Прехвърляне към съдържание


Снимка
* * * * * 1 Гласове

Лечебни кризи по време на житния режим


 • Please log in to reply
48 мнения в тази тема

#1 Иво

Иво

  Администратор

 • Администратор
 • ПипПипПипПипПип
 • 2369 Мнения:

Публикувано: 05 февруари 2010 - 10:21

В статията на д-р Балтова за житния режим четем:

"По време на поста човек трябва да запази бодър дух и радостно разположение, да мисли съзнателно за обновлението на организма си. Ако се почувства физическо или психическо неразположение, най-добре е постът да се прекрати. Обикновено на втория или третия ден се преминава през „лечебна криза“ - може да се появи главоболие, чувство на глад, раздразнителност и др. Оплакванията би трябвало да преминат като се изпият една-две чаши гореща преварена вода и се вземе малко мед и орехи. В никакъв случай не бива да се стига до усещането за мъчение по време на житния режим. Понякога е по-добре той да бъде по-кратък, но да бъде съпътстван с лекота и радост."

Освен описаните от д-р Балтова неразположения може да се срещнат и други като: отпадналост, виене на свят, причерняване (особено при хора с ниско тегло по принцип), увеличаване на нуждата от топлина и движение / почивка, обаждане на стари болежки, внезапна нужда от повече сън и др. При други кризите са повече на емоционално или мисловно ниво. Също съм забелязал, както е писано и в статията, че тези лечебни кризи са главно в първите 3 дена.

Ето още едно споделено мнение по темата от форума за житния режим:

"Кризата" при някои хора е още през първия ден, при някои- 2-я , че и дори 3-я. От моите наблюдения всл. на 4-годишния ми опит с житния режим знам, че хората, които следят за храненето си през годината (правят поне 1 пречистващ ден през седмицата, или лечебно гладуване на 3 или 6 месеца (3-10 дни на плодове и чай например) понасят житния режим по-лесно, защото организма им се е освобождавал периодично от натрупаните токсини. При тях реакцията започва още 1-ия ден и приключва още тогава. За тези, които не са се ограничавали - реакцията закъснява с ден-два. Затова са неприятните усещания. И почти всички мислят, че така ще е до края и често се отказват в първите 3 дни! Нищо подобно! Повярвай ми - ако издържиш максимум до 3-ия ден, след това започваш да се чувстваш съвсем различно - изпитваш лекота на всяко едно ниво! Житото засища повече от плодовете и реално до края на 10-ия ден чувството за глад отсъства. Когато не се чувствам добре към края на 1-ия ден си мисля за страданията на житните зрънца, които се жертват ежегодно за нас, хората. Това ми помага. :)


А вие имали ли сте лечебни кризи по време на режима?

Ако да какви?
Как сте ги преодолели?

Моля споделете опит.

 • 0

Съществува мрежа от енергия, течаща през всички живи същества.

Благоденствието на този свят... е навсякъде около нас.


из филмът "Аvatar"


#2 Слънчева

Слънчева

  Приятел на Портала

 • Модератори
 • ПипПипПипПипПип
 • 5968 Мнения:

Публикувано: 05 февруари 2010 - 10:56

Първият ми житен режим беше с негрухано /живо/ жито. Реших да го направя спонтанно и се получи. Само първите два-три дни като готвех на близките си ми се хапваше, но иначе настроението ми беше весело, чевствах се добре... Видимо лицето ми беше светнало и сякаш имах крилца.

