Jump to content
Порталът към съзнателен живот

diana dimitrova

Участници
 • Общо Съдържание

  62
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Мнения добавени от diana dimitrova


 1. КОГАТО ЗАПОЧНАХ ДА ОБИЧАМ СЕБЕ СИ

  Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че мъката и страданието са само предупредителни сигнали за това, че живея против собствената си истина. Сега знам, че това се нарича "автентичност".

  Когато започнах да обичам себе си, разбрах колко силно може да засегнеш някого, ако го подтикваш към изпълнение на собствените му желания, преди да им е дошло времето и човекът още не е готов, и този човек съм самия аз. Днес наричам това "признание".

  Когато започнах да обичам себе си, престанах да се стремя към друг живот и изведнъж видях, че всичко, което ме обкръжава, ме приканва да раста. Днес наричам това "зрелост".

  Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че при всякакви обстоятелства се намирам на правилното място в правилното време и всичко се случва в нужния момент, затова мога да бъда спокоен. Сега наричам това "увереност в себе си".

  Когато започнах да обичам себе си, престанах да ограбвам собственото си време и да правя грандиозни проекти за бъдещето. Днес правя само това, което ми носи щастие и радост, това, което обичам да правя и носи на сърцето ми приятни усещания. Правя това по собствен начин и в собствен ритъм. Днес наричам това "простота".

  Когато започнах да обичам себе си, се освободих от всичко, което принася вреда на здравето ми - храна, хора, вещи, ситуации. Всичко, което ме теглеше надолу и ме отблъскваше от самия мен. В началото наричах това "позиция на здравословния егоизъм". Сега го наричам "любов към самия себе си".

  Когато обикнах себе си, престанах да се опитвам винаги да бъда прав и от този момент правя по-малко грешки. Сега разбрах, че това е "скромност".

  Когато започнах да обичам себе си, престанах да живея с миналото и да се безпокоя за бъдещето. Днес живея само за настоящия момент, в който се случва всичко. Сега изживявам всеки ден за самия него и наричам това "реализация".

  Когато започнах да обичам себе си, осъзнах, че моят ум може да ме разстрои и от това мога да се разболея. Но когато го обединих с моето сърце, моят разум ми стана ценен съюзник. Сега наричам тази взаимовръзка "мъдрост на сърцето".

  Повече не ни е нужно да се боим от спорове, конфронтация или различен род проблеми със себе си или със другите. Даже звездите се сблъскват, но от техния сблъсък се раждат нови светове. Сега знам:"Това е животът!"

  Чарли Чаплин Реч на собствената му седемдесетгодишнина

  http://prit4ite.blog...og-post_22.html


 2. diana dimitrova,

  Искам да знаеш, че аз също не консумирам месо, също и мъжа ми, а и освен това аз също съм и голям анималист, обожавам животните, гледам такива и също страдам за тях!

  Не съм искала да упрекна никого, нито да обидя никого. Говорила съм принципно иначе, щях да назова име!

  Моят призив е просто, всеки да бъде добър толкова колкото може, не може да се наложи на един човек да не яде месо или да не изрече обидна дума насила, или с упрек! Всичко трябва да е въпрос на личен избор!

  Може и да съм разбрана погрешно, но всеки може да разбира нещата както желае, лошо няма!

  Просто всеки сам може да прецени вегетарианството дали е подходящо за него и дали го иска!

  Аделаида

  Радвам се че се разбрахме,първото ти мнение създаде друго впечетление у мен.

  Мир , светлина и любов ти желая!:3d_043:


 3. Здрвей,Аделаида .Никой не може да наложи избора си на някой друг то е ясно и никой не е имал това за цел.Тук всеки си написа мнението и не видях някой вегетарианец да се' превъзхвалявал ".По скоро в мненията на Орлин,Ани и моето има болка от насилието към животните а не превъзхваляване .Форума е за "Съзнателен живот" , което предполага поне според мен , че трябва да сме съзнателни както за собствения си избор , така и за това и какво той ще предизвка и какви са последстията от него.За мен лично е странно ,че такъв спор се води именно тук.Учението на Петър Дънов е учение за целокупния живот.Лично за моя опит- не ям месо от 12 години и това не ми е навредило с нищо, точно обратното вегетарианството внесе в мен много положителна енергия , не боледувам дори и от грип и ако се случи минава много бързо.

