Jump to content
Порталът към съзнателен живот

shining_star

Участници
  • Общо Съдържание

    577
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    1

Репутация Активност

  1. Like
    shining_star got a reaction from Кон Круз in Садистите   
    Не че оставаме такива, но ако примерно убиеца се е родил с такъв повреден мозъчен център, няма да се промени. Нали знаеш за ДНК? Ако там е записано, че ти си убиец, ще станеш такъв. Пътя на живота е определен, и може да се променя
  2. Like
    shining_star got a reaction from Кон Круз in Ромите   
    ДА! Проблема е в манталитета на самия етнос .
    Направо като чуя по телевизията: "...трябва държавата да направи нещо, министерството, институцията"...лошо ми става.
  3. Thanks
    shining_star got a reaction from Кон Круз in Ромите   
    Българите са расисти - с това тотално не съм съгласна.
    Че положението на циганите зависи от нас, а не от тях - също.
    Турците, както и циганите, също никой не ги е потискал и дискриминирал по никакв начин. Говоря за хората, не за политиците и "интеграцията" на комунистите.
    Аз съм живяла в такъв район, баща ми е от Родопите. Там българи и турци са живяли и живеят в мир и сговор, помагат си, църквата е до джамията, работят заедно, празнуват заедно, слушала съм разкази от наще как са живяли, не е имало никаква дискриминация.
    Но циганина е такъв, какъвто е, защото държи на това. Не защото ние не му помагаме.Тези цигани, които желаят да се приобщят, го правят.
    Но да се казва "държавата не ги интегрира", и "българите са расисти"...
  4. Like
    shining_star got a reaction from Кон Круз in Ромите   
    Циганите никой не ги дискриминира. Самите те не желаят да се "интегрират", държат да си бъдат каквито са, и да живеят както си живеят.
    Те не желаят да живеят по правила, наложени от други. дори и ако гладуват и ровят в боклука...за което ги уважавам.
    Те самите казват: "като видят, че съм циганин, не ме искат на работа"...което не е точно така. Имала съм много колеги цигани, които обаче бяха между нас, живееха като нас, и нямаше никакво разделение на цигани и българи, защото самите те така го бяха възприели. Те така се приемаха, и ние така ги приемахме.
    Но има и нещо разрушително в тях...ако погледнем предаването на Карбовски за прословутия блок 20...навремето от общината са им го дали блока на тия цигани напълно б е з п л а т н о, с ток, вода, всичко.
    Тоя блок беше напълно съсипан, с изкъртени дограми, прозорци, и страшна кочина отвсякъде...и роптаят при това, че никой нищо не им д а в а л! Карбовски им каза: добре бе, хора, вие сте получили безплатно тия жилища. На мен никой не ми дава жилище безплатно! И ако аз си изкъртя прозорците, как мога да искам някой да дойде да ми ги направи!
  5. Haha
    shining_star got a reaction from Кон Круз in За Косето Босето и за Лисицата   
    Бабата дали е добре с акъла? Как и е хрумнало да каже такова нещо на детето, че трябва да е като лисицата
  6. Haha
    shining_star got a reaction from Кон Круз in Чуждите думи   
    Какво значи "български думи?!" Половината думи в българския език са турски, другата половина са от гръцки, френски и латински. Но така е и при другите езици. Та, няма как да няма чужди думи в българския език , но става въпрос за извращенията... такива като "емпийчмънт"...боже...щеше да е смешно ако не беше толкова гадно
  7. Like
    shining_star got a reaction from feya in Зложелателни безплътни същества   
    Имах предвид страната на експлоатирания.
    Дали за малко пари или за много, си е все експлоатация. Въпроса е принципен, тоя дето други хора работят за него, върши неправда. И ако ти си тоя, дето ходиш да му робуваш, дали за малко пари или за много...също си съпричастен на тази неправда. Нали четеш Учителя: частната собственост е най-голямото зло.
  8. Like
    shining_star got a reaction from feya in Зложелателни безплътни същества   
    Да, такива неща...
    За минимална ако работиш по 8 ч. и повече за друг някой - това е неправда, експлоатация. На изток казват, че всеки, който работи за някого, е роб. А ако вземаш нереално много пари /в сравнение с много други хора, повечето хора/ за някаква специализирана работа, това също за мен не е редно: за да може някой да взема по ...грубо казано 10 000 лв. заплата, друг трябва да е на минимална, 100-200 лв. - също нереално.

