Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Lifetime

Участници
  • Общо Съдържание

    730
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    1

Репутация Активност

  1. Like
    Lifetime got a reaction from Донка in Америка се събужда, а будни ли сме ние, българите   
    Тона ти е доста неприятен и просташки. Жалко.

    Не съм шовинист. Мнението ми е структурирано ПРОТИВ Щатите, а не радикално ЗА България, освен това мнението си е МОЕ, не репликирам към никого и не знам защо така самоотвержено го нападаш. Сигурно си се засегнал. Аз съм човек, който уважава корените си. Би трябвало всички да са така.

    А колкото до самочувствието, то не се изгражда върху това кой откъде е, а кой какво е постигнал и какво сам по себе си представлява. Един интелигентен човек ще има самочувствие навсякъде и пред всички, стига да може да си го позволи. Покривността идва отвътре, не отвън.
  2. Like
    Lifetime got a reaction from Донка in Америка се събужда, а будни ли сме ние, българите   
    ОСОБЕНО В УМСТВЕН, да.

    Хванал си се за най-маловажното ми изречение, а си пропуснал да се идентифицираш няколко реда по-надолу, където споменавям една епидемична комплексирана скованост. Интересно.

    За Дънов знаят ДОСТА чужденци. Включително Айнщайн, има един популярен цитат по повода. Или и той според теб е от тия на "белите коне"?

    Все едно. Аз повече няма да се включвам, темата започва да отива много далеч от първоначалната идея. Пък, в крайна сметка, който е толкова смутен от българската "ганьовщина", би трябвало отдавна да си е стегнал куфарите.
  3. Like
    Lifetime got a reaction from Донка in Америка се събужда, а будни ли сме ние, българите   
    Това са единствено обичайните клиширани изрази. Изобщо се учудвам, че някой им обръща внимание. Америка никога не е била будна и няма и да бъде. Икономически разликата между нас е огромната, заради площта, ресурсите, работната ръка и т.н., в този смисъл място за сравнение няма. И въпреки всичките им приоритети, които не са нищо повече от даденост, те са далеч, далеч назад в умствено и духовно развитие. Американската култура проповядва единствено блудкави ценности, които няма кой да реализира, разпространява влиянието на телевизията, заличава всичко, което ни дават книгите. И все в този смисъл.

    Къде в тия 310 милиона души се е скрил американския еквивалент на Дънов, на Ванга, на куп други българи, които някак не зачитаме и които пропускаме в тоя закърнял комплекс, че ние сме нещо низше, а, виж ги американците, те са голяма работа. Чак ми става неловко, докато пиша, давайки си сметка, че подобно схващане изобщо битува.
  4. Like
    Lifetime got a reaction from SeekerOfAnswers in Малките Аркани в Таро   
    Хрумна ми да пиша за 5 чаши, тъй като нещо ми направи впечатление.

    Една от най-саморазрушителните карти в Таро. Сещам се за следната аналогия, представете си една привидно устойчива сграда - физическата и социална част на личността, построена над подпочвени води - меланхоличните емоции и лабилната менталност, които не спират да подриват всичко останало. В един момент сградата просто рухва.

    Продължителното влияние на 5 чаши довежда точно до това. За мен беше своеобразно малко откритие, да проследя влиянието на тази карта, именно по този начин. Тоест, тук тя не е просто апатия, обособена във времето. При по-продължителна поява тя дава резултати, тя предвижда нечий тотален срив, който е по-труден за преодоляване и от предшестващия го период - като плаващи пясъци, от които измъкване няма. Дори напротив.
  5. Like
    Lifetime reacted to Лиула in Истина и Проекции в Таро   
    Като цяло, най-голям процент проективност, има при гледания за любов. В тези гледания, хората най-често приемат мечтата за действителност, вярват си, измислят си сюжети, намесвайки и друг човек. Изобщо, и преди е писано, че проективността в картите е право пропорционална на непознаването на себе си.
    Лесно можете да проверите картите какви отговори ще ви дадат на следните въпроси например, за да видите и сравните с ваши за любов
     
    Ще се омъжа ли за Брад Пит?
    Ще стана ли мис Свят?
    Ще повторя ли опита на Феликс Баумгартнер?
    Елизабет II ще ми остави ли наследство?
    Ще получа ли Оскар?
    Ще стана ли личен приятел със семейство Обама?
     
