Jump to content
Порталът към съзнателен живот

zverkinq

Участници
 • Общо Съдържание

  25
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 1. Здравейте, от доста време не бях посещавала форума, но се обръщам към вас с един въпрос, на пръв поглед не голям - при гледане на което въпросът изисква отговор с "да" или "не" "Дяволът" какво представлява като финална карта - "да","не" или дава няма как да даде подобен отговор поради това, че е комплексна карта, голям аркан, изобилства от отговои самата карта. Въпросът ми беше в такъв случай "Възможно ли е човекът X да извърши недостойно, лошо деяние, да нарани някого, и същевременно да облагодетелсва себе си. Възможно ли е този определен човек да обрича сам себе си и всяка своя следваща стъпа на провал съдейки по картата, той сам да си е господар и да определя сам своята сътба без да позволява нокой да взема привес над нея?Защото що се касае до деянията, те са били предлагани от други хора насочени са били към него и въпроса е дали този човек ги е приемал, възползвал се е или е смятам, че са непочтени и подлежат на провал.....?
 2. Благодаря на Мона... , много полезен отговор наистина. :)
 3. Преди време бях чела във форума, но не мога да се досетя точно къде, че Кралица жезли без своят Крал става автоматично Кралица чаши...... някой може ли да ми обясни този тайнствен преход ????
 4. Бих искала да запитам Мона и Деана специално за картата "Звездата" и това защо жената разлива в две посоки водата. По принцип земята се нуждае от вода, а защо водата при вода отива? Какъв е смисъла на това ако не е някакъв вид разхищение или излишество що се касае до онова което наистина се нуждае от нея.Все едно тя преценява сама, че на земята и е достатъчно напояването с което е снабдена и връща остатъка обратно? Бих искала да разбера смисъла специално на това нейно действие , което като цяло явно е най-добре изтъкнатото на преден план в цялата карта.
 5. Ха сега да резберем какво означава комбинацията Висшата жрица+ Крал чаши + Дявола. означава ли че м/у тези двамата души Жрицата( която е идеала н КРАЛЯ ЧАШИ или неговата любима) и Крал чаши има някаква огромна страст която трудно може да се преодолее като фактор и същевременно взаимоотнушенията им са мн обтегнати и се карат постоянно, постоянно да искат да са заедно и това да ги унищожава взаимно.... как да го обясня по-точно и по-правилно това. Смятам че що се касае до любов има доста силно значение, особено Дявола в тази насока. Пък дали съм правааааааа, вече не знам... някои друг ще ми каже Между другото може и да не е тук мястото точно пък тези карти да се тълкуват, може би трябваше в темата за "Големите аркани" да се консултирам... или в темата за кмбинациите.
 6. Споко разбрах те даже аз да бързам да прочета какво си написала взех че пропуснах НЕ-то хехехе
 7. М/у другото ако предположим, че намерих отговорът, който търсех за чаши що се касае до емоции по-скоро както казвате надяваме се на нещо - да - да оздравеем , започваме да имаме малко по малко вяра в самите себе си жсе пак затова е Граал при това символът на гълъбът символът на "Светият дух" именно символ на надеждата, то значи човек наистина се надява и има вяра ..... разбира се това не е Жрецът, който е самото учение, човекът вдъхващ вярата в нас, Асо чаши може би е символ на вярата вече зараждаща се или зародена вече в нас, Началният стадии на доверето в съществуването на онзи живот, достатъчно добър за живеене, чувството, че сами можем да се извисим градейки се на тази наша вяра... и да се изцелим, ако вече не се е зародило еуфоричното чувство в нас от това ... Ние се чувстваме жизнени , пълноценни , достойни да извървим пътя си , да го започнем или да го довършим... Вярваме, че можем и благодарение на това ние наистина успяваме...
 8. моето тълкуване ..... хммм, по-скоро съм избрала пъ, който съм сметнала за успешен без да знам дали в края ще има победа или не победата е неизвестна , тя е само догатка за това, какво би последвало, може би просто съм повлияла на събитията и на финала, може би тази мистерия, е довела до красивият край, прехода от тъмнината към слънцето в душата към изгрева, истината, може би най-сетне след толкова мистерии се разкрва истината в бъдещето....
 9. хаахах наистина обаче много сте прави защото и аз самата го усещам така и ми стана много странно защо не ми е по сърце нито едно от тези неща които изброих сама по себе си е доста объркваща и променяща се, човек никога по нея нищо не може да съди окончателно...
 10. Преди време много силно впечтление ми беше направила комбинацията - Висшата жрица + Луната + 3 чаши. Понеже се чувствам някак несигурна в значението на цялата тази комбинация, ще помоля за помощ защото наистина ми въздействат изключително...!!!!
 11. Някой би ли описал малко по-обстойно Асо чаши.... тази карта я свързвам и то не зная защо само и единствено с любов ..... при това еротична ... любовна връзка или началото на такава ... има ли нещо по-характерно като придобиване на емоционален разтеж или емоционална наситеност , емоционално задоволство, приятелсво. Какво е значението и когато се падне като финален отговор на подредбата Келтски кръст?
 12. Ако може някой да ми отговори в действителност каква е ролята на Жрецът като Голям аркан. В някой случай той е "сватовникът" в други е "великият просветител", в трети може би простое загатната идеята за брак, не мога конкретно да разбера идеята и ролята му в обществото, ако погледнем и другите карти - Асо жезли, Кралица пентакли - били могло това да е символ само на идеята която някой се опитва да направи реалност като съчетае ...... с Кралицата, това да е идеята, която "бракосъчетаващият" има за цялата атмосфера .... ????? И какво отнушение има когато се пада като финален отговор при келтски кръст когато въпеорсът е "Дали ..... е започнал или е имал връзка с ......?"
 13. смятам, че се досещаш за някаква или нечия идея която е била скрита от теб съмнявала си се за даден развой на събития, колебаела си се м/у два развоя най-вероятно и се досещаш също както Отчелника - 9 пентакли , само че си в по-добра обстановка и не желаеш да се откъсваш от света за да можеш да разрешиш назрял комфликт семеен или свързан с любов... може би трябва да се осамотиш за известно време за дас успееш да си оправиш нещата по принцип ти размишляваш най-добре във вас , но сега смятам, че 9 пентакли няма да ти помогне особено, тя е символ на догатките на размислите и печалбата от тях но не е такак откъсната от света, както Отчелника ...Личното ми мнение е да седнеш и да обмислиш нещата добре за това до което се догатваш или за идеята която за сега не обмисляш толкова добре, имаш вариянти просто трябва да избереш един, наложително е това което ти казвам, с другите хора като се съветваш не можеш да вземаш правилно решение, трябва самичка да го прозреш, колебая се м/у това дали ства въпрос за друг човек чиято идея разглеждаш или за своя собствена ,но и в двата случая самичка трябва да се досетиш за отговора. На мен м/у другото винаги са ми били супер недоизясняващи подредбите с по няколко карти ако говорим за тази със три... Много неясноти оставят след себе си, много колебания в питащия при такава подредба никога не може със сигурност да се разбере какъв е точният отговор.
 14. zverkinq