    Исус също е работил занаята на баща си до едно време, но след това започва да проповядва и оставя дърводелството.
    С това не искам да кажа да не се издържаш сам и да лежиш на гърба на някого, надявам се, че ме разбираш.
  9. Like
    shining_star got a reaction from feya in Зложелателни безплътни същества   
    За Владимир Данаилов: евала на това момче, харесва ми .
    Да, наистина не го интересуват нещата от "света", то си му личи, той е в света, но не е от него.
    Нормално е да го считат за луд - кого не са считали за луд, та даже и Исус. И цитата от Ботев в онези коментари беше много на място: "свестните у нас считат за луди....."

    Направи ми впечатление един коментар измежду другите, "...хората се трепят да изкарат университет, да свържат двата края, а той за библия ще ми говори"...да, прави са хората, но и той също е прав. Говорят, че не бил добре с главата, а той им отговаря:
    - Ти щастлив ли си?
    - Не!
    - Ами тогава за какво?!...
    Да, те не са щастливи със своята нормалност, с нещата, които правят и начина, по който мислят и живеят, тогава на какво основание смятат своето за правилно и нормално...?... а другото не?

    И другия коментар, който ми хареса: "Той не е луд, луди са тези, които работят всеки ден по 8 часа за минимална заплата"...
    Аз бих добавила: и за максимална.
  10. Like
    shining_star got a reaction from feya in Миналите Животи - практика?   
    Ще ти кажа за опита на сестра ми. Тя си правила регресия с една нейна приятелка...сестра ми има проблеми с общуването и искала да разбере откъде идват и какво да прави, за да ги разреши. Върнала се в един от миналите си животи където била мъж, римлянин, от най-долната прослойка, тези, които са по-долу от гладиатори, не ги обучават да се бият, а директно ги изкарват на арената и пускат срещу тях лъвове. Сестра ми видяла как е умряла в този си живот. Тя ми разказа следното:
    ...Стоях на арената, и пуснаха срещу мене три разярени лъва. погледнах хората, които седяха на скамейките и ме гледаха с безразличие...тогава си помислих: "какво е това? Какви са тия хора? Те...изобщо...хора ли са?" Последната ми мисъл беше, че не искам да общувам.
    Така в следващия живот на сестра ми се явява проблем в общуването с други хора, който тя напразно се мъчи да разреши. Този проблем съществува и сега...
    Какво да прави? Да прости на врага си.
  11. Like
    shining_star got a reaction from @ЮлЯ@ in "Обстоятелствата нямат значение-..."   
    Благодаря за този клип, за мен е вярно всичко, което казва.
    Ние създаваме реалността и тя е такава, каквато я създадем.
    С последното изречение иска да каже, че не е важно какво правиш, важното е как се чувстваш.
     
    Не да правиш, а да бъдеш.
     
