Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Допринасящи


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/03/19 in all areas

 1. 2 points
  Ако считаме, че някой ни е предал, това означава ли, че считаме, че е длъжен да ни е верен?
 2. 1 point
  А и също да напомня, за всеки случай, че в окултните практики, доколкото съм чел, се използваат линейни времево похвати за нелинейни времеви "натрупвания". Същият принцип се използва и при "несвързания" словоред. По тази линия, ако не си запознат с "Орденът на Златната Зора", е добре да се замислиш за текстовете, които пействаш. Hermetic Order of the Golden Dawn Здравей kipenzov, Мерси много за бележката. Всъщност определено не бях погледнал цитирания пасаж както ти споменаваш. Ако той е дело на някой редактор има голяма възможност да си прав. Мерси много и за линковете. Поздрави, Петко
 3. 1 point
  И ако си даваме пълната свобода да даваме морални оценки на чуждите действия, то склонни ли сме да приемем пълната свобода на чуждите оценки?
 4. 1 point
  Ако започнеш много повече да действаш (умствено и физически) и много по - малко да гледаш през прозореца и да ревеш, натрапчивите ти мисли ще намалеят драстично. И под действане с ума имам предвид не тънене в подобни натрапливости, а някаква умствена активност, която да погълне съзнанието ти. Колкото по-потопена си в настоящето (без значение улисала във физически дейности или натоварена умствено) толкова по - малко ще бъде и тормозът от страна на мислите. Бездействието е приятел на ОКР.
 5. 1 point
  Най обикновени натрапливи мисли.Нищо повече.
 6. 1 point
 7. 1 point
  Определено не е без значение дали ще те кръстят Кенефка, Коца или Каролина.
 8. 1 point
  Кон Круз

  Забавно - 2

  Буда е казвал, че животът е страдание. Ако не получиш това, което желаеш - страдаш. Ако го получиш - пак страдаш. Затова аз казвам: по - добре да го получиш.
 9. 1 point
  Кон Круз

  Забавно - 2

  Ако искате да разберете дали жена ви е спряла цигарите, преди да излезете оставете газовия котлон включен.
 10. 1 point
  Предателството всъщност идва, когато човек вече е взел решение по коя посока ще поеме. И даже когато вече е положил сериозни усилия в предвижването си по въпросната посока. Всяко действие си има своето противодействие. Това важи не само за физическия свят, но навсякъде. Когато човек полага сериозни усилия за нещо и е постигнал определени успехи, предателството към него се явява като противодействие. Това противодействие разбира се следва да бъде преодоляно, за да може целта към която човек се стреми да бъде утвърдена. Без съпротивление нищо не може да се утвърди. Ще дам пример: аз мога да съм много спокоен и уравновесен докато съм материално задоволен и сред положително настроени към мене хора, но ако попадна в стресова ситуация от спокойствието ми няма да остане нищо. Значи спокойствието ми и равновесието ми не са истински. Те трябва да бъдат утвърдени при тежки условия за да мога да твърдя, че ги притежавам. Ако говорим за героизъм, то предателството винаги се явява като тест, като изпитание. Но ако в крайна сметка героят въпреки предателството успее да утвърди идеята, която следва, то заслугата за това няма да е в предателя. Космическият закон ще прояви отрицателния полюс със същата интензивност с която героят се опитва да прояви положителния. А хора, които да изпълнят ролята на предателя винаги ще се намерят. Те не са специално подбрани, а предателството в крайна сметка си е техен личен избор, които ще им донесе съответните тежки последствия. Космическият закон никого не принуждава да влезе в ролята на предател. Просто има хора, които са склонни към такива действия в невежеството (или в още по-лошия вариант, в съзнателното си желание да навредят). По същия начин никой не кара пияницата да се напива всеки ден, но той сам е развил в себе си склонност към това и щом види или помисли за алкохол желанието му се събужда. Написаното по-горе ще опиша само с една дума: ужас!!! Няма почти нищо вярно, но твое право си е разбира се да споделяш каквото мнение желаеш.
 11. 1 point
  Според мен, зависи. Аз примерно мога да се наема със задължения, които не са по-силите ми, ако няма друг подходящ човек да ги поеме, но предварително ще държа това да е ясно (че задълженията не са по силите ми) на всички които разчитат на мене. Не бих влязъл в позицията да давам празни и фалшиви обещания.
This leaderboard is set to Sofia/GMT+03:00
×