    И т.н. въпроси, може и вие да си измислите. Мисля, че ще е забавно. Най-доброто лечение на свръхценните мисли (най-вече на проективността като нейно проявление), е самоиронията
  6. Like
    Lifetime reacted to Лиула in 9 пентакли   
    9 пентакли е отвъд доброто и злото като човешки понятия. На болния може да донесе изцеление, на здравия - смърт.
     
    Има една много хубава чешка приказка (ако изобщо може да се нарече приказка), която идеално обяснява ролята на 9 пентакли:
    В едно село имало млад лекар и той имал договорка със смъртта: ако тя седне в краката на болния, лекарят го лекувал, за да оздравее, ако седне до главата на болния, лекарят трябвало да го остави да умре. Така минало много време, лекарят не излекувал много болни, а лекувал само онези, които Смъртта му посочи. Не разбирал какво се случва ...
     
    Но понеже бил много добър човек, той тайно от нея, лекувал онези съселяни, които тя била посочила да умрат.
     
    Един ден, Смъртта го поканила да отиде с нея до една пещера. Там лекарят видял много свещички, едни току що запалени, други - до средата, а трети - съвсем още малко време и ще изгаснат завинаги. Всяка свещ отговаряла на един човешки живот.
    Завела го Смъртта до една догаряща свещ и му казала - това е твоята свещ, лекарят много се учудил, заболяло го ...
    Смъртта му отговорила - ако не помагаше на онези, за които ти казвах да не лекуваш, сега щеше да имаш свещ разпалена и буйна.
     
    Сега ти ще плащаш затова, че променяш хода на съдбата. Ще платиш със собствения си живот. Твоето добро не е доброто на Съдбата и на хода на Времето.
     
    Та така и с 9 пентакли ...
  7. Like
    Lifetime reacted to Лиула in Таро и Сънища   
    По-нагоре съм написала защо картите Таро не могат да тълкуват сънища, т.е. да се тълкуват сънища с помощта на Таро е нелепо.
    Същото се отнася и за сънуването на определени карти, които са знакови, например като Ас пентакли. Той е символ просто на човешкия Аз - азът, който търси да се закрепи, търси убежище и обикновено се сънува, когато личността се чувства застрашена.
     
    Това просто няма никаква връзка с картите (особено в ролята му на ключ), дотолкова, доколкото се търсят значенията им в контекста на Таро. Трябва да се търсят в контекста на психологията. Или иначе казано, в търсене на човешката индивидуация, чийто символ е Ас пентакли.
     
    Но това не са нито събитийни състояния, нито пророчески сънища. Обикновено са компенсаторни защити и механизми, чрез които личността търси и намира утеха.
    Т.е. отново отвъд Таро.
  8. Like
    Lifetime reacted to Лиула in Таро и Психотерапия   
    Ще бъда кратка, няма много какво да се анализира, поради един прост факт - обърнат Рицар чаши като средна карта обезсмисля свещения брак между Императрицата и Императорът, сизигията се нарушава от един нахилен и полудял шут. Класическо състояние на дефрагментация на Аз-а. Не трябва да се допуска инфлация на азови ценности.
     
    А това, че се повтаря, говори, че процесът е капсулирал в едно падане, което хем е стремглаво, хем е застинало във времето състояние на деградация. Същото би се получило при една 7 чаши с обърната Кула.
     
