Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Допринасящи


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 10/28/20 in all areas

 1. 3 points
  Колко добре го е казал . И как звучи , когато нацията се е разделила на две . това е повод да се смири човека .Да насочи внимание към духовното . Защото трябва да се живее този живот , сега , в момента и то по най добрия начин . Ето за това са трудностите . Насила ни обръщат вниманието към най същественото от текущия живот . И които може , излизайки от стомаха да заеме по горно място .
 2. 3 points
  Добрата молитва. „В Начало бе Словото“. Ще прочета 28 глава от Евангелието на Матея. „Духът Божи“. 627.Идете в Галилея -5 юли 1936 г. Благословен Господ Бог наш. Тайна молитва. Идете в Галилея
 3. 2 points
  Нека да дадем първо някакво определение за предателство. За мен, за да се квалифицира едно действие като предателство, то следва да е поет определен ангажимент, който да бъде нарушен. Това е свързано и със съответното доверие, което съществува между страните. Остава въпросът дали единично действие, предизвикано от моментна слабост трябва да се приеме за предателство или просто като грешка. ... Така си мисля, че ако връзката е създадена с очакването, двете страни да имат сексуални отношения само и единствено един с друг, то неоправдаването на тези очаквания е най-малкото лъжа. А може и да е предателство, ако е имало в достатъчна степен осъзнатост.
 4. 2 points
  Господнята молитва 70. Съвети от Учителя / 2 януари 1921 г., неделя Русе Добрата молитва
 5. 2 points
  Коментирай това с терапевта си.Ние, нищо повече от това което сме ти казали не можем да ти кажем.Самата същност на ОКР-то е да те кара да се съмняваш във всичко.
 6. 2 points
  ,,Не искам да си мисля това, знам, че съм аз, ,, E, когато не искаш една мисъл, но не може да се отървеш от нея, тя каква е? Всичко което те плаши са само едни натрапливи мисли, нищо истинско няма в тях.
 7. 1 point
  Ако наистина си в депресия, едва ли щеше да пишеш тук и търсиш помощ за този проблем.Уплашен и притеснен - да, но ...другото не е така. Анафранила се смята за най-добър антидепресант, при ОКР.Но той и потиска най-силно сексуалната функция.Ако се замени с друг, тя ще се подобри, но мислите ще станат по-,,силни,,. За мен, правилният начин за справяне с натрапливите мисли е чрез психотерапия.Тя може временно да се съчетае с медикаменти, но си е основният метод.
 8. 1 point
  Мерси на Станимир като започна с уточняването , че то е доста разтегливо . И като че ли наистина въпроса се свежда до осъзнаването . Дали човека го прави знаейки , че по този начин наранява партньорa или изобщо не се сеща .
 9. 1 point
  „Защо е позволено на човека да прави добро съботен ден“. Отче наш. „Изгрява слънцето“. Ще прочета само 12 стих от 12 глава от Евангелието на Матея. „Духът Божий“. 626. Защо е позволено някой да прави добро - 3 май 1936 г. Благословен Господ Бог наш. Добрата молитва.
 10. 1 point
  Да възлюбиш ближния си както собствената си душа". Евангелие от Матей 22:37.39 Изпяхме песента "Благословен Господ Бог наш" три пъти. Учителят прочете от Евангелие от Йоан 14 глава: "Да се не смущава сърцето ви: вярвайте в Бога. и в Мене вярвайте..." 69. Двата велики закона / - 2 януари 1921 г. (20 декември стар стил), от 10 ч. до 13 ч. и 40 мин , неделя Господнята молитва Двата велики закона
 11. 1 point
  Габи, рано или късно, ще трябва да замениш шопинг терапия с психотерапия.Направи го по-рано, измъчваш се напразно.
 12. 1 point
  Всичко това са само лъжи на ОКР-то.
 13. 1 point
  Aабсолютно всичко, което описваш в постове си, са симптоми на ОКР.Нищо друго, само неоснователни страхове. Темите на ОКР са безброй, сега те лъже,че не можеш да четеш, преди че ще полудееш и така ще бъде години наред, защото не се вземаш мерки. Питаш как ще ти помогне психотерапията - ще промени мисленето ти, ще станеш устойчива на стрес и много по-смела.Отделно ще знаеш, как да различаваш натрапливите мисли и се справяш с тях.Една такава терапия би продължила около година, обикновено сесиите са един път седмично / в началото/ после стават по-рядко.
 14. 1 point
  Ами, май ни омръзна, да пишеш едно и също и да ти отговаряме, как не си луда и никога няма да полудееш, защото хората които имат ОКР не полудяват. Преливане от пусто в празно е Габи.
 15. 1 point
  ,,Общо взето колко време ми остава? Това ми е въпроса. ,, Най-малко, сто тридесет и седем години.
 16. 1 point
  Досаждаш и не разбираш от шеги-терапевта се е пошегувал с теб, и ОКР-то е вид тревожно разстройство.
 17. 1 point
  Не се влиза в психиатрия с диагноза ОКР. Лечението е с медикаменти, които се приемат в къщи и задължително системна психотерапия.Без нея справянето е невъзможно.
 18. 1 point
  ,, не ми пука за нищо., Мило момиче, ако не ти пукаше за нищо нямаше да пишеш тук.Всъщност, те е страх, много, много те е страх. И това е напълно естествено при ОКР-то.
 19. 1 point
 20. 1 point
  Светът е логичен, без значение дали разбираме тази логика или не. Човешкият ум не създава логиката, а я разбира, вниква в логичността на нещата. Знание без разбиране може да е полезно при определени обстоятелства, но аз поне не виждам особена ценност в подобно знание.
 21. 1 point
  Florestan