Сега житния ми режим още първия ден се провали. Бях измръзнала навън, неприятна ситуация ми изпи силите, емоционално не бях се балансирала. Спрях го. Но пък веднага след това успях да се овладея и сега се чувствам прекрасно. Може би след време ще мога да го направя.
Интересното е, че когато не казвам на никого, че ще правя режим, се получава и нямам проблеми. Но, когато споделя имам проблеми...:feel happy:
 • 0

#3 Иво

Иво

  Администратор

 • Администратор
 • ПипПипПипПипПип
 • 2369 Мнения:

Публикувано: 05 февруари 2010 - 11:01

Още малко мнения от различни участници от предходните години:

откакто съм на житен режим чувствам болки на места, на които съм имала някакви проблеми. /имам извършена операция на коляното/. Надявам се каквото има да се регенерира, че ще се регенирира. :D


Главоболието, което се появява е признак, че организма е бил токсиниран и се чисти. Болките в дадени части на тялото са т. нар. лечебни кризи.


Здравейте,
Правя Режима трета или четвърта година. При мен действа винаги така: първите три дни имам много силни болки в кръста и главата. Предполагам, че организма ми започва да се бунтува защото не му поднасям порцията отрова - цигара с кафе, или защото наистина има какво да прочиства. От четвъртия ден съм физически добре. По-големия ми проблем мисля, е с нервите. Ставам по-нетърпелива и избухлива, не премълчавам, както обикновено, когато някой ме подразни, а реагирам остро. Сигурно и в духовно отношение има много да се прочиствам или придобивам качеството, което ми е необходимо. Ставам по-пряма и дръзка, но това ми харесва. Поздрави и успех.


Днес ми е втория ден от житния режим , малко ми се вие свят , но най вероятно защото организма се прочиства от токсините. Миналата година издържах 5 дни , дано тази година да успея до края!? Оперирана ми е щитовидната жлеза, но предполагам , че няма да имам проблеми да направя житния режим. Успех на всички!


И на мен малко ми се вие свят, пиех по две чаши кафе дневно, сега естествено го спрях. Освен това никога по-рано не съм се ограничавала и за храна, но колкото издържа. За сега се държа. Това е почистване на тялото и на душата. Така и го усещам и ми е леко. Успех и много усмивки на всички!кръвното ми падна чак днес а предишните дни се чувствах леко превъзбуден. Друго нещо което наблюдавам в момента е че трудно се концентрирам.


На мен днес ми е 6-ти ден и се чувствам чудесно, имах съмнения, че ще издържа, но се оказа обратното. Имах леко главоболие втория ден, но вече изчезна. Много съм щастлива, че започнах режима.


Здравейте на всички съмишленици на житния режим!Днес ми е 7-ми ден и се чувствам много добре!(може би трябва да спомена, че това е първа година през която правя житния режим) Първия ден много ме боля глава, но на другия ден отмина.До петия ден се появяваха тук там леки неразположения - наболяваше ми и леко челюста вероятно от дъвченето - но сега се чувствам много добре.... Пожелавам успех на всички до края на режима!


Привет на всички! Аз също правя за първи път житния режим. Имах притеснения, че изобщо няма да издържа не толкова заради храната (тя даже ми идва в повече) ами заради това че няма да пия КАФЕЕЕЕЕ. Очаквах поне през първите дни да се разцепя от главоболие (както при други опити да спра кафето е ставало) и да имам доста сериозен запек, обаче ТЦ, нямам никакви проблеми, нито дори най-малко неразположение, напротив метаболизма ми се засили.Моника13, благодаря ти за споделения опит, аз първия ден го започнах сутринта и не ми беше зле, но прецених, че тъй като не съм си вкъщи по цял ден и пътувам доста често ще ми е трудно да го изпълня целия, а и покрай стомаха ми реших да поизчакам и просто да го направя по друго време макар и да има по-малък ефект.
Стомаха ми също като твоя, гастрит, нервех стомах. И понеже съм забелязала, че понякога като консумирам жито ми става кофти и за това реших, че не е сега момента, но след като сподели своя опит се позамислих, защото мога просто да пробвам и сама ще преценя дали да продължа по нататък.


Аделаида, и аз имам проблеми с моя стомах( имам хроничен гастрит) и житния режим от 10 дни не ми понася много добре. Затова го правя два пъти годишно по пет дни и по този начин се чувствам много по добре , а и не се получават голями проблеми при захранването.


