Jump to content
Порталът към съзнателен живот

adzura

Участници
  • Общо Съдържание

    7
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

1 Следващ

Профил Информация

  • Пол
    Жена

adzura's Achievements

  1. Да е феичка, да е феичка, колко да е феичка :) Здравей!

  2. Адзура е феичка от анимационно филмче. Здравей!

  3. Много благодаря за коментара ви и готовността да помагате по празниците - честита нова година!
  4. Не знам дали има смисъл да уточнявам, доста е сложно, явно че по принцип е възможно. Иначе са давани еднократно всяко според случая - 1 случай: Пулсатила при висока темп. и съответните Пулсатила симптоми, Калк. фосф. като конституция след излекуването, 2 случай при кашлица Фосфорика 200 и веднага след това 1М, тъй като 200 повлия по-зле. Всичко предписвано помага на самите остри състояния добре. Притеснява ме обаче да не повлияе отрицателно на детето на по-дълбоко ниво като нервна система и т.н.
  5. Здравейте, Александър, от половин година лекуваме (с класически хомеопат) острите състояния на детето ми (на 2 год.) - грипове и т.н. с Calc. phosp., Pulsatila i Phosp - 200CH, 1M. Имам чувството, че след всеки прием детето се променя неузнаваемо като поведение за седмица-две - изцяло променен режим, истерични пристъпи, не търпи дрехи и др. изключително нетипични неща (чувствам се все едно е друго дете). Нормално ли е това при хомеопатията (примерно да проявява засилени характеристики на лекарството) или знак за някакво несъответствие в потенцията? Или е просто някакво съвпадение?
  6. Здравейте и добре дошла в темите за хомеопатията! И хомеопата и психолога ще кажат същото, което сте чули от педиатърката - не мажете пръста с нищо. Не споменавате колко е голямо, но по принцип хомеопатията подхожда индивидуално, като трябва и да се откие действителната причина за това. Благодаря за отговора. Разбира се, че трябва да се подходи индивидуално. Просто ме интересуваше принципно как стои този въпрос в хомепатията, тъй като за смукането на пръст нищо никъде няма като алтернативен метод. Детето е на 1.5 години, смуче си го от 3месечно.
  7. Добре дошла и от мен! :)

  8. Здравейте, имам един принципен въпрос по повод смукането на пръста, за което става дума по-горе и което е много сериозен навик и при моето дете (само за информация - кърмено е успешно и доста дълго, но никога не му е давана залъгалка и аз търся евентуални причини още през бременността). Трябва ли, както е здраво детето да се подходи срещу смукането или е по-добре да се чака някакъв друг повод за взимане на хомеопатично лекарство, което ще е съобразено с този невротичен навик и той ще се повлияе като страничен ефект? За отказването с овкусяване на пръста с нещо неприятно дори и страндартната ни педиатърка не ще й да чуе
  9. Разбирам и уважавам принципа ви. Аз не очаквам да коментирате конкретното предписание, а ако може донякъде да ми обясните доколко хомеопатията може да бъде опасна, какви са възможните грешки, например това, че пих една и съща потенция в рамките на месец. Доколко е опасна и потенция 1М? Първия път пих 5 капки наведнъж, втория 5 гранули наведнъж. Работата е там, че мисля да се откажа изобщо от хомеопатията, тъй като много се уплаших от това, което стана (а е възможно и да не е свързано с хомеопатията). Освен това съм чела, че си имам лекарство според моя профил, което, ако пия и е правилното, ще ми нормализира и здраве и психика. Дали сега е редно да го взема него?
  10. Здравей и добре дошла!

  11. Здравейте, Ще съм благодарна, ако ми дадете вашето мнение. След първоначално интервю, моят класически хомеопат ми предписа сепия 1М, тъй като преди година съм раждала и симптомите ми (дребни кожни и емоционални опаквания) говореха в тази посока. По профила ми излизаше и много ясно друг препарат, не знам кой все още. Бих казала че имаше някакъв ефект след приема на сепия, но няколко дни по-късно аз може би съм я антидотирала, не можех да се въздържа от съответните антидотове. Месец по късно по съвет на хомеопата аз повторих сепия 1М, 5 гранули, този път внимавах много да не антидотирам. По принцип съм здрава и не пия лекарства, никакви. Седмица след втората сепия влязох с болница с много тежка пневмония след обикновена настинка - нещо крайно нетипично за моя организъм. Обърнах се към хомеопатията, за да ме избави от умора и емоционални проблеми, но в резултат бях на венозни антибиотици и със страшни болки, нещо което никога не ми се е случвало. Възможно ли е да има връзка? Или е да е станала грешка? Да се доверя ли отново на този хомеопат? Благодаря предварително за вашия съвет.
×
×
  • Добави...