Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Допринасящи


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/30/11 in all areas

 1. 8 points
  Мисъл за деня-30.06.2011 г. Като четете Евангелието, вие казвате: Блажени са тези времена, в които апостолите са живели. – Обаче, в първите времена апостолите не бяха толкова блажени, както вие си представяте. В първо време и апостолите мислеха, че Христос ще стане цар и те ще заемат министерски места. Те мислеха, че Христос ще управлява всички народи, ще настане навсякъде братство и равенство. Като хванаха Христа, те се разпръснаха. Свърши се тази работа, казаха си те. После когато Христос възкръсна, Той им се яви, и им каза: Не се страхувайте. Всичко, каквото съм казал, ще стане. Трябва да знаете, че преди всичко и вие трябва да минете по същия път, през който и аз минах – ще минете по пътя на страданията. След това вече те станаха смели и решителни. Заведоха Исуса Молитвен наряд за всеки ден: Добрата молитва Псалом 91 Псалом 23 Господнята молитва Да се прослави Бог в Бялото Братство.... – формула Молитвен наряд за четвъртък: Той иде Молитва за плодовете на Духа Псалом 112
 2. 6 points
  Eshavt

  Братски обяд

  ами тази къща не е нова, тя е стара, там съм родена. Искам да си върна духът в който бях възпитана, а именно в братство и споделяне и да го заживея наново. Затова си я върнах и посадих двора. Къщата е стара и не е още ремонтирана, оправям само един голям хол . Мненията на Донка и на Орлин по други теми ме провокираха. Радвам се че няма да съм си сама на срещата и има щелаещи. Само трябва да определите деня и дали всички са вегетарианци и вегани
 3. 4 points
  Eshavt

  Братски обяд

  От доста време искам да Ви поканя на обяд. Взех си една стара къща близо до Околовръстното на Горнобански път , води се Княжево. Та кажете кога и как ще е удобно и дали ще има желаещи. Може след националната среща, може и преди нея. Малко е отдалечено , но пък има двор и е чист въздуха.
 4. 4 points
  НелиТ

  Честит Рожден Ден! - 3

  Светло да ти е, късметче!
 5. 4 points
  Гост

  Братски обяд

  Идеята ти, Ешафт, е прекрасна. Аз пък искам да организирам Братска вечеря за 22 юли, но да видим дали ще успея.
 6. 4 points
  Vespertine

  Честит Рожден Ден! - 3

  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, КЪСМЕТЧЕ!! ПОЖЕЛАВАМ ТИ ВСИЧКО, КОЕТО СИ ПОЖЕЛАЕШ ДНЕС, ДА СЕ СБЪДНЕ! МНОГО СВЕТЛИНА И ЛЮБОВ ЗА ТЕБ И ВСИЧКИ ТВОИ ОБИЧНИ!
 7. 4 points
  НелиТ

  Какво ми се случи ДНЕС ?

  Нещо много прекрасно! Точно, когато започвахме упражнението АУМ, вляво от слънцето се появи ярко светло петно между облаците. Помислих си - Второ слънце! След секунди на това място се показа сектор от небесна дъга!
 8. 4 points
  Alexander

  Братски обяд

  И аз се радвам на широката ти душа и благодаря за поканата! ...Доживяхме да се радваме на всяка проява на иначе "типичното" в миналото Българско гостоприемство... Предлагам обаче и всеки да носи по нещо, негово си специалитетче или безалкохолно.
 9. 3 points
  А въпросът с донорството е друг въпрос
 10. 2 points
  Eлф

  Какво ми се случи ДНЕС ?

