Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Lifetime

Участници
  • Общо Съдържание

    730
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    1

Lifetime last won the day on Юли 3 2022

Lifetime had the most liked content!

1 Следващ

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Последни Посещения

15447 посещения на профила

Lifetime's Achievements

  1. Първоначално ми се вижда доста голям контрапункт между 8 меча и 7 чаши плюс 8 чаши. Но на втори прочит, това представлява естествена реакция да се затвори една болезнена рана. Цялата тази схема ми напомня за Колелото, но не в аспекта на съдбовна, надчовешка карта, а като последствие от някакви действия. Но има и нещо надчовешко в нея, така си мисля. И да, има мазохистичен хедонизъм, човек е странно същество. По този повод цитирам с мои думи извадка от една книжка на Дон Мигел Руис: единствено човек наказва себе си стотици, дори хиляди пъти, с мисълта, че го заслужава. И тъй като става въпрос за психика (отношение), 8 меча може да се явява като стигма, която не подлежи на адекватно лечение. Страхотен анализ и поглед върху нещата. Още вчера ми направи впечатление, че и по-горе си писала, че Колелото е като отзвук на някоя чаша. Аз съм на същото мнение. Колелото е там именно заради човека и неспособността му да излезе от омагьосания кръг на себенаказването, с надеждата, че рано или късно ще изкупи нечия вина, припозната като своя. Всички тези чаши, които тъжно бележат края на всяка комбинация (и то какви чаши - 4, 7, 8), се преплитат в това Колело на вина, на страх, на пасивност, на застиналост, на едно тъжно, тъжно битие на неудовлетвореност и жал по нещо, което никога не се е случило и няма да се случи. И както казваш - да, има и нещо надчовешко в нея. С действията си (и бездействията си, също) човек кове съдба. Този цикъл на отваряне на раната, загниването й, затварянето й някак, няма как да доведе до нещо друго, а тук етапът на Обесения вече е преминал - след години носене на плаща на мъченика, вече отникъде няма спасение, вече дебне само Колелото. Всеки шанс на Кулата, Крал меча, 8 меча на трета, например, са били пропуснати и са използвани за самонаказание, което още повече влошава състоянието. Колелото е последната инстанция на бездействието и мазохизма. На желанието да страдаш, за да се усетиш нещо повече от другите, валяйки се в калта; да умреш, метафорично или не, в безизвестност, за да накажеш тези, които обвиняваш за собствения си провал. В този смисъл, 8 меча е стигма - а е могла да бъде лечение. Тази комбинация конкретно - 8 меча, 7 чаши, 8 чаши, за мен е точно това - една отворена, кървяща рана, която трябва да бъде затворена, за да не умъртви тялото. Рана, която винаги заплашва пак да се отвори - двете осмици имат някаква окултно-циклична връзка помежду си, носят в същността си омагьосаното повторение на урока, който не е бил научен и сега трябва да бъде забравен. Като тежка травма, тежко пиянство и тежък махмурлук, от който се излиза отново с пиянство и временна забрава.
  2. Ейй, браво за Alice Cooper, страшна песен От мен това: https://www.youtube.com/watch?v=4op1esLn4mc Има си и текст, имат си акордеон La la la la la la...
  3. Какви са въпросите за тези двама? Или идеята е да се тълкува без тях? Щях да напиша и за това, хубаво, че ме подсещаш. Не помня какви са. Аз самата много се дразня, когато няма въпроси, защото изучаването на карти не става с празни философии, но много често ми се случва да ги неглижирам, за сметка на комбинациите. Редно е винаги да има въпрос, особено при положение, че пускам комбинации за напреднали и среднонапреднали в тема за начинаещи, но тук просто няма. Водете се по картите, тези комбинации са много красноречиви. Плюс това, тук не става въпрос за връзка и как тя се развива, става въпрос за отношение на един човек към друг. Помислете и пишете.
  4. Хванала си грешна посока на разсъждения още в началото и оттам си се отнесла. Искам да кажа, между другото, че тези комбинации са много сложни - поне някои от тях, които влизат в категорията за напреднали. Така че, не ги подценявайте. Помислете и пробвайте пак.
