Jump to content
Порталът към съзнателен живот

clematis

Участници
  • Общо Съдържание

    6
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

1 Следващ

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

Последни Посещения

7151 посещения на профила

clematis's Achievements

  1. Здравейте.Много харесах представянето на есенциите на д-р Бах ,което направихте в Хасково .

    Желая здраве и успехи.

    Благодаря

  2. Здравейте! Помагат. Есенцията за натрапчиви мисли се нарича Бял конски кестен.
  3. Работя с есенциите повече от 16 години. До сега не съм наблюдавал случай на някого да се навреди. Назначавал съм ги на бременни жени, както и на току що родени деца. На болни от всевъзможни болести, а също и на здрави хора в трудни житийски ситуации. Вие от какви вреди се боите? Ако ви е страх от самопознание и самоосъзнаване, а също и от промяна в посока по-близо вашата собствена същност, те "могат да бъдат вредни"? Защото те подпомагат именно тези процеси. При това не насила. Това е ненатраплива терапия. Учудва ме идеята за "вредност" в лекове, които представляват чиста субстанция природа. За Цветните есенции е спазен първия принцип на медицината -преди всичко да не се вреди. Разбира се, за да може да си помогне човек с тях се изисква умение и усет, а също и добро познаване на материята.
  4. Цветните есенции могат да се използват в този случай, ако се касае за функционален стерилитет. С други думи трудностите при зачеване не идват от непреодолими физически причини като болести например. В такива случаи може да се има пред вид цветната есенция от Повет - Клематис. Разбира се, правилно е преди да се използва да се прецени точната душевна ситуация на човека, който ще ги пие. Всяка друга есенция също би могла да бъде от неоценима полза в този случай, ако има необходимите показания за нея.
  5. Добре дошъл сред нас!!!

  6. Работата с позитивните самоутвърждения не е задължителна част от оригиналната терапия на д-р Бах. Това е допълнение от Медхилд Шефер. Това са подпомагащо средство, за тези които искат да променят живота си и начина си на мислене. На практика обаче голямата част от хората, които се лекуват с цветните есенции не знаят за тези формули и не ги използват, но се променят и живота им се хармонизира успешно. Лечението с цветни есенции е лично преживяване и едва човек сам го преживее може да си обясни как те действат.
  7. Книгата на Метхилд Шефер Цветолечение по метода на д-р Едуард Беч излезе в България през 1992 година. Отдавна е изчерпана на пазара. След нея излезе книга "Медицинските открития на д-р Едуард Бах", която е сборник от три книги Първата е история на откритията на д-р Бах от Нора Уйкс, която е негова пряка последователка. Останалите две са от д-р Бах - 12 - те лечителя и други лекарства - в тази книга са дадени кратки описания на есенциите от д-р Бах. Третата крига е Излекувай сам себе си - тофа е книга за философската страна на терапията. Тази книга също е изчерпана. Книгата на Пати Аспен е всъщност книга от Медхилд Шефер, която е преведена на български от Пати (Петя). Тиража е изчерпан. Други книги на български - 2 книги от Барбара Мацарела - за децата и терапията на д-р Бах и за жените и терапията на д-р Бах. Издателството е Изток - Запад и книгата е в наличност. Последната книга, която официално е излязла на пазара у нас е Енциклопедия на терапията с цветята на д-р Бах от Медхилд Шефер е чудесно ръководство, което съдържа информация както за начинаещи така и за напреднали. Издателство Сребърно звънче - книгата е в наличност.
×
×
  • Добави...