  Нали споменах в темата за масажите, че леглата са мноого скъпи... и направо се бях отказала от идеята без да знам, че моето масажно легло се намира точно под носа ми . Преди малко ходих да се подстригвам в една къща близо до нас и фризьорката ми сподели че хазяинът които познаваме и двете с майка ми се опитвал да си прави студио за масаж и не му потръгнало та си продавал леглото в следващия момент той се появи от някъде и докато се подстригвах се спазарихме... и вместо за 300 и отгоре лв. сега си имам прекрасно масажно легло само за 170 и доставката беше скоропостижна :sorcerer:.
 11. 2 points
  Истината, според мен е, че няма тежка професия. Съществува просто неправилен възглед върху същността на живота, невежество, неведение. От там произлиза и личното отношение на човека към всичко в света, както и съответната му реакция, към каквото и да е. Как може да е тежко на един хирург, ако той е свързан с Любовта, сиреч ако в него тече т.н. "Елексир на Живота?". Няма как. От тази позиция, човек каквото и да работи, за него ще е наслада, благоговение, щастие, било то в мината, в каменоломната, или в патологията, в детската психиатрия... Тежестта възнива от отношението на човека към живота, от дуалното възприятие, от отделността му, от индивидуализираността му, породена от това, че самият той е преминал през "Реката на Забравата".. Как може човек да диша свободно, ако е заробен от своя собствен възглед/концепция/разбиране? А знаем, че ако човек не диша свободно, ако е притиснат (най-вече от своя собствен ум), и ако е в постоянна позиция на "готов за отговор, готов за реакция", поради чувство за застрашеност, за това че ще бъде прецакан, манипулиран, че ще се възползват от него, че ще бъде смазан, изолиран, отхвърлен, изоставен, презрян и пр..., то няма и как да не чувства умора, тежест, стрес... и физически изменения в следствие на тези, като старост, болест, смърт. Няма тежка професия. Има тежък ум, а той е тежък, защото е приковен към един голям камък, неречен в Таро "пентакъл", а инак познат като материализъм, като светът "Асия" в Каббала, или до голяма степен като "Сансара" в Будизма, или като "Маха Майа" в Хиндуизма. Индентифициране/отъждествяване с формата, със света на твърдата материя. Това е тежестта.
 12. 2 points
  Гост

  Мисли от Учителя за Любовта

  Щастието в човек може да се добие само при едно правилно правилно отношение между своите мисли и чувства.И когато обичате някого, вие трябва да обикнете Божественото в него.Това значи вашата любов през целия ви живот да не се изменя нито на йота.Ако не се увеличава или намалява, поне да не се изменя, каквато е била в качеството на живота ви, такава да остане и до края.Всеки ден към любовта ви да се прибавя по един микроскопичен придатък.Любовта е закон на разнообразие.Любовта подразбира безграничното щастие, в което вселената е потопена.Вие живеете в света, а сте затворили ума и сърцето си, а трябва да знаете,че Божиите блага се приемат именно чрез ума и сърцето.Как ще дойде щастието за вас, ако вашият ум и вашето сърцето са затворени?Всеки ден трябва да блесват в ума ви и в сърцето ви по една светла мисъл и по едно топло чувство.Безгранични мисли и чувства трябва да проникнат в душата ви.Умът и сърцето са спомагателни средства за душата.Душата е ваша майка.След това тази енергия ще мине към духа.По този начин ще стане едно вътрешно движение между вашия баща- духът ви;между вашата майка- душата ви, между вашата сестра и вашия брат- умът и сърцето и най-после и вие, човекът, ще се съедините в една фамилия, между която ще се прояви Господ. Мястото на възвишеното и обикновеното в живота 27.10.1937г."Божественият импулс"ООК
 13. 1 point
  Александър, вярно е, че никой няма право да отнема живот. Но защо изместваш въпроса така, сякаш н я к о й ще отнеме живота на човека едва ли не против волята му, и едва ли не, д р у г и ще решават това?! Пак казвам, н и к о й няма право да отнема живота на човека и да решава вместо него, само ТОЙ, самия човек, има това право. А какво ще кажеш за великите посветени, които напускат тялото си съзнателно, по собствено желание, КОГАТО ТЕ РЕШАТ, или и това е грешно.
 14. 1 point
  wonderful

  Психичната Сила!