  Вяра и Логика

  Ето какво намерих за обяснение на връзката между вярата и познанието. Рудолф Щайнер - "Прераждане и карма", лекция IV
 22. 1 point
  Вярата се отнася към това, което не можем да обхванем с логиката си, т.е. тя съдържа логиката в себе си, но отива и отвъд нея. Ако между вярата и логиката има противоречие, това показва, че в едно от двете има нещо погрешно (примерно правят се логически заключения възоснова на недостатъчен обем или неподходяща информация и др. под.).
 23. 1 point
  Защото хората са егоисти. Човек който е зависим от егоистичните си желания е лесен за манипулиране. Достатъчно е само да го провокираш да ги следва, а той ще бъде готов да заплаща все по-висока и по-висока цена за това. Когато хората престанат да поставят личните си желания над общите, едната група ще изчезне. Последното обаче никой не може да направи вместо самите хора.
 24. 1 point
  Технологията и духовността не би трябвало да си противоречат. Но има нещо в отношението към технологията, което ми се струва погрешно. Това е виждането, че технологията трябва да прави живота по-лесен за хората. Високите технологии следва да изискват развит ум, който да работи с тях, а не да се стремят към отмяната му. Последното води до деградация и до зависимост. В крайна сметка най-важното е човек да се развива. Смяната на епохите откри пред човечеството възможностите на електро-магнетизма, но има и още по-широки възможности. Технология може да бъде основана и на използването на психичната енергия, но овладяването на последната не може да стане без сериозно развитие на човешкото съзнание. Технологията следва да напряга до краен предел концентрацията на хората, да изисква интензивно внимание и будност на човешкото съзнание при боравенето с нея, а не да ги приспива. Технологиите следва да спестяват само тези усилия на хората, при които последните са постигнали що годе някакво съвършенство (най-вече физически).
 25. 1 point
  "Някога, кога не помня, мълния на мен удари, от тялото остана прах, но вратата се отвори. Кат безсмъртен дух летях всред вселенските простори. И вече от смъртта не ме е страх, защото смърт не съществува, към нови светове врата, от гъсеница към пеперуда."
This leaderboard is set to Sofia/GMT+02:00
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×