Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Допринасящи


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/30/11 in all areas

 1. 8 points
  Мисъл за деня-30.06.2011 г. Като четете Евангелието, вие казвате: Блажени са тези времена, в които апостолите са живели. – Обаче, в първите времена апостолите не бяха толкова блажени, както вие си представяте. В първо време и апостолите мислеха, че Христос ще стане цар и те ще заемат министерски места. Те мислеха, че Христос ще управлява всички народи, ще настане навсякъде братство и равенство. Като хванаха Христа, те се разпръснаха. Свърши се тази работа, казаха си те. После когато Христос възкръсна, Той им се яви, и им каза: Не се страхувайте. Всичко, каквото съм казал, ще стане. Трябва да знаете, че преди всичко и вие трябва да минете по същия път, през който и аз минах – ще минете по пътя на страданията. След това вече те станаха смели и решителни. Заведоха Исуса Молитвен наряд за всеки ден: Добрата молитва Псалом 91 Псалом 23 Господнята молитва Да се прослави Бог в Бялото Братство.... – формула Молитвен наряд за четвъртък: Той иде Молитва за плодовете на Духа Псалом 112
 2. 6 points
  Eshavt

  Братски обяд

  ами тази къща не е нова, тя е стара, там съм родена. Искам да си върна духът в който бях възпитана, а именно в братство и споделяне и да го заживея наново. Затова си я върнах и посадих двора. Къщата е стара и не е още ремонтирана, оправям само един голям хол . Мненията на Донка и на Орлин по други теми ме провокираха. Радвам се че няма да съм си сама на срещата и има щелаещи. Само трябва да определите деня и дали всички са вегетарианци и вегани
 3. 4 points
  Eshavt

  Братски обяд

  От доста време искам да Ви поканя на обяд. Взех си една стара къща близо до Околовръстното на Горнобански път , води се Княжево. Та кажете кога и как ще е удобно и дали ще има желаещи. Може след националната среща, може и преди нея. Малко е отдалечено , но пък има двор и е чист въздуха.
 4. 4 points
  Гост

  Братски обяд

  Идеята ти, Ешафт, е прекрасна. Аз пък искам да организирам Братска вечеря за 22 юли, но да видим дали ще успея.
 5. 4 points
  Vespertine

  Честит Рожден Ден! - 3

  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, КЪСМЕТЧЕ!! ПОЖЕЛАВАМ ТИ ВСИЧКО, КОЕТО СИ ПОЖЕЛАЕШ ДНЕС, ДА СЕ СБЪДНЕ! МНОГО СВЕТЛИНА И ЛЮБОВ ЗА ТЕБ И ВСИЧКИ ТВОИ ОБИЧНИ!
 6. 4 points
  НелиТ

  Какво ми се случи ДНЕС ?

  Нещо много прекрасно! Точно, когато започвахме упражнението АУМ, вляво от слънцето се появи ярко светло петно между облаците. Помислих си - Второ слънце! След секунди на това място се показа сектор от небесна дъга!
 7. 4 points
  Alexander

  Братски обяд

  И аз се радвам на широката ти душа и благодаря за поканата! ...Доживяхме да се радваме на всяка проява на иначе "типичното" в миналото Българско гостоприемство... Предлагам обаче и всеки да носи по нещо, негово си специалитетче или безалкохолно.
 8. 2 points
  Истината, според мен е, че няма тежка професия. Съществува просто неправилен възглед върху същността на живота, невежество, неведение. От там произлиза и личното отношение на човека към всичко в света, както и съответната му реакция, към каквото и да е. Как може да е тежко на един хирург, ако той е свързан с Любовта, сиреч ако в него тече т.н. "Елексир на Живота?". Няма как. От тази позиция, човек каквото и да работи, за него ще е наслада, благоговение, щастие, било то в мината, в каменоломната, или в патологията, в детската психиатрия... Тежестта възнива от отношението на човека към живота, от дуалното възприятие, от отделността му, от индивидуализираността му, породена от това, че самият той е преминал през "Реката на Забравата".. Как може човек да диша свободно, ако е заробен от своя собствен възглед/концепция/разбиране? А знаем, че ако човек не диша свободно, ако е притиснат (най-вече от своя собствен ум), и ако е в постоянна позиция на "готов за отговор, готов за реакция", поради чувство за застрашеност, за това че ще бъде прецакан, манипулиран, че ще се възползват от него, че ще бъде смазан, изолиран, отхвърлен, изоставен, презрян и пр..., то няма и как да не чувства умора, тежест, стрес... и физически изменения в следствие на тези, като старост, болест, смърт. Няма тежка професия. Има тежък ум, а той е тежък, защото е приковен към един голям камък, неречен в Таро "пентакъл", а инак познат като материализъм, като светът "Асия" в Каббала, или до голяма степен като "Сансара" в Будизма, или като "Маха Майа" в Хиндуизма. Индентифициране/отъждествяване с формата, със света на твърдата материя. Това е тежестта.
 9. 2 points
  Гост

