Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Криси

Участници
  • Общо Съдържание

    518
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    3

Мнения добавени от Криси

  1. В 24.02.2019 г. at 23:30, Sarafaa каза:

     Пия хапчета и се лекувам за Хаши но просто съм много объркан и много емоционално нестабилен . Не знам как да си върна ритъма на живот .

    Една моя позната е имала хашимото и чрез хомеопатия се е излекувала.

    В съобщение ще ти изпратя данните на лекарката! Не ги публикувам, защото аз лично не съм я пробвала и не смятам за уместно да правя реклама.

  2. В 22.10.2017 г. at 17:07, марсин каза:

    ..прекрасни са нещата на Юрий  Ковачев...а каква грис халва прави...

     

    Да, наистина са прекрасни! Книга с рецептите от неговите курсове може да си свалите от http://www.spiralata.net казва се „Вкусът на аюрведа“ Апостолова, Кристи - съставител. Рецептата за пакората (панировка) е много добра за паниране на зеленчуци, аз лично слагам само част от изброените подправки - кимион, кориандър, куркума, защото другите не ми допадат. Най-добре се панират патладжан, карфиол, листа от коприва, чушки.

    В този сайт http://www.ayurvedic-recipes.com/също са качени рецептите, написани в книгата, като са добавени и нови.

    Предлагам ви няколко изпитани рецепти, които са подходящи за пости (ако се приготвят без гхи)

     

    ХУМУС

    Продукти:

    250 гр. нахут;

    2-3 супени лъжици сусамов тахан;

    3-4 супени лъжици зехтин;

    2-3 скилидки чесън;

    сока на половин лимон;

    1-1,5 чаена лъжичка кимион;

    1-1,5 чаена лъжичка кориандър.

    сол на вкус.

     

    Приготвяне:

    Нахутът престоява една нощ накиснат във вода, след което се вари 1-1,30 ч. като първата вода се изхвърля. Сварения нахут се почиства от люспите, които са се отделили в резултат на варенето и се пасира, като към него се добавят останалите съставки. Към добре пасирания нахут, смесен с другите продукти се добавя по-малко от втората вода, в която се е варил нахута до получаване на желаната пастообразна консистенция.

     

    Рецепта за кафява леща

    Продукти:

    250 гр. кафява леща

    Моркови

    Джинжифил (нарязан на малки лентички (за по-лесното му рязане първо джинджифила се нарязва на шайбички, които след това се нарязват на ленти, които също се нарязват на по-малки парченца)- не много тънки, защото ще изгорят около 5 мм дебелина и около 7-8 дължина) Той замества чесъна.

    1 ч.л. кимион на прах

    1 ч.л. кориандър на прах

    1 ч.л. или ½ ч.л.  куркума

    Червен пипер

    Брашно

     

    Приготвяне:

    Лещата се измива и след това се слага да се вари, заедно с нарязаните моркови. В тиган леко се запържва джинджифила с гхи (пречистено масло), след което се добавят брашното, червения пипер и подправките (аз лично отмествам тигана от котлона, за да не загорят подправките) и  тази смес се излива в врящата леща.

     

    Рецепта за червена леща

    Продукти:

    250 гр. червена леща (аз лично няколко пъти готвя с лющена червена леща и тя се сварява много бързо)

    Моркови

    Червена чушка

    Доматено пюре

    Джинджифил

    1 ч.л. кимион на прах

    1 ч.л. кориандър на прах

    1 ч.л. или ½ ч.л.  куркума

    ½ ч.л. черен пипер

    Бадемово мляко – 100 мл. (вкусно става и без него)

    Приготвяне:

    Нарязаните моркови, чушка и джинджифил леко се запържват с гхи (пречистено масло), след което се добавят подправките, след тях и доматите, и ако се готви с лющена леща след измиването й се добавя към тях и се излива вряла вода, оставя се да се свари и се добавя зеленчуковото мляко. Ако не се ползва лющена леща се процедира както при първата рецепта.

