Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Akashia

Участници
  • Общо Съдържание

    14
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Akashia

  1. Мила Латина, има някои хора,които са убедени,че не трябва да се вслушват в чувствата,а в мислите си - това са хора,принадлежащи към различни ценностни системи. Вярата в чувствата - типична за романтизма,за ренесанса. Вярата в разума - типична за класицизмът и просвещението. Взависимост към коя група принадлежи човек,той защитава своята идея. Идеите са мисли,които се превръщат в слово,което достига до нашите уши. Как всъщност човек формира възгледите си - въз основа на това,което е прочел и получил като информация и на изживяванията си. Според мен нито чувствата,нито мислите заслужават внимание и доверие. В мисълта и чувството няма покой,а щом няма покой - как ще чуеш думите на бога ? Има едно високо състояние наречено ИНТУИЦИЯ. То е гласът на душата,който ни напътства. Как ще ни проговори този глас -с мисъл или чувство-зависи в какво ще се заслушаме. Не съществуват правила. Не си ги и създавай. Всяко правило е ограничение. Всяко ограничение - робство. Всяко робство е смърт.
  2. Дреме ми за Рудолф Щайнер! Аз не признавам авторитети.
  3. Плътта никога не е в услуга на Духа. Сексът не може да те направи по-духовен. Всички учения,работещи в тази насока са спекулации. Просто прекалено много им се услажда удоволствието от секса за да го забранят като аскетите и му приписват духовни качества. Има една наука ТАНТРА ,но в нея няма нищо сексуално. Това е най-несексуалното нещо,за което съм чувала. Имам един приятел,който казваше : "Когато те сърби,почеши се" Та така и със секса. Не е нужно да му приписвате качества,които няма. То е плътско удоволствие,което няма да те отведе до Бога. Бог е вън от всякакъв екстаз. Защо обаче повечето религии го отричат ? Защото в човешката природа е да се отдава прекалено на удоволствията. Удоволствията заставят на Пътя до Бога и ти пречат да виждаш ясно. Еми това е
  4. Не разбирам защо се появяват правила в приятелството. Отношението между Исус и учениците му аз не бих нарекла точно приятелство. Приятелството е Споделеност. На Радостта ,Болката.Споделеност. Всичко,което е правил Исус е да се подарява. Не забравяйте и думите му : "Който не намрази баща си,приятелите си,родата си, не може да влезе в царството божие"
  5. Списък със любими филми - ето това нещо би трябвало да направя. А те са толкова много,че няма начин да не ми убегнат повечето....Ех... 1.Анна и Кралят 2.В какво се превръщат мечтите 3.Мъглите на Авалон 4.Имало едно време - историята за Пепеляшка (с Дрю Баримор) 5.Легенда за Землемория.... 6.Последното изкушение на Христос 7.Зорба Гръкът. 8.Уилоу 9.Ефектът на Пеперудата. Това са филмите,в които съм открила нещо повече от магнит за привличане на пари. Това са филмите,които носят най-богат смисъл за мен. Това са филмите,които са ме разплаквали. Това са филмите,на които ще плача. Отново.
  6. Сънищата не бива да се тълкуват. Не знам дали съзнавате колко отговорност и несигурност носи разтълкуването на един сън. А и много сънищата не се нуждаят от тълкуване,защото са просто продукт на твоето подсъзнание рефлектирал от всекидневният ти живот. Другите сънища,които имат някакво дълбоко значение,но ти сякаш се чувстваш безсилен да го разбереш - просто не се напъвай. Ако е важно да разбереш посланието от този сън,то само ще дойде. Защото с напъване нищо не става. Сънищата са нещо лично и сакрално. Никога никой не може да ти ги разтълкува адектватно,защото те са пратени за теб,за твоето разбиране,за твоята интерпретация. Интерпретацията на другия само може да те обърка. Затова и е абсолютно безсмислена. Сънищата са много деликатна материя,не позволявайте на всички да се докоснат до нея. За сънища и медитация не се говори.
  7. Това е най-голята Глупост,която някога съм чувала. Злото не може да е в услуга на Доброто. Доброто не може да бъде в услуга на Злото. Злото е Невежество. Как невежеството ще ви помогне да бъдете добри ? Как доброто ще ви помогне,ако сте невежи и не можете да го разпознаете. Ако Бог е Добро,а Злото е творение на невежеството на човека,тогава твърдите,че човекът е по-силен от Бога. Чрез постъпките си не можете да повлияете на Бог.
  8. "Степният вълк" на Херман Хесе "Алексис Зорбас" на Никос Казанздакис "Последното изкушение" пак на Никос Казандзакис. Истинска стойност по пътя на духовното израстване имат много книги,но лично за мен е Corpus Hermeticum на Хермест Трисмегист,който се счита за свод в херметическите науки. Аз лично не харесвам книги,които всеки РАЗБИРА. Това значи,че Истината се е принизила,за да бъде в услуга на Глупостта. Но Истината не служи на никого освен на себе си. Апелите в популярните духовни книги - "всички сте богове"."окрийте бог в себе си" само разпалват огньовете на егото,на вашата глупост. Такива книги ви учат как да бъдете горди,но не и смирени.