     Погледни живота си назад, като върнем лентата какво виждаме? Правили сме разни неща, това и онова, едно, друго, трето...а през повечето време реално не сме били щастливи и удовлетворени, не сме се чувствали спокойни, в мир и хармония. Тогава за какво са ти всички тия неща, които си правил и правиш,
    на кого донасят полза? Така че не е важно какво правиш, къде ходиш, какво говориш, а е важно вътрешното състояние, важно е какво излъчваш.
    Ако излъчваш мир, любов и хармония, тогава всяко място е свещено, всяка работа, всичко около тебе.
  12. Like
    shining_star got a reaction from Креми (късметче) in Антидепресантите, против и за   
    Точно така, не лекуват тези лекари.
    И да, попитай хората не само за антидепресанти, изобщо за хапчета, нека кажат кой се е излекувал с хапчета.
    Защо не влезеш в един форум, например в spodeli.com, там има теми за депресията и хората споделят кой какви хапчета е взимал за депресия и какъв е бил резултата. Ще добиеш представа какво правят тези лекари...
  13. Like
    shining_star reacted to mvm in Антидепресантите, против и за   
    Антидепресантите са официално разрешените от медицината наркотици. Водят до пристрастяване, но не и до излекуване. Защо ли са разрешени? Ами за да печелят фармацевтичните компании. Защо ги изписват лекарите? Защото трябва да изпишат нещо, и не могат да пращат пациентите да четат будизъм или друго духовно учение, например. Традиционната медицина лекува с хапчета, много от които повече вредят, отколкото да лекуват.
  14. Like
    shining_star reacted to Rwanda in Антидепресантите, против и за   
    Въпросът е отправен конкретно към д-р Първанов и д-р Баев, но искам да поместя кратко изречение и моля да бъда извинена, ако е против правилата.
    ЦСКА 123, не е нужно да се обръщаш конкретно към тези доктори за отговор, а запитай хилядите, които приемат антидепресанти, дали се чувстват "излекувани" и защо с години или цял живот продължава тяхното "лечение". След това се обърни към здравия разум в себе си и лесно ще дадеш сам отговор на въпроса.
  15. Like
    shining_star got a reaction from Креми (късметче) in Изгубих вярата и себе си   
    МО3, и аз вярвам във всичко това, което описваш .
    Вярвам, защото го знам.
    Колкото до това кой какво мисли, отрича или приема - това не е наша работа, за нас е важно ние, ТИ в какво вярваш и какво приемаш или не приемаш за себе си. Кой и какво не е било отречено? Дали П. Дънов, дали Исус, дали.....и тия точно отречени хора движат света, на тях се дължи развитието.
  16. Like
    shining_star got a reaction from Слънчева in С какво не сме съгласни в българското училище   
    Разговарях с едно 13-годишно момче, което казало в час, че човека не е произлязъл от маймуните, и се позовал на книгите на Мулдашев. Учителката му казала: "Не си се подготвил, това са недоказани теории." Той напуснал часа с думите: "Вие нищо не знаете, нищо!"
    Не съм съгласна с всичката напълно ненужна информация, с която пълнят главите на децата, и начина, по който е поднесена. Веднъж прочетох две изречения от учебник за 5-ти клас, и се хванах за главата. Ами как ще слушат децата, как ще им е интересно?!
    Тук в България няма алтернатива, няма и развитие. Да, няма развитие...това, което аз съм учила в училище преди 30 години, това го учат и сега...По света има училища на Щайнер, валдорфска педагогика...а тук какво, карат ги да запаметяват някакви неща, които за нищо не им служат...и не е въпроса за заплатите само...и учителите, както лекарите, постоянно се оплакват, че нямали добри заплати, условия...а не се замислят какво е тяхното о т н о ш е н и е към ч о в е к а и това, което правят?!
  17. Like
    shining_star reacted to ivail in Умеем ли да мислим положително?   
    Повечето хора не влияят съществено на действителността,
    защото не вярват, че могат.

    Начинът, по който наблюдаваме околния свят, е онова, което се връща при нас.
    И причината животът ни да е лишен от радост, щастие и удовлетвореност, е защото не се фокусираме точно върху тези неща.

    Като жертви трябва да се запитаме дали имаме манталитет на жертви.
    Ако непрестанно се сблъскваме с нещастия и трагедии, това може би е защото съзнанието ни е настроено, че такъв е животът и точно това се случва.

    Защо не мога да постигна тези неща? - Основно поради липса на фокус.

    Средностатистическият човек се разсейва на всеки 6-10 секунди.
    Фокусирането трябва да се изразява в еднопосочност на съзнанието.

