Jump to content
Порталът към съзнателен живот

krem4i

Участници
  • Общо Съдържание

    24
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Последни Посещения

4578 посещения на профила
  1. Д-р Първанов, благодаря за Вашето отзоваване. Забавих се с отговора, защото докато мислех какви подробности да дам, осъзнах, че това не е лъжица за моята уста. Благодаря още веднъж!
  2. Здравейте! Прочетох мненията, написани по-горе, но не открих отговор за това, как може да бъдем полезни на приятел, изпаднал в депресия. Няма как да кажа на човек, изпаднал в депресия - прави това или онова, защото изглежда като поучение. А хората не искат да бъдат поучавани. Дори споделянето на собствен опит от аналогична ситуация им изглежда като поучение. Предполагам, че е цяло изкуство човек да знае какво да каже в точния момент, на точното място, така че човекът срещу него да се замисли сам и да започне да търси изход от ситуацията. Но все пак моля помогнете със съвети за моето поведение, спрямо приятелите ми изпаднали в депресия, така че да съм им полезна и те да се "събудят" за пътя към изхода от депресията.
  3. Една вечер преди година, когато всички у нас бяха заспали, аз на спокойствие се ровех из интернет. Тогава за първи път попаднах на материал, от който научих за богинята Бастет. Беше ми много интересно. Както си четях изведнъж ме обзе някакъв безпричинен страх и ужас. Направо се смразих. За мен беше необяснимо защо се чувствах така. Успокоих се бавно, казвайки си на ум молитви.
  4. Не живея в София. Налага ми се 1-2 пъти в в годината да ходя до там. Винаги се учудвам как може да има толкова много хора, които гледат сърдито. Живея в сравнително голям областен град. Вече се познавам с доста хора. Дори да не им знам имената, визуално се познаваме. Усмихваме се и се поздарвяваме при среща. Усмихвам се и при недоброжелателно отношение от отсрещната страна - например при среща с някоя адмистрация (там по правило всички са строги и сърдити, че ги безпокоим с присъствието си). Аз лично винаги се стремя да съм усмихната и доброжелателна. Смятам, че настроението е "заразно" и се сремя да "заразявам" с хубаво настроение.
  5. Виждам ги понякога тези новини, но не им обръщам внимание. Не съм усещала нищо по-особено в периодите когато са обявени "мощни магнитни бури". Дори тази - за 26.04.2013 я бях забравила. Но и 26, и 27 си бяха най-обикновени дни за мен.
  6. Искам да ви споделя сладната история за дядо Влайчо. Скоро ми я разказа моя свекър, който сега е на 80 години. По време на втората световна война бащата на свекъра ми бил мобилизиран и бил на фронта. По едно време дошла вест в селото, че е убит. Майката на свекъра ми сложила черна забрадка и заоплаквала съдбата си на вдовица. След време дошла друга вест, че човекът е жив и е в концлагер в Германия. Жена му се объркала, не знаела какво да си мисли. Решила да пита дядо Влайчо каква е истината. Взела влака от Свищов и отишла в Нова Загора. Дядо Влайчо й казал, че мъжът й е жив и ще си дойде. Дори посочил точната дата. Така се и случило - на уречената дата човекът се прибрал в родното си село.
  7. Здравейте! Интересувам се хомеопатията лекува ли карцином на гърдата? Бихте ли ми препоръчали Ваш колега хомеопат в някой от следните градове: Габрово, В.Търново, Русе. Благодаря предварително!
  8. Здравейте на всички! Сърдечни благодарности на всички, допринесли за развиването на тази тема. Искам и аз да попитам нещо - каква би могла да е евентуалната емоционална причина за следното: след ставане от сън лицето е силно подпухнало, направо жената не прилича себе си. След 30-на минути подпухването спада. Лекарите са правили множество изследвания, но не са открили причината за това. Иначе жената се чувства добре. Няма други оплаквания.
  9. За пенсионна система в смисъла на: отделяне на едни пари на младини във фонд, от който да се получава пенсия на старини, има смисъл да се говори само при наличието на нормално функционираща парична система. Паричната система във вида си, в който съществува сега у нас, и по света, е много компроментирана. Свидетели сме на хиперинфлации, деноминации, спекулации, девалвации, фалити на общини и държави и най-вече на т.н. финансова криза. Освен това, за съществуването на ефективна пенсионна система, пречка са и честите смени на социално-политическия строй и демографската криза. Така, че говоренето за пенсионна реформа си е чисто политическа демагогия към настоящия момент.
  10. Здрвейте. Интересувам се от добър лекар-хомеопат в Русе. Благодаря предварително!
  11. Еееех, чудесно! Поздравления! Обаче ние живеем в Русе. А така ми харесва идеята за такова училище за моята второкласничка ...
  12. Във кой град е отворило врати първото в България валдорфско училище "Николай Райнов"?
  13. Човеците сме смъртни. Всеки един от нас по един или друг начин, по едно или друго време, ще напусне този свят. Нека учителите да не живеят с чувство на вина за случилото се с това дете. Всеки знае поговорката - "На когото е писано да се удави, няма да се обеси." Никога няма как да се знае да ли едно събитие е за добро, или за лошо. Само Бог знае това.
  14. Бях забравила за това предсказание на Слава Севрюкова. Дори съм си мислела какъв ще да е този мирен начин: "как без пушка да пукне, по мирен път, ще се отцепят към съседната нам югоизточна съседка". Например може голяма част от земята в югоизточна България да стане собственост на хора, които в някакъв момент да решат, че вече не искат собствеността им да се намира под българско управление, ами да принадлежи към друга държава. Жалко е, ако това е нещото, което би ни обединило. Явно наистина хората променят начина си на мислене само след големи катаклизми.
×
×
  • Добави...