Jump to content
Порталът към съзнателен живот

не...

Участници
  • Общо Съдържание

    187
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от не...

  1. Около мен няма хомеопати, аз живея в Турция.

    В Турция вече има хомеопати,познавам лично такъв.Идва на международните семинари в Бг.

    Живее в Измир,ако се интересуваш,ще ти дам координати.

    Бих се радвала да ми дадеш координати :) Измир ми е далече, но ще се свържа с него. Аз пътувам често до България и мислех там да си ангажирам интервю с някого, но нека да имам и тук.

  2. Със сигурност е огромна и няма нищо общо с онзи мой сироп от който имам толкова неприятен спомен въпреки, че ми беше предписан от лекар и все пак в тези сиропи дозите са спазени, както и да е. Виж сега, когато реших да споделя този свой опит изхождах от идеята, че малко или много всичко е взаимосвързано въпреки, че опита ми като го погледнеш няма общо с хомеопатията, но понеже в предните постове беше споделила някъде, че лекар хомеопат ти препоръчва да не я ползваш (карам по спомен да не се връщам сега назад) направих връзката за себе си че Беладоната е много силно лекарство независимо от всичко. Нали сподели и ти че около теб няма такива специалисти, а и Александър каза, че самолечението не е препоръчително т.е. въпреки че въпросите ги задаваше ти ги следях с интерес защото и около мен няма такива специалисти за това ми се искаше да разбера конкретно аджеба да или не и ако да какъв е риска ако въобще риск трябва да се поеме след като единствената връзка може да е телефона или интернет. Тя стана една ... ужас, и народ се наду само от едно споделяне тцтцтц,сори. Ще си карам с наличните лекари наоколо.

    Добре че споделяш опит, такъв сироп сега знам че не бих искала да ползвам (:

    Около мен няма хомеопати, аз живея в Турция. Питането ми бе за децата, оказа се, че конкретно Белла Дона (хомеопатичното лекарство) не е препоръчителна за малки деца освен изрично предписана от личен хомеопат какъвто ние нямаме... имам само комплектче зрънца за спешна помощ приготвени в Германия но ми споменаха, че са безопасни и универсални (в смисъл - мога да ги ползвам по спешност дори без предписание, но след това се налага консултация за лечението, те не са за лечение).

    Но понеже често пътувам до България смятам скоро да си ангажирам интервю с хомеопат и да ползвам този метод на лечение. От материалите които изчетох из форума разбирам, че таблетките са съставени от многократно разредена вода и вещества, от които не е останало нищо в нея освен информация. Едва ли е точно така, но накратко... затова и споменах, че самата билка не би могла да навреди... - тя там не присъства.

  3. :)Дано не ти се наложи преглед на очните дъна!

    Какво се случва с тях?

    Елфче, това което съм ползвала е зрънце за спешна помощ при внезапна много висока температура в случаи когато друга помощ не може да бъде оказана, а не за лечение. . с билката... Мисля че разликата е огромна.

  4. Внимание! Беладоната е силно токсично растение, съдържащо алкалоида атропин. Има случаи на деца, отровени само от три плода, а добре сдъвкано листо може да бъде смъртоносно за възрастен човек. Коренът най-често е най-отровната част на растението.

    Беладоната (Atropa belladonna) е наречена на името на най-възрастната от трите древногръцки богини на съдбата, мойрите, - Атропа (Атропос), - която отговаря за последния етап от живота на хората.

    изт

    Спомням си че доста отдавна са ми изписвали сироп с такава съставка който направо ме "трупясваше", за това проверих в уикипедия какво пише за нея.

    Хомеопатичното лекарство носи това име, не ползвам билката а готовите гранулки.. и нямам оплаквания.

    Отново съм аз с ново питане. Три години лекарите се борят с моята слънчева алергия която както се оказва е неизлечима, медикаментите само успокояват обривите и петънцата. Искам да пробвам хомеопатичните методи.. Въпроса ми е има ли смисъл, помага ли хомеопатията при алергии...

  5. Здравейте отново

    Искам да попитам - лекарството Mercurius solubilisподходящо ли е за малко детенце (на 2 и половина). Познат хомеопат спомена, че е твърде силно за деца.