  Мисли от Учителя за Любовта

  Щастието в човек може да се добие само при едно правилно правилно отношение между своите мисли и чувства.И когато обичате някого, вие трябва да обикнете Божественото в него.Това значи вашата любов през целия ви живот да не се изменя нито на йота.Ако не се увеличава или намалява, поне да не се изменя, каквато е била в качеството на живота ви, такава да остане и до края.Всеки ден към любовта ви да се прибавя по един микроскопичен придатък.Любовта е закон на разнообразие.Любовта подразбира безграничното щастие, в което вселената е потопена.Вие живеете в света, а сте затворили ума и сърцето си, а трябва да знаете,че Божиите блага се приемат именно чрез ума и сърцето.Как ще дойде щастието за вас, ако вашият ум и вашето сърцето са затворени?Всеки ден трябва да блесват в ума ви и в сърцето ви по една светла мисъл и по едно топло чувство.Безгранични мисли и чувства трябва да проникнат в душата ви.Умът и сърцето са спомагателни средства за душата.Душата е ваша майка.След това тази енергия ще мине към духа.По този начин ще стане едно вътрешно движение между вашия баща- духът ви;между вашата майка- душата ви, между вашата сестра и вашия брат- умът и сърцето и най-после и вие, човекът, ще се съедините в една фамилия, между която ще се прояви Господ. Мястото на възвишеното и обикновеното в живота 27.10.1937г."Божественият импулс"ООК
 10. 1 point
  Билковите рецепти на Петър Дънов Рецепти за артрит 1. Смесват се ябълков оцет, сол и етилов алкохол, след което се омесват с брашно, за да станат като тесто. Получената смес се разстила като мекица и с нея се превързва възпалената става. Постепенно ставата престава да боли, а след 10 процедури болките отшумяват напълно. 2. Три пъти дневно преди хранене се пие по една чаша 100 мл сок от моркови и целина. 3. Ревматоидният артрит да се лекува с тамян. При болки изпивате 1 чаена чаша чист медицински тамян, като след това болките спират. Тамянът е отлично средство при всички ставни болки, а също така и срещу остеопороза. 4. Поставят се на ставите затоплени дъбови листа - болката бързо отминава. Заедно с това се пие отвара от коприва, брезови листа и плодове от шипка. Смесват се в еднакви пропорции. Освен дъбови листа може да се използват и върбови кори. 5. Сварява се в два литра вода едно стъбло от билката слез. Към това се добавят две шепи трици и една чаша свинска мас. След като сместта изстине и се разбърка добре, намазва се на парче памучен плат и се слага на болното място. След това върху него се увива найлон и се завързва с бинт. Така престоява цяла нощ. На сутринта подутините и болките ги няма. 6. Два дафинови листа се начупват на ситно и врат 10 минути в 300 мл вода. След това съдът се похлупва и се оставя два часа. Пие се по една кафеена чашка 3 пъти на ден, 30 минути преди ядене. Процедурата продължава две седмици, почива се 10 дни и при необходимост се повтаря из вестник "Под лупа"
 11. 1 point
  томи

