Прехвърляне към съдържание


Снимка

Изцеление по духовен път чрез учението на Бруно Грьонинг


 • Please log in to reply
2 мнения в тази тема

#1 Ани

Ани

  Приятел на Портала

 • Модератори
 • ПипПипПипПипПип
 • 2911 Мнения:

Публикувано: 20 февруари 2010 - 10:53

Hennef / Sieg, януари 2010 г.


Покана за международна поредица специализирани доклади

Изцеление по духовен път чрез учението на Бруно Грьонинг –
медицински доказуемо.
- Лекари разказват за своите наблюдения -Уважаеми колега, уважаема колежке,

С това писмо Ви информирам за международната поредица доклади на тема „Изцеление по духовен път“.

Има ли сериозно духовно лечение? Как да си представяме духовното изцеление? Действително ли е повече от сугестивно въздействие, от което може да се очаква най-много подобрение при психични разстройства? Може ли да разчитаме на благотворна или жизнена сила? Можем ли сами да получим такава сила?

През 1992 година бе основана Медицинско-научната специализирана група (MWF). За изясняване възможностите за духовно изцеление моите колеги и аз предлагаме специализирани доклади, за да предадем своя личен опит. Основа на докладите е учението на станалия известен чрез необикновени изцеления през 50-те години Бруно Грьонинг (1906 – 1959 г.), което до наше време е помогнало за оздравяване на хиляди хора от целия свят. Всяка година се изнасят около 400 доклада в повече от 60 страни, които биват посещавани от около 20 000 интересуващи се. Също лекари и хора с други медицински професии са станали свидетели по този път на удивителни изцеления за себе си и за свои пациенти и са намерили достъп до един специален източник на сила за всички професионални и лични потребности. Докладът ще се състои на:

24 февруари 2010 г., сряда, от 18:30 до около 20:30 часа

зала на Национален политехнически музей, ул.“Опълченска” №66, София

Референт: Д-р Андреас Фльорхингер


Поканват се лекари и представители на медицински професии, както и заинтересовани лица. Моите колеги и аз ще се радваме да можем да Ви поздравим на обявения доклад.


Допълнителна информация може да се получи тук и тук.

 • 0

#2 Ани

Ани

  Приятел на Портала

 • Модератори
 • ПипПипПипПипПип
 • 2911 Мнения:

Публикувано: 20 февруари 2010 - 11:11

Малко допълнителна информация:

Information zur Vortragsreihe:
Информация за поредицата доклади

„Изцеление по духовен път чрез учението на Бруно Грьонинг –
медицински доказуемо“Все по-голям става броят на хората, които не могат да получат изцеление чрез класическата медицина и затова търсят други пътища, за да възстановят своето здраве. При това се проявява нарастващ интерес не само към природо-лечението, но се отделя голямо внимание и на лечението по духовен път.

Многообразието на мненията, повечето от които са лишени от задълбочено познание и често биват поднасяни в полемична форма, правят спешно необходимо едно трезво разглеждане. Тъкмо постоянно изострящата се криза на съвременната система на здравеопазване, чиито разходи през последните десетилетия чисто и просто експлодираха при същевременното рязко нарастване броя на болните, не оставят място за идеологически спорове, а изискват решителни действия от отговорните кръгове в интерес на болните.
Така още в края на петдесетте години 200 болници в Лондон отвориха вратите си за изцелението по духовен път, а британската камара на лекарите още преди няколко десетилетия призна в едно свое становище, че чрез духовното изцеление е постигнато възстановяване на здравето на много хора, което не може да бъде обяснено от медицинската наука.

До същите резултати са стигнали и християнските църкви в Англия. Както изнася Карл Шнелтинг в своята книга „Духовно лечение“, духовното лечение е посочено в една публикация на британското правителство за правата на пациентите като вид терапия, напълно призната от държавната здравна служба. От началото на 90-те години в Нидерландия бе взето решение изцелението по духовен път, по подобие на Англия, да се интегрира в системата на здравеопазването.

Приятелски кръг Бруно Грьонинг

Аз имам няколко десетилетия опит в научната медицина като специалист по УНГ и имах възможност да изуча добре нейните възможности, но и нейните граници да помага. Винаги обаче наред с научната медицина съм се интересувал и от други сериозни пътища да помагам на болните. Преди години се запознах с Приятелския кръг Бруно Грьонинг. Приятелският кръг се гради на учението на станалия известен през 50-те години със своите необикновени изцеления Бруно Грьонинг (1906 – 1959 г.) По удивителен начин и в наши дни чрез използване на неговото учение стават необясними изцеления.

Представен във всички континенти, в общностите (местните групи) на Приятелския кръг на търсещите помощ се дава възможност чрез съзнателно приемане на духовната благотворяща сила да оздравеят от само себе си. Няма процедура или изследване, върху никого не се поставят ръце и не се провежда никаква форма на терапия.