  Молитвата! Посрещането на изгрева! Паневритмията! Връзката с природата! Пеене! Свирене! Беседи от Учителя! Разумно хранене! Гореща вода! Всичко това при мен задейства вътрешните сили и ако за определен период си "спестя" нещичко чувствам застой. Така, че смело напред!
 15. 1 point
  Не знаем за какво става въпрос, а ти знаеш ли какво е евтаназия? Това е решение на самия човек, а не на доктори, закони и каквото и да е от сорта! Защо намесваш провалилата се медицина и докторите?...и както каза Пламъче, ситуациите и хората са РАЗЛИЧНИ!
 16. 1 point
  Енергийните напитки влияят зле на психиката. Бъдете предпазливи с пиенето на енергийни напитки, защото тази чудотворна течност съдържа голям брой вещества, които влияят отрицателно на психиката. Водещият изследовател в областта, Брайън Милър, обясни, че кофеинът в допълнение причинява зависимост към енергийните напитки. Редовното им пиене може да ви причини чувство на постоянна умора и сънливост. Някои експерти твърдят, че мозъкът напълно отказва да работи, ако консумирате енергийни напитки след бурна нощ и махмурлук на другата сутрин. Това нанася непоправими вреди на организма като цяло, а пиенето на напитките на празен стомах предизвиква умора и оказва лошо въздействие върху сърдечната система и психиката. Честата употреба на енергийни напитки води до учестено дишане и влошава състоянието на зъбите и ноктите. Вашингтон / САЩ източник
 17. 1 point
  "Някой път ти си недоволен. Най-напред, вие не сте пратени на земята за да бъдете доволни. Ти ще бъдеш доволен само при едно условие: Ти можеш да бъдеш доволен, когато те обичат. Ти можеш да бъдеш доволен и само, когато обичаш. Щом не те обичат и щом не обичаш, не можеш да бъдеш доволен. И щастието на човека зависи от любовта, която ти показваш към него и от любовта, която те показват към тебе. Светът е създаден по единствената причина, че в онова, което Бог е създал, Той е излял своята любов! Затова слънцето грее и всичко расте на земята, понеже Бог е излял своята любов! В Божествената Любов е реалността. И ние живеем, понеже Бог е излял своята Любов в нас. Но сега зависи от нас. Нашите страдания произтичат от това, че нашата любов не е като Божията Любов. И ние трябва да започнем да обичаме ближния си като себе си. Три неща са необходими: ще обичаш Бога с всичкия си ум, душа, сърце и сила. Ще обичаш ближния си като себе си. После ще се научиш да обичаш и себе си. Докато не се научиш да обичаш както трябва Бога, ближния си и себе си, ти не можеш да разбереш света в който живееш. Като обичаш Бога, като се научиш да обичаш Бога, ближния си и себе си, както трябва, тогава става верен законът: „Всичко каквото попросите, ще ви бъде“.Казано е: „Търсете първом Царството Божие и Неговата правда, и всичко друго ще ви се приложи“. Но тези неща са постижими само при любовта. Ако ти имаш в себе си тази Божествена Любов, ако имаш любов към Бога, към себе си и към ближния си, тогава нещата са постижими. Че ние не обичаме себе си! Ако ти обичаш тялото и му даваш за ядене и пиене, каква е обичта ти спрямо сърцето ти? Тялото е нашият ближен. За него доста вършим. Почти всичко вършим за него. Гледаме да му е удо но, да си има юрган, ризи, сладкиши, баници, какво ли не. Като дойдем до сърцето, ума и душата си, работите ни не са уредени. Ние не сме се научили да обичаме ума си, сърцето си и душата си. И добрината, която правим за другите, правим за техните тела. Тялото му страда и ти му помагаш. Ти още не обичаш душата на ближния както трябва. И своята душа не обичаш както трябва. Ти като обичаш душата си, ще гледаш да не създаваш на себе си излишни страдания. Всеки, който създава на себе си излишни страдания, той не обича душата си, а я измъчва. И след като направиш една погрешка, несъзнаваш погрешката си и търсиш причините отвън. Казваш: Този или онзи е станал причина. Но главната причина сме ние. В рая Ева стана причина. Най-първо дяволът стана причина, а след това втората причина е Ева. А Адам е третата причина. Три причини, три погрешки има: дяволът е първата причина, Ева е втората, а пък Адам третата. За доброто е пак същия закон. Причината за доброто е Бог, причината за доброто е Ева, причината за доброто е Адам. Трима души. Та казвам: Ако в твоята любов Бог не взема участие, твоят ближен не участва и ти сам не участваш, то с тази любов нищо не може да постигнеш. В любовта ти, като участва Бог, ближния ти и ти, тази Любов е магическата тояжка. Всичко е възможно тогаз. Тогава имате всичко на разположение. И ако Бог участва в твоята любов, ти ще разбираш нещата правилно. В твоята любов трябва да участва и ближния. Под ближния разбирам онзи, който те обича. И ти трябва да участваш в своята любов. Под тебе, тук разбирам разумното, божественото в тебе. Във всяка една работа в която участват Бог, ближния и ние, с тази любов всичко е възможно. Това е донякъде изгубената дума." Път към изгубената дума, Утринни Слова, 26.11.1939 г., София
 18. 1 point
  B__

