Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Допринасящи


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02/20/19 in all areas

 1. 2 points
  Имах предвид някои от въпросите, които си изброила в първия си пост като примери - например колко получаваш и защо не работиш не са въпроси, които е прието да се задават, освен от близки хора. Когато хората задават лични въпроси, те може просто да подканват към разговор и не е необходимо да се отговаря с подробности, освен ако човекът не ти е близък. Един по-общ отговор е достатъчен. В този случай обаче изглежда човекът се е опитал да те заговори, а ти не само си отговаряла неохотно, но не си върнала топката в разговора - затова той е продължил с въпросите, продължавайки да се опитва да те разговори. Затова е преценил, че не искаш да общуваш, че си саможива и това го е обидило. Не е необходимо да отговаряш на лични въпроси на чужди хора, но оцени интереса, усмихни се, погледни човека и покажи приветливост с няколко общи думи, без значение за какво точно - времето, или какво са пуснали в магазина, или покажи интерес към него, или за каквото и да е. Целта на малкия разговор (small talk) не е непременно да се събере много информация, а да се покаже добронамереност и да се уверим в добронамереността отсреща.
 2. 1 point
  Принципно още не съм осмислил концепцията за тетралектиката, но ми отваря доста мисловни хоризонти. Самата идея като конструкция - диалектичните полярности, които се удвояват с антиполярностите им в четворична система. Ето един интересен пост на потребител kotaraka в един форум, който си прави негови изводи, но по мое мнение, доста му влияят идеите на трансхуманистите /h+/ А, ако интересът е по отношение на гробокопача на системата, която го ражда, като пример бих посочил ентропията и негентропията. Малко по-подробно съм си пописал в темата за Ентропията.
 3. 1 point
  Stefan Grekov

  ПМО: Провалих се!... :(

  Провалил си се! Много от зависимите хора имат пробиви, но това не ги спира да продължат с възстановяването си. Проблемът не е порното. Проблемът е защо се стига до порното? Ние сме мъже и сме сексуални, когато нямаме половинка всички мастурбираме. И това е нормално. Някой по веднъж, някой по повече пъти на ден. Но, ако не започнем да търсим интимност проблемът с мастурбирането се задълбочава. Ти имаш проблем със жените човеко, не с порното. Порното е само върхът на айсберга. Докато не започнеш да се изправяш срещу реалния проблем, колкото и да държиш на мускули ефектът ще е все еднакъв- нулев. При работата със зависимости, не е важно само да останеш чист. Важно е да започнеш да променяш определени аспекти, за да може те да се окажат в последствие упора в трудните моменти. Хубаво е да си направиш консултация със специалист не как да спреш порното, а как да съставите план за собственото ти развитие. Това може да включва определение стъпки и определени действия, за да поставиш здрава основа. Така да стискаш зъби, не променя нищо. Защото ти живееш, като зависим. Спри да живееш, като зависим, ако искаш свобода. Но за това се изискват много повече усилия от самото спиране на порното. Поздрави и успех по пътя на свободата!
This leaderboard is set to Sofia/GMT+02:00
×