  Божественият път

  "Това Слово,което ви се даде сега,може да го прочетете само на вашите ближни по дух и разбиране,а никому другиму ,защото,ако го четете другиму,може да си навлечете неприятности .На люде ,които приличат на семето,паднало на камъните и пътя,не четете това Слово,а четете го на онези, които са като добрата земя, защото само там семето ще може да израсне." "Религиозен живот не значи само да сме религиозно настроени и да вярваме. Някои приятели,като бъдат религиозни,мислят,че са по-угодни,но това е едно заблуждение.Когато си готов да извършиш всичко в полза на другите,без да усещаш никакво притеснение,това е то Божественият път.Често хората в това отношение си турят известни правила,които ги спъват,а пък то правото е,че здравето и щастието зависят напълно от туй,да притежаваме благоволението на Бога и човеците." Учителят Петър Дънов гр.Велико Търново 10 август 1911год.
 12. 1 point
  shining_star

  Психичната Сила!

  Силата е в тебе. Ако е застопорена и не можеш да използваш личната си сила... Казваш, че светлината и любовта са налице, но и аз мисля, че ако са налице и се проявяват, няма как да липсва силата. Не знам какъв е случая, има много неща, които блокират личната ни сила - страх, неувереност, стари негативни мисловни модели, от които не сме се освободили. Във всеки случай не е въпроса, че нямаме сила, а въпроса е, че нещо ни блокира и не можем да я проявим, и тогава се явяват проблеми, дисбаланс в организма. Аз когато по някакъв начин "нямам сила", действам с воля, с решение. Или не действам, но това е - с решение. Сега земята преминава в друг етап на развитие и вибрацията /на земята и всичко на нея/ се повишава, явяват се много несъответствия, ще става дори физически все по-невъзможно да съжителстваш и да пребиваваш между негативни хора, и на места с ниски вибрации.
 13. 1 point
  Гост

  Десет най-натоварващи професии

  Предполагам, че темата е сериозна Определящо за мен за най-натоварваща професия е степента на носене на отговорност, както и вземане на скорострелни решения в сложни ситуации. Когато ми е тежко и съм затрупана с таблици и прогнози, се сещам за професията на лекаря и на авиодиспечера. А там отговорността е огромна, страшна е. Колкото и да си рутиниран, от теб зависят човешки животи. Тогава бързо забравям, че ми е тежко и си казвам - глезла си.
 14. 1 point
  Орлин Баев

  Смехотерапия

  Здравейте! Всяка неделя от 18ч. в център "Магайа", а от 19ч. в център "Фрейле" се провежда йога на смеха. Безплатна е! "Магайа" е на "Мария Луиза" 32, а "Фрейле" на "Мария Луиза" 65 (в София) - един срещу друг са центровете и може след първата смехотерапия да се отиде веднага на втората! Тази неделя в "Магайа" водя аз :) .
 15. 1 point
  [quote name='5Я' timestamp='1309373741' post='147737'] Не ,не Няма начин ,Иве ))) Ще поживеем и ще видим,но мисля че съм преосмислила вече отношението си към Таро или по-точно ролята му.Съгласна съм ,че може да е средство за извличане на много информация за Вселената ,за свързване на светове за докосване и сливане с трансцедентното - ДА ,но само това .Неизбежна е и другата му употреба -в началото е задължителна!Не е възможно да опознаеш безкрая като самия ти не си достатъчно разширен и Таро точно това прави- отваря ,разширява границите ни и ни разтваря в надчовешката енергия.Толкова.На този етап мисля ,че всякакви предсказания и конкретики от ежедневен характер са нежелателни.Всяка конкретика ни ограничава ,а не обратното или поне при мен е така на този етап чувствам и мисля това ,опита ми от последните години говори за това.Да кажем сега е така А, Деяна, е напълно права: "ако не умееш да разбираш Таро ще го приемеш за крайна присъда и тотално ще се подтиснеш и вероятно сам ще се откажеш от щастието си" -точно това става.
 16. 1 point
  Канелчо, няма нужда да ме взема, важното е да се обичаме. И така да обичаме целия свят и всичко живо. Поне на този етап не изпитвам потребност да имам някого до себе си. Връзките с повече хора, приятелствата, обогатяват. Става въпрос за разумни връзки, за духовно, душевно и сърдечно общуване, без да се "приближават" твърде много, но там всеки си знае докъде са му границите. Прав си, различни неща са, но е добре да е налице Любовта към Цялото. Нужна е взаимност в отношенията между двама души, иначе просто си казвам: Не било писано, не е за мене, не съм за него или нещо подобно. Няма за какво да съжалявам, защото истинско щастие може да се получи само с човека, който е за мене, с когото ще се приемем взаимно каквито сме и потокът на любовта ще тече межу нас двамата и между нас и Бога, т.е. връзката ще е благословена. Тогава двойката успява. Добре е партньорът да има "парици", но не е задължително. Преди много години, когато бях голяма идеалистка, мразех думата "парици". Сега пак съм идеалистка, но не толкова голяма. Наистина предпочитам да мога да разчитам на себе си и труда си, отколкото на някой друг. Парите са необходимост и щом не ми достигат, значи трябва да работя над себе си и живота си. Не някой друг да го направи вместо мене. Какво би станало, ако се влюбя в някой богат човек и той в мене? Едвам-едвам ще кандисам въпреки това...
 17. 1 point
  Пламъче