  Братски обяд

  И пили, и се веселили, и Господа благославяли
 19. 1 point
  Мисля си нещо от около година и ще го споделя тук. До 26 си година съм прилагала несъзнателно Учението, не съм знаела за него, но всичко до което се докоснах като го открих си беше мое от преди това. До този момент от живота си нямах никакви проблеми, болестите ми минаваха за секунди, проблемите ми се решаваха с пръчка и абракадабра и т.-н. От 26 си година излязох от Учението, под външен натиск, не може да си живееш ти така идеалистично, не можеш да се раздаваш ти така, това е лудост, я работи на държавна работа и т.н. Всичкото това слушане ме доведе до дупка от няколко години , изгубих много , но пък винаги си знаех, че ако си се върна по същият начин нещата ще се оправят. И така на 29 години намерих един прекрасен човек от този Портал и той ми показа Учението. Всъщност аз съм си живяла с него , но факта , че има такова нещо и други хора го учат и го живят е някак успокояващо и силно човешко преживяване. По този повод и това мое прозрание ми се иска да направя един братски обяд в Княжево. Ще пусна и тема, порива е от доста време, няма за кога да го отлагам.
 20. 1 point
  Виж как хубаво си го написала. Значи трябва ключът и ключалката да съвпаднат, за да се отвори вратата... И моля те, не ми казвай Канелчо - не съм нито на възрастта на дъщеря ти, нито съм от младежите, които се подвизават тук.
 21. 1 point
  Донка

  Влюбена в по-млад мъж

  Няма да цитирам умишлено думите, които ме провокираха да напиша това... В нашия форум има място за всички - ние не делим хората на "духовни" и "пропаднали". Не им слагаме етикети... нито градим отношението си към тях по външния им вид,по интелектуалния им потенциал, по избора, който са направили в живота си или по ценностната им система... Каква синхроничност наистина с Неделната ни беседа от вчера! Сякаш Учителя е знаел какво ще се изрече и изпише тук днес
 22. 1 point
 23. 1 point
  Гост

  Мисли от Учителя за Любовта

  Някой път сте разположени, защото добре говорят за вас.А някой път сте неразположени, защото те критикуват.Когато сте разположени, значи добре говорят за вас;някой път от земята,някои път от духовния свят, а някой път от Божествения свят.Когато Бог говори, ти ще бъдеш блажен.Когато ангелите ти говорят,ти ще бъдеш добър, а пък когато хората ти говорят,ти ще имаш един сносен живот.Та когато желаете да критикувате един човек, едновременно гледайте и себе си.Кажи си"Ако аз съм на негово място, какво ще направя?"Вие всички трябва да изучавате закона на любовта.Трябва да знаете, че любовта не е еднообразна.Много форми има тя.Материална любов,Духовна любов.В духовния свят дето царува любовта, там тъй несъобразно може да функционира, че може да се роди гордостта.А в човешкия живот, дето не царува любовта-там ще се роди алчността.Любовта прямо в материалния свят не може да действа;тя ще действа там чрез доброто.Та на земята, във физическия свят, можете да действате чрез доброто, чрез любовта не можете да действате . Противоречията в природата 30.09.1936г."Запалена свещ" ООК
 24. 1 point
  jul

  Вълшебната сила на масажите

  Да и при мен е така. Независимо от техниките, с които се запознаваме, независимо от новите методи, аз винаги оставям ръцете си сами да сторят нужното в зависимост от проблема и неговата локация и резултатът е много по-добър. Това обаче предполага вероятността на изпитите по масаж да не се справям винаги отлично, защото там не се обръща внимание на резултата, въздействието и индивидуалната нужда на лежащия, а това да пресъздадеш изкуствено, в напъната последователност дадени технически способи. Това е като да те накарт да рисуваш принудително, а не от вътрешно вдъхновение.
 25. 1 point
  Не се опитваме да разглеждаме тези въпроси от окултна гледна точка. Някой чел ли е какво всъщнос става с пиещите или с вече доста зависимите от алкохол, цигари, дрога? Щайнер, Ани Безант, Учителя как описват невидимата страна на този процес?
This leaderboard is set to Sofia/GMT+03:00
×