От прочетеното стана ясно, че след 5-я ден започва възобновяването на клетките, които до сега са се чистили. След главоболието през първите 2 дни, получих леки болки в кръста, но иначе се чувствам прекрасно и всяко мое действие е много точно и премерено, както никога до сега. Далеч по концентрирана и експедитивна станах изведнъж, чак не мога да се позная!


Малко ми се вие свят, но не е нещо фрапиращо. Интересното е, че около обед ми се доспива и ми се прилягва, но 15-20 минути са ми достатъчни.


При мен слабото място е челюстната става и още на втория ден ме заболя от дъвчене + някои стомашни неразположения, но може би е наистина изчистваща криза.


Днес ми е десети ден на житен режим. Много съм доволна от резултата. Преди да го започна имам чувството, че ме бе хванала пролетната умора. Ставах трудно сутрин, бързо се уморявах и пиех страшно много кафе. Освен това ме бе обхванала някаква апататия. След като преминах неразположението през първите дни на режима/при мен то бе силно главоболие през първия ден ипо-слабо през втория и третия ден/ тонуса ми се подобри изведнъж. Събота цял ден съм се разхождала с приятели без да огладнея или да се уморя. Даже си пропуснах обяда с житце.Следващите дни нямах никакъв проблем с домашните задължения и ходенето на работа. Преди години съм правила гладуване по Брег 7-10 дни и мога да кажа, че житния режим не може да се сравнява с гладуването. Житният режим е приемане на минимума от който се нуждае тялото, за да вършим ежедневните си дейности, докато при гладуването за мен е невъзможно да следвам ежедневните си дейности.... И още нещо -кафето въобще не ми липсва. При положение, че кръвното ми е 90/60. Дори сега се чудя дали в бъдеще да пия всеки ден кафе или от време на време. Определено смятам, че този режим ще стане част от живота ми.


Привет :) През февруари за първи път правих житния режим и ми повлия дотолкова добре, че се замислих дали да не продължа с житцето. Реших - като за начало да не прекалявам. А в събота започнах отново. За съжаление този път не ми е толкова добре и лесно. За сега се справям, но в момента, в които усетя, че нещата стават насила, смятам да прекъсна! Може би февруарският житен режим е уникален в същността си - космос, земя, житце и човек,очистване и хармония?!! :angel:


през последните два дни не ми се общува с никого и изпитвам раздразнение, когато някой ми се обади или поиска да се видим.Чудя се, дали това се дължи на житния режим?


Искам да ти кажа, че според мен това нежелание за общуване е положителен ефект- индикатор е, че започваш да изчистваш натрупвани емоционални шлаки. В такъв период интуицията ти подсказва, че е добре да останеш със себе си, защото се пречистваш. Периодът ще отмине! Поздравления за това! :)


Част от физическите проблеми ,свързани със същинската фаза на Житния режим ,се дължат на липса на предварителна подготовка за режима/поне десет дни/.Тя е свързана както с храненето/ вид на храната и калории/,така и с алкално -киселинния баланс .При повишена киселинност има доста проблеми.
Необходима е и психологическа ,и духовна подготовка.
Въз основа на правилно проведена подготовка в началото на тази година /преди 24 януари 2011 г./ ,много от правещите режима през този период се чувстват добре/по информация от тях/


 • 0

Съществува мрежа от енергия, течаща през всички живи същества.

Благоденствието на този свят... е навсякъде около нас.


