Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Допринасящи


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/26/20 in all areas

 1. 1 point
  Станимир

  Бог е дуален!

  Смесваш християнството с някои митологии. Тези влияния, които Юнг разглежда са представени като определен клас същества в митологията - полубогове и титани, също и кабири и др. в гръцката. В окултизма това са определени елементали. Но това не е важно. За човекът това са определен тип влияния върху психиката и единственото от значение е дали ще им се поддаде механично и несъзнателно или съзнателно ще прецени съответните влияния и ако ги намери за неподходящи, ще ги пресече с волята си и най-вече чрез контрол върху себе си. Бог е дал на човека избор и воля да осъществи избора си. Дал му е разум за да различи правилно от неправилно. Дал му е любовта като чувство с което да усети съпричастността и взаимовръзката си с другите. Оттам нататък човекът е този, който трябва да се научи да бъде свободен (защото изборът не е свобода, доколкото може да доведе до нежелани последствия и страдание) и да бъде щастлив живеейки в разбиране и хармония със света. Ако в човека няма никакво предразположение да направи нещо различно, то каква свобода ще е това? И как би могъл да се променя? Примерно в определен момент един иначе спокоен човек може да допусне да изпадне в състояние да започне да крещи и да чупи всичко наоколо, но това е поради невладеене на себе си и натрупано психическо напражение, което е натрупал самия той, а не някой друг, чрез отношението си, желанията си, мислите си или по друг начин. За да го има това психично предразположение, то трябва да бъде подхранвано по някакъв начин от самия човек. Иначе тези архетипи, които си съществуват в природата, са си на място.
 2. 1 point
  Всъщност, тук се обърках. Мислех да напиша арменското име "Киркор", но неволно написах Киркегор (когото навремето смятах за древногръцки философ). Честно казано, не помня кога друг потребител ме е развеселявал толкова. В продължение на няколко часа като се присещах за коментарите ти и се усмихвах, даже ме напушваше на смях. Благодаря ти. По принцип ми става забавно като видя как се дразниш от коментарите на Александър, които понякога ми е малко трудно да разбера (както и твоите, макар и привидно по - разбираеми). Търся удовлетворяване на любопитство, на желание за знание. Знанието бих споделил (анонимно) с други хора. Но за мен не е толкова важно кой ще получи дадена информация. Нямам нищо против друг да достигне до съответните сведения и аз само да ги прочета. Поведението ти е пример за това как който не умее да играе шах най - много учи другите на шах. Точно това, което ти препоръчах да имаш предвид при изследванията си.То се дължеше на нагласата ми, че и другите са открити както и аз. Първом думаш за откритост . Преминаваш после на страдание и в същото изречение споменаваш за Наполеон. Не съм телепат та да знам какво точно визираш. Ми логиката ти куца. Наполеон не се е включил в темата. В темата беше включено името на Наполеон. Аз искам да получа каквото ми се иска в смисъл на информация по определени въпроси. Но съм отворен към това и тази информация да не ми се понрави или да е много изненадваща за мен. Важното са фактите. Никой не те е молил да ме наставляваш и т.н., младежо.
 3. 1 point
  пример за необмисляне . Начало на конфликт . .Няма да обяснявам защо е така . Само обръщам внимание , Кипензов да използва зрялоста си като спазва правилата на форума . Да не оценява/коментира друг участник . ОБСЪЖДАТ СЕ ИДЕИ не личностите или поведението с което всеки е несъвършен . (Може би ) Смята се че Ватикана организира походите с няколко цели .1-- Божи гроб ; 2--да разкара от Европа много силния орден на тамплиерите ; 3-- И нещо да се направи със засилващото се Богомилство по нашите земи . А духовете говорят всякакви неща .Чувството за истина се развива и е различно в зависимост от детството . ПП Обаждам се за Кипензов , защото на всякъде е такъв . Постоянно коментира участници а веднага опищява темите , когато се опитам да покажа какво прави . Нарочно не коментирам личното . Също не ми се иска да изровя кавгите му с други участници , които е започвал .
This leaderboard is set to Sofia/GMT+03:00
×