Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Допринасящи


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/11/19 in Блог Коментари

 1. 1 point
  Кон Круз

  "Аз съм мощен!"

  Не съм ти трил коментарите директно. Изтрил съм коментирана от теб публикация, защото съм преценил, че не е нужно да стои повече в сайта.
 2. 1 point
  Рассвет

  Паранормальные явления в человеке

  Благодаря Ви за информация! Аз намирах «Работа в изменённом состоянии сознания" (автор – С.И. Павлова») в Интернет и мисля, че в случай на необходимост мога да свалям тази книга. В настоящия момент аз чета повторно «АллатРа» (http://allatra.bg/library/ - текст на български). Благодаря Ви още веднъж!
 3. 1 point
  kipenzov

  Ницше

  ,,Количествените натрупвания водят до качествени изменения!" Да, но комунизмът е утопия! Красотата на утопиите е, че свеждат до съзнанието възвишени идеи. Грозотата им е, че са неприложими на практика, защото те не са за/от този свят, тъй като се базират на еднопосочно хиперболизиране на едно качество и екстраполирането му в цялостен модел на общество. Елементарният пример е Теорията и ,,редуцирането" й от ,,човешкия фактор" при прилагането й в Практиката. И така - Маркс и диалектичният му материализъм. Колкото и добре да са представили идеите му, като цяло има един слаб момент. Човекът е разумен! На Вилхелм Райх му коства доста оборването на това твърдение. Дори самият му живот служи за пример за неразумността в лицето на изградените предразсъдъци и агресивното им проявление, когато някой си ,,позволи" да противоречи на ,,нормалното". Наместо Маркс, аз самият съм повече за синтеза. Някак по-реалистично ми е! Една такава синтеза е между Фройд и Маркс! Кефи ме Ерих Фром! Няколко примера: Фройдомарксизъм ХУМАНИСТИЧНАТА ПСИХОЛОГИЯ НА ЕРИХ ФРОМ
 4. 1 point
  Magi Lipeva

  Примирете се със себе си

  Или другояче казано: като мислиш, да си доволен от своите мисли, като чувствуваш, да си доволен от своите чувства и като направиш нещо, да си доволен от себе си – то е вътрешна музика. Най-първо музиката от ума започва, слиза в сърцето и волята и най-после, на четвърто място, се изразява.
This leaderboard is set to Sofia/GMT+03:00
×