из филмът "Аvatar"


#4 Донка

Донка

  Приятел на Портала

 • Глобални Модератори
 • ПипПипПипПипПип
 • 6441 Мнения:

Публикувано: 05 февруари 2010 - 23:37

Може би тук е мястото да споделя - втория ден всичко вървеше добре. Заради ангажиментите си, обаче, не успях да сложа нищо в устата си, включително и да пия водя в продължение на няколко часа. За моето ниско кръвно това се оказа трудно поносимо. На всичко отгоре, за да компенсирам забавянето, имах глупостта да "наваксам" с ябълката и водата първо. Усетих познатото гадене - помолих се за помощ и усетих, че мисля за картоф на пара със сол. Приготвих и изядох един - ефектът беше светкавичен. Малко разочарована сметнах, че съм провалила режима, но не - днес организмът ми отказваше да приема каквото и да е друго освен житото, ябълките и останалото... При това ми беше много вкусно. Само че внимавам вече да ги приемам разумно във времето и количествата и реда им.
Може и да е било урок, може и лечебна криза - има да го обмислям...
 • 0

Ученикът трябва да има сърце, чисто като кристал, ум, светъл като Слънцето, душа, обширна като Вселената, дух, мощен като Бога и едно с Бога! 


#5 Светлата

Светлата

  Приятел на Портала

 • Администратор
 • ПипПипПипПипПип
 • 711 Мнения:

Публикувано: 06 февруари 2010 - 22:25

Моите лечебни кризи са около 4-5 ден или по-точно 3-4 нощ, когато сънувам ужасяващи кошмари и съоветно на следващия ден съм абсолютен парцал, всичко ми е криво и доста се замислям дали да не откажа режима. Ако изтърпя този ден и се въздържам да проявявам нетърпението си, после изведнъж ми светва. Явно аз имам повече да чистя други работи отколкото физическото тяло :whistling:
 • 0

Всеки ден ти носи урок. Като научиш урока си, и денят си отива, като ти оставя един лист написан вътре в тебе. Учителя


#6 Надеждна

Надеждна

  Приятел на Портала

 • Модератори
 • ПипПипПипПипПип
 • 1712 Мнения:

Публикувано: 06 февруари 2010 - 23:10

Реших,че е най-удачно в тази тема да споделя своята опитност с режима. Тази година го правя за четвърти път. Ако може да се направи някакъв паралел с "рисковите" дни :rolleyes:, за първи път карам режима толкова леко - почти не усещам глад, нямам болки в кръста, имах съвсем слабо, почти незабележимо главоболие. Чувствам се почти постоянно весела, щастлива, жизнена, пълна с енергия... Имам чувството,че ще "превзема планини"! :feel happy: А пък денят ми протича като "по мед и масло" - отивам на спирката и рейса идва. Пристигам малко по-рано на уреченото място, но се сещам,че съм забравила да свърша нещо преди срещата ми с колежка. Оглеждам се и ксерокса се оказва точно пред очите ми. Правя си копието и се връщам на срещата точно, когато колежката ми идва... И все такива "случайно точно на време" нещица... :hypocrite:
 • 0
Красотата не е нещо статично, да я хванеш в един момент и да я задържиш завинаги. Тя е състояние на човешката душа.

#7 Ирина - Horus - Чебурашка

Ирина - Horus - Чебурашка

  Приятел на Портала

 • Участници
 • ПипПипПипПипПип
 • 789 Мнения:

Публикувано: 07 февруари 2010 - 01:06

*
ПОПУЛЯРНО

Принципно, пълните вегетарианци, които не употребяват храна от животински произход и термичнообработена - са с по-висока температура и зиморничави.
При себе си съм забелязала, че най-комфортно ми е в летните жеги и подържам 37.4 градуса като нормална телесна температура. Също така, понеже солта отсъства при мен - лятото понякога си овкусявам салатата със сирене, за да не ми прилошава, но тази година видях, че не ми понася добре и сиренето. Липсата на сол - също повишава температурата.
Сега по време на режима - вчера следобяд усетих втрисане и покачих температура на 38.2. Бях си вкъщи на топличко, омотана в грейки - и всичко беше добре. На втория ден пък вечерта изядох четири обикновени бисквити, защото пак усетих нужда от сол.
Днес, обаче, доста хвърчах по задачи - а тук валя дъжд и се намокрих.. Май понастинах сериозно и ме боли глава. Затова си правих чайове с мед и лимон.
От меда ме отпусна главата, обаче доста сериозно зъзна и в момента Публикувано изображение
 • 5
Публикувано изображение