    Време е да се каже стоп на всякакви емоции; концепцията на осъзнатото битие изисква ясни цели, точност и поставяне на срокове. Мостът между двата архетипа (на Императрицата и на Императорът), трябва да бъде наново изграден.
    И отново повтарям - никакви емоции, никакво вманиачено вглеждане в провалите, търсене на невъзможен смисъл и лутане между 10 острова за спасение - островът винаги е един за корабокрушенците
    Обърнатият Рицар чаши да изправи обърната си лодка и да насочи платната към по-безветрени морета.
     ...
  9. Like
    Lifetime got a reaction from Лиула in Таро и отношения 3   
    Ще отговоря аз.
     
    Самият въпрос е крайно несериозен и несъстоятелен. Ако имаш интерес към този форум и четеш, бързо ще се ориентираш за какво говоря.
     
    Много пъти сме казвали, че картите не обслужват личните ни интереси и не могат да ни бъдат патерица. Надявам се, че не си посегнала към Таро, за да задаваш такъв тип въпроси - това би било доста жалко, а и пилеене на време и други ресурси.
     
    Картите няма да ти отговорят, поне не и по начин, който да ти хареса. Мисля, че опитът на всички ни е довел до този извод.
  10. Like
    Lifetime reacted in Таро за начинаещи 4   
    като обратна връзка за  по горното ми питане:- леко подминава темата
     
    да, Lifetime - много си права. понякога нямам  въпроси , но когато се появи проблем, излизат хиляди...още повече когато май  реално не може да се разрешат,и   човешкото все се вре и чопли там където не бива...не издребнявам,но  някои дребни неща са  винаги важни,и големи...
     
    -лайфтайм, това ме уплаши.благодаря ти.
    аз пък ще се замисля над  тези цитати от вас които сложих- дали не издребнявам, с  моите  проблеми,питайки Него-таро с въпросите си...Но си права търся отговор, не утеха...
  11. Like
    Lifetime reacted to Лиула in Таро за начинаещи 4   
    Напротив, напротив, другият човек, ако не е достатъчно наясно с Таро, може да е много по-проективен, това са нелепици.
  12. Like
    Lifetime reacted to Лиула in Таро за начинаещи 4   
    Ще напиша нещо кратко: Таро започва да работи, когато престане да бъде патерица за емоционалните ни проблеми.
    Добре дошла във форума
  13. Like
    Lifetime got a reaction from Лиула in Таро за начинаещи 4   
    Въпросът е, че ти искаш нещо да се случи и разкрие, това поне е моето мнение.
     
    Гледам ти картите от известно време и ми прави впечатление, че те са съсредоточени в една и съща тема, и по-точно - в един и същи човек, дори и на пръв поглед да не изглежда така.
     
    Ако наистина ти се занимава с Таро, бих те посъветвала да спреш да гледаш по този въпрос - ако ли не, картите ти постепенно стават проективни и спират да ти отговарят. Повечето ти комбинации вече са станали.
     
    Казвам ти го с най-добри намерения. Изборът вече си е твой.
  14. Like
    Lifetime reacted to Лиула in Таро в помощ на животните   
    Пази си котките
  15. Like
    Lifetime got a reaction from Sha Angreal in Келтският кръст   
    Здравей,
     
    аз имам по-различно тълкуване от твоето.
     
    Ако проследиш линията първа, втора, шеста, седма, девета и десета, всъщност виждаш Рицар чаши с Кралица чаши, които няма как да говорят за развитие и промяна, после имаш Крал пентакли и Императора, които доста си приличат, и то не по най-обнадеждаващите и позитивни характеристики.
     
    Имаш, също така, и Жрицата на седма – отново никакво действие, само очакване, където Колесницата е по-скоро проекция на самата теб, какво се очаква от теб и с какво око гледат на теб другите.
    Двойка жезли, от своя страна, сама по себе си не е никакъв отговор, тя просто ти казва, че продължаваш да се движиш в същото русло, поради липса на опции, особено като допълнение на Императора. Тези карти казват само едно – затягай колана.
     