     

  3. Ще мине време и ще разбереш, че тези неща са толкова незначителни, че даже не си заслужава да мислиш за тях... Тези, твои "приятели" щом са постъпили така...... може поне временно да преустановиш взаимоотношенията си с тях... Престани да мислиш и забрави! Ако ти е трудно, промени по някакъв начин средата си - запиши се на някакъв курс, започни да посещаваш някакви мероприятия...... , прочети някоя хубава книга.....Мога да ти препоръчам тези http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%CD%E5%E4%E5%EB%F7%E5%E2%E0 на Невена Неделчева - те лекуват душата. Аз съм установила от личен опит, че най-големите нещастия са били най-големият ми двигател за промяна ... и след време съм разбирала, че е било за добро.

    Успех!

  4. Здравейте!

    И аз мисля да се присъединя към вас, но доколкото виждам Слънчева ми е "изневерила " :3d_135: и ще спи с Мария, въпреки, че може да си направим и тройка  :3d_065:  ако няма да е много тясно, а и не знам как ще се транспортирам до там....

  5. Не се обиждай, но ми звучи незряло... Просто помоли приятелите ти да те наричат Руми и проблемът ти е решен. Ако си смениш името може да се сблъскаш с много повече проблеми (защото във всички важни документи (свидетелство за раждане, дипломи.... и т.н.) си със старото си име и непрекъснато ще трябва да доказваш, че сте едно и също лице)....отколкото ако го оставиш така и се обръщат към теб както ти допада...

  6. Здравей!

    Името със сигурност оказва влияние... Не е случайно, че в някои духовни общества хората се сдобиват с ново име, което бележи началото на духовния им път... Познавам хора, които ползват сред приятелите си новото си име, но не са променили името, дадено от родителите им - ползват го за административни цели...

     

    В този сайт може да прочетеш за вибрациите на буквите в българската азбука:

    http://www.temura.net/%d0%b2%d0%b8%d0%b1%d1%80%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d1%83%d0%ba%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b0%d0%b7%d0%b1/

     

    http://www.temura.net/%d0%ba%d0%bb%d1%8e%d1%87-%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84%d0%b5%d1%81%d0%b8%d1%8f/

  7. не успях да си допиша...без да искам го изпратих..

     

    трябва да оползотворим по-възможно най-добрият начин времето, което ни е отредено. Преди години ми се наложи да прекарам около половин година по болници, където се срещнах с много хора, които имаха страшни и безнадеждни диагнози - деца на 10-12 години, които са болни от рак, момиче, болно от множествена склероза........друго, преживяло катастрофа и от 4 години в инвалидна количка.... И можеш ли да си представиш, че тези хора се бореха за всяка секунда живот..... Тогава имах възможност да осъзная колко е глупаво човек да се самосъжалява за незначителни неща и да започва да цени здравето и живота си, едва когато има вероятност да го загуби... Обичай хората около себе си и така няма да съжаляваш за нищо един ден....

    Намери си някое хоби, или започни да учиш чужд език.... Животът е пред теб и колкото си по-добре подготвена, толкова по-добре ще се чувстваш....Винаги съм използвала свободното си време да се усъвършенствам -  учене на чужди езици, практикуване на различни хобита -фотография, астрология, аюрведична кухня.....

     

    Аз когато не съм в добро настроение чета някоя интересна книга или гледам някой подходящ за настроението  ;) ми филм. Мога да ти препоръчам филма "Ритни камбаната с финес " и книгата на Невена Неделчева "Марта " 

    От тук може да си я изтеглиш 

    http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%CD%E5%E4%E5%EB%F7%E5%E2%E0

    Пожелавам ти успех!

  8. Здравей, One girl!

    Всеки от нас има страхове, но когато мислим постоянно за тях не променяме нищо. Човекът може би е единственото същество на тази планета, което осъзнава, че рано или късно ще умре. Това от друга страна ни дава възможност да оползотворим по-възможно най-добрият начин времето

  9. Търся информация за отключване и развиване на психичните ни, свръхестествени сили. Вярвам, че всеки един от нас има умения и способности, само че при едни са развити, при други все още не. Някой от вас запознат ли е с това, знае ли някакви упражнения за развиване, вие имате ли някакви способности?

    Когато човек достигне определено ниво на развитие ще се сдобие с такива способности. Не мисля, че това трябва да се поставя като цел без да си хармонизирал достатъчно организма и характера си..., защото това крие доста опасности. (Може да прочетеш повече по темата в книгата "Занони" на Едуард Булвер Литон)

    Аз лично съм имала известни опитности, които се получиха в резултат на пеене..

