслаждават.

Изпитват огромна състрадателност към страдащи хора и животни, която ги разтърсва и е непоносима за тях!

Голяма тревожност за здравето, страх от болести, особено от рак.

Наличие на фамилна ракова анамнеза!

Затова деца и внуци на раковоболни, трябва да изкарат профилактичен хомеопатичен курс на лечение, който ще ги изведе от опасната "ракова зона", където всеки карциноген лесно може да отключи рак - в безопасност! Там където карциногенните фактори много трудно биха отключили рак.

Така че, като профилактика, ролята на хомеопатията е незаменима и с чудесно лечебно въздействие!

С помоща на Хомеопатията се лекува рака особено в началния стадий, докато още няма метастази.

Макар и мн. рядко, но има случаи на излекувани раково болни и в 4-тия стадий на болеста. Хомеопатията има и редица хо лекарства, които редуцират болката на болен в терминален стадий, до поносима и пациента е в съзнание, а не "зомбиран" с морфин и др. под.

Редактирано от Alexander
Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Да ви представя сега, един друг основен Миазъм - СИКОТИЧНИЯ МИАЗЪМ.

Основното усещане на този миазъм е: "Аз съм добре, докато слабоста ми е прикрита. Зная че тази слабост не е фатална, но ако бъде разкрита, то другите ще започнат да ме критикуват и ще загубя много. Затова трябва да направя всичко възможно, за да я прикрия."

Опасенията, че може да бъде изложен на показ, е един от главните страхове при Сикотичния миазъм.

Винаги е в тревожно очакване, че нещо лошо ще се случи, страхува се от нещастия и има вътрешно усещане за това, нобяснимо вътрешно усещане.

Поради това е погълнат от собствените си мисли и е разсеян. Мислите му го връхлитат една след друга толкова бързо, че една минута му се струва като час и затова времето му минава твърде бавно.

За да пркрие вътрешната си сабост, той може да премине в противоположното състояние и да стане груб, егоистичен, безчувствен и да действа така, сякаш нищо не го безпокои или засяга. Така той се стреми да прикрие вътрешната си слабост и безпомощност.

Той не поема отговорност, и не прави нищо, защото ако не се справи добре, то слабостта му ще бъде разкрита.

Той използва всички средства за да защити и оправдае своята подозрителност, свадливост и склонност да наранява другите, включително и животни. Той е сърдит и раздразнителен.

Рубрики:

- Болести от тревожно очакване

- Извънредна подозрителност

- Мн. чувствителен към упреци

- Страх от нещастие

- Времето тече много бавно, струва му се много дълго.

- Егоизъм, себичност, ревност

- Угризения, сякаш е виновен за нещо

- Страх от тъмното и делюзии, че някой стои зад него

- Страх от смъртта

- Слаба памет, забравя имена, думи, ангажименти.

- Заобикаля въпроса, не говори по същество

- Печален, мрачен, облекчава се от плач

- Неангажиран

- Желание за сладко и кисело, за сладко и солено

- Потта оставя жълти петна, които се изпират мн. трудно

- Неспокойни крака

- Мазно лице

- Брадавици и израстъци по кожата

- Пълен, предразположеност към напълняване

- Ясновидство

- Много идеи, но неуверен в изпълнението им

- Ревматични заболявания

- Морският въздух го облекчава

Сикозата се развива, след потисната в дълбочина с антибиотици Гонорея и поради това се е превърнала в системна стигма, която прониква във всяка клетка и се предава през много поколения в потомството!

Във вторичния стадий на Сикозата, почти всяка болест се проявява като възпаление.

Има случаи, когато скоро след женитбата, съвършено здраво и енергично момиче започва да се влошава, отпаднало е и лесно се разболява. Развива анемия.

Причината за това е предаването на вторичните симптоми на Сикозата при половия акт.

Появяват се киста на яйчниците или възпаление на Фалопиевите тръби.

Вторичните и Третичните симптоми на Сикозата могат да бъдат напълно изкоренени чрез хомеопатично лечение.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 10 years later...

Мале, страхотна тема!

В 21.01.2010 г. at 17:20, Alexander каза:

Утре, така, на час по лъжичка ще ви бъде по-интересно, ще поддържам огъня... :D

Айде, че вече изгарям! Моля!

Давай и нататък, man! Какви са спецификите при Typhoid, Мalaria, Ringworm, Leprosy? Каква е патологията в мисловния модел? Че първите два ги имам!

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...