Jump to content
Порталът към съзнателен живот

vorfax

Участници
  • Общо Съдържание

    1653
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    10

vorfax last won the day on Юни 22 2019

vorfax had the most liked content!

1 Следващ

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

Последни Посещения

15844 посещения на профила

vorfax's Achievements

  1. Разбира се, че подхождам с уважение и толерантност. Примерно целият раздел за Таро не приемам насериозно, но не съм влязъл в него за да спамя. Конкретно за вегетарианството аз разбирам, че това е ценност и никога не съм го подлагал на съмнение. От чисто любопитство, ако щете, аз се интересувах за неговите измерения и аргументираност. Ако ми бъде казано "не се обсъжда под никаква форма", то аз няма да го обсъждам под никаква форма, но се случи така, че дискусия, която и модератор определи за ценна по някакъв начин, е противоречала на правилата. Бях укорен и че рекламирам месоядството едва ли не, а аз просто се стремях да съм обективен. И като всяко начинание, което ковства усилия и време, логично е разочарованието, че то трябва да бъде премахнато. Затова и попитах къде точно е границата. Не за да я отричам или променям, а за да се съобразявам с нея.
  2. Принципно, когато някой пише така приятно може да се заключат няколко неща: - достатъчно си умна да се справиш сама - ако имаш нужда от помощ, това е защото някой ти пречи да си щастлива по линия на гадже, работодател, приятел(и) и прочие. Тогава никой не може да ти помогне, защото проблема не е в теб, а в други хора. Ако тях ни пратиш да си поговорим с тях, това е друга работа. - много мислиш. Мисленето е вредно, ако щеш вярвай. Ако искаш да се съсипеш, мисли го, ама много. Мисленето е като лекарство - предозираш ли го, превръща се в отрова. От това състояние може да излезеш като мислиш, ама за други неща или хора. На теория е много просто, на практика - не.
  3. Божидаре, от няколко твои теми заключвам, че ти питаш, но само за да си отговориш. Аз смятам, че няма свобода без да се търси. А пък, ако ти искаш да му ограничиш търсенето на някой, за да бъде той свободен, е те това е то робството. ?? Значи, ако убия, но нямам чувство за вина, то аз съм поел отговорност!? Чувството за вина преди всичко е вътрешният съдник наречен съвест. Да си неспособен да имаш чувство за вина, значи че нямаш морал. И независимо колко ще се стараем да бъдем съвършени, дори и хипотетично това да е постижимо, то пътя към това задължително трябва да е изпъстрен с грешки. Само така можем да трупаме поуки. Това е ползата от грешането ЗА НАС, но извисеният достатъчно е способен да осъзнае какви са болезнените следствия ЗА ДРУГИТЕ и да страда за това. Защото страданието ни кара да не повтаряме грешките си. Не може да се кефим на грешките си и да им се радваме и в същото време да се поучим от тях. На какво ще се поучим - че няма проблеми, щом е на чужд гръб ли? Вината е осъзнаването на грешките. Никой не обича да изпитва вина, защото трябва да признае пред себе си, че е грешил, че е предал ценностите в които е възпитан. Без грях няма изкупване на греховете. В Библията особена важност е придадена на разкаянието, на прошката (не непременно към другите), на обрата в себе си.
  4. Иво, аз попитах няколко пъти къде са границите на позволеното. Погледни мненията ми, за да видиш, че в тях има въпроси и че никой не ми отговори. Бях препращан да чета правилата на форума, при условие, че едни и същи теми веднъж са толерирани, а друг път - не. Темата, която си заключил няма отношение с тази която коментираме тук. Не обикалям навсякъде, но пък ако провокирам нещо, интересно е какво и защо. Не се чувствам виновен затова, че имам въпроси на които тук пишещите няма да имат въпроси или пък са ти се сторили провокативни и затова не искаш да им отговориш. Ако можеш да ми посочиш какво лошо съм сторил аз сам ще напусна това място, защото не съм тук по милост или за да вредя някому.
  5. Интересна тема. Наскоро имах осъзнат сън. Бях в присъствието на известни личности от ТВ шоу, но осъзнах, че аз не участвам там и няма начин те да ми обръщат внимание и ми говорят. Несъмнено осъзнатия ми сън беше следствие на интереса ми към тези хора и това, че си мислех за тях преди да заспя. Съсредоточаването в тема преди заспиване е най-лесният начин да провокираш подсъзнанието си да развие темата в сънища, а за да си ги спомняте трябва да се будите често. Самият сън е на пресекулки, така че подминаването на обичайният час за ставане съпътствано с нервното събуждане и сладко унасяне ще ви позволи да си спомните няколко епизода от сериала (:
  6. Съдейки по това, че не те интересува, може ли да се заключи, че тези суеверия нямат общо и със светлите практики?