  10. На една от срещите в дните на духовност една жена сподели, че докато играела пентаграма се обливала със съответните цветове (и по този начин упражнението било по-ефективно), символизиращи добродетелите - Мъдрост (жълт), Истина (син), Правда (зелен), Любов (розов) и Добродетел (бял).

    http://www.bratstvot.../pentagram.html

    Първият път когато реших да го изпробвам обърках цветовете, но след внимателно разглеждане на пентаграма установих, че когато си в редицата на лъча от ляво на дясно се получават подредени цветовете по следния начин: жълт, син, зелен, розов и бял и в зависимост от мястото, в което се намираш ще минеш първо през съответния цвят и после през всички останали.

  11. Тъй като темата малко поизостана реших да я събудя.

    Имам питане: оставаме ли същите хора има ли промени и ако-да, то моля до 20. 07.-22.07. да сме наясно, за да преценя колко ще тръгваме от София. Ако хората, които прецениха, че ще са при мен в колата се отказват, то да се преориентираме, прегрупираме ... :3d_151:

    Аз все още съм с твоята кола!

    Мария-София и Next2u трябва също да потвърдят....

  12. Ще трябва да си купя шапка.От къде мога да намеря мрежичка?Дайте идеи от какво да си приспособя.Сега разбирам защо в Индия англичанките са ходели с шапки и омотана дантела пред лището.....

    А очила няма ли да са достатъчни, за предпазване на очите?

    Относно въпроса ти за мрежички, могат да се закупят от магазините за платове - шифон на мрежа, прилича на булченски воал...

    Пчеларско було http://www.bg.all.biz/g84317/ също ще свърши работа, тогава и хора и мушици ще стоят далеч от нас :3d_146:

  13. Нека всички, които ще идват да потвърдят и да видим колко хора сме. И тогава да се обадим за резервация на въпросната бройка хора.Благодаря.

    Потвърждавам за мен и за Слънчева!

  14. [A във форума не сте ли пак заедно, макар - и във виртуална среда - и не разговаряте ли?

    Не толкова пълноценно колкото на живо.. :3d_135:

    Друго си е да усетиш душата..... Някои форумни заядливци са всъщност много приятни и чувствителни хора...., което никога не бих разбрала само ако им четех постовете..

  15. Здравей, barzaka 88!

    Мой приятел имаше проблеми с простата и ми каза, че ги е решил като е пил чай от дребноцветна върбовка

    http://www.bilkitebg.eu/%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0-epilobium-parviflorum/

    Тя се пропоръчва при заболявания на пикочните пътища. Продава се в аптеките.

    Не знам дали това е подходящо решение на твоя проблем...

  16. Благодарение на теб се докоснах до други измерения,

    осъзнах магическата сила на музиката,

    разбрах, че смелостта те прави силен.....

    и че най-голямата сила е Любовта!

    Във всеки от нас - твоите ученици

    живее частица от теб!

    Благодаря ти за всичко! :3d_047:

  17. Виждам, че много малко се споделя тук :huh:

    Да, така изглежда, но по-голяма част от хората във форума практикуват режима от години и вече са споделили почти всичко.... Има теми за житния режим всяка година от 2003 г.

    http://www.beinsadouno.com/board/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1 и тук

    http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showforum=63

    Аз лично го практикувам от 2007 г. и тогава бях много впечатлена от него - изчистих тялото и душата си... Интересното е, че най-силно въздействие върху мен имаше когато го направих за първи път.

  18. 'Merileen' timestamp='1329855738' post='163631'] Здравейте! Може ли някой да ми отговори какво ще се случи, ако започна режима от утре 22.02.2012, тъй като нямах възможност да започна на 08.02.2012 или е по-добре да изчакам следващото пълнолуние? Както знаете утре е новолуние. Благодаря!

    Житният режим може да се прави и за постигане на някои добродетели: смирение, кротост, въздържание, милосърдие, благост, търпение и др. Може да се прави за влизане в някое учебно заведение, за успешно завършване на образование, за създаване на дом и за излизане от някои трудни положения в живота. Тогава режимът се започва при нова Луна и трае пак 10 дена.

    Източник: http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/rejim2.html

×
×
  • Добави...