При това този Кръг покрива образцово критериите за сериозно духовно лечение. Всички дейности се извършват почетно от благодарност за получени помощи и изцеления, за търсещия изцеление не възникват никакви разходи, разноските се покриват чрез доброволни дарения. Не се дават обещания за излекуване и никой не бива съветван да се откаже от необходимите терапии. Приемането на благотворящата сила не противоречи на никоя придружаваща медицинска терапия.

Лично преживяване

От моите пациенти, които сами бяха получили изцеление по духовен път, ми бе насочено вниманието към Приятелския кръг и учението на Бруно Грьонинг. Още в началото успях да усетя описаната от този човек целебна сила, като обилно благотворно протичане през тялото, което предаваше чувство на подсилване и възприятие на щастие. Като лекар за мене бе от особено значение, че след известно време сетивното възприемане получава впечатляващо потвърждение чрез медицинско изследване на необясними за мене изцеления.

Убеден чрез собствения си опит и обективна проверка посредством медицинска апаратура, се постарах заедно с един колега да обхванем и подредим настъпилите в общностите на Приятелския кръг изцеления, да ги проверим с медицински средства и когато е възможно да ги документираме по независим път. Точно в днешното време на криза в здравеопазването и една постоянно нарастваща сива зона на повече или по-малко сериозни оферти за лекуване, като лекар се видях задължен чрез факти, които могат да се докажат, да направя по-прозрачно духовното изцеление и неговите закономерности.

Медицинско-научната специализирана група (MWF) – международен форум на хора с лечителски професии

Постоянно нарастващият интерес към нашата работа в специализираните кръгове доведе през 1992 г. до основаването на Медицинско-научната специализирана група в рамките на Приятелския кръг Бруно Грьонинг. Междувременно към Специализираната група се числят няколко хиляди лекари, практикуващи лечители, медицински сестри и други хора с лечителски професии в 50 страни от целия свят. Ние обучихме немедици, които да записват обосновано Съобщенията за изцеление по критериите на клиничната анамнеза, за да ги проверяваме в кръг от лекари и специалисти. Едно собствено списание, което вече излиза на много езици, гарантира редовна обмяна на мнения в рамките на групата.

През 1992 г. MWF започна да изнася редовни доклади в големите градове в Средна, а по-късно и в Източна Европа, за да обърне внимание на колегите за възможностите на изцелението по духовен път чрез учението на Бруно Грьонинг. Междувременно докладите се изнасят от моите колеги и от мене в повече от 60 страни. Станаха възможни доклади в университетите и за студенти по медицина.

Заедно с лекарската комисия в известното място за поклонение Лурд (Южна Франция) MWF, доколкото ми е известно, е единствената група, която събира в тази форма систематично и в международен план духовните изцеления.

Защо доклад?

Толкова в един кратък обзор. По-подробна информация, особено Съобщения за изцеление можете да получите от предлаганото от MWF информационно списание или от Интернет (www.bruno-groening.org). Но чрез този материал не може да се замести личното запознанство.
От докладите ще научите за медицински документирани изцеления, можете да говорите сами с изцелените, ще получите впечатление за живота на Бруно Грьонинг и аргументирано изложение за досега известните ни закономерности в действието на благотворящата сила. Не на последно място виждам важната причина за посещение на докладите в това Вие сами да усетите силата. Трябва да се научите да приемате в себе си „хайлщром (благотворящия ток)“, както Грьонинг наричаше духовната благотворяща сила. Тази сила е това, което помага и лекува.

При наличие на по-нататъшен интерес за Вас съществува възможността да бъдете приети в подразделенията на MWF. Ще получавате редовно и безплатно излизащото за вътрешно ползване списание, покани за международни специализирани Конференции и на редовните срещи на регионално ниво и звукозаписи на най-важните доклади на Конференциите.

Д-р по медицина Г. Блетнер
 • 0

#3 ivail

ivail

  Новодошъл

 • Участници
 • Пип
 • 231 Мнения:

Публикувано: 12 септември 2012 - 07:44

Качил съм онлайн документалния филм - Феноменът Бруно Грьонинг - По следите на "Чудодейния лечител"


Събират се дневно към 30 000 души под прозореца му - масово лечение.

Който желае да гледа филма, нека да ми изпрати лично съобщение, и ще отговоря с линк. Филма може да се гледа онлайн - не е нужно да се сваля.

Мнението беше редактирано от ivail: 12 септември 2012 - 07:54

 • 0

Принципите за мен са по-важни от обсъждането на следствията.
Предпочитам обсъждането на някои теми чрез личен диалог в Skype - ivaiil

Неподправеното Евангелие

0 потребители четат тази тема

0 регистрирани потребители, 0 гости и 0 анонимни потребители