    Затова някои от старите окултни учения
    учат да се съсредоточаваме върху пламък от кибритена клечка.
    Така се учиме да се съсредоточаваме в много тесни граници.
    Така енергийната плътност нараства.
    Структурата на ума е на слоеве, също както Вселената -
    от повърхностното към дълбокото.
    Ако използваме ума на повърхностно ниво на обикновената мисъл,
    силата ни е ограничена - не можем да преместим и прашинка.
    Толкова слабо е съзнанието ни.
    Но в най-дълбокото си ниво съзнанието сътворява вселени.
    Но ние все се чудим, нали?
    На всички ни се иска да изцеляваме с докосване, да възкресяваме мъртъвци,
    в ръката ни да се появи хляб...

    И винаги ще се питаме "Защо не можем да го направим?" -
    но ние не можем да зададем въпрос, на който вече да не знаем отговора.

    А отговорът е:
    Защото не вярваме, че можем да го направим.

    Но Вярата е несъвместима с нашите егоистични и сиви планове, пристрастявания, самоопределяне.
    Никога не сме имали достатъчно време да се грижим за нещо друго,
    освен за собствените си емоционално пристрастени нужди.
    Може би просто сме слаби наблюдатели.
    Може би не сме усъвършенствали умението да наблюдаваме.
    Може би толкова сме пристрастени към външния свят,
    неговите стимули и реакциите ни на тях,
    че мозъкът започва да работи, реагирайки, вместо създавайки.

    Ако ни бъде дадено подходящо познание, разбиране и инструкции,
    би трябвало да започнем да виждаме осезаема обратна връзка в живота си.
    Ако положиме усилие да седнеме и измислиме нов живот, и това стане най-важното нещо за нас, ако му отделяте време всеки ден, както градинарят отглежда семенцето, ще създадеме плодове.
    Ние колективно управляваме холографския спектакъл.

    Той е там, и е толкова гъвкав, че ще създаде всичко, което си представиме.
  18. Like
    shining_star got a reaction from Лъчезарна in Помогнете на една умираща душа да живее.   
    В другия форум е писал точно същото по същия начин, а хората там и те му казаха това, което и хората тук, само малко по-директно, под формата на шамар.

    ...не харесва хората - това му е проблема. Няма как да искаш помощ от някой, когото отхвърляш.

    И както се каза по-горе, всички сме минали през такива състояния, че и по-тежки, без интернет и цял куп дружелюбни и доброжелателни хора, които да казват "ето тук потърси, там отиди", и без да има къде да хленчиш, и да има, не го правиш.

    Той сам не иска да си помогне - "не мога, слаб съм, болен съм" - бяга в болестта. Има много такива хора, бягат в болестта си, и да я няма, ще си я измислят. Ще я поддържат, подхранват, само и само да избягат от отговорност, мислят си, че така ще им е по-лесно: бих искал, но не мога, болен съм. Някой да се погрижи за мен, защото аз не мога.
    Не им трябва внимание, не им трябва и помощ. Помощ ще дойде само когато самите те пожелаят да си помогнат.
  19. Like
    shining_star reacted to ~Тара~ in Помогнете на една умираща душа да живее.   
    Леле...ми осиновете си момчето, така наистина може да спи между вас, че и да го обличате, храните - изобщо, цвете в саксия.
    Вие не забелязахте ли, че друго не иска? А нима не ви прави впечатление как наистина ви заигра...? Преди много години един такъв младеж ме източи много стабилно - той беше опитен в тази игра - предизвика таквоз силно състрадание в мен и приятелката, с която се разхождахме, че изпитахме внезапно силно желание да му дадем всичките си пари, да го нахраним, подслоним, да се грижим за него като за дете - а всъщност енергийно ни направи наистина на парцали, ама буквално. Не искам да описвам, ще ви настръхнат косите.. Ей така, на същата възраст като Садлайф. Хора, пазете се от такива "умиращи души"!!!
  20. Like
    shining_star got a reaction from ISTORIK in Помогнете на една умираща душа да живее.   
    В другия форум е писал точно същото по същия начин, а хората там и те му казаха това, което и хората тук, само малко по-директно, под формата на шамар.

