Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Допринасящи


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/03/20 in Мнения

 1. 3 points
  Колко добре го е казал . И как звучи , когато нацията се е разделила на две . това е повод да се смири човека .Да насочи внимание към духовното . Защото трябва да се живее този живот , сега , в момента и то по най добрия начин . Ето за това са трудностите . Насила ни обръщат вниманието към най същественото от текущия живот . И които може , излизайки от стомаха да заеме по горно място .
 2. 3 points
  Благодаря! За съжаление, хората се добрахме до владеенето на неща, които могат да ни затрият... но желанието за големство не го осъзнахме, не го преодоляхме, не пораснахме...
 3. 2 points
  А по въпроса за нашите лични дерзания за "възпитанието" на собствените ни деца... Ами този въпрос изразява лично отношение! По-интересен е въпросът - "Защо изпитвам недоволство?" И не се ли дължи това на незрялото ми "виждане" на някои качества и действия на детето ми като "недъзи" (разбира се, ако под "недъзи" не става въпрос за физически такива).
 4. 2 points
 5. 2 points
  Добрата молитва 71. Лекуване на разни болести / -2 януари 1921 г., неделя Русе Господнята молитва
 6. 1 point
  Добрата молитва 72. Запазване и консервиране на плодове - 2 януари 1921 г. Господнята молитва Запазване и консервиране на плодове
 7. 1 point
  Здравей, Аз също съм с корона вирус. Ускореният пулс е нормален за инфекцията, особено когато когато се движим. Неприятен е, но няма нищо страшно. Аз по принцип съм с пулс 58-60, а сега като отида до другото помещение ми става 120. Лежи си и почивай и не се плаши.
 8. 1 point
  this is the situation please https://www.facebook.com/peter.stamatov/videos/10218394106830322
 9. 1 point
  Мерси на Станимир като започна с уточняването , че то е доста разтегливо . И като че ли наистина въпроса се свежда до осъзнаването . Дали човека го прави знаейки , че по този начин наранява партньорa или изобщо не се сеща .
 10. 1 point
 11. 1 point
  Нека да дадем първо някакво определение за предателство. За мен, за да се квалифицира едно действие като предателство, то следва да е поет определен ангажимент, който да бъде нарушен. Това е свързано и със съответното доверие, което съществува между страните. Остава въпросът дали единично действие, предизвикано от моментна слабост трябва да се приеме за предателство или просто като грешка. ... Така си мисля, че ако връзката е създадена с очакването, двете страни да имат сексуални отношения само и единствено един с друг, то неоправдаването на тези очаквания е най-малкото лъжа. А може и да е предателство, ако е имало в достатъчна степен осъзнатост.
 12. 1 point
  holyvalentine

  Егото, що е то?

  Напълно съм съгласна. Обичането само на положителните ни качества, по--скоро е самовлюбеност. Тук говорим за обхващането на цялата личност. Аз напоследък много работя със сянката. Четох Юнг и това, че колкото повече я изкарваме на светло, толкова повече преставаме да се страхуваме от нея и от поведението, което я формира и ако я прегърнем, то със сигурност ще я преработим. Сянката има много аспекти, разбира се, така че не можем да я преработим на 100%, в един живот едва ли. Но все пак, тук е много важно себеобичането, защото така се преработва. С любов и приемане. Да се опитваш да се отървеш от част от себе си, означава да не се приемаш, подсъзнателно да мразиш част от себе си и така оставаш в страха, срама, вината и прочие. Така че в този смисъл , не искам да се отървавам от егото си, а да го прегърна, за да го преработя.
 13. 1 point
  Станимир

  Егото, що е то?

