Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ally

Участници
 • Общо Съдържание

  45
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Профил Информация

 • Пол
  Жена

Последни Посещения

3354 посещения на профила
 1. В крайна сметка се оказва, 4е нищо не действа, ако не успееш да се отвориш към някого, към света като цяло.
 2. Добре, какви са промените в мозъка при комплексно посттравмати4но разстройство?
 3. Оф.. много добре те разбрах, но примерът ти няма никакво отношение към моята тема.
 4. Не знам как издържаш такова отношение. Напълно нормално е да си изпълнена с гняв при такъв натиск. Още пове4е 4е сигурно го е имало през целия ти живот, по отношение на вси4ко. Това вероятно е убеждение на родителите ти, 4е ти трябва да правиш каквото искат те! И някак са те накарали да се 4увстваш длъжна и съответно да изпитваш вина за това, 4е желанията ти са разли4ни от техните. Не можеш да ги промениш. Трябва някакси да се отделиш поне емоционално от тях и този техен на4ин на намеса в живота ти и да усетиш какво е дале4 по нормалното положение на нещата - да се 4увстваш свободна, да се отнасят към теб като към пълноправен, отделен, самостоятелен 4овек, да не те карат да се 4увстваш длъжна. Може би ако емоционално се отдале4иш в известна степен от родителите си и се приближиш към приятелите, примерно.. ако е възможно.
 5. Нещо не сте разбрали. Питам как се отразяват психичните травми на мозъка. Нямам изобщо предвид физически травми на главата :))
 6. Органа мозък имах предвид. А как зависи от каква е травмата?
 7. Здравейте! Можете ли да ми кажете какво се случва с мозъка при (и след) психична травма?
 8. По скоро работата идва от това, 4е моята баба беше властен нарцис, на който трябваше да се под4инявам и да бъда посветена на нея!..
 9. Добър опит, ама малко съм моми4е И просто в момента ми се налага да работя с бабките.
 10. Ем каква добронамереност да има от моя страна, като няма такава към мен, а обратното!? Ако следваме логиката на Орлин, излиза, 4е вси4ки около тази особа (едната бабка), имат в себе си несъзнавани тези свойства, защото тя вбесява вси4ки! :))) Ама не просто ги вбесява, тя сякаш си го поставя за цел! т.е.не е хората да й се дразнят просто като я гледат каква е, а тя идва и те кара да се вбесиш! .. Безумно се заяжда и се прави на важна, най общо казано. От сорта "Не ми казвай 'дай ми картата', защото аз не я давам, а 'донеси ми картата', защото аз я нося!" разбира се със заплашителен тон! Болен мозък!
 11. Уважението се пе4ели с действия и отношение, както и със същото се губи! Никво уважение не дължа на хора, които се държат по този на4ин - "са гадни с всички" - нон стоп се заяждат, унижават, заплашват, нямат уважение към теб, без никакво зна4ение каква е възрастта им!
 12. Здравейте! Искам да питам следното: ако 4овек е изправен пред редовно повтаряща се ситуация, напомняща му травмати4на за него ситуация от миналото (ранно детство), която го кара да "замръзва", т.е.той не успява изобщо да реагира адекватно на нея.. а като говори с терапевт, може само 4исто рационално да разказва и описва ситуацията, но не и да оживи ужасната емоция от нея.. тогава какво може да се направи? 4овекът е по принцип в период на дълбока дисоциация, все едно е в абсолютен сън. И втори въпрос – има ли някакви.. аминокиселини, ноотропни средства, витамини, нутриенти и пр., които може да му помогнат да влезе малко в 4ас с главата?
 13. Какво трябва да направя, за да спрат да ме преследват увредени комунистически бабки, с мания за власт, които нон стоп искат да ангажират вниманието на всички около себе си или като са гадни с всички или като се обясняват за всяко свое действие и не млъкват? Не заслужавам, не заслужавам, не заслужавам да трябва да се занимавам с такива хора! Те сякаш искат да забравиш вси4ко за себе си и..да си посветен само на тях!.. Поне на мен така ми действат.. да, аз имам други проблеми, но те изнервят по същия на4ин вси4ки останали наоколо. Едната бабка никакви граници не познава, говори ми едва ли не сякаш ми е от семейството, обяснява ми какви думи не трябвало да използвам е как се спира такова нещо?!
 14. Ее, айде няма нужда и от обиди. В тези 6 години бях съвсем различен човек. Това, което обяснявам и в постовете е, че в следствие от регреса, се връщам в същото състояние като преди 6 години. Факт обаче, че в това, страдащо, състояние предизвиквам.. лошото отношение на хората.
 15. Много ти благодаря за разговора! Мисля, че ми беше полезен с разкриването на преноса.. според мен това дете има нужда да бъде чуто и валидизирано, преди да спре да ме върти около детските ми преживявания.., както и с това, че обяснявайки нещата на теб, стигнах до изкристализиране на обясненията така че и аз самата по-добре си ги обясних.. както и с това, че някой поговори с мен! и това ми донесе една идейка спокойствие и малко по-дълбок сън.. + така се появява някаква реалност.. иначе няма никаква.. Само че от друга страна, дори само с това тук си усещам какви биха били 'страничните' ефекти от терапия.. Струва ми се, че тя би ме затворила за външния свят.. защото е нещо толкова различно от, и извън него.. и защото говориш само с един човек.. после няма да мога да намеря връзка с хората навън, съвсем бих изгубила връзката с хората сега.. - няма да мога да говоря с тях, защото ще съм се научила да говоря както на терапията!.. защото нали се сещаш, че като съм на 3 си губя уменията, които съм изградила като съм била на 25, поне нещо искам да запазя от тях!, и после започвам да изграждам нови взависимост от новата среда, в която съм.. Струва ми се, че тялото ми съвсем би изчезнало.. На терапия ритъмът е бавен, аз съм свикнала на много бърз!.. Бих заживяла в главата си.. Бих станала 'прибрана', без емоции.. хах без емоции как да се свързвам с хората?! Освен това, да си пиша тук е лесно, но ако трябва да се изправя в една стая срещу един човек, няма да мога да се отпусна.. ще си говоря, но от рационалния ум, през цялото време 'замръзнала'.. и ефекта би бил никакъв.. И в същото време виждам, че може да има някаква полза от такива разговори, и че имам нужда да си поговоря с някой, и.. не мога да измисля под каква форма може да стане това..
×