    ...не харесва хората - това му е проблема. Няма как да искаш помощ от някой, когото отхвърляш.

    И както се каза по-горе, всички сме минали през такива състояния, че и по-тежки, без интернет и цял куп дружелюбни и доброжелателни хора, които да казват "ето тук потърси, там отиди", и без да има къде да хленчиш, и да има, не го правиш.

    Той сам не иска да си помогне - "не мога, слаб съм, болен съм" - бяга в болестта. Има много такива хора, бягат в болестта си, и да я няма, ще си я измислят. Ще я поддържат, подхранват, само и само да избягат от отговорност, мислят си, че така ще им е по-лесно: бих искал, но не мога, болен съм. Някой да се погрижи за мен, защото аз не мога.
    Не им трябва внимание, не им трябва и помощ. Помощ ще дойде само когато самите те пожелаят да си помогнат.
  21. Like
    shining_star got a reaction from Диана Илиева in Помогнете на една умираща душа да живее.   
    В другия форум е писал точно същото по същия начин, а хората там и те му казаха това, което и хората тук, само малко по-директно, под формата на шамар.

    ...не харесва хората - това му е проблема. Няма как да искаш помощ от някой, когото отхвърляш.

    И както се каза по-горе, всички сме минали през такива състояния, че и по-тежки, без интернет и цял куп дружелюбни и доброжелателни хора, които да казват "ето тук потърси, там отиди", и без да има къде да хленчиш, и да има, не го правиш.

    Той сам не иска да си помогне - "не мога, слаб съм, болен съм" - бяга в болестта. Има много такива хора, бягат в болестта си, и да я няма, ще си я измислят. Ще я поддържат, подхранват, само и само да избягат от отговорност, мислят си, че така ще им е по-лесно: бих искал, но не мога, болен съм. Някой да се погрижи за мен, защото аз не мога.
    Не им трябва внимание, не им трябва и помощ. Помощ ще дойде само когато самите те пожелаят да си помогнат.
  22. Like
    shining_star got a reaction from Мария-София in Месо, Мляко, Яйца - Образованието е важно   
    Напротив, отговориха 2-ма човека, при това смислено и разумно, на твоя абсурдно глупав въпрос.
    Системата, от която търсиш "икономически анализи", си заминава окончателно и безвъзвратно, никой и нищо не може да спре този процес, което лично мен изключително ме радва.

    А месоядството и вегетарианството, както казах, е личен избор.
  23. Like
    shining_star reacted to veselinvalchev1981 in Месо, Мляко, Яйца - Образованието е важно   
    Знаменити вегетарианци и техните мисли за вегетарианството

    БУДА
    “Да станеш вегетарианец, е като да стъпиш в поток, който води към нирвана.”


    ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ
    “Аз се отказах от употребата на месо от ранна възраст и ще дойде време, когато хората ще считат убийството на животни също толкова престъпно и отвратително, както сега гледат на убийството на хора.”


    МАХАТМА ГАНДИ
    “Величието на една нация, нейният морален прогрес може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните.”
    “Според мен животът на агнето е не по-малко ценен от този на човешко същество. Аз не бих искал да отнема живота на агне заради човешкото тяло.”
    “Аз не приемам месната храна като необходима за нас на никакъв етап и в никакъв климат, в който е възможно за човека по принцип да живее. Аз смятам месото за неподходящо за нашия вид. Ние грешим като се държим като по-низшия животински свят, ако сме по-висши от него.”


    Emannuel Kant :
    “Ако човек не иска да потъпче своите хуманни чувства, той трябва да проявява доброта към животните, понеже този, който е жесток към тях, става такъв и в отношенията си с хората. Ние може да съдим за сърцето на човека според отношението му към животните.”

