Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Смайли

Участници
  • Общо Съдържание

    4
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Смайли's Achievements

  1. Здравейте! Много благодаря за отношението ви към мен и за вашите отговори. Получих някаква представа за това, което сте решили да следвате. Благост, искам да те попитам , ти би ли се нарекла християнка? Приемаш ли Христовото учение? Има ли разлика според теб между това, което проповядват Христос и Беинса Дуно? Аз лично съм възлюбила това Добро Същество, Което отне от мен всичките ми товари, страхове, комплекси и ми даде достъп до измерения, в които има свобода, радост и живот. Никой не е давал така мир в сърцето ми, както Христос, нито пък може. Учениците Му явяваха по света това, което са приели от Него и макар да говореха Божиите думи, и макар да вършиха много чудеса и велики дела, не бих се нарекла Петрова или Павлова. В Библията е писано, че Бог без мяра е дал от Духа на Христос,така че защо да се въздигат Христовите съслужители и последователи, след като в Господ е цялата пълнота. Признаваш ли Библията като Божие слово? С това приключвам въпросите. Ще се радвам да са "чуем" пак.
  2. Здравей, Иво! Благодаря ти за изчерпателният отговор. Наистина думата "учител" е много широко понятие. Истина е също, че абсолютното знание идва от един Източник, което макар да протича през много "врати" и "прозорци", носи едно послание. Дори и да е явено чрез устата на много хора, то принася едни и същи плодове, понеже от един корен идва. Поправи ме, ако греша, но от думите ти разбирам, че сякаш поставяте знак за равенство между Христос и Беинса Дуно, а те са толкова различни, т.е. не са на един дух.Останах с впечатлението(абсолютно може да греша), че възприемате Беинса Дуно като изключително напреднал Дух, който подобно на Христос има мисия да постави начало на цели епохи на земята. Пишете ми какво сте приели да изповядвате. ! Нямам желание да се препирам и заяждам, просто питам.
  3. Здравейте! В Библията е писано, че отделени от Бог нищо не можем да сторим, както лозовата пръчка не дава плод, ако не е част от лозата. Спор няма, имаме огромна нужда от учител. Писано е още, че Святия Дух ще ни научи на всичко и ще припомни какво ни е говорил Господ. Христос заръчва да не наричаме Наставник, Благ и Учител никой освен самия Бог Отец. В тази връзка искам да попитам как тълкувате Божието слово в случая, понеже се вижда, че явно въздигате творението вместо Твореца.
  4. Привет на всички! Темата ми е интересна и реших да се включа. Преди два месеца си купих книгата на индийския доктор хомеопат Раджан Шанкаран "Духът на хомеопатията". Прави ми впечатление, че основна практика е да се "лекуват" съвсем естествени човешки черти на характера. Авторът посочва случая на шестгодишно дете , което гледало през прозореца и хвърлило камъче по друго дете, намиращо се един етаж по-долу. Това го характеризира като: коварна природа, изпитваща необходимост да руши, да удря и да хвърля. Назначава му Tarentula. Представени са цял куп смайващи за мен примери, включително и този на майка Тереза, която заради едно свое изречение би трябвало да се лекува с Aurum metalicum. Смятам, че в основата си хомеопатията носи нещо истинско, но е смесена с доста налудничави (пак според мен) идеи. Ще се радвам да прочета вашите мнения.
×
×
  • Добави...