    Ако погледнем и другите карти, виждаме едни тъжни комбинации, каквито са Кралица пентакли с 5 чаши в основата, както и Светът с Крал пентакли.
     
    Дори самият кръст на Рицар чаши с Кралица чаши и Жрицата, които създават безброй очаквания, и Император с двойка жезли накрая са достатъчни, за да се види тенденцията на ситуацията – за момента тя няма развитие.
    Всъщност този мечтан цикъл и образ на цялостност, принадлежност и завършеност, който е представен от Светът, Кралица и Крал пентакли, е неосъществим заради така блокиращите Рицар и Кралица и петица чаши. Тук, малко иронично, чашите са действителността, не пентаклите, както се очаква от тях.
     
    А какво показва един много груб анализ на тази подредба – от десет карти три са чаши, и то какви, четири за Големи аркани, и то какви отново, а останалите три са просто недействени.
     
    Разпрострях се надълго и широко, но нищо.
     
    Не искам да те обезкуражавам, просто такива са картите. Нареди си пак КК след месец и наблюдавай тенденциите
  16. Like
    Lifetime got a reaction from Деяна in Таро и отношения 2   
    На мен лично скоро Дяволи не са ми излизали    Имам същите наблюдения върху тая карта, когато касае любов - става дума или за незнаене какво искаш, или за обикновен страх, който те спира да го направиш. С разни други карти, някои чаши например, бележи регресия чрез намиране на утеха в идеята за притежанието на някого, т.е. една идея по-далече от страха, и все там, на една ръка разстояние
     
    Днес гледах за две такива ситуации и за едната се падна Дявола обърнат, Кулата и Крал меча, като въпросът, естествено, касае любовна ситуация и мъж, който трябва да вземе нужните решения. Мисля, че картите са ясни, като по учебник
     
    Другата е по-лежерна - Дявол, Кралица пентакли, Паж чаши - друг "закъсал". Питах дали този мъж е наясно със себе си и с чувствата на жената до себе си. За мен картите говорят за инфантилизъм, една Кралица пентакли поставена на нещо като пиедестал, обградена от потъналото в сенки и страхове почти детско самосъзнание на мъж, който иска нещо, но не знае как да се справи с него. Мъж, който вероятно се чувства недостоен, непораснал спрямо нея, неподготвен да поеме отговорност, който вижда жената до себе си като изискваща пчела-майка, която той не може да обгрижи. Тя е налице, но той не може да я допусне до себе си като равна от страх, регресирал в едно нищо.
     
    За какво ги пускам тези комбинации, за да допълня Лиула с идеята, че Дяволът често пъти е най-глупавата пречка и извинение на някого, който не желае да поеме отговорност и да признае пред себе си и другите страха да не бъде наранен, както и слабостта си. Защото от другата страна на монетата винаги би могъл да е Крал меча, а не Отшелникът.
  17. Like
    Lifetime reacted to Йордан Анов in Предложения и Препоръки   
    Vorfax, пак ли ти?
     
    Нека не завъртаме темата около личността ти, а да се опрем на формулировката на темата.
     
    Нека го даваме по стегнато и не чак толкова емоционално натоварено.
     
    Кажи сега, какво препоръчваш, на база на какво го препоръчваш и как предлагаш да стане, естествено пак обосновано.
     
    Все пак довода за Рогатия отдавна не важи, а тези с кладите вече не са на щат.
     
     
  18. Like
    Lifetime got a reaction from Лиула in Таро и отношения 2   
    На мен лично скоро Дяволи не са ми излизали    Имам същите наблюдения върху тая карта, когато касае любов - става дума или за незнаене какво искаш, или за обикновен страх, който те спира да го направиш. С разни други карти, някои чаши например, бележи регресия чрез намиране на утеха в идеята за притежанието на някого, т.е. една идея по-далече от страха, и все там, на една ръка разстояние
     
    Днес гледах за две такива ситуации и за едната се падна Дявола обърнат, Кулата и Крал меча, като въпросът, естествено, касае любовна ситуация и мъж, който трябва да вземе нужните решения. Мисля, че картите са ясни, като по учебник
     
