Jump to content
Порталът към съзнателен живот

shopkata

Участници
 • Общо Съдържание

  111
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 1. Всички сме по форумите за да обменяме опит и да се учим чрез това. Аз съм една от тези които престанаха да четат този раздел на Портала и то точно заради махленски тон който се налага там.Не оспорвам дългият опит на участниците ,които видно начинаещите го нямаме ,но наистина тонът и начина на "предаване на знанията " е меко казано странен и е ...как да кажа ,подобен на ситила на професор Вучков. (дано да не предизвикам нова полемика за достойнствата на този български корифей) .Общо взето през около 5 -10 поста някой се нахвърля върху някого които се е осмелил да изкаже мнение различно от това на редовните 5 човека и почват лозунги от типа как таро не е за всеки ,че е кощунство такива разномислещи да се докосват до карти и т.н.,че таро не е за любовни въпроси ,че не сме се родили с тесте таро в уста и колко презряни трябва да сме за това....и т.н и т.н. Посещавам български форуми ,както и всички възможни англииски, кандски австралииски и мога да твърдя , че такъв тон и толкова примитивизъм няма никъде , дори и в така презряния от вас Бг-мама, (в който между другото доста от редовните тук списвачи участват ,но с други никове,както и там дето пиешеме Ние. Кои сме ние и вие - не е ясно обаче. В това, че някои са вече майки няма нищо лошо и ви уверявам ,че това достойнство няма нищо общо със скуката и дано скоро се уверите сами в това.) Отказа ми да посещавам този раздел за таро датира от времето на чата на Мона в който тя призоваваше подръжничките си да не отговарят на нито един от постовете на Азбуки...Тогава си обясних защо много от мойте (да не кажа всички ) и на много други новорегистрирали се момичета въпроси остават без коментар и се игнорират целенасочено...Формулата беше очевадна-ако искаш да получиш нещо от отпита на Мона-трябва да я аплодираш непрекъснато и да припяваш в хора благозвучни за ухото й рефрени. Иначе за мен начина на изразяване на Мона и сие ,е доста по-неразбираем от този на Вятър. Говори се около темата ,никога по нея . Все си мисля ,че ако искаш хората да те разбират- добре е да се изразяваш разбрано.... Ако не искаш -тогава просто пази знаието за себе си. В това няма лошо.Просто е добре да ориентираш околните какво всъщност могат да очакват от тебе- предаване на знания или демонстриране на словестна еквилибристика.
 2. ,Това за улегналите години ми хареса....... Може би си права за видоизменяне на комуникативните способности...Скоро и Мик Джагър каза ,че за разлика от младите му години ,вместо с 2 жени и бутилка водка си ляга с катетър и термафор да му топли караката....Ма той все пак върви към 70-те, а за млади години визираше неговите 40....Но все пак е МИК
 3. shopkata

