Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Допринасящи


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/24/19 in all areas

 1. 1 point
  Преживяваш генерализирана тревожност с обсесивна идеация, както ти е казал и колегата. Хапчетата са някакво, но временно подпомагане. Реалното решение е в преминаването ти през качествена лична и групова психотерапия при вещ в работата с тревожни състояния психотерапевт. Виж повече за преживяваното от теб в статиите ми по темата.
 2. 1 point
  Моля ви пишете на български. Все пак сме в България.
 3. 1 point
  krasidim1

  Страхове

  амбициозна,обичам да се развивам и обогатявам с нови изживявания,знания -имам харизма (казвали са ми го много пъти,така че вероятно е така) -отговорна -контактна -организирана - подхождам добронамерено - обичам да обгрижвам - имам чувство за хумор - проявявам емпатия и състрадание - стремя се да намеря индивидуалния път и подход към всеки един и да навляза в дълбочина,да дам специално отношение на всички - хедонист и естет - семейството ми - най-близките ми приятели - първата ми любов - семейството на най-добрия ми приятел - като по-малка ходех на балет и се справях доста добре - бях и в детски хор ,благодарение на което преодолях сценичната си треска - готвех се за кандидат-студентски изпити,за сертификат в най-стриктната езикова школа в града,плюс подготовка за матури и на 4-те изпита си задоволих очакванията,завърших университет успешно - имах огромен страх от водата след инцидент,преодолях го,научих се да плувам дори -никога не съм залитала по алкохол,наркотици,цигари...изобщо не харесвам да си вредя - когато съм била в затруднение (финансово,емоционално) не съм натоварвала близките си - дарявам всяка Коледа подарък на дете от дом,гледам да давам по нещо на бездомни хора,животни - обичам да изслушвам с интерес и ако мога да помогна...търся най-добрия и полезен съвет - в работата си заявявам мнението си напоследък без да ме притеснява ответна реакция - наскоро изведох мой приятел на шопинг(подготовка за среща) помогнах му с визията,вдъхнах му кураж с няколко разговора и го изпратих с повече увереност към срещата,сподели,че много съм му помогнала - да водя разговор - домакински задължения - да декорирам - танцувам добре -да накарам човек да се чувства обожаван тези,които споменах,че държат на мен и ме ценят скоро не съм се замисляла за хубавите си качества... и как да ги вложа в работа,която да ме прави щастлива
 4. 1 point
  Здравей Анна и добре дошла! Моят личен опит и мнение: Комлексът за външен вид до голяма степен се корени в свръхизискванията за перфектен външен вид, които сега се налагат от цялата ни масова култура, вклиняват се в подсъзнанието още на малките деца и "осигуряват" комплексите за малоценност. На времето аз стигнах до извода, че несъзнателно се вглеждам във външния вид на всеки около мен и го преценям. Съответно, приемам, че всички други правят същото с мен. Обаче, аз не мога да бъда сигурна в техните преценки за мен, не мога да питам, нито пък да вярвам на всеки, и оттам идваше неувереността и направо да си кажа комплекс за малоценност. В един момент най-сетне открих, че всъщност не съм в центъра на вниманието на хората около мен, дори повечето не ме забелязват, ходейки си по техните задачи . В този момент вместо да изчезне, комлексът се видоизмени и засили. Почувствах се малоценна, че не ми обръщат внимание (както аз на тях). Това също е насадено от масовата ни култура - сякаш всеки