    Другата е по-лежерна - Дявол, Кралица пентакли, Паж чаши - друг "закъсал". Питах дали този мъж е наясно със себе си и с чувствата на жената до себе си. За мен картите говорят за инфантилизъм, една Кралица пентакли поставена на нещо като пиедестал, обградена от потъналото в сенки и страхове почти детско самосъзнание на мъж, който иска нещо, но не знае как да се справи с него. Мъж, който вероятно се чувства недостоен, непораснал спрямо нея, неподготвен да поеме отговорност, който вижда жената до себе си като изискваща пчела-майка, която той не може да обгрижи. Тя е налице, но той не може да я допусне до себе си като равна от страх, регресирал в едно нищо.
     
    За какво ги пускам тези комбинации, за да допълня Лиула с идеята, че Дяволът често пъти е най-глупавата пречка и извинение на някого, който не желае да поеме отговорност и да признае пред себе си и другите страха да не бъде наранен, както и слабостта си. Защото от другата страна на монетата винаги би могъл да е Крал меча, а не Отшелникът.
  19. Like
    Lifetime got a reaction from Sha Angreal in Големите Аркани 1   
    Аз не намирам 5 меча за оптимистична, а Глупакът тук бих тълкувала буквално. Това е като пореден опит за чупене на главата. По мое мнение ще останеш разочарована.
  20. Like
    Lifetime got a reaction from Розалина in Упражнение върху планети на трон и в екзалтация   
    Аз се опитах да намеря нещо по-интересно, да видим какво се е получило:

    Мъж, 12 Май, 1992, 71w03, 42n21, 7:25 p.m.

    Меркурий в Телец
    Венера в Телец на трон
    Слънце в Телец
    Луна във Везни
    Юпитер в Дева (детрониран)
    Сатурн в Водолей на трон
    Марс в Скорпион на трон

    Няма планети в екзалтация.
    Това е от наталната карта на момче - аутист и музикален гений. Като бебе той не може да понася почти никакви звуци, дори от телевизора и автомобилните чистачки, но се учи сам на свири на пиано на шест годишна възраст и през следващите четири години пише повече от тридесет песни и записва четири албума. На десет годишна възраст все още има проблеми със завръзването на разговор, но като цяло е весело дете, което обича да разказва шеги. Обожава математически задачки и да разрешава проблеми в игра на шах

    Мъж, 1 Октомври, 1931, 11e15, 43n46, 2 a.m.

    Луна в Телец в екзалтация
    Юпитер в Лъв
    Меркурий в Дева на трон и в екзалтация
    Слънце във Везни (падение)
    Венера във Везни на трон
    Марс в Скорпион на трон
    Сатурн в Козирог на трон

    Италиански музикант, композитор на съвременна и оперна музика, илюстратор. Цигулар, той също така е режисирал филми, пял е на сцена и е сътворил различни произведения на изкуството. Като директор на La Fenice той напуска работа по време на предизвикан от него фурор, когато, според очевидци, е завел на сцената известна проститутка, за да изнесе реч. Той открито е гей
  21. Like
    Lifetime got a reaction from Донка in Упражнение върху планети на трон и в екзалтация   
    Аз се опитах да намеря нещо по-интересно, да видим какво се е получило:

    Мъж, 12 Май, 1992, 71w03, 42n21, 7:25 p.m.

    Меркурий в Телец
    Венера в Телец на трон
    Слънце в Телец
    Луна във Везни
    Юпитер в Дева (детрониран)
    Сатурн в Водолей на трон
    Марс в Скорпион на трон

    Няма планети в екзалтация.
    Това е от наталната карта на момче - аутист и музикален гений. Като бебе той не може да понася почти никакви звуци, дори от телевизора и автомобилните чистачки, но се учи сам на свири на пиано на шест годишна възраст и през следващите четири години пише повече от тридесет песни и записва четири албума. На десет годишна възраст все още има проблеми със завръзването на разговор, но като цяло е весело дете, което обича да разказва шеги. Обожава математически задачки и да разрешава проблеми в игра на шах

    Мъж, 1 Октомври, 1931, 11e15, 43n46, 2 a.m.

