Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Допринасящи


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/09/17 in all areas

 1. 1 point
  Мисъл за деня-9.01.2017г Когато душата живее Божествения живот, ти имаш един свещен трепет. Тебе те интересува всяко нещо, всяка буболечица, която идва, ти причинява радост. Щом се изгуби това, ти ставаш индиферентен, не те интересува нищо. Това е низшето естество - изгубваш светлината и в тебе настава тъмнина. И понеже нищо не виждаш, ти затова нямаш ясна представа за света. Веселие и радост
 2. 1 point
  09.01.17 Ты испытываешь священный трепет, когда душа живёт Божественной жизнью. Тебя всё интересует – каждая идущая букашка приносит тебе радость. Если это состояние теряется – ты становишься индифферентен, тебя ничего не интересует. Потеря внутреннего света и наступление темноты – это проявление низшего естества. И, поскольку ты ничего не видишь, ты не имеешь ясного представления о мире. Веселие и радость Когато душата живее Божествения живот, ти имаш един свещен трепет. Тебе те интересува всяко нещо, всяка буболечица, която идва, ти причинява радост. Щом се изгуби това, ти ставаш индиферентен, не те интересува нищо. Това е низшето естество - изгубваш светлината и в тебе настава тъмнина. И понеже нищо не виждаш, ти затова нямаш ясна представа за света. Веселие и радост
 3. 1 point
  Jacoma

  Карцинозин

  Благодаря Ви Слънчева, много мило, че сте писали... Ами притеснявам се, въпреки, че не за първи път ползваме хомеопатия и вярвам в методите. Просто липсва достатъчно информация и чакането да се случи нещо е напрегнато. Лекарката каза първоначално да изчакаме 1 месец и тогава да и се обадим. Впоследствие като и звъннахме на 10-ия ден и и казахме за влошаването и че няма подобрение, тя каза да дадем шоколад и да прекратим ограниченията. Каза, че лекарството е действало в първите 48 часа, а не както аз ди мислех в продължене на 1-2 седмици. Но се чудя това ли му е действието-влошаващо?? Няма ли поне да се възвърне състоянието от преди приема... Излиза, че в този случай е навредило. Надявам се да греша и ще изчакам още, дано има подобрение... Поздрави и всичко най-добро!
 4. 1 point
  до някъде съм прав ..,,,Спряла си се пред основен въпрос .Яйцето или кокошката .Кое е първо , мисълта или материята . То , терапевката ти го е казала ---без вяра хапчетата нямат сила .Но искам да ти кажа за съмнението .То е като лопатата в градината . С него само се разрохква средата , за да са полесно различими дребните детаили .Не се рови постоянно , изключваш го и наблюдаваш усещанията . Горе подбрах думи в опит . Красиво е това което виждаш в сърцето си ......Гледай със сърцето си .То трябва да е водещо .Критиката е само помощник .
 5. 1 point
  Много хубава беседа.Колкото повече чета неделните беседи ,виждам как виртуозно,леко и неусетно,стъпка по стъпка Учителя ни води .Дава ни знанието ,нужно за придвижването на всяка душа в материалния свят ,така че да преоткрием и възстановим изначалната си връзка с Бог. Благодаря Учителю! Днес всички трябва съзнателно да работят, да се освободят от последствията на миналото, но не чрез закона на необходимостта, а чрез закона на Любовта. В природата съществува идеален ред на нещата, който всеки сам може да опита. И към този ред, именно, трябва да се стремим. Ако се съобразявате с реда на нещата, вие може да се намирате при най-неблагоприятни условия на живота, но в един ден ще можете да подобрите тези условия. Не се ли съобразявате с реда, който съществува в природата, и при най- благоприятни условия да се намирате, и в най- добре уредена държава да живеете, в един ден само можете да изгубите тези условия. ..... Човек не може да учи, когато иска, но ще учи, когато му е определено. Той не може да вярва в това, което иска, но ще вярва в това, което му е определено; той ще вярва в това, което съдържа в себе си Любов, Мъдрост и Истина. Ако това, в което вярва, не съдържа в себе си Любовта, Мъдростта и Истината, това верую ще внесе отрова в неговия организъм. И тогава, колкото по-скоро се освободи човек от това верую, толкова по-добре за него. Сега, на всички присъствуващи тук казвам: всеки трябва да се проявява свободно. Духовният трябва да проявява духовното в себе си; професорът трябва да проявява своята наука; военният трябва да проявява военщината си и т. н. Обаче, същевременно всеки човек има специфична работа в живота, която той сам трябва да свърши. Аз говоря за специфичната работа, за която всеки е предназначен. Тя е най-важната работа. България, като държава, след хиляди години може да не съществува, тя може да се преобрази, но всеки човек, като душа ще преживее всички държави. Всички съвременни държави, както и много от миналите, са изчезнали и ще изчезнат един ден, но човек, като душа, няма да изчезне,той ще преживее всички времена и епохи. Държавата е форма, в която човешкото съзнание се проявява. Тя е създадена от разумните хора. Докато има разумни хора, ще съществуват и държави, но сами по себе си държавите не съществуват. Държавата е актив на човешкото съзнание. Докато човек съществува, и държавата ще съществува, но не може да се каже обратното, т. е. че докато държавата съществува, и човек ще съществува. Учителю,_да_прогледам!
This leaderboard is set to Sofia/GMT+03:00
×