Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Допринасящи


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/03/18 in all areas

 1. 2 points
  „Добрата молитва“ „91 псалом“ „Молитва на Царството“ „В начало бе Словото“ Ще прочета няколко стиха от дванайсета глава от евангелието на Йоана. Вие си прочетете цялата глава после, аз ще прочета от 37 стих до края. „Аз мога да любя“ Изпейте песента „Химн на Великата душа“. Утринно Слово: Вратите на Любовта - 24 януари 1943 г. Това е живот вечен, да позная Тебе, единаго истиннаго Бога, и Христа, Когото си изпратил. Вратите на Любовта
 2. 1 point
  avuso

  ЛУЦИФЕР

  Той някога е бил възвишен светъл дух, наречен Луцифер – за облика си лъчезарен. Дошъл от Висши светове преди епохи тук, но бил със суета и властолюбие покварен. От светъл принц той станал княз жесток на мрака, злото и всеобщата разруха. Хармонията на света със хаос най-дълбок решил да замени, за да пребъде тука. Така от ангел Светлоносец станал Сатана- хилядолетен зъл властител на Земята, обрекъл този свят да тъне в мрачина, докато новия Спасител не дочака. Вместо блажени бъднини - живот нелек отрежда на човеците по пътя на раздора, В заблуда и невежество от век на век държи умело сляпо вярващите хора. Вместо към райски висини - към ад дълбок от времето на Атлантида той Земята води. Ала печалната съдба на този стар народ поука трябва да е за сегашните народи. Че всяка непомерна гордост или страст, природните стихии силно разбунтува и ако разумът над тях не придобие власт, той няма дълго над материята да царува. Но има Сила похода на тъмните да спре и да прогони Луцифер от земните предели: Архангел Михаил от същата звезда дойде, родила Сатаната, но и Братята му Бели. Така завършекът на тъмната епоха зла с Армагедон открива ерата крилата, в която вечната борба за хляб и свобода ще бъде само от изкуството позната. Тогава мечът ще се прекове на плуг. Реката на живота ще пои полята. Сам Бог ни обеща да бъде раят тук. Мир, труд и радост ще царуват на Земята.
 3. 1 point
  Това е хубав пример за странния начин, по който сънищата могат да носят посланията си. Езикът на сънищата са асоциациите и символите, а те са нееднозначни. В случая, чантата е нещо много лично, особено за жените, и затова може да символизира човека (но може да символизира и друго). Асоциацията лесно може да бъде направена, защото първото, което ти идва наум за тази чанта е, че тя е нейна. А движението на чантата символизира пътуването, пристигането на сестра ти. Някои от символите могат да бъдат лични и затова е много полезно за разбирането на собствения език на подсъзнанието сънищата да се свързват с последвалите събития, точно както ти си направил. Така с времето става все по-лесно да се четат бъдещите послания.
 4. 1 point
  Лъжата и злобата СА външни прояви на противенето на Божията воля.
 5. 1 point
  Сутринта сънувах, че си стоя пред компютъра (сбъдна ми се ). Гледам (в съня) в ляво от мен някаква чанта на сестра ми. И чантата бива повдигана нагоре надолу (леко отлепяна от земята) от невидима сила - дух някакъв. Не знаех, че днес сестра ми ще идва. Дойде.
 6. 1 point
  Ще възродиш нещо старо в живота си, от което си се бил отказал - може да бъде връзка, приятелство, начинание или нещо друго. Хубаво показва сънят.
 7. 1 point
  Обаче има и една приказка: "Дяволът е джентълмен. Не влиза без да си му отворил." Може ли да се каже, че най - отличителните черти на тъмните сили не са например лъжата и злобата, а противенето на божията воля и мисленето, че те знаят по - добре какви трябва да са нещата в живота от Него?
 8. 1 point
  Поех вина за чуждо убийство Поех вина за чуждо убийство. Не ми е в стила някак. Макар че е много по - вероятно да поема чужда вина, отколкото да натопя някого. Сънувах, че съм в... лудница. Нито като лекуващ, нито на посещение... Някаква жена от лудницата (майка на две деца) беше извършила убийство (в лудницата). Друга жена (моя приятелка, млада хубавица, явно луда) реши да я спаси от възмездие и каза на един доктор, че тя е извършила убийството. Докторът беше облечен в бяла престилка и беше досущ като индийското "Брат Пит" Шакрукх Кхан. За да защитя жената се приближих до доктора и казах, че всъщност аз съм извършил убийството. Той ни погледна и двамата. Не го изрече, но си помисли нещо от сорта на: "Нали знаете, че и двамата може да отидете на електрическия стол." Не се стреснах. Все пак реши да ме тества дали аз съм убиецо. Показа ми някакъв вестник, който аз не виждах. Там беше написано името на убитата. Уж гледах към името и го четях, но не го виждах... Обаче се преструвах, че го чета. Понеже беше написано на чешки и с латински букви, а аз чешки не знам го прочетох малко бавно. Името беше "Агнйеша". Хората по принцип не си признават вината, а аз не си признах невинноста. Бях готов да умра заради чужд грях.
 9. 1 point
  Учителя казва много пъти, че в новата епоха злото ще стане слуга на доброто. Той неведнъж разглежда злото като недовършена картина, неразбрано добро и т.н. За черните сили е споменавал, че те изпълняват повелята на Бог да разрушат всичко, което е създадено без Божията любов. Все пак съвсем сериозно забранява на последователите и учениците си да се занимават със спиритизъм и изобщо да се задълбочават в черното и в злото. Съветва вниманието на ученика да е в светлите сили и във високите вибрации, за да сме будни за техните послания. Както и Авесалом Подводни пише, тъмните духове ни "крещят и подчиняват",, докато светлите "нашепват и оставят свободна волята ни".
 10. 1 point
  Доколкото знам, Петър Дънов не е правил разграничение между Ариман, Луцифер, Сорат - не е навлизал в детайли за разните тъмни духове, както Щайнер.
 11. 1 point
  И аз мисля, че разочарованието е в следствие на свръх големи очаквания спрямо някой друг. Може дори да се нарече наивност от типа - аз правя отстъпки сега, но очаквам и от теб да направиш такива в бъдеще. И когато другият не го направи - разочарование. Често попадам в този казус, но грешката си е моя.
 12. 1 point
  Сънувах, че д-р Тодор Първанов наблюдава свой колега психиатър, който се маймуносва. Първанов гледаше към колегата си със сериозен и леко тъжен поглед.
This leaderboard is set to Sofia/GMT+02:00
×