    Д-р УИЛЯМ С. РОБЕРТС - доктор по медицина, редактор на American Journal of Cardiology (американско списание за кардиология):
    “Когато убиваме животни, за да ги изядем, те накрая убиват нас, понеже тяхната плът никога не е била предназначена за човешките същества, които са растителноядни по природа.”

    Учителят :
    “Помнете: бъдещето на човека се определя от храната, която употребява. Колкото по-чиста и по-здравословна храна употребява, толкова по-велико и светло бъдеще си приготвя той.”
    “При сегашните условия на живота, за предпочитане е човек да бъде вегетарианец. Месната храна внася в организма на човека отрицателни елементи, с които той мъчно се справя. Те се отразяват вредно върху физическия и психическия му живот.”
    “За низшите животни месната храна е необходима, но за един по-висок живот, какъвто е човешкия, месната храна е вредна. Тя спъва човека в процеса на неговата еволюция. С каквато храна се храни човек, такива елементи внася в кръвта си. Нечисто е месото на сегашните млекопитаещи, с което човек се храни. Като знае това, той трябва да пази чистотата на своята кръв, защото от нея зависи здравето, от нея зависи и психическото му състояние.”
    “Месоядството води към страдания, нещастия и болести. За да се излекува от тях, препоръчват на човека вегетарианска храна. Следователно вегетарианството не е нищо друго, освен метод за лекуване.”
    “У някои хора се явява известно стълкновение в стомаха и те казват: не ни понася нещо вегетарианството. Човек трябва да бъде вегетарианец по убеждение. Тогава той ще може да асимилира правилно храната, която приема.”
    “Има хора, които не ядат месо от рождение. Никой не ги е убеждавал. Те носят това убеждение вътре в себе си.”
    “Едно от големите противоречия в човешкия живот се дължи на храненето. Месната храна оказва влияние не само върху организма на човека, но и върху неговия психически живот.”
    “Де е Бог? Аз съм го виждал във вола, който пъшка и тегли ралото, в кокошката, в мухата, на която отрязвате главата, и съм се разговарял с Бога в тях. Какво ще стане с нас, ако не колим агнетата и кокошките? Светът ще се оправи. Вие можете да ядете жито, зеленчуци, плодове. Може да ядете и месо, но ще знаете, че Бог не е с вас. Той не може да ни обича, когато отнемаме живота на по-малките от нас. Страданието на едно животно е страдание на Бога. Само така ще разберете Христа.”
    “Аз говоря по въпроса за храненето от принципиално гледище, а не от вегетарианско гледище. Смешно е да ме наричат хората вегетарианец. Никакъв вегетарианец не съм. Аз мисля върху първичната храна, която Господ ни е дал за новия човек.”
    “Аз отричам месната храна, защото зная, че всички престъпления се дължат само на нея. Тази е причината, за да не се яде месо. Месото носи всички престъпления в себе си. Който яде месо, непременно ще пострада. С докосването си до месото, ти вече възприемаш лошото в него.”
    “Не може животинската или човешката кръв, пролята насилствено, да не донесе лоши последствия за човека. Това е строг, неумолим закон на природата.”
    “Месната храна е внесла такива отрови във вашия организъм, че днес той представлява сбор от нечистотии. Ако бихте имали непокварено обоняние, вие бихте странели далеч един от друг – такава смрад се носи от ония, които ядат месо. Като ми каже някой, че боледува, първото условие за подобрение е да промени храната си.”
    “Човек трябва да употребява такава храна, която доставя необходимите елементи за организма, която продължава живота и го прави приятен и която помага за развитието на неговите добродетели.”
    “Ако обърнете погледа си към природата, ще видите, че хранителните елементи, които се съдържат в месото на млекопитаещите, се срещат в зеленчуците и плодовете, даже в по-голямо количество, в по-чисто състояние. Човек трябва да знае как да използва енергията на природата, да я приема от нейния първичен източник, а не от животните. Днес животните възприемат първичната енергия от природата, а хората от тях. Друго щеше да бъде здравословното състояние на човека, ако той по един разумен и съзнателен начин сам би използвал енергията на природата.”
    “Засега най-чистата и хигиенична храна е растителната.”
    “Най-чистата храна е житото.”
    “Хлябът съдържа в себе си всички хранителни материали. Човек може прекрасно да живее само с хляб, плодове и вода. Важно е да се дъвче много добре и да се яде с любов, благодарност и разположение. Хората направо се осакатяват, като си угаждат в яденето и като набързо се нагълтат, без да дъвчат. Да ядат не знаят, да спят не знаят, да гледат не знаят, да дишат не знаят, а искат да са здрави.”
    “Сега всички от вас, които са вегетарианци, нека ме разберат добре, да не стават фанатици. Някои от вас мислят, че и мляко не трябва да ядем. Не, можем да ядем и мляко.”
    “Под “вегетарианска храна” аз не разбирам непременно чисто растителна или строго плодоядна храна, но вегетарианска храна бих нарекъл храната на съпоставянето, храната на разумния живот. Вегетарианска храна наричам онази, чиито трептения напълно съответстват с трептенията на нашите мускули, т. е. на органическата материя.”
    “Човек може да развие в себе си таланта да познава кои храни са най-добри. Всеки организъм се нуждае от специфична храна, която ако човек познава, може да помогне за развитието си, не само физически, но и умствено, сърдечно и духовно. Това показва, че не е достатъчно човек само да яде, за да задоволи глада си, но от голямо значение за него е каква храна да употребява.”
    “Някои мислят, че може и без храна или поне с по-малко храна, и то безразлично каква. Не, ще храните и тялото, и ума, и сърцето си, и то с първокачествена храна. Не ги ли храните, те ще се откажат да ви служат.”
    “Злото не седи в яденето, но в лакомията на човека – много да яде. Когато ядете, пазете следното правило: сладко яжте, но никога не преяждайте. Винаги оставайте по малко гладни. По-добре да станете от трапезата недояли, отколкото преситени. Който обича да изяжда всичко в чинията си, до последната трошица, той не успява в живота си.”
    “Яжте само това, което обичате и което подхожда на вашето естество.”
    “Не сте ли разположени, не яжте. Не обичате ли една храна, не я яжте. (...) Когато възприемате всичко с любов, внасяте живот в себе си.”
    “Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.”
    “Вие трябва да разрешите въпроса с физическата храна, а после и с духовната. Физическата храна трябва да бъде разнообразна, но и природосъобразна. При това, колкото по-високо стои човек в развитието си, толкова по-чиста храна трябва да употребява. Също така, човек трябва да обръща внимание и на духовната храна, която се изразява в неговите мисли, чувства, желания и вярвания.”

