Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ally

Участници
 • Общо Съдържание

  49
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Профил Информация

 • Пол
  Жена

Последни Посещения

3472 посещения на профила
 1. Здравейте! Не знам как точно да задам въпроса.. Какво може да се мисли за майка, която говори на детето си само за домакинска работа и как то не прави нищо както трябва?
 2. Благодаря! А как се установява при съответния 4овек какво и доколко не функционира? Имам 4увството, 4е при мен нищо не работи! 4увствам се абсолютно сякаш спя през цялото време! Вси4ко правя абсолютно автомати4но! Нищо не минава през съзнанието ми.. нищо не стига до мен!.. Не мога да си движа тялото! В смисъл няма никакво естествено движение, вси4ко е само насила и с голямо усилие. Не мога да си движа едновременно горната и долната 4аст от тялото.. Не мога да си координирам движенията. А преди това, докато бях добре, бях най подвижното и гъвкаво същество! Не мога да мисля.. Не мога да говоря! Нямам глас, сякаш някой ми е стиснал гърлото.. сякаш нямам въздух, който да издишам.. и супер трябва да се силя, за да кажа нещо, и пак имам 4увството, 4е никой не ме 4ува, 4е аз всъщност не казвам нищо, и 4е тва, което казвам, няма никакъв смисъл.. просто защото все едно не го казвам аз..говоря, ама все едно не говоря, вси4ко е като на сън. При мен е комплексно посттравмати4но стресово разстройство. Нищо не усещам, нищо не 4увствам.. все едно от месеци не съм общувала с никой, не съм изживявала нищо..вси4ко е едно и също нон стоп, без никакво усещане..
 3. Бях решила да оставя темата.. ама наистина.. комплексно посттравмати4но стресово разстройство не е ли достатъ4но уто4нение? Какво още да уто4ня? Може и просто да ми посо4ите къде да про4ета, въпреки 4е ми се искаше да ми го каже с няколко разбираеми изре4ения специалист..
 4. В крайна сметка се оказва, 4е нищо не действа, ако не успееш да се отвориш към някого, към света като цяло.
 5. Добре, какви са промените в мозъка при комплексно посттравмати4но разстройство?
 6. Оф.. много добре те разбрах, но примерът ти няма никакво отношение към моята тема.
 7. Не знам как издържаш такова отношение. Напълно нормално е да си изпълнена с гняв при такъв натиск. Още пове4е 4е сигурно го е имало през целия ти живот, по отношение на вси4ко. Това вероятно е убеждение на родителите ти, 4е ти трябва да правиш каквото искат те! И някак са те накарали да се 4увстваш длъжна и съответно да изпитваш вина за това, 4е желанията ти са разли4ни от техните. Не можеш да ги промениш. Трябва някакси да се отделиш поне емоционално от тях и този техен на4ин на намеса в живота ти и да усетиш какво е дале4 по нормалното положение на нещата - да се 4увстваш свободна, да се отнасят към теб като към пълноправен, отделен, самостоятелен 4овек, да не те карат да се 4увстваш длъжна. Може би ако емоционално се отдале4иш в известна степен от родителите си и се приближиш към приятелите, примерно.. ако е възможно.
 8. Нещо не сте разбрали. Питам как се отразяват психичните травми на мозъка. Нямам изобщо предвид физически травми на главата :))
 9. Органа мозък имах предвид. А как зависи от каква е травмата?
 10. Здравейте! Можете ли да ми кажете какво се случва с мозъка при (и след) психична травма?
 11. По скоро работата идва от това, 4е моята баба беше властен нарцис, на който трябваше да се под4инявам и да бъда посветена на нея!..
 12. Добър опит, ама малко съм моми4е И просто в момента ми се налага да работя с бабките.
 13. Ем каква добронамереност да има от моя страна, като няма такава към мен, а обратното!? Ако следваме логиката на Орлин, излиза, 4е вси4ки около тази особа (едната бабка), имат в себе си несъзнавани тези свойства, защото тя вбесява вси4ки! :))) Ама не просто ги вбесява, тя сякаш си го поставя за цел! т.е.не е хората да й се дразнят просто като я гледат каква е, а тя идва и те кара да се вбесиш! .. Безумно се заяжда и се прави на важна, най общо казано. От сорта "Не ми казвай 'дай ми картата', защото аз не я давам, а 'донеси ми картата', защото аз я нося!" разбира се със заплашителен тон! Болен мозък!
 14. Уважението се пе4ели с действия и отношение, както и със същото се губи! Никво уважение не дължа на хора, които се държат по този на4ин - "са гадни с всички" - нон стоп се заяждат, унижават, заплашват, нямат уважение към теб, без никакво зна4ение каква е възрастта им!
×