  Защита на животните

  Русенска мецана се готви за операция Оперираха успешно крачето на мечката Бойка Мечката Бойка, която в понеделник бе транспортирана от зоологическата градина в Русе до парка за танцуващи мечки край Белица, претърпя операция. Специалисти от Лесотехническия университет и „Четири лапи” извършиха уникалната 4-часова операция, която е без аналог в Европа, по наместването на тазобедрена става на 4-годишното мече. Бойка усука единия си заден крак по време на игра, което е довело до локсация на тазобедрената става. Средствата за операцията на Бойка се покриват от частен дарител от Русе и от фондация „Четири лапи”. Очаква се мечката да остане в парка в Белица още около две седмици, през които състоянието й ще бъде следено постоянно. След пълното й възстановяване, тя ще бъде върната в зоопарка в Русе. Днес.бг
 18. 1 point
  Гост

  Белинташ

  Това може да споделя,L_i_k_o, след прочита на книгата "Тайните подземия на България" от Милан Миланов. Белинташ е предмет на научни изследвания от 1975г.Името на скалата се тълкува-"бял, добър камък" или "камъкът на знанието".За някои това е българският "стоунхендж", наистина и двете места са уникални и не би могло да се сравняват. Белинташ се свързва с легендата за потопа.Тук е бил приютен Ноевият ковчег,като доказателство са намерените халки по скалата, твърде вероятно е да са били привързани въжетата на кораба към тях. По- силна легенда е свързана с траките.Това е естествена астрономическа обсерватория.При равноденствие Слънцето изгрява над сини връх залязва точно над Караджов камък.Мнението на специалистите, е че това е място, където древните хора или траките са осъществявали връзка с Космоса.През 1986 г се забелязва небесна карта в знаците на платото.В щерните се виждат прибори за определяне на местонахождението на звездите.Правени са опити да се проследи местоположението на звездите преди 6-7000 години.Може би Белинташ е място- център за Космически търизъм.В конфигурацията на скалните ями учените виждат отчетливо съзвездията Малка мечка,Лъв, Орион.Слънцето и Луната се отразяват точно в двата кладенеца в определени дати от годината.В самото начало на Белинташ върху скалата има знаци приличащи на указател- маркиращи местоположението на светилищата Долнослав,Драганица,Белинташ,Караджов камък. Белинташ е светилище на Орфей.Под него лежи подземие, манастир.В него освен скъпоценности, се съхранява "Книгата на живота"- големината и е 40/60 см, от фина кожа със златен обков.В нея са описани произходът и съдбата на земния човек.Запазена е през вековете, за да бъде светлина на Новото време.Произходът на книгата е по- древен от траките, подарък е на местните вождове от късните Атланти.Ползвали са я посветени вождове и царе.В нея е описана историята на Атлантите от времената преди и след потъването на Атлантида.Хилядолетна история криеща невероятни тайни на Земята, цивилизацията и Космоса. О Р Е Н Д А
 19. 1 point
  Ани

  Честит Рожден Ден! - 3

  Чести рожден ден, Мона!
 20. 1 point
  Слънчева

  Честит Рожден Ден! - 3

  ЧРД, Мона!
 21. 1 point
  Донка

  Честит Рожден Ден! - 3

  Честит Рожден Ден, Ивета (Мона)! Благодаря за уроците, които научих откакто сме заедно тук. Светлина, мир и любов в душата и в живота ти!
 22. 1 point
  Пламъче

