Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Допринасящи


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/28/18 in all areas

 1. 2 points
  АлександърТ.А.

  Lilito

  Честита коледа ! Честито рождество Христово . Това означава че у всеки има една възвишена същност , едни светли и обичливи мисли .Коледата е повод да ги потърсим у себе си . Да изоставим всичко неприятно и не обръщаме внимание на противните натрапливости . На кого му трябват? И ако нямаме още навика да избираме мислите си , да действаме . Да правим всички хубави и приятни неща за които се сетим . Да погалим детенце по главичката и го успокоим с добра дума . Да зарадваме някой с каквото и да е . Не ми трябва реален повод , за да благодаря на някого , хей така . Без значение дали познавам неговата доброта ... Живеем във общност и всеки се нуждае от нашата подкрепа дори и да не го знае . Оставете притесненията за собствената си персона и дайте на близките си това което им е нужно , колкото можеш . Без притеснение . Вниманието , обичта всекиму е нужна .
 2. 1 point
  Орлин Баев

  Lilito

  Оф, в тази тема случаите станаха доста, пропуснах за бременността. Да, при бременност остава вариантът силна психотерапия! Хипнотерапията, отвъд холивудските фантазии и заблудите, натрапени от филмите в народа, е добра техника. Нека си кажа пак - всеки добър психотерапевт ползва широк набор от методи през личностовата си интегралност. Не са толкова важни методите, колкото уменията, знанията, вещината и годностите на психотерапевта. Практически няма силна психотерапия без хипнотерапия, независимо дали терапевтът я обявява или дори дали знае или не, че я ползва.
 3. 1 point
  Донка

  Чистотата

  Напоследък ми се поставя сериозно този въпрос - не само и не просто за обмисляне... За прилагане, най-вече. И стигнала съм до изводи за себе си - чистотата е свързана с истината - тази, която е свободна от емоциите и ценностите на човешкото его. А те са като домашния прах - нормално е да се стелят непрекъснато, както е нормално и да се почистват редовно - внимателно и с любов. И още - вътрешната чистота е силно зависима от външната - но само ако осъзнаваме тази връзка и почистваме едновременно...
 4. 1 point
  Като нямаш късмет, просто недей разчита на късмета си. Не играй еврофутбол, от 20 теми следващия път научи 20, вместо 18. Когато кандидатстваш за работа най-важното е да излъчваш увереност, а не страх. Това става единствено ако вярваш в своите възможности и ако не приемаш неуспехите твърде навътре. При някои хора определени неща се получават наистина с по-малко усилия. Ако тръгнеш да правиш сравнения между себе си и тях, ти вече си загубил голяма част от собствените си сили напразно. Научи се да насочваш мислите и енергията си правилно, вместо да я пилееш в раздразнение, очакване не късмета да те сполети, фиксиране върху проблемите и желание да избегнеш трудностите. Просто приеми, че нещата ще се случват по-трудния начин, докато се опитваш да ги правиш по-лесния. Ще дойде време, когато трудното днес ще ти се получава лесно и без усилие. Ще ти дам пример. Ако се опиташ да караш колело по пясъка, движението ще ти е трудно. За да бъде лесно движението, първо трябва да изградиш път по който да се движиш. Това става с мисълта и действията, и с много усилия. Едва когато пътят е изграден, ти ще можеш да се движиш леко и без много усилия, но докато не го направиш ще имаш трудности. Така и действията ти в началото ще стават трудно и с усилия, докато не изградиш чрез повтарянето им утъпкана пътека, по която да се движиш. Но неправилно насочената мисъл, вместо да изгражда пътеката, само я разравя. Раздразнението и разпиляната напразно енергия само правят нещата още по-трудни, действайки разрушително върху това, което вече си изградил. Това, че не си направил лошо на някого, нито лъжеш или крадеш и т.н. е добре, но ние живеем за да добием сила в духа си и в своите добродетели. Това е много повече от това да се ограничаваме в извършването на неморални действия и съответно изисква усилия от наша страна в съответната посока. И животът ще ни изпраща трудности и там където сме слаби, а не само в направленията в които сме силни. Или си мислиш, че тези хора, които например им се отдава ученето или пък са спечелили от хазарт, еврофутбол, лотария или тото не изпитват трудности в други аспекти на своя живот? Изпитват, но ти си се фиксирал точно в тези направления в които на тях им е лесно, а на тебе трудно и не забелязваш (или подценяваш) техните проблеми и задачи за разрешаване.
 5. 1 point
  Ради

  Чистотата

  Здравейте, Иване, радвам се, че ти харесва темата - за мен тя наистина е много важна. Според мен, ако човек не се стреми към чистотата, не може да мисли и разсъждава - в истинския смисъл на думата. Неговия ум е в плен на неговите страсти и низши желания. Въпроса е как постигаме и запазваме чистотата си в ежедневието? Тя е състояние, и човек трябва да е буден - да не я загуби, да не се изцапа с някоя мисъл, чувство или постъпка. Затова според мен ние трябва да анализираме и изпитваме мислите и чувствата си, както и нашите действия. Трудна е така будност, но нали всички се стремим? Молитвата, постът- също са средства за пречистване. И тука една малка препратка към така нагорещената тема за вегетарианстово - месето е нечиста храна - то ни цапа.
This leaderboard is set to Sofia/GMT+03:00
×