  Келтският кръст

  Само да добавя -че утре 17/03 се празнува Свети Патрик, духовния водач на ирландци +келтите.И би трябвало келтския кръст да рабооти със страшна сила.
 4. Ако ми пзволиш ,бих коментирала тази подредба. Смятам ,че става въпрос за интроверт и то доста нестабилен и нерешитерен като действия.Мисля също така ,че мъжът има някаква обремененост от миналото си, в смисъл (предполагам в детството) някой го е подценявал или чисто психологически казано "кастрирал".Освен това ,мисля ,че този мъж има някакъ проблем в чисто сексуален аспект.Даже май сериозно го стряска това.Често май разочарова хората около себе си и, като че ли е склонен на интриги.не едостатъчно отговорен ким себе си и околните.Би било добре да започне да работи работи със себе си .
 5. Ами Жур,на так зададен въпрос аз лично малко трудно се ориентирам.Ти искаш ли той да се е отказал от тебе? Мисля ,че не и от там идва неяснотата в отговора на картите.Опитай се да зададеш въпрос на който отговорът ,ако е да да не носи негативно значение ,ако ме рзбра каво искам да кажа. Честита Баба Марта и от мен с голямо закъснение ,но имах много дълговременен проблем с компютъра ми.
 6. Хриско, къде са насочени амбициите ти -ти си знаеш ,но си амбициозен и мисля ,че е за сметка на нешо друго .Имам впредвид ,че сънищата ти като цяло са пълни с фалична символика , нещо което може да те ''принизи ''и ''унижи''и предизвиква агресора в тебе. Това имам впреввид като казвам ,че се опитваш да игнорираш ,заглушиш ,победиш '' звярът'' в тебе за сметка на идеала ти за духовно развитие който може да се окаже опустошителен в един момент .Луцифер не знам да е щастлив и доволен със себе си и от себе си...Иам още някои хипотези , но мисля ,че ще навляза в твърде лични пространств ,но ако те интересува мнението ми може и на лични. поздрави и приятен ден.
 7. Надявам се знаеш другото име на '' Светлоносеца''? В такъв аспект е добре ,че не си бил толкова ''целенасочен''.Доста си амбициозен, дано не е обаче за сметка на нещо друго....
 8. Здаравейте и от мен тук Мога да се опитам да поразсъждавам ,ако ми позволите. Tака на първо четене мисля ,че влизаш в контакт с женската си половина -АНИМАТА ,kоято май-се оказва по светлата ,част от теб ( това е шегичка).В смисъл готов си да я интегрираш в себе си и от това доста бариери и прегради ще престаната да бъдат такива, ще се справяш с лекота с препятствията. Интегрирайки Анимата, ставаш по-завършен кръг , по-близо до съвършенството което всъщност е стрмежа на повечето осъзнаващи се и пътуващи към себе си индивиди.Освен това има и много еротика в този сън, в смисъл сексуалени символи които ставаt тмного ярки след прелитането ти нада стената ( за мен собствените ти бариери правила).Гнездо ,= лоно, някъде където можеш да се скриеш приютиш ,топло ,сигурно място,утроба , чанта= тъмно, сигурно ,кух място ,побиращо ,поглъщащо,съхранявайки нещо /неща= утроба. Валяк- агресивно ,мачкащо ,заплашителен=фалос. А специялно за Африканския спортист ,мисля ,че просто си доловил или прихванал някакъв фон оклоло теб и съзнанието ти е надградило история и я вмъкнало в контекста. На мен често ми се случва когато спя на телевизор.
 9. shopkata

  Таро-тренировки

  За мен магът е твойто поведение- държи "ножа и халяба" и борави с тях .Има потенцил има и средства. Въпросът е как ги е използвал ,какви сигнали е дал ,излъчил. Дали това което се афишира е същото което е в действителност . Дали сигналите са правилно разчетени....Отшелникът ( предполагам ,че може би ти си изглежадала дистанцирана в нейните очи с което тя се е почувствала отблъсната ) е следствие на първото, а дяволът е нейното алтернативно поведение в следствие на неправилно излъчени и разчетени сигнали.
 10. shopkata

  Таро-тренировки

  Тази подредба ми изглежда като закон от логиката: предикат ->слествие->алтернативи. Post hoc ergo Propter hoc. След това следователно поради това
 11. Исакм и аз да споделя нещо от моя емоционален дневник което наистина е разтъсващо из основи но в положителен аспект. Колесницата + 4 меча объната=поемане към пътя на свободата и събуждане от летаргията.
 12. Ми няма как да не се съглася с един от твойте варианти , чрез Мониния опит ,че той не е мисли да те "дава"на някой друг по простата причина ,че смята че е "инвестирал" доста в тази връзка ( дали време, дали пари ,дали емоции ти си знаеш), а пажа чаши мисля ,че са твойте страхове и съмнения в случая. Всъщност приемам картите като минало настояще и бъдеще + причината защо се задава въпроса,но това е само моя догатка.
×