  9. Ахат - Земя на Слепци Някъде под небето на грешната Земя живеел народ обречен на живот без светлина. Слепи им били очите, вечна била нощта, черни били ръцете на сляпата съдба. Дълго така живяли в мрак и тъмнина, свои богове създали - идоли на скръбта. Но станало нещо странно в техния тъмен свят - родил се човекът-чудо, прогледнал за първи път. Бликнала стръвна завист в обречените души, те черни пръсти сплели в своите коси, очите му отнели и до края на своя живот осъден бил да страда от слепия народ. С вериги окован завинаги, затуй, че бе видял деня. На хиляди слепци не можеше да бъде крал и в нощта остана сам със своята вина.
  10. Здравейте, Съгласна съм с Иви,че трябва да намериш своя начин на гладуване,макар че си спомням как един приятел ми каза: "Какво значи да гладуваш на плодове,по същата логика аз мога да гладувам на пържоли" Но всъщност,обаянието на живота е способността да твориш и откриваш нови неща.Организмът е една индивидуалност - да ,той се подчинява на общите закони,но реагира на тях различно- затуй внимавайте какво правите с тялото си.Усещайте го,за да ви се отблагодари Но не се заблуждавайте,че гладуването е начин на лечение - нищо подобно. Това е временно решение,щом веднъж те е копнала болестта. Гладуването е очистване на тялото. Христос е гладувал 40 дни в пустинята и е пречистил не само тялото си и душата.... Да не допускаш нечисти мисли - туй е глад Да не допускаш неблагородни чувства - туй е глад Тъй,че гладувайте ... Е,недейте да прекалявате де...
  11. Здравей Благост, Когато се оставиш в ръцете на Бога и с цялата си чистота му се отдадеш,той няма да те остави на злото. АКо мислиш противно,значи ти Липсва Вяра. Молете се с чистота,тишина и благост. Молитвата не се състои от думи - тя е благодарност,безмълвна благодарност към Бога. Злото идва при Вас,когато се съгласявате с него. Когато се съгласявате с Любовта,ще имате Любов.... Молитвата не е опасна,опасно е обезверяването.. Няма никакви правила за молитвата - само смирение,благодарност и вяра ....
  12. Вегетарианството е празник за тялото. Трябва да зачитаме тялото си,защото то ни служи. Животът е вреден. В интерес на истината колкото да се стремиш към здравословен начин на живот има един момент,в който ще умреш. Имаме избор да направим животът си по-лек,спокоен и хармоничен. В смъртта,която сеем,за да задоволим глада си,няма нищо естествено и хармонично. Мнението по отношение на вегетарианството не е едно или две. Ти само се научи да слушаш вътрешния си лекар и той ще ти говори по-добре от всеки друг. Вредното и полезното за твоя организъм може да измери единствено и само той. Лекарите вярват на това,което са прочели в учебниците. Аз вярвам на това,което усещам. Вярвайте и Вие
  13. Никога не се молете за прошка. Тя е дар.Никой дар не е измолен. Безпредметно е да молите Бог за прошка. Нима мислите,че той не ви познава? Че не познава слабостите ви,че не познава прегрешенията ви ? Да прегрешиш към другия,значи да прегрешиш към Бога. Разкайте се,но не молете за прошка. Тя се дава само на онези,които са СЪЗНАЛИ грешката си. Това,на което трябва да се научим е : ДА ПРОЩАВАМЕ . Няма нещо,което не бива да се прости. Нима можеш да съдиш слепеца,че не може да види слънчевата светлина ? Прощавайте. Защото във всяко дело лежи ръката на Бога и нещата трябва да се случат именно така както се случват. Истинското покаяние никога не е глас. Прошката е подаяние към което нямам страст. Мога всяко прегрешение и на всеки да простя. Но си знам, че и презрение има в прошката ми, та гледам да живея праведно. Суета е и това. Но все пак ми дава право на ненаведена глава. Надежда Захариева
  14. Ябълко-зелева салата 1 малка бяла зелка,накълцана количеството зависи от апетита ви 1 средноголям настърган морков 1 настъргана ябълка 1 чаена лъжичка накълцан лук 2 много ситно нарязани глави арпаджик 2 настъргани ореха 1 чаена лъжичка пресен лимон сок(за ябълката) 1 супена лъжица кисело мляко за заливката Заливка : 1 равна супена лъжица кисело мляко 1 арпаджик,много ситно нарязан 1 скилидка скучан чесън 1 чаена лъжичка пресен лимонов сок Малко морска сол и прясно смлян черен пипер Продуктите за заливката се изсипват в буркан с винтова капачка и се размесват чрез енергийно разклащане.Ако не използвате всичкия сос,остатъка можете да запазите няколко дни в хладилника. Приготвят се съставките за салатата.Ябълката се оставя за накрая и след като се настърже,веднага се залива с лимоновия сок и се размесва.Всичко се разбърква заедно със заливката и се поднася веднага.
×
×
  • Добави...