  Защита на животните

  Хранят бухалче с карначета и риба Лекарското семейство Елиза и Йордан Георгиеви от Плевен дадоха временен подслон на бебе-бухалче паднало в градината им при първия си опит за летене. Докторите кръстили гостенчето си Чочко и го хранели с карначета и риба. "На един от боровете имаме гнездо на бухали и всяка пролет пада по един Чочко при нас, така че знаем как да се грижим за него", обяснява анестезиологът д-р Георгиев. Бухалите са защитен вид и е рядкост да се заселят в жилищен район. Но в този случай изглежда плевенският комплекс "Дружба" им харесва, защото от три години отглеждат потомство край къщата на Георгиеви. Гнездото им е на височина 7-8 метра. Тазгодишният Чочко паднал на тревата в понеделник вечерта и предизвикал вълнение сред няколкото домашни любимци на семейството - кучета и котки. "Бухалчето издава специфичен звук и те не смеят да го доближат. Майката кръжи тревожно наоколо, но няма как да го вдигне", разказва д-р Елиза Георгиева. Обикновено след няколкодневни грижи мъничето успява да полети и да стигне само до гнездото си. изт.
 23. 1 point
 24. 1 point
  Здравейте. Моля, възможно ли е да се каже нещо относно тези двама души свързано със синастрията? Боян - 21.09.1983, 16:30 - Плевен Евдокия - 03.09.1984 - 22:20 - Пловдив Благодаря предварително
 25. 1 point
  Бронхити 1. Болните от остър бронхит да консумират дневно по 100-150 г мед като го вземат през интервал от 1-2 часа, по две с.л.. Това лечение продължава 20 дни. 2. Прави се смес от 500 г мед, 100 г ленено брашно и анасон. Варят се 10 мин на водна баня. Тридесет минути след като сте взели по 1 ч.л. от горната смес, ще пиете чай от по 10 г бяла ружа (цвят и корен), бъзов цвят, волски език, мащерка, мента, листа от тесен живовляк, иглика, риган и сладко коренче. При разширени бронхи и бронхоспазъм Приготвя се смес от равни количества от билките: цвят от бяла ружа, листа от градинска ягода, агимония и корите от ябълка. В половин литър вода се прибавят 2 с.л. от сместа и 3 лъжици нектарен мед. Вари се 10 минути След като изстине на болният се дава по 1 ч.л. след ядене. При бронхопневмония и упорита кашлица В 200 г завряла вода се прибавят 35 г счу-кан карамфил. Като изстине се прибавят 35 г нишадър от аптеката. При хроничен бронхит и простудни заболявания 1. В съд се размесват един кг мед, 50 г синапено брашно и 200 г препечена смляна ръж. Взема се по 1 лъжица сутрин и вечер. Почиства идеално и белите дробове. 2. Рецептата е лесно изпълнима. Една чаша топло мляко с разтворена в него 35-40 капки спиртен екстракт от прополис се пие 3 пъти дневно преди ядене. Равни количества от мед, прясна свинска мас и биволско мляко се смесват, като след сваряване на млякото се добавят маста и медът и се разбъркват. Приема се по 1 с.л. 3 пъти дневно. 3. В 100 мл вода се сварява един дафинов лист, докато водата остане наполовина. Правят се компреси на възпаленото място. 4. 1 с.л. небет шекер, 1 сладка папрат и една глава лук се варят в 1 литър вода докато остане половината. Пие се 3 пъти дневно по 100 мл 30 мин преди ядене. При бронхопневмония 1. Един килограм лук, почистен от люспите се настъргва с пластмасово ренде. След това се посипва с 1 кг пудра захар и се оставя да престои 12 часа. Прецежда се през тензух. 2. Разтопен мед 100-120 г се изсипва 6 течността от лука. Разбърква се само в една посока с дървена лъжица 10-15 минути Пие се по 1 с.л. 3 пъти дневно 15 мин преди ядене. източник
This leaderboard is set to Sofia/GMT+03:00
×