  Не оправдавам насилието в никъква форма .Сега няма да изпадам в подробни описания , но един ден реших , че няма да ям месо точно поради тази причина , за мен не беше трудно. Мъжът ми който беше заклет месояд стигна до същият избор сам.Едно лято направи 40 дневен пост и реши че повече няма да яде месо чувства прекрасно .Лично аз смятам .че една мъртва харана не може да бъде полезна с нищо за човека и не го налагам , това е моето мнение.Когато си купуваш месо от магазина или ти го сервират в някое заведение може да изглежда апетитно, но ако се ноложи ти сама да напрвиш всичко , от самото убиване на животното до приготвянето му консумацията , би ли се справила и какво мислиш че ще изпитваш тогава?Това е въпрос на който можеш да отговориш само ако желаеш


 4. Дали вегитарянството е подходящо за всеки- мисля че да.Няма начин една мъртва храна да бъде полезна за тялото комоли за духа.Аз лично съм вегитаринка от много време, и се чуствам много по бодра , жизненна и здрава от периода в който консумирах месо, макар и в малки количества.По въпроса за отношението ни към животните изцяло подкрепям Орлин и Ани,Няма друг вид на планетата който да нарушава баланса в природата както човека, защо сме решили, че всичко в този свят трябва да служи единствено на нашите нужди и цели, за нашето здраве и удобство.И защо някой е решил че животните искат да се жертват за нас,От горните постове става ясно че единствено ние трябва да имаме избор, да не се насилваме да правим това или онова, да уважаваме избора на другите, а животните имат ли избор?Никъде Дънов нее казвал ,че трябва да убиваме за да се храним,Това което казва той по въпроса е ,че хората трябва да се хранят с продукцията която животните ни дават а не със тяхната плът.С плодовете които растенията и и дървета ни дават.Повечето от вас които консумирате месо, бихте ли убили лично за да се нахраните ?Земята не създадена само за наше удобство тя е дом и на други живи същества които <СЪЩО ТРЯБВА ДА ИМАТ ИЗБОР.>


 5. "Колкото и да е гениален, човек неизбежно ще мине през двата полюса на живота: егоизъм и милосърдие. Това е неизбежен закон за всички хора. Разликата между хората се заключава в това, че обикновеният човек трябва да прочете много книги, за да научи това, което гениалният научава само от една книга..."Петър Дънов "ПЪТ КЪМ СВОБОДА"


 6. Кое определя, дали сме добри или лоши? От лична гледа точка няма човек , който да каже за себе си ,че е лош.За някои хора сме добри, за други лоши .Но понякога в желанието си да бъдем добри ограничаваме хората покрай нас със съвети и прекалената си <обич и загриженост> , не им оствяме лично пространство .


 7. "Пътят на всяка душа е строго определен и никой не е в състояние да я отклони от него. Невъзможно е една душа да отклони друга от нейния път, защото Бог зорко бди над душите и направлява тяхното движение в необятната Вселена. Сама по себе си всяка душа е една малка вселена, която се движи по свой път в голямата Вселена. Но едно велико свойство на душата е да се смалява – да става безкрайно малка и да се разширява – да става необятна като Вселената.

  Излезли последователно от Бога, душите се намират помежду си в такива отношения, в каквито се намират тоновете един към друг. В своите отношения душите съставят хармонични групи.