  Келтският кръст

  Ако желаете да се поучаваме започвайте само не знам кой до сега не е възроптал потив това и кой не е видял точно това което ви обясних онзи ден, мн съм против LIFETIME относно това, че "Дълбочина няма в три карти, когато не можеш да гледаш. И никой не показва превъзходство, изразява се мнение, затова е форум. Колкото до това всеки да си тълкува картите различно - няма такъв филм. Таро си е Таро, като чужд език. В езика има различни начини на изразяване, но смисъла винаги е един и същ." Ясно ми става до тук , кой какво и как може да гледа , това е отделна тема няма да я коментирам ако засягам някой моля да ме извини, това е смешното тук, именно това изречение по горе, и вашите безцелни поучения, не поучавайте защото вие ставате смешни, хората от вас искат помощ а не показ колко кой е по-разбиращ и как да поучаваме другите , хайде ще помоля да правите именно това нали ЗА ТОВА СТЕ ПО-РАЗБИРАЩИ ЗА ДА ОКАЗВАТЕ ПОМОЩ , а не безцелно да поучавате, без да отделите и 2 секунди за това за което ви питат не виждате че бие ставате смешни по този превзет начин, м/у другото КАРТИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ НИКООООООООГААААААААААААА НЕ ПОКАЗВАТ ЕДНО И СЪЪЪЪЪЩЩЩОООООО НИКОГААААААААААААА , запомнете го това...да премина и аз малко по уроците и никога няма и да го направят, на пълно съм съгласна тук с ДИана за това, че таро си имат собствено мнение и отмъщават когато са притискани, един вид показват във вид на една подигравка спрямо въпроса, че не бива да ги третираме като обикновен информатор за точни и конкретни данни , таро не е компютър и информацията която ни предават трябва да я уважаваме, в противен случай таро ни забиват с невероятни клишета и погрешна информация или разкриват отговори на други въпроси които за момента са ни касаели без да дават отговор на настоящият, хвърля се за един въпрос - дава ви се отговор , ако случаааайййно хвърлите пак падат ви се други , които поддържат същата тематика, о вече станем нахални започват да ни объркват, то се отговаря 1, 2 път 3, път и от там нататък просто трябва да спрем. При келтски кръст не се реди допълнителна карта а се слага последната като Сигнификатор, за да се разясни отгвора, всеки тълкува различно , една карта може да бъде жъзприета по 10 различни начина от всеки, има над 10 вариянта за тълкуването на всяка с различен смисъл за всяка сфера и за всяка сфера възможностите за тълкуване са поне 3 минимум..... разбирам изразяваш мнение, но беше някак остро надявам се да си ме извинила lifetime за това как съм възприела коментара ти предполагам, че е заради изразяването Не съм на мнение, че трябва да се пита веднъж за даден въпрос на дадена подредба, може да се пита до толкова доколкото таро може да понесе честотата на въпроса, ако нещо не е разбрано, те сякаш подреждат по семли и лесни карти що се касае до онази частица от предното тълкуване което не сме проумяли и не сме си разбрали, сякаш го прави по-лесно за разбиране, ако и тогава не се разбере, става това отмъщение за кеото ДИана говори.... тълкувала съм доста неща но на други хора не свой подредби, имала съм възможността да присъствам тук и преди , но отдавна не бях влизала, можеш да разгледаш lifetime ако желаеш спецялно към теб ще задам въпрос в определена подредба и ще го разтълкувам. Забелязвам напоследък, че някой карти описвани по един начин могат да се възприемат толнова многозначно както Крал чаши който описвах, открих, че това е прекрасен човек и предполагам, че никой не твърди обратното , но имаше и хора които го възприемат по друг начин като изневерник, да може и в праваи и при обърнато положение или да зависи от суседните карти, всеки ги възприема различно и ги тълкува различно в това няма спор.....
 15. zverkinq