#8 Синьозелена

Синьозелена
 • Участници
 • 24 Мнения:

Публикувано: 07 февруари 2010 - 15:41

Здравейте всички форумци и форумки! Аз съм нова, току-що се регистрирах и бих искала също да споделя нещо: 5-ти ден съм на житен режим и се чувствам много добре. Лечебна криза имах до средата на третия ден, изразяваше се в леко замайване на главата, вероятно от падане на кръвното и едно такова състояние на малко забавени реакции и отнесеност. Но в ранния следобед на третия ден сякаш някой натисна някакво копче и изведнъж направо ми просветна. Мисля, че беше свързано и с пресния лимонов сок, който започнах да прибавям към водата, която пия топла до поносимо гореща. От тогава до сега ми е много леко, свежо и светло. Не изпитвам глад, не мисля за ядене (само през първата нощ сънувах, че ям торта (!) и в съня си се стреснах, че съм нарушила режима), правя гимнастика и разходки на свеж въздух, пия мнооого вода - просто така съм свикнала - и се замислям по въпроса, с колко ли излишни неща се тъпча с нужда и без нужда в обичайното ежедневие...
Държа си торбичката с житото до касетофона и по цял ден му пускам да слуша хубава музика, а ако се покаже слънце (като вчера), го слагам на слънце. Мисля, че това му се отразява добре, както е с цветята.
Това беше от мен като за първи път.

На всички житни режимци пожелавам успешно пречистване и облагородяване Публикувано изображение

Мир, Любов и Радост
 • 1

#9 Иво

Иво

  Администратор

 • Администратор
 • ПипПипПипПипПип
 • 2369 Мнения:

Публикувано: 07 февруари 2010 - 16:02

Синьозелена, добре дошла и благодаря за споделения ценен опит!

Желая ти радостно и ползотворно довършване на режима! :)

 • 0

Съществува мрежа от енергия, течаща през всички живи същества.

Благоденствието на този свят... е навсякъде около нас.


из филмът "Аvatar"


#10 Криси

Криси

  Новодошъл

 • Участници
 • Пип
 • 243 Мнения:

Публикувано: 08 февруари 2010 - 14:35

Може би тук е мястото да разкажа как преди четири години реших за първи път да направя житен режим. Бях прочела в една книга (художествена литература), че египетските жреци били открили елексирПубликувано изображение , които регенерирал тъкани. (Аз тогава имах нужда от регенерация на тъкани, защото след сложна операция на коляното и 3 месеца ходене с патерици ме боляха и скърцаха всички стави.) Една от важните съставки на елексира (другите не бяха посочени) била покълналата пшеница. Поради липса на друга рецепта аз приложих тази за житния режим, но с покълнала пшеница (48 ч. покълване). Интересното при първото провеждане на житния режим беше, че на 4-5 ден направо окуцях с оперираното коляно (като преди това нямах проблеми с ходенето). Силните болки преминаха за 2-3 дена и при провеждането на другите режими не са се появявали. Скърцането на ставите изчезна напълно. И да си призная, (защото видях, че имаше зададени въпроси във връзка с това) по време на режимите пия слаб билков чай без мед, защото само с вода има по малка вероятност да го издържа.

По време на режимите установих, че за по-лекото изкарване има значение дали се намираш на чист въздух сред природата или в замърсения град. Ако си сред природата даже може да не усетиш, че си на житен режим.