  Те образуват отделни системи, които се движат спираловидно в безграничното пространство. При своето инволюционно движение те слизат на групи, но остават в различни по гъстота среди, защото не всички могат да преодолеят тяхната съпротива. Само част от тях достигат до най-гъстата материя. Така душите са свързани във вид на верига, която минава през различни полета. При еволюцията си душите възлизат по същия закон – различните души възлизат в различно редки среди."

  БЕИНСА ДУНО,

  УЧИТЕЛЯТ ГОВОРИ


 8. Лично на мен притчата ми хареса.В Божествения свят не съществува добро и зло.Те съществуват само за хората иначе как ще познаем кое е добро ако не виждаме злото и обратно.Ние слизаме на зямята за да се учим, избираме къде да се родим в какво семейство и при какви условия , в зависимост от това каква опитност трябва да придобием и зтова е важно да не забравим кои сме и ако се случи да има кой да ни припомни това.За да има кой да прости трябва да има и кой да сгреши. а щом всички сме съвършенни ..... някой трябва да се жетрва. smile.gif


 9. Ами може и в преносен смисъл.Вярвам че за всичко си има причина , защо човек е тъкъв какъвто е или света е такъв какъвто е и само Бог знае защо.

  За да знаем защо трябва да имаме цялостен поглед в/у това.За промяната- Човек не може да промени друг човек, защото нуждата за промяната идва отвътре.Скачени съдове сме така е , но всички сме различни един от друг и развиваме това което носим в себе си, ако не го носим няма как да го развием.Не може да станеш музикант , ако не си музикален, това имах в предвид.

  3d_133.gif


 10. Здравей,активен си както винаги и търсещ отговори.Според мен човек може да проеня само себе си и така да промени и погледа си в/у света или даден човек.Никой не може да развие или да притежава нещо което не е в него, а и няма нужда.Просто< трябва да гледаш целия филм , а не само епизод а за това трябва Време.3d_016.gif


 11. Здравей,кое точно те кара да мислиш, че не си щастлива?Защото щастието не външен процес. цитат < Щастието иде изключително от Бога.Човек може да бъде щастлив ,когато държи в ума си мисълта за Господа,който е създал всичко.Да мисли, че щастието му може да дойде от друг човек,подобен на него- това е невъзможно.Това е от<Мисли за всеки ден> за 2009-2010.Аз лично когато не се чуствам във форма чаета от нея, отгръщам напосоки на някоя стр. и каквото излезе то е за мен.Винаги попадам на нещо което да промени настроението ми и да помисля в/у него.Ако се чуствам много зле променям това с повече физическо натоварване и музика.

  Намери начина за теб който да преобразува твоето негативно състояние .

  След това ще видиш ,че ще гледаш с други очи на живота.

  Желая ти много любов и светлина!3d_137.gif


 12. Ще мине само трябва да си търпелива .Светлината се вижда най-добре в тъмното.Ако нямаш такива моменти няма да можеш да се опознаеш достатъчно,щом искаш промяна значи търсиш нещо ново.а то е в теб и само ти можеш да го намериш.Вслушай се по добре!

  Бъди търпелива.Животът е прекраен.3d_043.gif


 13. Здравейте чета темите в форума от скоро и реших да се включа по тази тема. Имала съм подобни преживявния от малка, доста неосъзнато като сън който е истински и много се страхувах.В позрялата си възраст това вече стана постоянно виждах тялото си как спи на леглото а аз съм в въздуха над него минавам от стая в стая без пролем виждам как всички от семейството ми спят . С тялото ми ме свързва само тънка светла нишка излизам навън пред жилищния блок , в близкия парк, започна да се случва и през деня докато си почивам.Усещането е на лекота много приятно ,но още повече се притесних мислех че полдявам на никого от моите познати не се бе случвало нещо подобно.Започнах да усещам присъствие в стаята която спя .и това още повече ме изплаши .Вечер молех майка ми да спи до мен или оставях лампата да свети и се молех на БОГ да ме пази. С времето престана да се случва , но все още имам усещането че мога да го правя стига да поискам, просто се страхувам,че няма да мога да се върна ако продължа.

×