  "Отърваването" става когато трансформираш всички негативни тенденции в положителни. Тогава личността няма да ти е нужна. Тогава в съзнанието си ти напълно ще си се идентифицирала с висшия си аз, ще се осъзнаваш като висшия си аз. В момента не можеш да направиш това, защото висшият ти аз все още не е изграден до край - до степен, че да действаш съзнателно в него. Именно тук може да се открие свободата и изборът. Това изграждане става когато трансформираш всичко отрицателно в себе си в положително. Личността става ненужна когато вече не остане нищо, което да бъде трансформирано. А и спомените от всичко преживяно се пазят. Така че спомените от отделните личности няма да бъдат изгубени. Реално паметта е (поне така ми се струва) която създава усещането за идентичност. Защото ако се погледне реално, човек е различен във всеки един миг.
 14. 1 point
  В различни източници понятията се използват с различно значение и това може да доведе до объркване. Егото в случая - в други източници може да се използва "низше его", "личност", "низш аз" или друго. Негова противоположност или негов източник се явява душата, индивидуалността, висшият аз, висшето его... Личността (ще използвам тази дума) е всичко това, което усещаш като себе си в момента. Тя включва и положителните, и негативните нагласи, способности и качества. Съществуването на Земята дава възможност да се проявят както едните, така и другите. След смъртта, личността престава да съществува. Не така стоят нещата обаче в света на висшия аз. Там нищо отрицателно не може да се прояви. Така че всички негативни тенденции, мисли и навици, които сме генерирали и развили през живота си тук на земята си остават тук като семена, които ще доведат до отрицателна карма в следващото въплъщение. До висшия аз достига само това, което е положително и което този висш аз асимилира като опитност. Тази опитност ще се прояви в новата личност при следващото въплъщение. Към нея ще бъдат добавено и отрицателното "наследство" от предходната личност. Разбира се, новата личност няма да има спомен за предходната,, защото само човек осъзнал се като своя висш аз може да има спомен за предходните си животи.
 15. 1 point
  Всичко това са само лъжи на ОКР-то.
 16. 1 point
  Всичо това са натрапливи мисли.
 17. 1 point
  Ами, май ни омръзна, да пишеш едно и също и да ти отговаряме, как не си луда и никога няма да полудееш, защото хората които имат ОКР не полудяват. Преливане от пусто в празно е Габи.
 18. 1 point
  Започваш редовна терапия, това трябва да направиш.
 19. 1 point
  За първи път срещам ,,апатичен,, човек да пише по форумите.Много странно.
 20. 1 point
  ,,Общо взето колко време ми остава? Това ми е въпроса. ,, Най-малко, сто тридесет и седем години.
 21. 1 point
  Досаждаш и не разбираш от шеги-терапевта се е пошегувал с теб, и ОКР-то е вид тревожно разстройство.
 22. 1 point
  Не се влиза в психиатрия с диагноза ОКР. Лечението е с медикаменти, които се приемат в къщи и задължително системна психотерапия.Без нея справянето е невъзможно.
 23. 1 point
  Tи че не си луда, не си.Но, хората около теб ще полудеят от теб. Нямам друг отговор.
 24. 1 point
  Когато човек прави избор, от основно значение е, дали притежава нужните познания и разбиране, за да може да предвиди резултата от действията си. Това е основното - да се знае кое действие, какво ще предизвика. И, да твърде възможно е, да няма решение, което напълно да удовлетворява въпросния човек. Освен това животът е динамичен. Ситуациите се променят; другите хора също вземат решения, които могат да попречат на реализирането на нашите намерения. Що се отнася до Бог или действията на духовните йерархии имащи отношение към хората, те са по-скоро като една рамка определяща развитието ни в дългосрочен план. Човек може да действа еднопосочно с тях и така тези действия да се окажат в негова помощ (каквато са си те всъщност). Може и да реши да следва друга линия в живота си. Основата така или иначе е познанието за това къкъв ще е резултата и какви са възможностите той да се реализира. Ако проследим различните еволюции ще видим, че с разширяването на съзнанието расте и свободата и възможностите. При хората тези възможности за разумен избор далеч надвишават тези при животните. Дори и в границите на човечеството се вижда, че информираният избор е за предпочитане от този основан на невежество. Като част от света в който живее човек трябва да познава законите му и няма как да остане независим от тях.
 25. 1 point
This leaderboard is set to Sofia/GMT+02:00
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×