  7. Що за клише е това? И за сатанистите Сатаната е любов и реализатор на проекциите им за справедливост и щастие.
  8. Учителят е казал и много други неща, които вече цитирахме в темата, които не правят този избор така логичен, както им се иска на някой. За прияждането е нормално. В случая обаче ключовия момент не е агресията, а разхода на енергия, в случая посоченото спортуване. Човешкото тяло има нужда от енергия и разходването и изостря апетита към по-калоричните и богати на протеини храни. Ако бездействам физически не ми се яде месо, но ако се претоварвам ми се дояжда, а също и богато на мазнини такова. Прекаляването с мазнини е водещ фактор за влошеното здраве на българинът, и това незнание кога и колко е истинският проблем. Мазнините са задължителна съставка в менюто на човекът и го снабдяват с 40% от енергията му. В еволюционен план не е случайно, че жените задържат повече мазнини в тялото си. Това се е наложило като необходимият резерв за износването на плода и кърменето. Аз, по спомени знам, че мазнините в женското тяло представляват 1/4 от общата му маса. Хора с нарушен хормонален баланс, преяждащи чревоугодници и с наднормено тегло определят мазнините за чума, а това е далеч от истината. Сега за "данъка". Може ли да посочиш в какво се изразява той? Аз съм съвестен данъкоплатец, но от 18 години дори не съм приемал лекарства, откак претърпях операция от апандисит, за което бяха виновни слънчогледовите семки, които проядох.
  9. Твърде примитивно е това съществуване, което предполага личният опит като извор на познание. Човекът е еволюирал единствено защото е споделял опита си. Процента знания, които човек натрупва, ако е над 0,0001 % от всичките му познания, това го прави един глупак. През целият си живот не съм открил нито едно нещо, което друг да не е открил вече. Ако някой от пишещите тук е успял, значи той е уникален. Даже за такива неща се дават Нобелови награди - това са просто идеи, за които никой още не се е сетил, а има полза от тях. 1 милион ли беше наградата? 1 милион за идея, ето това е едно скромно отражение на човешкият потенциал. Ясно е, че човек трупа емпирично познание наблюдавайки се. Като ядеш развалено и после те хваща разстройство. Обаче и това не е нищо ново под слънцето. Това е пак откриване на топлата вода и няма нищо велико в откриването му. Има една мисъл, че всеки греши, но само глупаците повтарят грешките си. Ами след като разполагаме с чуждия опит посредством реч и писменост, глупост е да повтаряме чуждите грешки. И търсенето на общовалидни закономерности за целия вид не е изгубено време, а спечелено. Защото ако искаме да си издействаме лично опита на 100 човека, то ще ни трябват няколко живота. Всичко това изписах, защото трябва да се търсят пътища за освобождаването ни от болести и пропиляно време, което са изгубили други преди нас. Всеки може да си пише глупости, но колкото повече теории сме събрали в ума си, толкова по-очевидно ни изглежда правилното решение. Човек, чийто кръгозор е като този на кон с капаци няма никакви колебания и в същото време почти сигурно е обречен да попадне в дупките, които съзнанието му не може да заобиколи.
  10. И да станеш жена с голям бюст и това няма да забележиш, както си се затворил за рационалното, което ти споделят хората Пък де да знам.....абе ти да не си жена с голям бюст?! :) Лека вечер Е, то такъв отговор предполага само, че не желаеш да отговориш на него, което и предполага, че те оборва, но не желаеш да го признаеш.
  11. Аз си мислех, че единствените зверове, които ходят в гората са хората. Всичко останало живо гледа да ги избягва и това е причината хората да не ги срещат току-така. Номера има много, универсални няма. Огнестрелно оръжие, където първите патрони са халостни - само това ти гарантира спокойствие. ПП: Относно "номерата". Не слушай никого как някакъв тарикатлък му е спасил живота. И вдигане на шум и катерене по дървета и преструване на умрял... В едни случаи те спасяват, а в други провокират агресия.
  12. Божидаре, задавам ти следния въпрос: Ако аз пия само кръв на крава, това ще ме направи жена с голям бюст ли? Мисля, че в това се опитваш да убедиш.
  13. И тук се говори за хормоните: http://www.xnetbg.com/new/40/-mainmenu-153/585-----wwnaturalnewscom?start=1
  14. http://zdrave.org/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D1%8F%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82/ Темите пък посветени на това как мъже стават жени и обратното заради хормони в месото срещам само в, да ги нарека, несериозни домейни. Открих само това: http://btvnews.bg/962925475-Yadem_li_hormoni_i_antibiotitsi_s_mesoto_i_yaytsata.html Пак не се казва в прав текст, че хормон действащ по определен начин върху животно има същото въздействие върху човека, който го е погълнал.
×
×
  • Добави...