Jump to content
Порталът към съзнателен живот

anakonda79

Участници
  • Общо Съдържание

    10
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от anakonda79

  1. Ами защо да е интересна теорията?! anakonda79, замисли се, колко от така наречените религиозни (включително и самоопределящи се като такива) хора са в действителност вярващи? Да на 100% съм съгласна с теб за " самоопределящите се такива", но не мога да се съглася че няма истински вярващи хора и подръжници на тази вяра... Да, примери за извратени попове или др. такива колкото искаш, но смятам че има и истински вярващи хора... Та нима ако не беше така сега щяхме да водим тази дискусия
  2. Интересна теория... Чудно ми е как ще съществува религията без вярващи хора? И не е ли всяка една молитва изречена от тия вярващи своеобразна вербална магия?
  3. Чудесно, ще четеме, ама не е ли смисъла на магията да се избяга точно от религиите ?! Ами ще си позволя да не се съглася с теб Аз смятам че без вяра не може да се говори изобщо за магия. Всеки вярва във нещо, кой в Христос, кой в Хеката, Аллах, Бафомет, Амон Ра. Калли и тн. а някой вярват просто в себе си, но за да съществува магията вярата трябва да е на лице
  4. 1. Здравей Ани, от коментара ти относно Сатанизмът виждам че изобщо не си се допитала дори и до чичко Google. Нещата са толкова далеч от кървавите ритуали и посещаването на гробища посред нощ че си нямаш идея! Точно това беше мисълта ми когато някъде в предните постове бях писала че е хубаво да се изучат религиите преди да може да се обсъждат. Смятам че твоето мнение е изцяло изградено въз основа на Христианството. Причината да смятам така е много елементарна : Сатанистите не се кланят на дявола, дявола е измислен от християните а сатанизмът съществува доста преди това. PS: Провери произхода на думата " сатан"... Може пък да значи дяволопреклонник 2. Здравей Lucius Да съгласна съм с теб че може би тръгнах малко с рогата напред, надявам се да няма обидени. Може би малко прекалих но нали за това има свобода на словото, всеки човек има индивидуален начин на мислене и може да го сподели с останалите, да чуе и тяхното мнение, нали това е целта на форума Проследявайки корените си откриваме че първоначалната религия на нашите пра пра пра и така много пра-та майки и бащи е била езическа. След това Християнството се е наложило избивайки много от нашите предшественици... Това са исторически факти които всеки при добро желание може да проследи. За психологическото въздействие на псевдо врачки и магове, да определено имат такова върху "клиентите" си. Но това е абсолютно нормално тъй като човек отиващ да търси подобна помощ сам отваря съзнанието си за подобно влияние. И се получава както в поговорката " Не е виновен този който е изял баницата, а този който му я е дал". Според мен всеки човек може да се справи сам в пробива в аурата си чрез медитация и работа с чакрите. 3. Към всички: Не се опитвам да пропагандирам Сатанизъм, аз самата не съм Сатанистка. Уважавам вярванията и Не вярванията на всички хора но не харесвам необоснованото клеветничество към която и да е религия. Точно поради тази причина съм се старала а и все още го правя да изучавам религиите във всичките им форми още от древноста. Но да, прави сте стига с тези спорове. Извинявам се ако съм обидила някой и се надявам да си прекарваме приятно времето във форума. Успех на всички
  5. Първо искам да кажа че никой не съм обидила директно, просто изразих мнение че се коментират неща без да се има ясна представа за какво става втпрос... Колкото до компетенцията на хората по тази тема, мнението ми е изцяло обосновано на прочетеното до тук! Също така никога не съм споменавала че одобрявам използването на магията с користни цели. Все пак аз съм Уикантка и живея в хармония с околния свят, ни най-малко нямам нужда някой да ми обяснява за баланса и пр. Да нова съм във форума, и какво от това? Нима си мислите че когато някой има изписани стотици мнения във даден форум, мнението му ще е по- компетентно от това на този който току що се е регнал, просто защото 2-ят е нов??? Прави сте за едно, псевдо врачки, магове и пр. с лопата да ги ринеш. Но колко от тях изобщо знаят за какво иде реч? Колко от тях са мошенници? Мисля че съотношението е 1/100 ! И последно да кажа че продължавам да подържам мнението си, ЧЕТЕТЕ!!!
  6. Магиите съществуват, и са абсолютно реални. Дори отричайки тяхната реализация няма да успеете да ги неутрлизирате ( развалите). Не лежте само на старите приказки че: " Като не вярваш няма да те хване". Поинтересувайте се четете малко за Тангризма, Дауизма, Уичкрафт, Сатанизъм и ред други религии !!! Магията я носи всеки един от нас, но само някой знаят как да я използват.Колкото до материалните носители не бих нарекла това низша магия, има магия на ментално и материално ниво, има и такава която е комбинация от двете, има магия чрез захранване, напръскване и много други които не ми се изброяват. Както и да е има си и начини за неотрализация, единственото което още мога да кажа по темата е четете има страшно много литература изучавайте корените си още от преди Християнството и може би ще разберете!
  7. Светът е справедлив и всеки получава това което си пожелае. Дори на под съзнателно или ментално ниво всеки получава това което иска. Не можеш да мислиш негативно и да очакваш да ти се случват хубави неща.
  8. То хубаво сте се сетили но в тая бедничка държава надали ще намерите подкрепа. Аз самата обичам много животните за момента си имам 2 кучета, 3 котки, питон, тарантулки и скорпиони, обаче не очаквайте подкрепа от ши*****а ни държавица!!! На мен веднъж ми хрумна нелепата идея да съобщя в "Зелени балкани" че гледат животни в супер мръсно и не хигиенично помещение и познайте какъв беше резултата!?! Не се сещате... Ами ще ви кажа, набъбнала сметка за телефон няколко дена по ред и никакъв краен положителен ефект!
  9. Може би аз не съм на правилното място, но тук само чета за непоисканото добро и как се отвръща на него със зло... Ами не знам за вас, но според мен доброто и злото са твърде размити понятия... Това което е добро за един може да се окаже лошо за друг! Всичко е въпрос на гледна точка. Освен това станах свидетел на някой доста фанатични изказвания за БОГ !!! По принцип съм родена в християнско семейство и нашите винаги са уважавали християнските празници, даже са ме кръстили в църква ! Това обаче не ми пречи аз за разлика от тях да си уважавам Сабатите и да си ги празнувам сама със сина ми! Следваме си просто едно основно правило " Не прави на другите това което не искаш да ти се случи на теб". Също смятам че ако някой има нужда от помощ трябва найстина да си я поиска сам а не да му се натрапва такава. Може и да си мислите че някой има нужда от помощ но ако няма смелост да си я поиска по добре не му я предлагаите. Той или не я заслужава или просто не я иска и смята че ще се справи. И само още едно нещо... Не забравяйте че каквото направите ще ви се върне 3 кратно Просто се старайте да живеете така че да не вредите на себеси и на околните ( нямам предвид само хората а и околната среда). Успех на всички и нека силата бъде с вас !
×
×
  • Добави...