 • 0

#11 Рейчи

Рейчи
 • Участници
 • 1 Мнения:

Публикувано: 09 февруари 2010 - 00:52

Здравейте! От няколко години правя житен режим и винаги първия ден ме боли много силно глава. Мисля, че е от липсата накафето, с което съм свикнала сутрин. И други болежки се обаждат, но главоболието е особен силно. От прочетеното разбирам, че това явно е лечебна криза.
 • 0

#12 Nan

Nan
 • Участници
 • 4 Мнения:

Публикувано: 09 февруари 2010 - 12:16

Здравейте,

За втори път прилагам житния режим. /Иначе от дълги години си спазвам коледния и великденски пост/ Изпитвам леки болки на местата, където знам, че по принцип си имам проблеми и това въобще не ме притеснява, защото знам че това е част от лечението. Опасението ми е друго:
Преди 2 години скоро след като приложих житния режим ми се появи нещо като черна запетая в дясното око, която се движи с движението на окото, а на лявото прозрачни точици. Ходих на лекар и ми казаха, че се дължи на леко отлепване на стъкловидното тяло на окото, което не се лекува.
След толкова време се престрашавам да повторя режима макар малко да се страхувам това да не се влоши, но и тайничко се надявам, че може пък да се подобриПубликувано изображение .

Ако някой е имал подобен опит, моля да сподели
Хубав и светъл ден!
 • 0

#13 една Българка

една Българка
 • Участници
 • 45 Мнения:

Публикувано: 09 февруари 2010 - 15:06

Искам да споделя. Много пъти съм правила житен режим. Понякога не издържам до 10-ти ден поради настъпило травмиращо събитие ,но общо взето го спазвам. Миналата одина обаче направих много тежка криза ,която се изразяваше в непоносими болки в ставите или мускулите. Не знам точно- нещо като скубане по дължина,което не ми даваше мира. Оказа се,че не пия достатъчно вода,а и кръвта се сгъстявала (така ми каза човек който от десетки години прави този режим). Още с първата чаша гореща вода и усетих как болката се разнася от топлината и изчезва. Невероятно блаженство . И започнах през целия режим да пия поне по 2 литра гореща вода и така всичко беше ок. Проблема ми сега е,че не мога да изям 100 грама жито на ден ако е сурово ,а май е важно количеството и другото- вече го варя .....по-точно го редувам. Не знам дали така в добре
 • 0
Да върнем Небесния знак!
Да започнем промяната от нас още сега!

#14 Иво

Иво

  Администратор

 • Администратор
 • ПипПипПипПипПип
 • 2369 Мнения:

Публикувано: 12 февруари 2010 - 22:07

Тази година лечебните кризички ми се състояха в следното:
- премаляване и чувство на отпадналост, главно сутрин и по-силно първите 3 дни; даже веднъж през нощта на втория ден ми пречарня, докато се връщах от банята
- занижено емоционално състояние по време на седмия ден вечерта и целия осми (това е стандартно за мен, точно за осмия ден)

Май за друго не се сещам....
 • 0

Съществува мрежа от енергия, течаща през всички живи същества.

Благоденствието на този свят... е навсякъде около нас.


из филмът "Аvatar"


#15 helen

helen

  Новодошъл

 • Участници
 • Пип
 • 145 Мнения:

Публикувано: 27 март 2010 - 09:19

Здравейте,
Правя житен режим за 4 път, но сега в края на март,защото бях много натоварена в началото на февруари.

Първите два дни ми беше много хубаво. Даже не изпитвах глад. А първите три пъти, в които правих режима доста гладувах в началните дни :3d_146:

Но на третия ден сутринта ме заболя главата. Същото денонощие спах 12 часа, защото само когато легна и започна да релаксирам тогава спира.

Сега ми е четвърти ден и продължава да ме боли:thumb down:

Ще изчакам и днес да видя какво ще стане, добре че е събота.
 • 0
"Любовта е най-добрата учителка."

#16 Божидар Цендов-БожидарЗим

Божидар Цендов-БожидарЗим

  Приятел на Портала

 • Участници
 • ПипПипПипПипПип
 • 3917 Мнения:

Публикувано: 27 март 2010 - 09:59

Болката в главата е от изчистването на токсините на физическо ниво и от енергийни прилепвания.