очаква от себе си да е на сцена, в светлината на прожекторите и да получава аплодисменти.... То вярно, че животът е сцена, но публика за тази сцена няма - всички сме на нея... Когато и до тази истина успях да се добера, комплексът доста се укроти. От езотерична гледна т. комплексът за външен вид е богохулство. Да, сериозно е. Бог ни е дарил с тела, които нямат равни на себе си на тази планета. Ние нищо не сме платили, нито допринесли за тях. Отгоре на всичко, сме критични, търсим им слабостите, сравняваме се, искаме да сме по-добри от това, което сме и... накрая се омаймунваме. Красотата на външния вид се състои във вътрешното излъчване на любов, разум, доброта, милосърдие... Забелязала ли си как влюбените стават изведъж много красиви? И как човек с перфектен външен вид може да отблъсне със стъклен бездушен поглед?
 5. 1 point
  Ето няколко четива: Р. Асаджоли: "Нервните заболявания при духовно израстване" (има малко грешки в превода, четете с критична мисъл) http://www.spiralata.net/kratce/index.php/polezenpat/199-roberto Р. Асаджоли: "Символи на трансперсоналното преживяване" https://kennethsorensen.dk/en/symbols-of-transpersonal-experience/ Р. Асаджоли "Трансперсонално вдъхновение и психологическо планинарство" http://synthesiscenter.org/articles/0136.pdf Подобно явление, което е свързано с духовните отклонения е т.нар. "духовен байпас" - тук Орлин Баев е събрал едни много точни мисли по темата: https://orlinbaev.blogspot.com/2018/07/blog-post.html Понякога състоянията на дереализация, психоза и пр. се появяват тъкмо, когато човек се е вкопчил в нездравата абстракция на духовните "интелектуалщини", без да е овладял и трансформирал ежедневната си личност с нейните проблеми, фантазни убеждения, емоционални рани и пр. Р. Щайнер: "От едната страна виждаме онези хора, които са приели за свой идеал да медитират с кръстосани крака като някоя от статуите на Буда; с атрофирани и без помощни нозе, но с набъбнали глави, те искат да проникнат в мистичните бездни на съществуванието. От друга страна виждаме типичните представители на европейското човечество, които просто не разбират с каква убийствена бързина сноват от една кантора в друга, от един бизнес в друг; толкова активни са те в своите крака, че създават впечатлението: главата, която носят на раменете си, е практически съвсем излишна, защото тя просто не участвува в това, което те вършат. Пред нас са двата крайни полюса на съвременното човечество: самотните мечтатели със затворени очи, които не умеят да различават дори своите собствени действия, и онези, които просто не се нуждаят от очи, понеже краката им са здраво впримчени в дебелите въжета, с които те влачат своя товар, а товарът - това всъщност е параграф номер Х или Y."
 6. 1 point
  Здравейте, Не бива винаги преживяванията, свързани с елементи и състояния от свръхсъзнателното ниво в психиката да се диагностицират като някаква патология. Понякога висшите състояния на съзнанието (озарението, усещане за единство с космоса, видения и пр.) са си чист материал, идващ от различните психични нива (индивидуални и колективни), към който не бива да се подхожда ограничено и да се тълкува като болестен за личността. Съветвам ви да потърсите трансперсонален психотерапевт (най-общо казано), с когото да изследвате наново симптомите, личната си биография и пътищата за постигане на вътрешен мир. Как сте с английския език?
 7. 1 point
  Могат, Донче и още как. Шизофренията например.
 8. 1 point
  Илен