  Келтският кръст

  при мен обаче винаги на подредба с 42 ми излизат едни и същи отговори и винаги е максимално точно редя тази подредба от 8 години, явно при всеки човек е различно, но щом не ви се е случвало при келтски така да се разбалансирват позициите или моят въпрос тогава е бил неадекватен или просто се получава понякога така , не при всеки е еднакво , смесването на идеи, чувства, знания, и мн други от човек на които се гледа влияе, ест всеки който умее да гледа би преценил, че вс е различен, не винаги едно гадание може да е абсолютно точно и смея да твърдя, че ако при мен куца келтски кръст и се обърквам то вие се обърквате от пределно ясни показате при подрдба с 42 картои елементарно е просто, не се менят положенията само при нея човек може да се обърка и от неадекватна и сложна комбинация и при 3 карти , в зависимост от това каква е сложността на въпроса, можете да излагате своите аргументи за това кой прав кой крив и кой как се обърква , но спецялно в една от темите възможно и в повече бях прочела мн внимателно публикуване от Мона, че на всеки излиза различно , всеки тълкува различно , при всеки картите са различни що се касае до нзачение и както се възприемат така е, бъпреки че и в това се съмнявам, всеки влияе на картите си , затова се получават обърквания. Явно съм вложила доста емоция ж определени въпроси, водеща до сложни и объркващи отговори, качества и действия принадлежащи не само на един човек , на повече, случки в минало и бъдеще и объркването е станало голямо. Ще извините за смущението, което ви налагам :: ) интересно е, че тук не забелязвам за първи път как когато има някой, който иска помощ му се показва превъзходство чрез омаловажаване на проблема му и с маниполативна реч, касаеща неспособността или по-точно целяща предизвикването и, ако сега си кажете "не е така" разгледайте си коментарите в "големи аркани", "малки аркани", когато човек търси помощ от вас е редно тя да се окаже не да се стимулира съмнението на питащия ви, би трябвало да можете да разясните положението и да го обясните адекватно по начин, по който човек да не ви възприема грешно, не изисквам отговор за себе си просто благодаря за вниманието , предполагам, че не само аз забелязвам начина по-който разяснявате въпроси.... Обърквам се от 10 карти а от 42 не ... би трябвало вие да помислите в/у това жсе пак аз съм тази която ви задава въпрос как е възможно това не вие към мен, на всеки му се отдава различна подредба и бих казала, че на Келтски кръст при наличието на малко карти както и при гаданието с три отговорите са толкова постни и семпли, няма пълнота, все едно съм си наляла чашка с вода и я гледам, няма дълбочина няма, има една конкретност б/у която не е удачно да се разсъждава и да се изгеради правилно мнение , да заради това са комбинациите, вярно е но те са прекалено малко, колкото е по-сложно толкова е по лесно за разбиране при мен, защото картите са в изобилие много, има какво да се види и събитията се описват с точност как са се състояли къде кога и прочие, сложничко си е така го обичам, затова се обърквам от прости подредби , а каква информация може да видаде подредба с 3 карти - за получаването толкова оскъдна информация изобщо не си струва и да се подредят карти явно семплотата е в кръвта ви , не ви виня всеки обича лесните и бързи начини :thumbsup: м/у др сега забелязах казаното от Диана за различните видова келтски кръст, чета в една тема точно сега не мога да се сетя , някой беше възроптал против един коментар на човек и беше писано , "и колко видове подредби на Келтски кръст познаваш?" ето явно някой се е постараз да поразбере малко повече по тази тема , това е ефикасно за форума благодаря за вниманието
×