    Фридрих Ницше (1844-1900 г., немски философ):

    "Разумът започва още в кухнята. Пълната липса на разум в кухнята задълго спира развитието на човека и го ограничава по най-лошия начин. Аз вярвам, че предписанията на вегетарианците да се яде по-малко и по-просто, са дали много повече ползи, отколкото всички съвременни морални системи."


    Артур Шопенхауер (1788-1860 г., немски философ):

    "Нека го кажем направо: хората са дяволите на тази Земя, а животните са душите, които измъчват."
  24. Like
    shining_star reacted to Viva Caselli in Месо, Мляко, Яйца - Образованието е важно   
    Да се вменява на вегетарианците, че отказът им от месото не е правилна постъпка е абсолютно малоумно твърдение! Лично мнение.
  25. Like
    shining_star reacted to Станимир in Месо, Мляко, Яйца - Образованието е важно   
    Та е все едно да се замисля какво ще се случи с афганистанците отглеждащи опиум, а в България за хората отглеждащи тютюн, ако спрат да се произвеждат тези вредни суровини. Ами ще трябва да се търсят алтернативи за тях. Но при животновъдната промишленост има още едно вредно последствие - тя действа пагубно на еко-равновесието. В крайна сметка увеличаването на безработицата е по-малкото зло.
×
×
  • Добави...