    Също и Belladonna, което е за внезапна висока температура...

    Опасно е да се самолекувате, дори и с хомеопатични лекарства!

    В Класическана, Ханеманова хомеопатия няма лекарства срещу "това" или "за онова"...има предписване според законите на хомеопатията, според "КАРТИНАТА" на индивидуалните: ментални и психо-емоционални особености, общофизически характеристики, тоталност на симптомите, модалности и т.н.

    Така например, при неправилна преценка, давайки Беладона "срещу"?! висока Т., може да провокирате повишаването и до високи стойности !

    Разбирам това...

    Където живея в момента хомеопатия няма а преди писах за комплектчето хомеопатични лекарства за спешна помощ което ми подариха. Интересува ме, до колкото да мога да ги ползвам преди да заведа детенцето на лекар (тук възможностите за алтернативна медицина са минимални) и ако с тях избегнем приема на химични медикаменти...

    По телефона познат хомеопат спомена че са силни за малко дете. Но антибиотика, който задължително ще ни изпишат тук едва ли е за предпочитане...

  6. timestamp

    О, много благодаря!

    И в тези случаи се приема по една гранулка ли?

    При първи прием 1 - 2 гранулки, но всички следващи приеми да са течни - пускате 2 гранулки в 0.500л бутилка мин. вода Девин, удряте бутилката 5-6 пъти и приемате 1/3 чаена лъжичка (под езика).

    Здравейте отново

    Искам да попитам - лекарството Mercurius solubilisподходящо ли е за малко детенце (на 2 и половина). Познат хомеопат спомена, че е твърде силно за деца.

    Също и Belladonna, което е за внезапна висока температура...

  7. Аз обожавам кафяв ориз, жито за покълване и оранжева леща. Оризът в началото го предпочитах леко сварен, но вече го ям суров. Определено ме насища. Житото го оставям от предната вечер да кисне, а на суринта е страхотно с малко мед.

    За ориза ме заинтригува. Пробвала съм с булгур само, не знаех, че ориза може да се консумира суров...

    Минавам на суровоядство лятото само, зимния сезон се налага да готвим в къщи бобовите и за сега няма как, но ако мога да включа ориза в менюто си ще се радвам много. Всъщност и булгура не го ползвам съвсем без обработка, запарвам го за две минутки с топла вода за да набъбне и омекне., но не на огъня... в съдинка само, а ситносмления булгур поръсвам в салатите и е чудесен, особено "кафевия".

    Дали ако ориза бъде смлян така няма да може да се ползва по същия начин?

    Сподели моля, как го приемаш суров.

    Необходимо ми е повече за децата, то аз... и с две ябълки мога.

  8. Така е, красива е, но от кой източник е ? :rolleyes:

    http://www.lensart.ru/search.htm?query=pid-29215.jpg&scope=p&sh=1 открих само че е от този сайт но и аз бих искала да науча художника за да разгледам и останалите му трудове..

  9. И аз варя на бебето пресни плодове по-често от сушените, но тиквички и патладжани нарязани и издълбани като за пълнене, пиперки, зелен фасул, бакла си нанизвам на връвчица с една игла и така ги суша, на простира за дрехи на терасата, после ги прибирам за зимата, някои плодове също - кайсии, сливи, смокините стават хубави сушени и те, нарязани ябълки за компот, крушите, изобщо удобно и здравословно е. Като кипнат на огъня си стават като пресни. Не може всичко да се суши наистина... и аз замразявам граха и зърната, но когато ги купувам на шушулки в големи количества. Тук в града само чакаме да се появят от село пазарджиите и пазарим сезонно :) че в Карфур и големите маркети от химия не се пазарува... а нямаме село където да си отглеждаме...

    Не е лесно. Хубава тема е. Предпочитан компот ми е Ошава, позволява различни импровизации, лесно се приготвя и е много полезен. И като има човек под ръка кесийка стафидки, ябълка, зърно карамфилче, дори само от тях става и подслажда студените зими :) Аз смесвам пресни и сушени плодове като го правя или каквото имам в къщи в момента, из нета има различни варианти, затова не давам рецепта, но считам, че е добро решение за работещата жена, която няма време да затваря компоти и да ги вари...

×
×
  • Добави...