  Лесно ли е да си жена

  Аз се чувствам добре кожата си на жена, въпреки нелекото раждане на дъщеря ми, а и други премеждия през които ми се налагало да мина .Може би е въпрос на усещане- индивидуално.
 9. 1 point
  Илен

  Не мога да се съвзема!

  Здравей inpetrov, аз преживявам почти същото. Баща ми почина през август м.г и.още не мога да го приема. Когато си отиде близък човек не можеш ей така за приемеш, че повече никога няма да го видиш, поне на мен ми е трудно. Приятели, които са го преживели споделят, че с времето се свиква с тази мисъл, но липсата от присъствието на този човек се усещала винаги. Пожелавам ти да успееш да излезеш по-бързо и по-леко от травмиращата ситуация, в която рано или късно всички попадаме.
 10. 1 point
  Брака по моему е също един вид изпитание.
 11. 1 point
  И доколко човек е господар на паметта си?................Защото аз не съм........................
 12. 1 point
  Илен

  Цистит

  Да,опитайте с хомеопатия, аз откакто се лекувам по този начин от две години вече, нямам проблеми с цистита, иначе всяка зима ме навестяваше без да пропуска, повече от 10г. В началото по време на криза, пиех 1-2л отвара от мечо грозде и ми помагаше, но с течение на годините този ефект изчезна, трябваше да мина на атибиотик. Сега, да чукна на дърво нямам проблеми, потърсете кл.хомеопат и се консултирайте с него.Вярвам, че накрая всичко ще се оправи, успех.
 13. 1 point
  Може и да е коментирано, но де факто какво бе наказанието за това деяние? Нали въпроса е да се спрат по някакъв начин тези хора....... Пожелавам на Янина успех в разобличаването!
 14. 1 point
  Пример със стар кървъв случай, в който убиха кучето на мой приятел, въпреки, че уж службите и властите се задействаха, на извършителя нищо не му направиха.......... Но ние сме длъжни да направим каквото зависи от нас.......животните на кой да разчитат да ги защити? Криминалнопроявеният охранител нахълтал в сервиз “Автоцентър” и нарязал част от аксесоарите и стола на продавача, после излязъл навън и убил кучето, освободиха го след 24 часа в ареста, без да му вземат проба за наркотици Гардът на експрезидента на ФК “Вихрен” и настоящ на “Локомотив” /Пловдив/ Коко Динев - Ангел Михайлов, обезглави пред свидетели 4-месечна кавказка овчарка. Инцидентът станал завчера към обяд, когато охранителят със самурайски меч нахлул в сервиз "Автоцентър" на околовръстния път на изхода за ГКПП - Кулата. Ангел нарязал с меча няколко щендера с автоаксесоари и стола на продавача, като крещял: Къде е кучето, къде е кучето...?!? След това излязъл навън и се насочил към вързаната кавказка овчарка и отсякъл главата на беззащитното куче. Сигнал в полицията е подаден от Стоян Георгиев. На място пристигнал дежурен полицейски екип и разяреният гард е укротен и обезоръжен. Закаран е в полицейското управление и със заповед на началника на полицията Стоян Младенов е задържан за 24 часа. Вчера към обяд Ангел Михайлов бе освободен, след като прокуратурата отказа да удължи предстоя му в ареста. От пресцентъра на обвинението в Сандански обясниха, че е образувано досъдебно производство срещу Ангел Михайлов по чл. 216 - за унищожаване на чужда движима вещ. Свидетели на инцидента станали десетки клиенти на сервиза и работниците в близост. Ангел Михайлов е гард на Коко Динев откакто пое футболния клуб и откри хотел в Сандански и казино в Кулата. Свидетели коментираха вчера, че Михайлов е бил във видимо неадекватно състояние. Той е отказал да бъде тестван за наркотици. Гардът е с криминално минало, има повдигнати обвинения за кражби и сбивания.
 15. 1 point
  Така излиза............. често проявената справедливост към едни е проявена несправедливост към други........... въпрос на кьоше.............. виждаме го всеки ден това явление.
 16. 1 point
  Хомосексуализъм и морал! - темата ми е малко странна..... Нима моралното и аморалното поведение не са характерни, както за хомосексуалните, така и за хетеросексуалните? Или сега ще мъдрим кои са по-морални? Примери и за едното и за другото поведение можем да видим със собствените си очи ежедневно и за двете групи. Аз не мога да кажа, че имам богат опит в общуването с гейове, но както и преди споменах, имам впечатления от една гей-двойка - жени и съвсем отговорно мога да твърдя за тях, че изобщо не са аморални, напротив. Но пък хетеросексуални около тях, чиито поведение минава всякакви морални граници - бол. И защото все Азис споменават, като се каже гей, искам да споделя лично мое мнение по въпроса : Ами Азис според мен е хетеро или най-много би. Въобще цялото му гей поведение и демонстрация е цирк, един Болшой театър, нищо повече.
 17. 1 point
  Илен

  Сребърна вода

  Аз използвам сребърна вода, помага. Откакто ползвам нея спирт и др. дезинфектанти не ползвам. Тони, как да си я правим? Аз я купувам от аптеката.
 18. 1 point
  Илен

  Поп Фолк

  Пирин-фолк се провежда в Сандански и си е комерсиален, айде да не кажа друго, като се сетя кой му беше патрон допреди няколко години...пък и там вече май пеят на плейбек, особенно тези които правят рецитали на фестивала. Добре, че композитора Вальо Пензов още държи отчасти организацията, та се чува и там по някой талант, но и чалгата има постоянно присъствие в извявите, всяка година. А Златен кестен си е фестивал в Петрич на старата градска песен и си е истински, макар и не толкова популярен, но си има фенове. Аз като маке да взема отношение...........
This leaderboard is set to Sofia/GMT+02:00
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×