  5. Сещам се за две интересни комбинации за отношения и те са 8 жезли, Крал жезли обърнат, 7 чаши, както и 8 меча, 7 чаши, 8 чаши. За едни и същи хора са, тоест, може да намерите паралели. Интересно е присъствието на 7 чаши в двете. По същата тема са и 5 чаши, Рицар жезли, Колелото, а също Рицар жезли, Крал меча, 4 чаши. Който иска - да заповяда
  6. Много добре, много интересни и ясни комбинации, с ясни цели (и предистория, мъчна и трескава, но все пак лесни карти. На мене ми харесва друго, като дългогодишен "специалист по мартирология" - проекцията на Страшният съд в 10 жезли ... 8 жезли - Светът, 6 жезли - 5 меча, макар, че не можем да говорим за последните както финализиращ елемент, той е съпътстващ ситуацията. Радостта ми идва от факта, от само единия факт на Страшния съд, като логично продължение има само в една 10 жезли - уникално постижение на духа над социалната и лингвистична еквилибристика на проклети хора, чиято задача е само да търсят неустоите. Напротив, израстването на Смъртта и на поуките от неживеенето преминават директно в живеенето и в горенето, каквото могат само едни 10 жезли да дадат на човека. Това е химн на човешката воля, на човешкото "не", отвъд обстоятелствата, отвъд страха, това е параноично бягство от статуквото, каквото тайно се съзира в Страшният съд (с неговия полубог Император и полубогиня Императрица). С тъжното усмихване на несъстоял се Глупак и 6 жезли - често срещано при получовеците ... Затова за мен, отвъд останалите карти, най-важни са Страшният съд чрез интелекта на родената звезда (Паж жезли), става тегоба за собственото си битие, ала и награда, защото само онзи плод, който сам е откъснат, е сладък. И се е откъснал сам от битието на Съда, съдилищата вече затворени са за него. Какво да кажа, няма какво - радва ме фактът, че тези карти са те вдъхновили за прекрасния анализ, който си направила. Уникален анализ, всъщност! Благодарна съм, че имаме поводи да видим реални карти и реални истории, със страхотни анализи Макар, че въпросът касае човешко битие
  7. Мерси на всички, които проявиха интерес. Картите са наистина интересни и има много какво да се разсъждава върху тях. Аз бих подходила към тях аналитично - първото нещо, което се набива на очи са ниските карти - аса, двойки, тройки. Тоест, тук всичко е една маса, директно идваща от несъзнаваното. Второ, няма големи аркани - няма идентификация с архетипен образ. Трето, има 8 меча, която на въпрос за общата картина на състоянието му е на втора - това е състоянието, на моменти латентно, но в което той е вкопчен; в следващата комбинация за скорошно развитие на болестта, 8 меча е трета, тоест, предстои криза, казано иначе - повторение. Колкото до 6 пентакли, която е и единственият пентакъл, с Лиула обсъдихме, че тя индикира наследственост, но това вече подлежи на по-сериозен анализ. П.С.: Не мога да не отбележа, че Ceca има значителен напредък и много добри попадения. Въпреки липсата на достатъчно опит си се справила прекрасно Браво!
  8. Тази комбинация най-много се доближава до съществото на проблема, само че от гледна точка на психологията. Комбинацията не е за конкретна жена, макар че има такава, тя е за конкретната му представа за жена, която обърква ясната преценка за това кой действително кой е, и налага неловката употребата на някаки ролеви игри в комуникацията с жената. Тази жена е властна, тя е любовница, майка, тя е, ако щеш дори, Бог - тя е далеч от него. Това е мярката, по която той се определя (без успех, само идейно) и на фона на която мъжът винаги остава едно кастрирано дете, което не знае как да задоволи и как да подходи към това плашещо създание, този силен образ. Трагично е, че няма идентификация с мъж и мъжка роля, само един сковаващ образ на жена.