Аз правя друго прочистване, но ефекта е подобен. Първия път имах главобол 7 дена, болки в зъб все едно гранолом 1 денонощие, болки в коляното с блокиране и невъзможност за ходене 3 дена.
Болката в коляното мина най-вероятно, защото се усетих един момент на гордост и надсмиване над другите от миналото :)

Следващото прочистване такива болки нямаше. Предполагам, че ако след първото прочистване се явява пак главоболие и т.н., то начина на живот свързан с натрупване на токсини и прилепвания не е променен и затова същите кризи си ги има пак.


 • 0

— Какво нещо е човек!

— Черно зърно — отговорих аз.

— И черно, и бяло — усмихна се отец Сисой.

 

"Чорба от греховете на отец Никодим", Елин Пелин

 


#17 Пламъче

Пламъче

  Приятел на Портала

 • Участници
 • ПипПипПипПипПип
 • 3242 Мнения:

Публикувано: 27 март 2010 - 13:51

Всеки един режим целящ пречистване на организма предизвиква лечебни кризи.Колкото организма е по-наситен с токсини,толкова по-тежка е кризата.
Ако човек за първи път се подлага на такъв режим,разумно е той да е по-кратък.При всяко следващо прилагане на режима времетраенето му се удължава,а с всеки следващ път лечебните кризи стават все по-леки,докато почти напълно изчезнат.Това е сигнал за постигнато добро здраве.
Вегетарианците понасят глада и частичния глад много по-леко от месоядците.
При мен се е случвало да ме боли глава и да получавам хрема и грипоподобни симптоми.:)
 • 0

#18 helen

helen

  Новодошъл

 • Участници
 • Пип
 • 145 Мнения:

Публикувано: 11 май 2010 - 10:32

на третия ден сутринта ме заболя главата. Същото денонощие спах 12 часа, защото само когато легна и започна да релаксирам тогава спира.

Сега ми е четвърти ден и продължава да ме боли:thumb down:

Ще изчакам и днес да видя какво ще стане, добре че е събота.След четвъртия ден всичко се оправи. За мен след 5-ия ден настъпва едно блаженно състояние. Изпитвам удоволствие от самия режим. Това ми е четвъртата поред година и нямах никакви проблеми относно глада, но ме боля главата повече от предишните пъти :3d_104:
 • 1
"Любовта е най-добрата учителка."

#19 Бобаля

Бобаля
 • Участници
 • 21 Мнения:

Публикувано: 16 януари 2011 - 23:16

При гладуване кръвното явно също ми пада, защото ми се вие свят щом стана като съм седяла известно време, сутрин е същото, чувствам се и слаба. Ако трябва да извършвам някаква работа съм много немощна, и почвам и да треперя понякога. Притеснява ме обаче най-вече фактът, че ръцете и краката ми постоянно изтръпват... това нормално ли е? Някой знае ли защо се получава така? Това не е при житен режим, а при каране на пълен глад... пия вода или чай, между литър и два на ден...
Много ще се радвам ако някой има отговор на въпросите ми!
Поздрави!

Мнението беше редактирано от Бобаля: 16 януари 2011 - 23:17

 • 0

#20 Илен

Илен

  Участник

 • Участници
 • ПипПипПип
 • 382 Мнения:

Публикувано: 17 януари 2011 - 00:06

Аз досега не съм правила житен режим,смятам на 21 февруари да го направя за първи път.Ако във форума има лекар,който прави такъв режим би ли ми казал,как да процедирам при положение,че по принцип нормалното ми кръвно налягане е 100-70 или 110-75,освен това откакто се помня съм леко анемична и съм рибно веге.Като прочетох за лечебните кризи,смятам,че няма да е зле някой,който има практика с режима да ми даде съвет.Коментарът на Пламъче донякъде ми дава насоки,вие какво мислите?
 • 0
0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители