Jump to content
Порталът към съзнателен живот

valiamaria

Участници
  • Общо Съдържание

    23
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от valiamaria

  1. Прочетах за организацията на 24 някой ще се качва ли, аз имам интерес и обмис8лям да се кача с мойта Мими но се опасявам, че не познавам никой и може да се изгубим ако някой се качва моля да ми пише подробности на valiamariag@abv.bg или тук ще съм ви много благодарна

  2. Има голям проблем с четенето и нашите деца, но обществото като ли, че някак си е незаинтересовано, или от срам не си признават, че имат проблем с техните деца. Нещо в системата е грешно, и много от децата който са с голям потенциал им е безинтересно, няма желание всичко като ли че, се прави насила от самите тях. Казва тялом съм тук духом ме няма и това е отговора на 8 год дете. Обществото като цяло трябва много сериозно да се занимае с този въпрос, системата на обучение в момента за 2 клас не знам кой я е правел но много си противоречи тя не е правилно написана, и ако не се занимава родител и не бъде повече настоятелен детето изостава. Друго което искам да споделя, аз лично съм пробвала всякъкви методи, за възпитание и учене и мога да кажа , че ние нямаме такива, или най малкото са остарели.

    Метод има....не е като да няма. В тон с принципите на Учението. Работещ със скритите резерви на мозъка. Признат от ЮНЕСКО като най-иновативния в света. Щадящ детската психика, поддържащ интереса на децата, които успяват да вземат материала, предвиден от традиционната система за двойно по-бърз начин и без излишни травми. По очевидни политически/ икономически причини, министерството на образованието го пренебрегва.

    Ето тук седи въпроса как дао го накараме министерството да приеме този план.

  3. Има голям проблем с четенето и нашите деца, но обществото като ли, че някак си е незаинтересовано, или от срам не си признават, че имат проблем с техните деца. Нещо в системата е грешно, и много от децата който са с голям потенциал им е безинтересно, няма желание всичко като ли че, се прави насила от самите тях. Казва тялом съм тук духом ме няма и това е отговора на 8 год дете. Обществото като цяло трябва много сериозно да се занимае с този въпрос, системата на обучение в момента за 2 клас не знам кой я е правел но много си противоречи тя не е правилно написана, и ако не се занимава родител и не бъде повече настоятелен детето изостава. Друго което искам да споделя, аз лично съм пробвала всякъкви методи, за възпитание и учене и мога да кажа , че ние нямаме такива, или най малкото са остарели. Всички родители трябва да започнат да споделят повече да не се страмуват или страхуват да пойскат помощ от психолог само така ще може чриз повече споделен опит да се правяме със всяка житейска ситуация. И пак идваме до въпроса как да помолиш едно дете или да му ангажираш вниманието с четенето на задължителна книга. И другото което искам да споделя има много автори наши на който книгите им са по достъпни за малки деца, защо не се даде ход на тези автори забравени.

  4. Моето мнение за компютърните игри изпълнени с агресия жестокост и апокалипсис и филмите с груб и арогантен език не са за деца, защото те формират модела на поведение в детето до 70 процента поне. Това са мойте наблюдения върху 8 годишно дете момиче.

  5. И още нещо се сетих известната хомеопатка и екстрасенс Елисавета Логинова е завършила в Лондон и на много други места в Европа има сертификати така , че не излишно да се свърже и с нея да поговори, но си трябва училище, и аз не смятам, че тук в България за момента предлагат услуги на добро ниво поне аз не знам.

  6. Здравейте, според мен е най добре да намери начин да се свърже с хора в Русия, там има много добри специалисти който могат да му помогнат да доразвие дарбата си дори, защото това нещо е ново за него и така по този начин може да се съхрани.И друго нещо само той самия може да намери в сърце3то и душата си най правилния отговор. Успехи.

  7. Здравейте!

    Наближава първа пролет и началото на паневритмията. Аз съм играла само три пъти в живота си в родния ми град и почти нямам опит. Най-хубава беше първата паневритмия, когато моя роднина ме водеше стъпка по стъпка и състоянието ми след това беше неописуемо. Искам отново да играя и ви моля да ме ориентирате. Сега живея в София, в района на Орлов мост, а работя в жк "Младост".

    Мисля, че е време тази тема да се съживи, да се дадат насоки на хора като мене, които са практически начинаещи.

    Очаквам с нетърпение.

    :sorcerer:

    Може да идваш на Паневритмия, всяка Събота от 15-17 ч. в Националния стадион "Васил Левски" в една от залите на

    BOEVSKI 2000 FITNESS CENTRE входа е от западната страна на стадиона.

  8. Разбирам добрите намерения, но за въпросното преброяване имам много неприятно чувство, той е и толкова естествено, че не мога да го обясня - не мога да разбера как в този форум, като знаем целите и насочеността му, може да се говори за полза от мероприятие, което аз поне лично свързвам с неща като контрол, принудителност, разделение, пилеене на пари (при положение, че данните ги има в общините), принизяване на индивида... Аз ли съм сбъркам или?

    Това е съвсем нормално нещо, след като участваш в социалния живот да искаш и ти взамеш нещо което не само че ти се полага но ще го уползотвориш, а църквата какво прави за нас, не е тук мястото да казвам как се държат хората, който посещават техните църкви.

    Защо никой не се сети да ни уведоми навреме поне един месец преди преброяването за връзката между училище и религиозна принадлежност? Аз вече, а и сигурно мнго други хора са се преброили като христиани.

    Аз същто като Павлина Иванова съм отчаяна. Имам всевъзможни образования, имам умения, имам идеи. Живях 10 години в чужбина. Върнах се с идеята да създам в Българиа собствен детски център от някакав характер според идеите на новото време и най-вече идеите на Учителят. Уви вече над 3 години няма и капка надежда, работя за жълти стотинки почти доброволно, търпях злоупотреби от страна на работодатели или просто се опарвах и си тръгвах. Пожертвах много - конфорт, усилия, стремежи и в крайна сметка останаха някакви посърнали мечти все още да мъждукат.

    И отново зпочвам да мисля за чужбина и да се спасявам поеденично. това обаче не ме прави щастлива. Да, аз и всеки един от нас може би ще се наместим някъде на запад , както са се наместили и много други хора, но от народа ни какво ще остане? Плаче ми се като гледам как всеки се спасява, а всеки един от нас има таланти, способности и обединени бихме постигнали много.

    Любовта у децата в училищна възраст оцелява някак си тук таме, но не благодарение на училищната система а въпреки нея. Сега училището възпитава арогантността вместо красиви неща у децата защото с тези делегирани бюджети децата и родителите ни шантажират и директорите се подават, т.к. водят политика ЗА парите а не за ценностната система на децата ни.

    Имам малка племеница и надявам се да имам и деца. В никакъв случай не желая да учат при подобни условия. Косата ми настръхва. Ако не се създаде училище на братството или към валдорфската педагогика аз ще се махна от тук за да се възпитат децата ми нормално. Но това ще значи и че няма да проговорят български като майчин език и няма да израстнат на тази зема наречена България и няма как да я заобичат , защото емоциите им ще са преживяни другаде, и....... плаче ми се.

    И аз съм готова да жертвам каквото имам и каквото мога и да живея с малко, ако трябва. Ако се съберат още хора като Павлина Иванова аз също искам да съм част от този процес. От София съм. Това е е-майлът ми: katysm@abv.bg ще пратя автобиография ако някой се интересува.

    На парламентът ни пише: ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА, но за сега българинът не е доказал, че умее да се обединява. Разпръскваме се, спасяваме се поеденично и идеите ни остават разпръснати от вятъра. Има ли хора , които искат да променят това и поне веднъж да сложим ново начало на нещо добро?

    Не всичко е въпрос на пари. Не всичко е само в липсата им. Трябват идеи, вдъхновение, желание и вяра. Трябват хора с правилна ценностна система и нещата биха могли да зпочнат да се случват.

    поздрави

    Може да стане но тук останахме малко никой не иска да се занимава повечето хора който мислят като теб избягаха тук останаха малцишна обезсърчени бореши се някак си

  9. В он лайн списанието розалилком пише за сладък корен сладник че облекчава може да се пробва но трябва 1 седмица да се пие 1 да се почива понеже е глицеризиран се полочава отток на тялотго за това се пие 1 и 1 се почива другото което е на хомеопат Ели Логинова дано поне малко съм ти помогнала

  10. аз мисля че може да се справи всечи човек само с учението на петър дънов защото в него има паневритмия с една дума всичко и не ти е пнужно да смесваш неговото учение може би като се завърши тогава може да се изучава и източната философия

×
×
  • Добави...