  9. Наскоро Лиула беше писала някъде във форума за 10 жезли като предизвикателство, да кажем, което ме подтиква да споделя тази комбинация: Страшен съд, Паж жезли, 10 жезли - въпросът е до какво ще доведе едно "събитие", вижда се че става дума за разговор, някаква споделена информация. Самото случване на нещата е предшествано и отбелязано от 8 жезли, Кулата, Светът, както и 6 жезли, Умереност, 5 меча. Изглеждат разнородни, а всъщност съставят една цяла картинка. Не мога да кажа, че това са някакви интересни и изключителни карти, мога да кажа само, че те имат своя чар, защото са реални. Това са съвсем човешки карти за конкретна ситуация и случка. Просто ми направи впечатление, че напоследък няма много такива из форума.
  10. Момичета, предлагам ви няколко комбинации които са, според мен поне, полезни и хубави за анализ. Касаят психическото състояние на мъж на около 40 и нещо. Асо жезли, Асо чаши, 6 пентакли 2 чаши, Рицар меча, Паж жезли Асо жезли, 8 меча, 7 меча - какво е психическото му състояние, 2 меча, 3 чаши, 8 меча - как ще се развие в близко бъдеще, ще има ли проява; Не си спомням въпросите на първите две комбинации. Какво ви прави впечатление на пръв поглед? За какво се хващате, какви са отличителните характеристики на тези комбинации и какво мислите е неговото състояние?
  11. Аз ще отговоря извън темата, просто конкретно по картите. 9 пентакли, спрягана за велико щастие, често пъти е сигнал за блокаж, както е отбелязала и Лиула. 9 жезли на втора пък няма никакъв живот в себе си, специално в областта на изпитите. С 3 жезли на първа, подготовката е била в съвсем начален етап и не е достигнала до никакво реално покритие. Извън тия практически насоки, картите реално не дават отговор, както и сама си забелязала. Просто като допълнение ще ви дам реални, тоест непроективни и така нататък карти за изпит, който е протекъл и има резултат. Картите са 10 пентакли, 6 пентакли, Паж пентакли. Тук всичко е съвсем буквално и неслучайно всички карти са пентакли - тук вече няма жезли, защото този етап на подготовка е минал, т.е. тази комбинация е показ на знанието, не добиването му, не емоциите покрай изпита, просто реален резултат от реални усилия. Това беше малко лирическо отклонение
  12. Ох, сериозно ли искаш да занимаваш пишещите в този форум с екзистенциалната си скука?... Не ти е за пръв път, но аз лично ще се постарая да е за последен.
  13. Любов или не, тези карти говорят за твоето душевно успокоение, за намиране на емоционален баланс, на удоволствие в нещо - временни или не. Аз бих казала, че това е твоята "вълна" към момента. По тези карти едва ли ще се случи това, което мислиш, но няма и нужда - ти имаш други неща, които да те удовлетворят. Това би могла да бъде дори приятната комуникация с хората около теб. Уловила си някакво временно спокойствие
  14. Това би било апатия, ако имаше 5 чаши, 4 чаши например. В твоите карти, обаче, има някакво търсене, успокоение, което душата не намира, което повлиява и материалния свят на човека, и неговото самочувствие. По 5 пенатакли със Справедливостта, това е надвиснало над теб като сянка, това изпитание на духа, а ти се чудиш какво още лошо ще ти дойде на главата, и си настръхнала да го посрещнеш, по 9 жезли - по-скоро те плаши мисълта, да не ти се стовари нещо "изневиделица". Питаш кога ще стане, за съжаление това не е нещо, което става в някакъв конкретен момент. В тези карти има равносметка за преживяно - постигнато; поемане, също така, на някои отговорности, пред себе си най-вече. Успокой се и насочи мисълта си другаде, където имаш силата да промениш нещо.
  15. Защо бягство? Имаш Луната на втора - ти и твоето съмнение, но това в никакъв случай не е бягство. Всъщност, ти много добре знаеш отговора на въпроса. Със Справедливостта и 7 меча нещата се случват, независимо кой какво си мисли, или за какво се съмнява. Кажи още нещо по тези карти, или пък за ситуацията, развий ги. Понякога 7 меча ми е излизала като бягство от отговорност и задължения. Тук си помислих, че става въпрос за бягство във въображаем свят ( Луната ). Обаче, като се замисля, 7 меча може да значи и помощ, скрита помощ от някой, а Справедливостта - че нещата са резултат от предишни събития и решения. Преди 2 дни, докато заспивах, телепатично усетих моя починал приятел да ми казва едни неща, успокояваше ме и се зачудих, дали наистина е той или започвам да полудявам. Тя значи това. Приеми, че си я получила
×
×
  • Добави...