    Луна в Телец в екзалтация
    Юпитер в Лъв
    Меркурий в Дева на трон и в екзалтация
    Слънце във Везни (падение)
    Венера във Везни на трон
    Марс в Скорпион на трон
    Сатурн в Козирог на трон

    Италиански музикант, композитор на съвременна и оперна музика, илюстратор. Цигулар, той също така е режисирал филми, пял е на сцена и е сътворил различни произведения на изкуството. Като директор на La Fenice той напуска работа по време на предизвикан от него фурор, когато, според очевидци, е завел на сцената известна проститутка, за да изнесе реч. Той открито е гей
  22. Like
    Lifetime got a reaction from Розалина in Онлайн курс по астрология в нашия форум - вашите мнения и препоръки?   
    Това, което аз като начинаещ във форум астрология намирам като минус е, че се набляга на тълкувания без много аргументация, или ако има такава, тя е нахвърляна много накратко. Не подлагам под съмнение опитността на тълкуващите, а трудността да се разбере един такъв анализ от начинаещи. Разбира се, дори и нещо да е подробно описано, пак би било трудно за някой без много или с никакъв опит, но пак е начало.

    Разбираемо е също, че много хора не желаят да получат нещо повече от готова информация по някакъв вълнуващ ги въпрос, същото се случва и, например, много често, във форум Таро.

    От тази гледна точка, аз бих намерила за полезно структурирано изложение на информацията, полезни линкове към чуждестранни сайтове и напътствие от страна на по-опитните.

    При всички положения идеята е много добра, така че успех
  23. Like
    Lifetime got a reaction from Донка in Онлайн курс по астрология в нашия форум - вашите мнения и препоръки?   
    Това, което аз като начинаещ във форум астрология намирам като минус е, че се набляга на тълкувания без много аргументация, или ако има такава, тя е нахвърляна много накратко. Не подлагам под съмнение опитността на тълкуващите, а трудността да се разбере един такъв анализ от начинаещи. Разбира се, дори и нещо да е подробно описано, пак би било трудно за някой без много или с никакъв опит, но пак е начало.

    Разбираемо е също, че много хора не желаят да получат нещо повече от готова информация по някакъв вълнуващ ги въпрос, същото се случва и, например, много често, във форум Таро.

    От тази гледна точка, аз бих намерила за полезно структурирано изложение на информацията, полезни линкове към чуждестранни сайтове и напътствие от страна на по-опитните.

    При всички положения идеята е много добра, така че успех
  24. Like
    Lifetime got a reaction from Донка in Астрология на професионалното ориентиране   
    А какви практически съвети бихте дали на хората, които искат сами да открият професионалната ориентация в наталната карта?
  25. Like
    Lifetime got a reaction from Inatari in отслабване с ябълков оцет   
    Аз съм човек, силно фиксиран в темата за храненето, диетите, отслабването и добрата фигура като цяло. От гледна точка на опита всяка подобна "сигурна" и "изпитана" рецепта за бързо отслабване всъщност е абсолютно безполезна. Както и всякакви "магически" хапчета, сиропчета, кафенца и тем подобни.

    Ако човек е мотивиран да поддържа добра форма, начинът е само един - спортувайки и следейки за своето хранене. Никой оцет не може да изгори мазнините от тлъстите манджи и сладкиши, погълнати пред телевизора. Това е безумно. Науката е напреднала и е създала уникални фетбърнъри, които въпреки силните си формули пак могат да помогнат само при активно спортуващите.

    Генната предразположеност към симетрично оформено тяло също е до време и също изисква грижи. Който желае може да положи усилия за себе си, но не със оцет.
×
×
  • Добави...